Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.03.14  18:49

« "Sportování" s dehtem aneb Zlatá dvojspojka

No, a je to tady. [odkaz] Tak nakonec o stavu sportomilovnosti současných solventních zákazníků nejlépe vypovídá úspěch GTD, kdy jak třeba psal wl je tady doba dieselová a není problém vidět nové GTD, ale GTI abys pohledal. V tomto kontextu potom zástavbu dvojspojky nevidím jako až takové zlo, čtyřválcový nafťák likviduje sportovnost daleko spolehlivěji. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 06.03.14  18:49

« Re: Fotka na každý deň

Vcelku zaujímavý "test" troch hothatchov ... teda vlastne dvoch. >:D

[odkaz]
  • « 01 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.03.14  17:19

iudex, Thomasino: No já tedy nevím, školy nemám, ale rozhodně jsem si nevšiml, že by white labelovi, když mě svezl pětkovým GTI, řadila DSG sama. Sám jsem GTIčkem s DSG nejel, tak to nemůžu přesně posoudit. Ale třeba dezinformací o řazení EDC v CRS je plnej internet, přitom v nejsportovnějším režimu Race prostě EDC sama neřadí. S jedinou vyjímkou, a to kdybys měl tak malé otáčky, že by hrozilo chcípnutí motoru. Je pravda, že v Race se zároveň zcela vypíná ESP, ale to by měl PRAVÝ PETROLHEAD snad jedině přivítat. Nebo ? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.03.14  16:43

Jako taky si hravě dokáži představit do druhého auta na běžné ježdění nějaký rozumný automat, ale do sportovního auta podobného typu asi raději manuál. Ale záleží na kvalitě manuálu a automatu. Nicméně obírat se o ten pocit větší kontroly nad autem a většího propojení s autem stále moc nechci (zvláště na okruhu!). Ke všemu v MRS je to řazení překvapivě pevné, mechanické a přesné, ani jsem to nečekal (přece jenom je to žabožrout :-) ). GTI mělo takové gumovější a lehké řazení, nekladlo to žádný odpor, ale dráhy byly spíše delší, ale řazení bylo přesné. Ale třeba Mojito měl v Roccu R řazení více gumovější a horší, nevím jestli jiný kus, nebo jiný typ kvůli většímu krouťáku. Ono je to asi u těch převodovek taky kus od kusu >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.03.14  16:31

Hoci ja dokážem akceptovať výhody i nevýhody oboch riešení, tiež mám za to, že špeciálne pre účely rekordnej jazdy na čas je vhodnejší manuál, než DSG, a to najmä z dôvodu, že DSG ani v športovom režime S nedáva vodičovi úplnú kontrolu nad voľbou prevodu a kecá mu do radenia, skrátka si preradí, ak to uzná za vhodné automat a nie vodič. Potom sa môže stať, že pri dosiahnutí červeného poľa automat preradí o desatinku skôr, ako to spraví vodič a tak nechcene auto preradí o dva stupne vyššie, čo si vyžiada následné ručné podradenie, čo znamená stratu ťahu a cenné desatiny, o ktoré pri rekorde ide.
    Každopádne uznávam, že samotný akt preradenia z jednej rýchlosti na druhú zvláda DSG oveľa rýchlejšie, ako človek s manuálom (povedzme že pri radení 3-4 to nie je také citeľné, ale napr. z 2 na 3 či naopak, kedy človek mení dráhu pohybu v kulise páky, je rozdiel výraznejší).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.03.14  16:14

extra pro White Labela:

Takže odpověď z českého Seatu je ta, že "rekordní kolo" (víme jak to bylo s těmi semislicky, že?) zajela Cupra s manuální převodovkou >:-[]
    To asi White Label a další věhlasní zastánci DSG nebudou mít úplně radost! ;-)

Prostě do HotHatche pokud chceš sportovnější svezení a mít kontrolu nad autem (zvláště u VW koncernu), volíš manuál. Pokud se chceš jen vozit po městě a dálnici (občas po nějaké okresce) a jsi línej řadit, volíš automat >:-[] >:-[]

P.S.: ale vyjímky potvrzují pravidla, třeba do M135i a M235i bych klidně ten 8-mi kvalt od FZ určitě snesl ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 06.03.14  12:05

Jinač i jak zpívá J. Nohavica, je to vskutku kraj rázovitý. A taky se tu najdou různí lidé, různá individua a různé příběhy. Všechny nás tu však pojí "naše" Třinecké železárny, na kterých je závislý celý region - od Čierného, Skalitého a Čadce na Slovensku, přes gorolské místa jako, Mosty, Lomnou, Jablunkov, Bystřicu, Třinec a Těšínsko. Ostatní je asi druhořadé. A jelikož se na horách nic moc neurodilo a zima trvala od Listopadu do konce Dubna, hlad a nouze byly běžná věc. Ale díky tomu, že městem Třinec teče řeka Olza, v horách se našla ruda a lesů bylo habaděj, postavila se pec a začalo tavit železo! Postupně si lidé uvědomili, že je to větší jistota než obdělávat skalnatou půdu a začali se z celé gorolie sjíždět do Werku. (železáren) Tak se postupně postavily vysoké pece, ocelárna, slévárna, několik válcoven. Jako jediní v republice vyrábíme kolejnice. A tak zmizela z našich hor chudoba a hlad ( po našemu bjyda a glud). A tak o tom vznikla balada o vzniku werku i s krátkými videonahrávkami za branami železáren :
    [odkaz]
    A to už je opravdu poslední song, který zde uvádím, aby se to tu nezvrhlo v hodiny cizího jazyka.Ovšem, když si to člověk poslechne pozorně, myslím, že většině porozumí. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 06.03.14  11:26

woody: To určitě. Jedině ve srandě :-)

iudex: Je to opravdu hodně polsky i když trochu zkomoleně namícháno s německými a trochu českými výrazy. Ti co mají polské školy, mluví hodně polsky, ti co mají české školy, ale doma mluví hodně polsky nebo nářečím, ti pak mluví slezsky - to znamená po našymu. No a ta menšina, která neumí polsky ani po našymu, ti mluví zkomolenou češtinou. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 06.03.14  08:31

Leg: také se mi tento Kivik líbí :yes: designově perfektní
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.03.14  08:20

Bud: človeče veď to je čistá polština, tam nie je ani slovo po česky. >:D 8-s Takto sa u vás rozpráva?
    Leg: koncept tajpáru vo mne vyvoláva presne rovnaké pocity, ako v Tebe: je to tak prehnané, až sa mi to páči a viem si predstaviť, že pri príchode na Slovakiaring by sa všetky hlavy otáčali za mnou. Ale vystúpiť z toho na nejakom pracovnom stretnutí, asi by som si pripadal ako 18-ročný nevybúrený pubertiak a hanbil by som sa za ten cirkus.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.03.14  22:45

Bud: Co uši neslyší, srdce nebolí.... >:D Ale tak myslím, že jestli si z nás dělali srandu, tak v rámci zábavy a ne nějak zle. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 05.03.14  21:38

Jinač, když slyším tyto texty a hlavně to nářečí, tak to ve mně vyvolává zvláštní pocity. No a ty osnovy ty v robotě a hlavně ve werku neplatí vůbec. Dokonce ti, kteří tam jsou u kormidla mluví většinou takhle. Kdo ne, je podezřelý a většinou u kormidla není. :-) :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 05.03.14  21:32

woody: Otázka je, jestli je to škoda, nebo ne. :-) To že jste nerozuměli.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.03.14  21:23

Bud: Tomu prvnímu nemůže rozumět nikdo... >:D To by mě zajímalo, jestli u vás platěj osnovy pro jazyk český. Začínám o tom pochybovat. >:-[] ;-) Ale už jsem ti psal, že ještě na střední jsme hodně vandrovali a tak se "kucí pražský" dostali i kamsi do okolí Třince. Popili jsem, navázali družbu >:D , místní nás i nechali přespat, bylo to super, ale že bysme něčemu rozuměli, to říct nemůžu. >:-[]
  • « 10 Reagovat !

foto Bud

Bud 05.03.14  21:08

woody: Vy máte : Ku Praze uhání vlak, my zase : Cug do Werku. Což znamená Vlak do železáren v podání kapely Blaf, která ovšem zpívá naším nářečím: [odkaz]
    V Praze s hudbou uspěli na 1, ale ničemu nerozuměli. >:D
    Jinač Cug do Werku si s něma zazpíval i J.Nohavica, protože je to opravdu skvost. Ale musí se tomu rozumět >:D Navíc je trochu rychlá.
    A tady jedna, které by mohli rozumět všichni: [odkaz]
  • « 30 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.03.14  16:23

Leg: Fakt tu odrhovačku neznáš ? Dobrá, donutils mě k nejhoršímu....zatni zuby a vydrž. >:D [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.03.14  15:04

iudex, áno, som romanticky založený, moje meno je Roman Tyčka. A ani môj hotheč nie je vôbec drsný, pod decentným kabátom sa ukrýva zamatový šesťvalec. Drsný HH si predstavujem nejak takto: [odkaz] . Musím však povedať, že toto sa mi nejakým zvláštnym zvrhlým spôsobom páči, hlavne riešenie toho krídla/svetiel. Napriek tomu by som sa na tom hanbil jazdiť inakam ako na Slovakiaring. :-)

woody: :yes: aj keď originál nepoznám, asi preto, že sa zatiaľ nepovažujem za moc starého a za pražáka už vôbec nie. :-)
  • « 30 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.03.14  14:06

Leg: :-) :yes: A hned mě to inspirovalo k parodii na jednu známou staropražskou písničku.

"Cupra ze uhání vrak,
    v něm sešlej mládenec tak
    že spíš než by ho Smrtka skosila
    tak mu radši Leon slíbila
    že spíš než by ho Smrtka skosila
    tak mu radši Leon slíbila."

"Kubíčku, těš se, Nebožko, načpak ?
    Budem se v zatáčkách o dveře mačkat
    Kubíčku, těš se, Nebožko, načpak ?
    Budem se při 2g o dveře bít..." ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.03.14  13:45

Leg
    Pěkné, jsi rozený markeťák! "Vrtule, která dává křídla" ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 05.03.14  13:06

>:D tak to je velká výhoda - několikanásobný vítěz fotosoutěže >:D kvůli tomu bych to i koupil >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…