Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.03.14  14:18

« Re: Fotka na každý deň

Chceš tím říct, že máš hh pro zábavu pouze na okreskách, ale na okruhu ho nemáš primárně pro zábavu, ale pro samotnou rychlost?
    Vzít na okruh něco jako je Caterham, tak se v prvé řadě "bavím" a je mi úplně jedno, jestli je někdo ve "splašeném fwd hb" rychlejší.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.03.14  13:33

Tak to určitě. O tom žádná :-!

P.S.: Dnešní čerstvé zprávy z okruhu v Brně od kámoše, nové destičky PFC jsou boží, brzdí to teď ukrutně dobře, při tom se to nekouše. Takže skvělá volba, má pochvalu za dobrý výběr. Šli jsme do nich 3 majitelé MRSC >:-[] Ikdyž teda levné nebyly :-O Já je budu dávat až za týden, vč.výměny oleje.
    Mám zatím najeto jen 2000 km, takže jsem se na okruh dnes ještě "necítil", vidím to nejdříve za týden na SK Ring, pokud do té doby najedu aspoň 800-1000 km
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.03.14  13:28

Přesto kilometry najeté na okruhu v ostrém tempu opotřebovávají hh několikanásobně více, než kdekoli v běžném provozu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.03.14  13:26

P.S.: Ukaž mi jiná nová auta do milionu, které bude na okruhu tak rychlé a při tom bude zábavné i na okreskách a bude aspoň trochu dobře vypadat ;-) Moc mě jich nenapadá..
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.03.14  12:38

Tak proto jsem si taky vybral MRSC, protože je skoro jediný, který je na okruhové trápení jakžtakž nachystaný. Teď se dají ještě lepší destičky a bude to brzdit ještě lépe :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.03.14  12:05

Já ti to neberu, ale já nepovažuji dnešní nový hh příliš vhodný na nějaké častější okruhové ježdění. Každý nový sériový hh je na "huntování" na okruhu zbytečně těžký a kultivovaný, takže na jednu stranu u něj zbytečně platíš za něco, co je na okruhu v podstatě kontraproduktivní a za své peníze nedostaneš to, co na takové ježdění naopak potřebuješ (nejen ty odolnější brzdy).
    I bez spojkového pedálu si běžně můžu (v manuálním režimu) řadit jak chci a kdy chci, a že tam nemůžu dát ve 180ti dvojku (nebo že by mi při případném zásahu omezovače otáček, který mírní následky chyby! řidiče, nepřestal jít motor za plynem a přeřadilo by to o stupeň výš), mi tak nějak nechybí/nevadí. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.03.14  11:31

Až z Meggie časem udělám hardcore HH na okruhové řádění (jakože základ hodně slušně udělaný a dá se ještě ladit), pak se třeba nevyhnu druhému autu, které budu moci půjčit i drahé polovičce, a tam klidně může být i automat. Líbí se mi nyní celkem nové Clio GT, Captur (zatím slabé motory), Oktávka 5D (zvláště jestli udělají CC verzi), nebo jsem zvědavý na nové Scirocco s odvážnějším designem (prýýý) :-! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.03.14  11:24

WL - ty woe přečti si znovu co jsem napsal, jooo? ;-) >:D Nejsem antipropagátor, prostě ať si každý koupí co se mu chce :-) Ale pokud s podobným autem chceš chodit občas na okruh, většina lidí volí stále manuál. Možná to jsou předsudky, ale já si rád prostě řadím jak chci a kdy chci >:-[] Ikdyž je to leckdy vykoupené "dřinou" v podobě šlapání na spojku v kolonách :-O A jako že pedály v MRS jdou výrazně více ztuha než v GTI, stejně jako řazení a řízení :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.03.14  11:16

Th
    Nejsem zdaleka takový propagátor dvojspojky, jako (třeba) ty jeho "antipropagátor", který opakovaně tvrdí, že manuál je pro hh obecně mnohem lepší/vhodnější.
    Zásadně se nevyjadřuji proti manuálu v hh, pouze se ohrazuji proti případným jednostranným předsudkům a jednoduchým/černobílým tvrzením v tomto ohledu.
    Je otázkou času (uvidí se, jak dlouhého), kdy se budou manuály z HH vytrácet, podobně jako je tomu už dnes u SS, ve třídě malých hh už tento trend částečně začal (kocernová trojčata, CRS), i když na příkladu faceliftovaného Pola GTI je vidět, že to zřejmě bylo příliš brzy. Nějaký čas ještě potřebují jak zákaznici, tak technika (viz třeba zatím poměrně pomalá a rozpačitá dvojspojka v A45 AMG).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.03.14  11:01

w-a
    Souhlas, těch faktorů při rozhodování je prostě mnohem víc, než to, že se někomu nechce "věčně skákat" po spojkovém pedálu. Např. kdyby byl každý manuál takový jako u CTR, nebo kdybych si kupoval hh ve dvaceti a ne ve čtyřiceti, kdy už jsem si manuálu užil poměrně dost a ta změna (můžeš řadit, ale taky nemusíš, řazení pod plynem, častější střílení do výfuku) mě v reálu zaujala/oslovila.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.03.14  10:44

all
    No, je toho najednou dost..., ve čtvrtek pohřeb u nás a hned v pátek další ve Zlíně, doufám, že si podobné "zdvojení" už nikdy nezopakuji.

Bud
    Jo, ten starosta byl můj prapraděd z otcovy strany. O postavení té trati usiloval a mimo jiné k tomu nabídl zdarma poskytnout i jeho pozemky, ale dokončení stavby už se nedožil, zemřel už ve 45 letech. Do budoucna chtěl prosadit i prodloužení železnice až na Horní Bečvu, což se ovšem dodnes nezrealizovalo a velmi pravděpodobně už ani nikdy realizovat nebude.
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.03.14  10:29

woody - přečti si prosím pořádně co jsem psal a jak jsem to psal, bylo to hlavně rejpání a štengrování White Labela. A jak jsem psal dále nebo i dříve, je to samozřejmě o preferencích každého z nás, já bych ve druhém autě na denní ježdění taky automat snesl. Ale stejně jako Bully, já si ve sportovnějším autě raději budu řadit sám, už pro ten pocit propojení, mě to kvedlání tím fofrklackem prostě baví! Pokud je ten manuál trochu slušný :-!
    Ale je určitě zajímavé, že Leon zajel rekordní kolo s manuálem a ne DSG. Trochu to i potvrzuje můj názor, že do podobných aut, pokud je chceš využívat i na okruhu, patří manuál ;-) >:-[] Pokud je na okruhu "trápit" nechceš (protože HotHatch je samozřejmě z velké části kompromis a spousta z nich na delší zátěž na okruh není stavěná - už u MRS vylepšuji brzdy ;-) ), tak klidně automat, proč ne. Ale opravdu takový, co si sám neodřazuje kdy chce. White Label si na něj zvykl a je jeho velký zastánce a propagátor, já mu to neberu, když mě vezl svižněji taky mu neodřadil, ale je to možná proto, že se spolu sžili a ví kdy řadit atd. Ve spoustě testů, i dlouhodobých, bylo za to předčasné přeřazování DSG kritizováno, takže těžko říct. mě to při pár testech DSG taky dělalo, asi jsem ho nechával točit zbytečně vysoko. Ale třeba M135i to nedělá, tam to v manuálním módu fakt čeká na pokyn řidiče. A takový skvělý automat jakým osmikvalt od ZF je, bych si už v autě dovedl představit.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.03.14  08:21

WL: moja sústrasť. Ja som prežil pár dní dozadu obdobné, manželke zomrel otec a prvú dlhšiu cestu GTIčkom som absolvoval v pondelok práve na jeho pohreb, čo mi moc neumožnilo užiť si jazdu.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 07.03.14  07:26

wl: úprimnú sústrasť, áno, ak sa človek dožil tak požehnaného veku, tak to tak nebolí, ale prejsť si tým dvakrát za deň ... :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 07.03.14  07:15

WL: Upřímnou soustrast. Babička vypadala na fotce stále velmi vitálně a přál jsem ji stovku. Ale i tak, dožili se opravdu moc hezkého věku a snad se jim splnily jejich sny a přání. To je nejhorší, když s někým něco naplánuješ a...
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 07.03.14  07:03

wl.: Tak ta pěkná paní a dáma už není zde na Zemi? Tak snad se bude míti dobře..
    A to máte v rodině i Dadáka? Tak kdo tam u vás ještě není? :-)
    A ten rožnovský starosta co kdysi realizoval stavbu žel.tratě z ValMezu do Rožnova patřil taky k vám??
    A pokud ano, tak potom nechápu, že takoví pracanti a zanechali tu chlapa, kterému je zatěžko v autě řadit. :-O Tak to jsem si o tebe nemyslel... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.03.14  05:03

wl: Upřímnou soustrast... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.03.14  05:01

Bully: Když je to o osobních pocitech, pak proti tomu není žádný argument. A ani žádný není potřeba, prostě OK - takhle to máš rád, takhle ti to vyhovuje, ať každý má co rád. Z tohoto náhledu pak kritiku rozhodnutí Renaultu dávat třeba do CRS jenom dvojspojku plně chápu. Přestože řada kritiků nikdy dvojspojku ani nevyzkoušela a už dopředu přesně ví, že je to špatně. Jenže zatímco ty svůj postoj srozumitelně vysvětlíš (pro tebe je manuál zábavnější), Thomasino tady zobecňuje plakátovými hesly o automatu pro ty "co chtěj jezdit po dálnici a jsou líní řadit". A to mě, přiznávám, dosti dráždí. >:D Musel bych mu totiž připomenout, že pro jinou skupinu lidí (asi větších petrolheadů než je on sám) zase není co se týká zábavy přijatelný hot-hatch už z podstaty. Špatná karosérie, špatný náhon, splácanej kompromis. Dle jeho logiky je hot-hatch nejspíš auto pro lidi, co chtěj jezdit do Lidlu na nákup, neumějí řídit a nevědí, co je skutečná zábava. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 07.03.14  00:27

poterienko:
    skoda, ale aspon ti zustane pocit, ze mas zabavne auto :-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 07.03.14  00:03

Bully: Aha, já se bál, že to bude ten Rožnov na Moravě :D. My máme totiž v ČB čtvrť, co se jmenuje Rožnov :D. No každopádně na Moravu cestu asi mít nebudu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…