Thomasino 07.03.14 15:44
« Re: Fotka na každý deň
Tak třeba takový Cayman S by určitě šel :-)
Ale ne černý a pokud možno ani bílý. Ale raději bílou, než černou. Ono jich zase tolik barev nejezdí, nejvíce je černých :-O
Jako už jsem ho mohl mít, o něco staršího, místo MRS. Ale bylo by mi líto s ním jezdit každý den. Zatím se chci ale vyblbnout na okruzích, za pár let mě to (snad) přejde a třeba taky přejdu k usedlejším GéTéčkům >:D -
šmoula nešika 07.03.14 15:29
« Re: Fotka na každý deň
Th: Právě jsem se chtěl zeptat, jak to máš spočítané, aby sis za pár let nevyčítal, že jsi proinvestoval za tuning MRS a koupi octy velkou část onoho vysněného kupé (Cayman, M235i, 4C atd.).
A jaký by to byl ročník toho Porsche? První caymani (respektivě první novodobé vodou chlazené boxery Porsche) měly velké problémy s kroucením bloků. 911 na tom je o něco líp a ty špičkové verze (myslím třeba jako u s-mika) mají blok upravený (hned se mrknu, jak se mu nadává) a ten už byl opět povedený, že vydržel až do 911 GT3 RS 4.0.
Spolehlivost je u auta na ostřejší zacházení určitě důležitá. Třeba Alfa by měla být držák. -
Thomasino 07.03.14 14:59
Tak se jich zeptej ;-)
Ale závodní převodovka bude asi něco "trochu" jiného >:-[]
Stejně jako je pokud se nepletu jiná PDK převodovka v 911 a jiné je DSG u GTI.
Jako svět spěje do pr.de.le , takže ty automaty budou brzo skoro všude, protože si supersporty nekupují lidi co umí fakt řídit, ale kde jakej jouda. Proto to dělaj tak, aby jich prodali co nejvíce a uměl to řídit skoro každej 8-s
Taky netvrdím že umím řídit a koupit si nyní náhodou nějaký extrémně rychlé auto, tak budu rád za to, že je tam nějaký automat se kterým mě to auto nezabije, pokud bych přeřadil a měl špatně otáčky a poslalo mě to zadkem ven >:D >:D
P.S.: K těm závodním autům ještě. Bohužel dneska i tam se snaží dělat auta pro řidiče-gentlemany co mají prachy a chtějí závodit a nemusí umět tolik řídit. Stejně tak je tam dneska v BMW Z4 GT3 a MB SLS GT3 kontrola trakce. Takže není až tak překvapení, že dávají někde i automaty, místo sekvence. -
white label 07.03.14 14:52
« Re: Fotka na každý deň
Jinak ještě ke dvojspojce. Tu jako první vůbec doslova oživilo (za nemalých investic) Porsche, a to pro závodní (okruhové) účely, takže by mě zajímalo, proč jim nestačil manuál, který je podle tebe pro okruh jasně lepší/vhodnější? Stejně tak by měl zajímalo, proč se dává dsg pro závodní verze Leonu, kde možnost manuálu ani není? -
Thomasino 07.03.14 14:35
« Re: Fotka na každý deň
Samozřejmě že se bavím i na okruhu, jinak bych tam snad nechodil a nevybíral pro to auto >:-[] >:-[]
Caterham je dobrá hračka, konfiguroval jsem si R300 SV, ale to je dost nad mega. Stačil by pravda i Roadsport 175 SV :-) Ale zatím MRSC na přechodnou dobu, něco našetříme a pak se uvidí. Moc se mi líbil koncept Alpine/Caterham, nebo snad časem zlevní Alfu 4c ;-) Ale furt je pro mě dosažitelný cíl mírně jetý první Cayman S po faceliftu. To je aktuálně můj target :-! -
white label 07.03.14 14:18
« Re: Fotka na každý deň
Chceš tím říct, že máš hh pro zábavu pouze na okreskách, ale na okruhu ho nemáš primárně pro zábavu, ale pro samotnou rychlost?
Vzít na okruh něco jako je Caterham, tak se v prvé řadě "bavím" a je mi úplně jedno, jestli je někdo ve "splašeném fwd hb" rychlejší.
Thomasino 07.03.14 13:33
« Re: Fotka na každý deň
Tak to určitě. O tom žádná :-!
P.S.: Dnešní čerstvé zprávy z okruhu v Brně od kámoše, nové destičky PFC jsou boží, brzdí to teď ukrutně dobře, při tom se to nekouše. Takže skvělá volba, má pochvalu za dobrý výběr. Šli jsme do nich 3 majitelé MRSC >:-[] Ikdyž teda levné nebyly :-O Já je budu dávat až za týden, vč.výměny oleje.
Mám zatím najeto jen 2000 km, takže jsem se na okruh dnes ještě "necítil", vidím to nejdříve za týden na SK Ring, pokud do té doby najedu aspoň 800-1000 km -
white label 07.03.14 12:05
« Re: Fotka na každý deň
Já ti to neberu, ale já nepovažuji dnešní nový hh příliš vhodný na nějaké častější okruhové ježdění. Každý nový sériový hh je na "huntování" na okruhu zbytečně těžký a kultivovaný, takže na jednu stranu u něj zbytečně platíš za něco, co je na okruhu v podstatě kontraproduktivní a za své peníze nedostaneš to, co na takové ježdění naopak potřebuješ (nejen ty odolnější brzdy).
I bez spojkového pedálu si běžně můžu (v manuálním režimu) řadit jak chci a kdy chci, a že tam nemůžu dát ve 180ti dvojku (nebo že by mi při případném zásahu omezovače otáček, který mírní následky chyby! řidiče, nepřestal jít motor za plynem a přeřadilo by to o stupeň výš), mi tak nějak nechybí/nevadí. ;-) -
Thomasino 07.03.14 11:31
« Re: Fotka na každý deň
Až z Meggie časem udělám hardcore HH na okruhové řádění (jakože základ hodně slušně udělaný a dá se ještě ladit), pak se třeba nevyhnu druhému autu, které budu moci půjčit i drahé polovičce, a tam klidně může být i automat. Líbí se mi nyní celkem nové Clio GT, Captur (zatím slabé motory), Oktávka 5D (zvláště jestli udělají CC verzi), nebo jsem zvědavý na nové Scirocco s odvážnějším designem (prýýý) :-! >:-[] -
Thomasino 07.03.14 11:24
« Re: Fotka na každý deň
WL - ty woe přečti si znovu co jsem napsal, jooo? ;-) >:D Nejsem antipropagátor, prostě ať si každý koupí co se mu chce :-) Ale pokud s podobným autem chceš chodit občas na okruh, většina lidí volí stále manuál. Možná to jsou předsudky, ale já si rád prostě řadím jak chci a kdy chci >:-[] Ikdyž je to leckdy vykoupené "dřinou" v podobě šlapání na spojku v kolonách :-O A jako že pedály v MRS jdou výrazně více ztuha než v GTI, stejně jako řazení a řízení :-! -
white label 07.03.14 11:16
Th
Nejsem zdaleka takový propagátor dvojspojky, jako (třeba) ty jeho "antipropagátor", který opakovaně tvrdí, že manuál je pro hh obecně mnohem lepší/vhodnější.
Zásadně se nevyjadřuji proti manuálu v hh, pouze se ohrazuji proti případným jednostranným předsudkům a jednoduchým/černobílým tvrzením v tomto ohledu.
Je otázkou času (uvidí se, jak dlouhého), kdy se budou manuály z HH vytrácet, podobně jako je tomu už dnes u SS, ve třídě malých hh už tento trend částečně začal (kocernová trojčata, CRS), i když na příkladu faceliftovaného Pola GTI je vidět, že to zřejmě bylo příliš brzy. Nějaký čas ještě potřebují jak zákaznici, tak technika (viz třeba zatím poměrně pomalá a rozpačitá dvojspojka v A45 AMG). -
white label 07.03.14 11:01
w-a
Souhlas, těch faktorů při rozhodování je prostě mnohem víc, než to, že se někomu nechce "věčně skákat" po spojkovém pedálu. Např. kdyby byl každý manuál takový jako u CTR, nebo kdybych si kupoval hh ve dvaceti a ne ve čtyřiceti, kdy už jsem si manuálu užil poměrně dost a ta změna (můžeš řadit, ale taky nemusíš, řazení pod plynem, častější střílení do výfuku) mě v reálu zaujala/oslovila. -
white label 07.03.14 10:44
all
No, je toho najednou dost..., ve čtvrtek pohřeb u nás a hned v pátek další ve Zlíně, doufám, že si podobné "zdvojení" už nikdy nezopakuji.
Bud
Jo, ten starosta byl můj prapraděd z otcovy strany. O postavení té trati usiloval a mimo jiné k tomu nabídl zdarma poskytnout i jeho pozemky, ale dokončení stavby už se nedožil, zemřel už ve 45 letech. Do budoucna chtěl prosadit i prodloužení železnice až na Horní Bečvu, což se ovšem dodnes nezrealizovalo a velmi pravděpodobně už ani nikdy realizovat nebude.
Thomasino 07.03.14 10:29
« Re: Fotka na každý deň
woody - přečti si prosím pořádně co jsem psal a jak jsem to psal, bylo to hlavně rejpání a štengrování White Labela. A jak jsem psal dále nebo i dříve, je to samozřejmě o preferencích každého z nás, já bych ve druhém autě na denní ježdění taky automat snesl. Ale stejně jako Bully, já si ve sportovnějším autě raději budu řadit sám, už pro ten pocit propojení, mě to kvedlání tím fofrklackem prostě baví! Pokud je ten manuál trochu slušný :-!
Ale je určitě zajímavé, že Leon zajel rekordní kolo s manuálem a ne DSG. Trochu to i potvrzuje můj názor, že do podobných aut, pokud je chceš využívat i na okruhu, patří manuál ;-) >:-[] Pokud je na okruhu "trápit" nechceš (protože HotHatch je samozřejmě z velké části kompromis a spousta z nich na delší zátěž na okruh není stavěná - už u MRS vylepšuji brzdy ;-) ), tak klidně automat, proč ne. Ale opravdu takový, co si sám neodřazuje kdy chce. White Label si na něj zvykl a je jeho velký zastánce a propagátor, já mu to neberu, když mě vezl svižněji taky mu neodřadil, ale je to možná proto, že se spolu sžili a ví kdy řadit atd. Ve spoustě testů, i dlouhodobých, bylo za to předčasné přeřazování DSG kritizováno, takže těžko říct. mě to při pár testech DSG taky dělalo, asi jsem ho nechával točit zbytečně vysoko. Ale třeba M135i to nedělá, tam to v manuálním módu fakt čeká na pokyn řidiče. A takový skvělý automat jakým osmikvalt od ZF je, bych si už v autě dovedl představit.

Psal jsem o vrcholném motosportu, nikoli o nějakém amatérském/poloamatérském závodění, nebo stání se SS na Pařížské.
Asi nebudeš tvrdit, že manuál už pěkně dlouho není ani v F1 proto, že piloti F1 dnes neumí řídíit, tak dobře, jako ti někdejší?
Nejlepší na tom je, že nejdřív napíšeš, kam ten svět spěje (jouda apod.) a pak sám přiznáš, že bys byl rád za absenci manuálu v SS, což nepotřebuje další komentář. >:-[]