Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 07.03.14 15:59
« Re: Fotka na každý deň
Jako dokáži si přiznat, že zatím nemám se silnými zadokolkami moc zkušenosti, takže se nepovažuji za Kimiho Raikkonena >:-[]
Něco jiného je to u Caterhama (kurnik, musím si ho zase půjčit, mám to i od jednoho majitele domluvené a slíbené), tam je ten krouťák a možné problémy výrazně menší. -
white label 07.03.14 15:47
Není problém nastavit dsg tak, aby řidič mohl auto více "potrápit", ale každý mainstreamový výrobce se logicky snaží najít přijatelný kompromis s přihlédnutím na určitou míru "blbuvzdornosti", protože on pak nikdo při případné reklamaci nebude pravdivě vyprávět, jak s autem zacházel.
Psal jsem o vrcholném motosportu, nikoli o nějakém amatérském/poloamatérském závodění, nebo stání se SS na Pařížské.
Asi nebudeš tvrdit, že manuál už pěkně dlouho není ani v F1 proto, že piloti F1 dnes neumí řídíit, tak dobře, jako ti někdejší?
Nejlepší na tom je, že nejdřív napíšeš, kam ten svět spěje (jouda apod.) a pak sám přiznáš, že bys byl rád za absenci manuálu v SS, což nepotřebuje další komentář. >:-[] -
Thomasino 07.03.14 15:44
Tak třeba takový Cayman S by určitě šel :-)
[odkaz]
Ale ne černý a pokud možno ani bílý. Ale raději bílou, než černou. Ono jich zase tolik barev nejezdí, nejvíce je černých :-O
Jako už jsem ho mohl mít, o něco staršího, místo MRS. Ale bylo by mi líto s ním jezdit každý den. Zatím se chci ale vyblbnout na okruzích, za pár let mě to (snad) přejde a třeba taky přejdu k usedlejším GéTéčkům >:D -
šmoula nešika 07.03.14 15:29
Th: Právě jsem se chtěl zeptat, jak to máš spočítané, aby sis za pár let nevyčítal, že jsi proinvestoval za tuning MRS a koupi octy velkou část onoho vysněného kupé (Cayman, M235i, 4C atd.).
A jaký by to byl ročník toho Porsche? První caymani (respektivě první novodobé vodou chlazené boxery Porsche) měly velké problémy s kroucením bloků. 911 na tom je o něco líp a ty špičkové verze (myslím třeba jako u s-mika) mají blok upravený (hned se mrknu, jak se mu nadává) a ten už byl opět povedený, že vydržel až do 911 GT3 RS 4.0.
Spolehlivost je u auta na ostřejší zacházení určitě důležitá. Třeba Alfa by měla být držák. -
Thomasino 07.03.14 14:59
Tak se jich zeptej ;-)
Ale závodní převodovka bude asi něco "trochu" jiného >:-[]
Stejně jako je pokud se nepletu jiná PDK převodovka v 911 a jiné je DSG u GTI.
Jako svět spěje do pr.de.le , takže ty automaty budou brzo skoro všude, protože si supersporty nekupují lidi co umí fakt řídit, ale kde jakej jouda. Proto to dělaj tak, aby jich prodali co nejvíce a uměl to řídit skoro každej 8-s
Taky netvrdím že umím řídit a koupit si nyní náhodou nějaký extrémně rychlé auto, tak budu rád za to, že je tam nějaký automat se kterým mě to auto nezabije, pokud bych přeřadil a měl špatně otáčky a poslalo mě to zadkem ven >:D >:D
P.S.: K těm závodním autům ještě. Bohužel dneska i tam se snaží dělat auta pro řidiče-gentlemany co mají prachy a chtějí závodit a nemusí umět tolik řídit. Stejně tak je tam dneska v BMW Z4 GT3 a MB SLS GT3 kontrola trakce. Takže není až tak překvapení, že dávají někde i automaty, místo sekvence. -
white label 07.03.14 14:52
Jinak ještě ke dvojspojce. Tu jako první vůbec doslova oživilo (za nemalých investic) Porsche, a to pro závodní (okruhové) účely, takže by mě zajímalo, proč jim nestačil manuál, který je podle tebe pro okruh jasně lepší/vhodnější? Stejně tak by měl zajímalo, proč se dává dsg pro závodní verze Leonu, kde možnost manuálu ani není? -
Thomasino 07.03.14 14:35
Samozřejmě že se bavím i na okruhu, jinak bych tam snad nechodil a nevybíral pro to auto >:-[] >:-[]
Caterham je dobrá hračka, konfiguroval jsem si R300 SV, ale to je dost nad mega. Stačil by pravda i Roadsport 175 SV :-) Ale zatím MRSC na přechodnou dobu, něco našetříme a pak se uvidí. Moc se mi líbil koncept Alpine/Caterham, nebo snad časem zlevní Alfu 4c ;-) Ale furt je pro mě dosažitelný cíl mírně jetý první Cayman S po faceliftu. To je aktuálně můj target :-!