boost. 31.03.14 23:56
« Re: Zase ty hotheče
Jest pravda. Zdá se, že ve videiích se objevuje tentýž úsek silnice poslední dobou, ale třeba ve starším videu honil, na BMW M5 docela úzkými a vracečkovitými cestami, pokud si dobře pamatuju. Škoda, no...
Vem si, že on ty auta prostě nějak otestovat musí, aby měl o čem psát a aby byly jakžtakž kvalitní (a to si myslím, že jsou; minimálně ne nudné a sterilní). Že zbytečně jezdí na veřejných komunikacích zleva doprava a nerespektuje plný čáry, o tom není pochyb. Ale textíky opsaný z brožur a press releases třeba tady na acz nebo v jiných webech/periodikách už mě nebaví, a tak jsem rád, že je tu člověk, který na to jde trošku jinak a ví, o čem píše.
Btw, zdravím vás. Asi jste mě tu nikdy neviděli... Mám divnej nick a slabost zejména pro německý plechy z Mnichova a okolí Stuttgartu. Nicméně miluji všechna auta, od US po JDM. Snad kromě Koreje. >:-[] Toliko mé bio a doufám, že sem jednou přispěju svou trochou do mlýna, jelikož focení je také mým (menším) koníčkem. :-) -
Ronault. 31.03.14 22:11
« Re: Zase ty hotheče
Šmoula: Já mám s Jandou osobní zkušenost. Když jsme byli loni testovat ty faceliftované Superby, viz můj blog, tak v technickém úseku, což byla taková zatáčkovitá silnici přes rakouské "pohoříčko" za Vídní, mi v plném provozu dveřma napřed vyjel ze zatáčky Superb v mém pruhu, vzhledem k tomu, že jsem tam měl něco kolem či přes stovku, ten protijedoucí určitě více... brzdil jsem i očima a myslím, že jsme si jak já, tak Rohypnol čí "Ja prvni 123" trochu i ucvrkli do textilu...
...a co to bylo za šílence, který proháněl dveřma napřed v nepřehledných zatáčkách v plném provozu manažérskou limuzínu?
Janda, jak jinak.... 8-s :no:
Neříkám, že jsem sám nešlapal Superbu po krku, dokonce jsem i i překračoval povolené rychlosti, na rozdíl od Rohypnola, který měl strach o pokuty >:-[] , ale tohle... 8-s -
Ronault. 31.03.14 22:06
« Re: Zase ty hotheče
Ad fotografie a testovaná auta.... raději Vám pánové ani nebudu psát, co někdy čtete v testu a co je na fotkách, jak jsem se nedávno dozvěděl... 8-s >:D
Nicméně téma se mi hodí, možná se po dlouhé době zúčastním :yes: Už zbývá jen 44 hodin do zhotovení soutěžní fotky :-! :yes: -
šmoula nešika 31.03.14 22:00
« Re: Zase ty hotheče
WL: Video s vracečkami a kvílením pneumatik bylo z testování Cupry. Nebo rapidu na NS. Ale, co si budeme povídat, Janda je ťáplý, přiznám se, že bych vedle něj sedět nechtěl. V telce jsou celí hotoví, když jede někdo na mašině 200 mezi Ústím a Děčínem a natáčí si to, a pak je tu Janda, který, jak jsem zjistil z videa, jel podle p. počítače rapidem 186 před sérií ostrých zatáček. Kolik jel s vrcholným golfem, raději nevědět... -
white label 31.03.14 21:49
FMa alias w-a
Jo. A pak tu máme to video. Autor sice "odvážně" tvrdí, že pokud úplně nevypne stabilizaci, není to pro něj vůbec ono, ale pak dá k dobru tohle video, které mě přesvědčilo spíš právě o opaku (mysím se co se jeho osoby-řidiče týče).
Trať kterou vybral by se hodila spíš pro Rudolfa Hrušínského staršího a jeho proslulé kochání krajinou... Nemohu věřit ani tomu, že jej údajně nezajímá jak jede auto rovně, když většinu videa (téměř) rovně jede, navíc v podstatě zbytečně rychle, místy zbyttečně po levé části vozovky (až za dvojitou plnou čárou)... Opravdu mě nezajímají video, kde jede hh po okresce "dálniční" rychlostí, já chci vidět ostré i táhlé vracečky, sérii pořádných zatáček a na nich (aspoň občas) jemně kvílející pneumatiky, motor vytočený k omezovači..., chci vidět akci - ne kalup vyjádřený chladnou číslicí na tachometru, ale přetížením při projetí pořádné zatáčky, klidně "jen" 60kou. A to je něco, co mi kožené rukavičky v levém horním růžku videa nemohou nikdy nahradit.
To video je zkrátka 6 minut zbytečně promarněné šance něco opravdu vidět, slyšet, zažít..., byť zprostředkovaně videem.
Takhle by prostě nemělo nevypadat prezentační video od někoho, kdo si údajně nutně zcela vypíná ESP, aby dostal z hh, jako je G7R, to "nejlepší". -
Fotosoutěž Moje auto.cz 31.03.14 21:20
« Re: Zase ty hotheče
wl: No, na autofóru jsou na tohle zjevně "kadeti". Jiný pán, co "testoval" (uvozovky zcela záměrně) Clio RS taky tvrdil, že se mu líbí víc černé 17", ale i základní stříbrné 16" nejsou špatné. Přičemž základní jsou pro CRS 17" kola, k verzi Cup nebo za příplatek pak černé či ocelově šedé 18". A v tomto duchu to i pokračuje, název čudlíku (R.S. Drive) si autor plete s jízdím režimem a o tom, že stejným čudlíkem můžeš volit dokonce hned dva jízdní režimy zjevně nemá potuchy. Další zmatek do toho vnese název režimu Sport, který bohužel pro autora není tím nejsportovnějším v Cliu. ;-)
V tomhle ohledu je tenhle test na eRko mnohem lepší, ale zatím jsem ho jen tak přelétl. Musím si ho přečíst pořádně.
edit: Pardón, zapomněl jsem se odhlásit z dr. Jekylla. Ale já jsem Vy-víte-kdo. >:-[] -
white label 31.03.14 21:03
« Re: Zase ty hotheče
No, docela podrobný test, který mimochodem znovu potvrzuje mé celkové zklamání s A45AMG.
Akorát zase nějaký ten "detail", který člověka nutí přemýšlet nad úplnopu důvěryhodností testéra. Auto je jasně na (bohužel zimních) !18!"kách (viz i fotogalerie), přesto autor čitatele v klidu klame větou:
"Je to tvrdým podvozkem s !19!" koly?"
A vzhledem k tomu, že rozměr kol (testovasného vozu) už není ani v technických údajích, je to "překlep" hodně nešťastný. -
šmoula nešika 31.03.14 21:01
« Re: Zase ty hotheče
woody: To víš, jedna z mála věcí, co mi na mobilu (občas) funguje, je hlášení nového zajímavého videa (jako o víkendu Prasátko Slezina >:D ). Jinak tu tak leštím displej, jak by řekli mí rodiče. V normálním AT jsou testy holt bezpohlavní, Sportcars nic moc, ale sháněl jsem klasika a na Sudety asi prdí. Kauf hier!
Ach, vyděls, co zas předváděli na ČT? ;-\ -
woody-alien 31.03.14 20:54
« Re: Zase ty hotheče
šmoula: Ty snad číháš stále za bukem a "monitoruješ" éter... >:D Hmm, Janda chválí Golf, zřejmě mají odborníci s tou nevratnou změnou klimatu pravdu. >:-[] V tomhle je síla VW, předchozí eRko nesklízelo zrovna ovace. A oni to bez velkých keců o časech na NS předělají k výrazně lepšímu výsledku. To samé GTI. I když se v testu Janda často odkazuje na "obavy po předchozí zkušenosti s GTI" (osobně mi nikdo nevymluví, že je to hlavně autorovým odporem k DSG), pravda je, že s G7GTI Performance začal VW znovu hrát první ligu a třeba tradičního soka FoST celkem vzato smáznul z planety.
V příštím AutoTipu bude srovnávačka G7GTI vs. Cupra. ;-) -
David Silver 29.03.14 20:30
« Re: Vyhlášení výsledků
Děkuji moc všem za hlasy a chválu. Až jsem se tu chvilkama i červenal :yes: :*)
Dále gratuluji dalším dvoum bedňákům :-)
Nemůžu zapomenout zmínit, že tento měsíc se přepisují dějiny :yes: Je to poprvé v historii Fotosoutěže MACZ kdy jsem se umístil se svojí fotografií na stupínku nejvyšším. Respektive já sám :-) Kdysi dávno jsem se o první místo dělil s Dadánkem (takže 1.-2. místo) ;-)
PS Šmoula: Bohužel válka je smutná a proto ten pocit z fotky takový má být ;-) Ale něco pozitivního na válce taky je. Tedy alespoň pro mě letadlovýho maniaka. Díky boh... teda USA za boje v Afghánistánu a Libyi. Jelikož ten letecký provoz přes ČR je fantastický. KC135, KC10, C5, C17, E3, E8 a další bezvadný vojenský letadla. Nikdy se mi neomrzí pohled na ně :-) -
woody-alien 29.03.14 12:58
« Re: Zase tie hotheče
Thomasino: Hezká akcička... :yes: Tak sem potom hoď nějaký dojmy, jsme tady většinou sice takoví vlažní petrolheadi, ale ještě to nevzdávej. >:D ;-)
Btw. Renault Sport, tady je docela zajímavý video CRS na Ringu: [odkaz] Jenom tedy dost sprostej komentář, samá ku.rva. >:-[] Ovšem 8:34 a nějaký drobný za provozu je podle mě parádní čas. :yes: