Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 02.04.14  13:58

« Re: Soumrak třídvířek v Čechách - spotřeba, nafta má také co říct

poterienko: Áno, celé to bol len experiment za účelom zistenia, za koľko sa dá pri ideálnych podmienkach presunúť z miesta na miesto (minimum behom jazdy bolo dokonca 5,2, ale potom nasledoval vytrvalý mierny kopec). Normálne to žere tak o 3-4 litre viac, keď sa rozvášnim, kľudne trojnásobok.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 02.04.14  13:28

>:D >:D >:D

Jenže Leg jel 70-80, já 90-140 :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.04.14  13:22

Pot: je fajn, že s TDIčkom dosiahneš rovnakú spotrebu, ako Leg s benzínom 3,0 R6. >:-[]
  • « 10 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 02.04.14  12:02

Vše potřebné na videu, jinak trasa ČB - Praha.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.04.14  11:30

« Re: Soumrak třídvířek v Čechách

Leg: toto by si mal poslať do Bruselu, možno by si to presadzovanie pidimotorov a hon za čo najmenšou (papierovou) spotrebou zastavil. >:D
    Btw. ja som počas víkendového výletu s rodinou (D1 s jej maximálkou 110 kmh) dal 6,5, čo je tiež pomerne pekné číslo na nezabehnutý 230 k turbobenzín. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 02.04.14  10:55

« Re: Soumrak třídvířek v Čechách

No, k testom na autoforum a k otázke ohrozovania bezpečnosti zbesilou jazdou: každý má svoj limit niekde inde, ja si myslím, že sa dá relatívne bezpečne prejsť zákruta s pískajúcimi pneu, ale zmienky o jemnom driftíku v 160 na okreske, rýchlostnom priemere viac ako 170 na trase dlhšej ako 100km s minimom dialníc (viď test Golf R) alebo popisovanie činnosti diferenciálu pri prejazde tiahlimi zákrutami rýchlosťami nad 200 (minulý test Cupry) akosi nie sú v súlade s mojim vnímaním niečoho, čo voláme dynamická ale bezpečná jazda, lebo traktor, cyklista, pokazený kamión, padnutý strom, cestári, zajac, srnka, diviak, jeleň, los, slon... Jasne, do značnej miery sa dá toto eliminovať tým, že si v zahriavacom kole prejdem trasu na pol plynu, ale aj tak...

Každopádne ma zaujala zmienka o spotrebe 3,8 pri ecorune a to až tak, že som sa rozhodol vyskúšať, čo dá môj dinosaurus. Na 16 km trase s riedkou premávkou, obec 50 mimo obce 70-80, so zahriatym motorom, vypnutým vetraním, pootvoreným oknom a štartom z miesta sa mi podarilo dosiahnuť toto: [odkaz] . A to som ešte predbehol jednu vetriesku a takmer som musel brzdiť za odbočujúcim Favoritom. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.04.14  09:03

« Soumrak třídvířek v Čechách

Jak jistě víte, 3dvířka jsou vymírající druh. Někteří výrobci je u konkrétních modelů rovnou škrtli (FoST, Clio RS), jiní je pro změnu na náš trh nebudou dodávat (Cupra).

Včerejší poznámka uživatele _MT_ v jiné diskusi mě přinutila zkontrolovat ceník a konfigurátor GTI. Za prvé - Golf zdražil. Konkrétně GTI o 10.000. Ovšem pozor. Příplatek za 5-dvéřové provedení radikálně klesl na 10.000. Což v konečném důsledku znamená, že zatímco zájemci o 3-dv GTI cena narostla oproti původní o 10.000, ten, kdo chce 5-dvířko, zaplatí i přes zdražení o 8.000 (+ 10.000 zdražení, - 18.000 zlevnění 5dveří) méně než dřív.

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.14  21:30

« Re: Zase ty hotheče

Podle mých zkušeností to reálně až tak přísné není (rozhodně ne vždy), to bych nemohl osobně vědět o případech, kdy motorištičtí novináři dojíždějí na víkend s testovaným vozem několik set km domů a po víkendu zase zpět do redakce. A týká se to zrovna i tohoto konkrétního vozu. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto NoSwear

NoSwear 01.04.14  21:19

Dobre, sorry, ja si to vzal po tech vsech reakci (ze jich tu je) jiz trosku obecne, nikde ani netvrdim, ze vsechna videa jsou vydarena.

Jinak vim moc dobre, jak na tom novinarska auta jsou a az na par vyjimek bych si novinarske auto nikdy v zivote neporidil (predevsim ne novinarske auto typu Golf R, A45....). Taky nikde netvrdim, ze jsou na tom jakkoli dobre >:D . Co jsem chtel ale take trochu rici je, ze maji novinari celkem prisne stanoveny stav (gumy, brzdy atd), v kterem by se to auto melo vracet a v mnoha pripadech i najezd km, takze moc prostoru na vybirani vhodnejsich mist, pokud nejsou "za rohem", neni.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.14  20:42

NS
    Vyjadřuji se (a myslím, že docela jasně) k tomuto konkrétnímu videu, nikoli obecně k možnému (řidičskému) umu p. Jandy (jeho další videa neznám/nesleduji).
    Mezi tímto videem o videem primárně o kvílení gum je obrovský prostor a ne náhodou jsem psal o pouhém "decentním" kvílení gum.
    O tom, jak se novináři (a nejen oni) obvykle chovají k podobným zapůjčeným vozům (čest vzácným výjimkám) si snad oba nemusíme dělat zbytečné iluze. Nebo ty by sis snad koupil nějakou tu novinářskou předváděčku, která absolvala obvyklé kolečko po českých médiích? Já bych na to teda odvahu neměl. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto NoSwear

NoSwear 01.04.14  20:04

Já bych zase um p. Jandy moc nepodceňoval. když se člověk koukne na videa z Ringu, tak úplně mimo nebude a jeho videa a meziplynech atd také nejsou úplný amatérismus. ;-) Co se tratě/odvahy/provozu týká, tak s tím samozřejmě také nesouhlasím, ale zdejší požadavky na videa a kvílení gum... No nevím. :-) Vrátit nám pak někdo novinářské auto bez gum a brzd, tak nebudeme šťastni. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 01.04.14  17:10

iudex: Občas něco ve videích míjí. Řekl bych, že jen jezdí po nepříliš využívaných (nerozbitých) silnicích za nulového provozu.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.04.14  14:31

iudex: Samozřejmě souhlas. Mít respekt je důležité. Nejde jenom o zatáčky, do kterých nevidíš, ale třeba při průjezdech zalesněných oblastí i o zvířata, která ti mohou vběhnout do cesty. Pro sebe si dávám jako nepřekročitelné pravidlo - nikoho neohrozit. No a sám bych taky nechtěl skončit nalepenej na betonovým můstku přes škarpu. ;-) Naštěstí stále existujou hezký úseky okresek, kde je vidět daleko dopředu a kde případná jezdecká chyba hned neznamená katastrofu.

Vyzkoušet si chování auta na okruhu je pochopitelně super. Ale bohužel moc často tu možnost nemáš...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.14  13:29

iudex
    Tak to chápu, jen to přímo nekoresponduje s tvým:
    "...ak by som takto jazdil, bol by som pomerne spokojný...", což mi zrovna k tomuto videu nesedí.

P.S. Sám nejsem svatý, ale přesto tento druh odvahy nepovažuji za příkladuhodný.

edit: Mimochodem tohle video by vypadalo stejně jak s aktivovaným, tak deaktivovaným, ESP.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.04.14  13:23

wl: presne o tej odvahe hovorím, z bežných ciest mám pomerne rešpekt (nevieš, či Ti niekto nevyletí oproti práve v jedinej neprehľadnej zákrute). Na okruhu v sobotu (snáď) budem odvážnejší. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.14  13:18

iudex
    Jako, že bys to takhle jako on (na tom videu!) nezajel? Pokud by ti chyběla odvaha (v případě neuzavřené trati), tak to samozřejmě chápu, ale jinak tam žádné výjimečné jezdecké umění opravdu nevidím...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.14  13:13

w-a
    Já bych si tady taky na uzavřenou trať určitě nevsadil, viz cyklista kterého také ve vysoké rychlosti míjel (tam i zpět), přitom zrovna z cyklistů je dobré mít "respekt", na kolo sedne kde kdo, včetně lidí pod vlivem.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.04.14  13:10

No, to s tým ESP je taká "myslivecká latina" a pozerám sa na to trochu cez prsty, takisto ako aj na niektoré Jandove kategorické vyhlásenia. Nehovorím, že som z Jandu a jeho videí odvarený, nie je to žiaden Chris Harris, ale stále lepšie nejaké videá z jazdy, než to nič tu na ACZ. Inak svoje výhrady k nekonzistentnosti názorov Jandu na koncernové hotheče som už prezentoval, ak je niekto úplne nadšený z Octavie RS a jedným dychom totálne skritizuje technicky príbuzné, ale výkonnejšie GTI so samosvorom, aby vzápätí vychválil Rko, tak má vážne trhliny v osobnej integrite.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.04.14  12:59

iudex: No já nevím, skoro bych si na uzavřenou trať nevsadil. Taky je to pěkně sestříhaný. Navíc ta Ronaultova zkušenost. Ale (raději) tomu věřme.

Jinak já celkem kritický jsem. Být vyježděnej ze stovek aut, které jsem dostal v rámci testování do ruky, a tvrdit, že bez vypnutého ESP je to o ničem, snažil bych se s takovou "monstr károu" udělat video výmluvnější.

Tohle tedy je na uzavřené trati, ale video je to, když ne lepší, tak přinejmenším právě zajímavější. Ujíždění zadku, kvílení gum...ostře na brzdy. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.04.14  12:42

Ad Janda a jeho videotest: ja som o rád menej kritický (čo bude zrejme dané mojimi nedostatočnými šoférskymi schopnosťami) a ak by som takto jazdil, bol by som pomerne spokojný ;-) . Je pravda, že to nie je nejak zaujímavá technická trasa (nie každý býva pod Radhošťom ;-) ), ale vždy lepšie, ako tu na ACZ, kde videá nie sú obvyklé a ak aj v teste sú, sú to len také flashe pozostávajúce hlavne zo statických záberov.
    Inak k tej Jandovej trase: predpokladám, že to má uzavretú trasu, keďže počas pomerne dlhej jazdy nestretne jediné auto, naviac ísť tak bezhlavo do zákruty či horizontu v protismere znamená, že je buď človek samovrah, alebo má práve tú istotu uzavretej trate.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…