Thomasino 23.04.14 18:26
« Re: Přihlašuji se.
A což teprve CUPový podvozek s 18" koly a semislicky s hooodně tvrdými bočnicemi !! 8-s :-O Teď jsem na tom najel za týden asi 2500 km a moje záda potřebují dobrou masérku (může být i brunetka ;-) ). Ty semislicky to přitvrdily jako sviňa, ale na okruhu to auto fungovalo skvěle !! A dost jsem čuměl, jak na Ringu jiní maníci v MRS proháněly různé M3 apod (ale ti co to umí a ne já co by zelenáč) a s malými úpravami (pneu, snížení podvozku, možná někteří malé navýšení výkonu) je to extrémně rychlé a schopné auto pro Nordschleife.
Zde první malé video z úseku za Karuselem - ten se mi moc líbil. Mihne se tam kolem mě i jedno žluté MRS :-)
poterienko 23.04.14 17:43
« Re: Přihlašuji se.
Leg: Dělám v autě i větší "mraky" a dopředu vždy vidím. Takový magor zase nejsem.
ŠM: Přítulka má Asus Zenbook (hliníkový) a ona to sice necítí, ale také probíjí. Stejně jako probíjí ona, když na něm píše >:D :D. Stejně mi probíjel hliníkový iPod Nano. -
woody-alien 23.04.14 17:37
« Re: Přihlašuji se.
wl: Jasně, myslel jsem Cupovou verzi. U MRS je to hodně zásadní rozdíl. U nového Clia RS (aspoň zatím dle dostupných informací, vlastní zkušenost s Cupovou verzí zatím nemám) není Cupový podvozek ani zdaleka tolik vzdálený verzi Sport (narozdíl od tvrzení ve zdejším testu) a tvrdost celého vozu ovlivňují hlavně 18" disky Cupové verze oproti základním 17". Takže pokud si u základního podvozku někdo připlatí za 18" kola, je téměř na tvrdosti Cupu. I tak prý je to zcela snesitelná kombinace. Uvidíme. -
white label 23.04.14 17:29
w-a
Souhlas. K tomu tvrzení, že denní nepoužitelnost MRS je jen pomluva, je zásadní fakt, jestli se tím myslí CUPová, či neCupová verze. Jel jsem nedávno v tom Milanovém neCupu na 19" a podvozkový "komfort" mi přišel zřetelně přijatelnější, než u Cupu na 18". -
woody-alien 23.04.14 17:23
« Re: Přihlašuji se.
iudex: Prostě nic nového. Souboj srdce a rozumu. Vnímám to tak, že Cupra podobně jako GTI dokáže přinést opravdu velké zážitky na silnici pro lidi, co rádi řídí. Vypilovaná technika, "chytrej" samosvor, hodně snadno dostupného výkonu - a jako bonus jak GTI, tak Cupra s DCC, se při běžném užívání změní na hodné beránky. Nemůžu na ně říct křivé slovo. Pro mě v podstatě ideál.
MegRS je z jiného těsta a chápu, že má po světě nebo alespoň v Evropě spoustu oddaných fandů. I moje srdce občas zatouží být o něco mladší, hezčí a zábavnější, všechno hodit za hlavu a jít do (v rámci kategorie) extrému. Užívat si ten pocit, že vlastním auto, které je v podstatě už dnes legendou, které je schopné obstát na okruhu, jehož výrobce pořádá pro vlastníky zajímavé akce a dál tak podporuje jeho image. Ano, image, protože jestli nějaký z Renaultů image má, tak je to nepochybně Megane RS.
Futurista na homepage při srovnání 4 HH tvrdí, že denní nepoužitelnost MRS je jen pomluva. No, zřejmě má práh bolesti posunutej úplně jinam. MRS Cup má moje sympatie a klidně bych si ho vybral jen jako víkendovku, i když jeho cena tě nutí hledat konkurenci i jinde než u předokolkových HH, ale na denní používání ne.
A o tom to celé je. Muži milují blondýnky, ale berou si brunety (nezevšeobecňovat ;-) ), a zrovna tak jako u tebe nad sympatiemi k Focusu ST zvítězilo GTI svým "uměním všeho", tak i Cupra bude mít podle mě násobně větší odbyt než Megane RS. Není se čemu divit. Nad pelestí žloutne plakát Subaru WRX STI a v garáži stojí GTI (Cupra, Clio RS). Přesto, není to vlastně "Dolce Vita" ? ;-) -
iudex 23.04.14 16:38
« Re: Přihlašuji se.
Ad autoexpress: síce veľmi stručné, ale povedali tojednoznačne: it’s the best front-wheel-drive hot hatchback you can buy today.
A tie rozdiely zrejme vystihli:
Cupra: "it can be civilised when you’re taking it easy."
M RS: "the focused driving experience will be too much for most people on a daily basis."
šmoula nešika 23.04.14 16:25
« Re: Přihlašuji se.
woody: Ach ta čeština... Ale aspoň je vidět, jak jsou tyto prémiové výrobky vlastně všestranné. >:D
Viděl jsi už Thomasinovu očekávanou srovnávačku? [odkaz] Ano, v Británii, kde se dost hledí i na emise, asi nic překvapivého, naopak bych řekl, že to Maggie v červené moc sekne. :-) Tedy, líbivý opravdu není. A na cliu by se mi asi ani nelíbil. Ale s tou černou má na tomto autě prostě ty pravé puristické grády. :-!