Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 04.05.14  14:01

« Re: titulka

To je otázka. Určitě motor pomáhá, protože ti to dodatečné vstřikování pomůže snížit protitlak výfuku, což sníží spotřebu. Ale měl bys mít mladší generaci motoru, ne (?); tam to asi nebude tolik potřeba.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 04.05.14  13:32

Myslíš tedy přirozenou regeneraci a ne vynucenou řídící jednotkou auta ala vstřikování nafty do výfuku ’ vyhoření sazí?
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 04.05.14  12:54

pot: Regenerace je ta tvoje jízda ustáleně nad 2000 otáček/vypálení úsad - sazí ve filtru zvýšenou teplotou spalin. ;-) Píše o tom ve svém příspěvku i woody, prostě termín.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 04.05.14  11:15

ŠM: Regenerovat? Jak? Nikdy jsem si regenerace nevšiml a pochybuji, že se dá nějak (krom Vagu) vyvolat.
    WA: Jezdím, ale po městě. Klidně třeba 50km denně. Ovšem většinou se motor zahřeje na provozku.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 03.05.14  19:21

woody: Zajímavé by ještě bylo srovnání zanášení filtrů podle zajíždění, jak jsme řešili ve vedlejší diskusi. Ofenzivní, defenzivní, zlatá střední cesta. Předpokládám, že největší špindíra by byl ten baworský důchodce. A závodník hned za ním... Pokud bude ve vývoji motorů pokračovat současný trend, bude se to nejspíš profilovat víc a víc. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.05.14  19:01

pot: Když pořád někam jezdíš, tak se zas nemusíš dalšího zanášení tak obávat. To když jsem měl Vitaru s 1.9 dCi + DPF dost daleko od motoru, tak o tom motoru šly strašlivý zvěsti. A pravda je, že nějaká panička si to pořídila do města, kde je stálý AWD s možností uzamknutí a redukcí nejvíce potřeba >:-[] , a soustavnými studenými starty a krátkými jízdami ten filtr zas.rala snad do roka a do dne. Cena za výměnu v autorizáku byla tehdy skoro 60.000. 8-s No a já s tím jezdil zhruba 3 a půl roku normálně většinou meziměsto, ale i městský pojížďky, občas jsem zaregistroval regeneraci ale jinak naprosto v klidu. A seznámil jsem se s několika dalšími majiteli a taky nikdo neměl problém. Mondeo má u mě ještě příhodnější režim, protože na to místní poskakování ho prakticky nepoužívám, jezdím s ním střední a delší vzdálenosti a většinou docela svižně. No a H1 naštěstí ještě DPF nemá.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 03.05.14  18:51

pot: Tak zkus častěji regenerovat, ale asi kratší dobu, ať ho neupečeš celý, i když keramika by něco vydržet měla. Zatím si ještě sežeň nějaký odborný info (třeba z SM Dieselu), a když autu poklesne výkon a zasvítí kontrolka, co nejdříve ho odvez na tu renovaci.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 03.05.14  18:38

ŠM: Ten PP článek jsem myslím viděl. Auto už na mne před pár týdny rozsvítilo kontrolku DPF a dle manuálu jsme měl jet ustálenou rychlostí s ot nad 2000 alespoň 15 minut. Tak jsem vzal auto, zajel do města natankovat a po cestě zpět jsem stál v koloně kvůli nehodě. V té koloně jsem využil inteligentního P Start Stop (rozumněj prstidlový SS) a po nastartování už se nic neukázalo (jízda probíhala po městě). Tak jsem to raději protáhl do omezovače na jedné odlehlé okresce (městapo by mne asi na místě pověsilo za koule na stožár a pak zastřelilo) a od té doby klid.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 03.05.14  18:33

pot: Tím profouknutím jsem tě chtěl navést na toto: [odkaz]
    Tady to máš ve formě PR jak pro blbce: [odkaz]

Nebo aspoň něco takového doporučovali v SM. Teď to nemůžu najít... Ale v SM Diesel 1/14 se tomu věnovali blíž. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 03.05.14  18:09

Najeto lehce přes 170 tisíc, holt pořád někam jezdím. Je jasné, že řešení dnes jsou, včetně nejlevnějšího vykuchání, které má výhodu v tom, že v budoucnu nepřinese další problémy (ala další zanesení apod.).

To je jasný, ale tak u tebe by to vyřešil nějaký vesnicetuzing výfuk, který by tu R4 zaručeně přeřval :D. Ona už moje obyčejná 3.0Tdi má poměrně příjemný zvuk s pouze lehkým náznakem dieselu...a navíc si nahoře umí krásně zařvat.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 03.05.14  11:15

woody: Jo, mělo to na tom starším pažoutovi (nebo co to bylo) takový „Italian appeal“ zkřížený s rozzlobenou feldou. >:D To chceš... :-)

... a tohle nechceš... :-O 8-s [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.05.14  11:08

šmoula: >:D >:D Jo, ti Poláci to vychytali. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 03.05.14  10:45

woody: Ale jo, kdybys trochu zakroutil svody, vyměnil původní tlumiče vejfuku za absorbční a na koncovku návlékl ten polský vynález - kondom že staré duše do kola bicyklu - docela by to ušlo. ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.05.14  10:27

« Re: Nové téma - a zase ty hot-hatche

Mám Drift Ghost a k tomu předchozí model Drift HD, který jsem měl vzadu a kterým jsem měl před dvěma lety půjčený v Dolomitech. Nicméně jsem došel k tomu, že stačí nahrávat v režimu 720p a 30 sn./sec, nebo pokud chci lepší obraz, tak 720p a 60 s./sec. Pokud to dám na youtube, tak to obraz stejně výrazně zmrví >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.05.14  09:30

pot: A kolik tam teď máš najeto ? Dneska už by FPČ snad neměl být takovej strašák. Teď nemluvím o nějakým vykuchání, ale už existuje řada firem na odbornou repasi, a i nový filtry jsou levnější, takže nemusíš na výměnu filtru v autorizáku obětovat dovolenou v Karibiku. ;-)

Ten zázračnej výfuk může být fajn, ale nesmíš mít pod kapotou čtyřhrnek jako já. Tam je snad jedinej způsob jak přehlušit naftový kadlání. Vzít kladivo a udělat do výfuku pár děr. Sportovní zvuk zaručen. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 03.05.14  07:23

Jo tak to popisuješ přesně ten u BiTDI. ;)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 03.05.14  06:51

pot: To bych se musel ještě podívat, každopádně zní jako benzinový osmiválec, což je hodně hodně fajn. Ale filtr, když už ne normální regenerací, by se měl dát odborně profouknout. Samozřejmě záleží, jaké a kolik sazí ten motor produkuje.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 03.05.14  05:57

ŠM: Filtr se časem bohužel od*ebe sám. Pak je na mě, jak se postavím k vyřešení. Tím výfukem asi myslíš ten, co se dává do 3.0biTDI, jo tak ten mít, to by byla paráda.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.05.14  00:45

Tom: pekné a rozhodne lákavé, podvedome som pri pozeraní tlačil plyn či brzdil. :-)
    Btw. čo máš za kameru? Nejakú on-board, alebo klasika GoPro hrdina?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.05.14  00:13

Druhý pokus s prolinkem:

[odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…