Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
šmoula nešika 06.05.14 18:33
« Re: Třeba mě utlučte....Clio RS vs. 208GTi
WL: No, AZ zrovna nečtu, poté, co označili výběhovou fabii a roomster za špičková auta s prémiovým zpracováním interiéru, jsem v něj ztratil důvěru. Ale toto jasně s ohledem na cenu a design hraje v denní použitelnosti do karet Seatu. :yes: -
white label 06.05.14 17:57
Srovnávačka sedmi kompaktních hh v aktuálním (10./23. 4.) AUTO ZEITUNGu s celkovým konečný pořadím:
1. GR, 2. S3, 3. LCupra 280, 4. M235i,
5. FoST, 6. MRS TCe 265, 7. AOPC
Kromě GR (a samozřejmě FoST) jsou to všechno třídveřáky a kromě M235i (s 8st. AT) mají všechny vozy manuální převodovku. MRS a OPC jsou žluté, GR a FoST tmavě modré, Cupra tmavě šedá, S3 bílé a M235i červené.
Nejnižší spotřebu (9,4) v testu měla počtem hnaných náprav nesourodá dvojice - Cupra a S3!
Naopak nejvyšší spotřebu trojice - OPC (11,5), MRS (10,4) a ST ((10,3).
Nejprostornější (vpředu i vzadu) je GR, naopak nejstísněnější (opět vpředu i vzadu) je MRS, největší objem kufru má třídveřová Cupra a nejmenší shodně S3 a M235i.
Slalom - nejlepší M235i, nejhorší FoST.
Handling - nejlepší GR a Cupra, nejhorší FoST.
0 -100 - nejlepší (4,8) M235i s výhodou AT, nejhorší (7,0!) FoST.
Nejlepší studené brzdy (33,7 m) Cupra, nejhorší (36,1m) OPC.
Nejlepší zahřáté brzdy (32,8 m) S3, nejhorší (36,0 m) OPC.
Komfort sezení vpředu - nejlepší GR, nejhorší FoST.
Komfort sezení vzadu - nejlepší GR, nejhorší OPC
-
woody-alien 06.05.14 17:26
Ron: Můžeš být v klidu....ať se koukám, jak se koukám, 308 SW s dieselovým dvoulitrem tam není, pouze 1.6 HDI. S dvoulitrem tam mají 3008, 5008 a 508. A co se mě týká, konkurenci tam nevidím. 508 SW GT jsem si už projel a ani na moment mě nenapadlo, že by jízdně byla lepší než MOF(*). Naopak.
(*) Můj Ošklivej Ford >:D
edit: Sorry, beru zpět, 308 SW 2.0 HDI není uvedena mezi testovacími vozy, ale jak koukám, tak třeba v Brně je v nabídce. U nás leckde není ani SW 1.6 HDI, jenom hatchbacky s 1.2 THP. Pročež si sypu polétavý prach na hlavu. ;-) -
woody-alien 06.05.14 17:20
iudex: ad edit - to právě bohužel nemůžu. Ten víkend 23.-25.května trávíme s rodinou v Beskydech a okolí. Ale ještě to zkusím nějak vymyslet - chtěl bych si vyzkoušet to RCZ-R. I přesto, že jako kandidát nepadá v úvahu. ;-) -
iudex 06.05.14 17:05
woody: tak to je parádička, RS na celý deň a v rámci toho bezprostredné porovnanie s priamym konkurentom, to sa podarí raz za uhorský rok. Už sa teším na Tvoj report. :yes:
Btw. na Slovensku som sa s niečím takým, ako je požičanie auta na celý deň, ešte nestretol, v tomto ste zase ďalej, ako my.
Edit: a ako pozerám, ešte si to môžeš zopakovať (príp. s inými Peugeotmi) v Ústí o dva týždne. Aj ja som chvíľu uvažoval, že by som vybehol do Hodonína vyskúšať RCZ R, ale zrovna som mimo. -
Ronault. 06.05.14 17:02
woody - díky za připomenutí... málem bych zapomněl. 8-s Letos to vidím na 208 GTi, RCZ R a 308 SW 2,0 HDI. :-) RCZ jsem už jel 2x, ale R ještě ne :-) GTi určitě za vyzkoušení stojí... no a 308 SW 2,0 HDI... to bude trochu kruté srovnání pro Megane... možná jsem měl zvolit 1,6 HDI ať se mi vrací zpátky Meganem domů lépe >:D -
woody-alien 06.05.14 15:34
Před chvilkou mi volal pan prodejce a sdělil, že Clio RS bude připravené, přesně podle dohody, 9.května v 8.00 v centrále Renaultu v Praze. Vrátit se musí přibližně do 16.00, aby ho stihli připravit pro dalšího zájemce.
No a protože zrovna probíhaj Peugeot Emotion Days, řekl jsem si, že možná přímé srovnání s 208GTi by nebylo úplně od věci a mrknul se, kde ten den tahle show probíhá. Představte si, že 9.5. je to v Mělníce. To je naprosto skvělá návaznost, z Prahy na Mělník a v okolí směrem na Doksy jsou hezké silničky. Takže jsem si zarezervoval půl hodinky s 208GTi. Btw. součástí auto parku PED je kromě jiných také RCZ-R !!!! Ale smůla, to už bylo zabukovaný na celej den. A snad by těch dojmů a vjemů bylo až příliš. Každopádně z toho dne s malými H-H chystám obsáhlý popis včetně fotek. ;-) -
white label 06.05.14 15:22
« Re: Třeba mě utlučte....
iudex
Ďábla klidně obhajuj, ale (pokud možno) srovnávejme srovnatelné (k holé prémii už jsem se vyjádřil), tedy bavíme se o absolutně vrcholném modelu značky v rámci kompaktního mainstreamu (FoIIRS). Takže dávat sem (pro srovnání) odkazy na základní modely v základní výbavě mi přijde naprosto irelevantní, a to dokonce i v případě, že se jedná o prémiové značky za které se logicky připlácí obecně. -
woody-alien 06.05.14 15:22
iudex: Nechme prémii prémií. Ta "tvoje" 120i je ukázkový příklad toho, co napsal wl - bez peněz do prémie nelez. ;-)
Abych se ale vrátil k věci - už tradičně to Leg vystihl asi nejpřesněji. Interiér Focusu II není celkově tak špatnej, ale to "vyzdobování" postříbřeným plastem a ty "dekorativní" ručičky - to je prostě masakr. A všimni si, čím jsem vůbec tenhle žalozpěv začal. Řeč byla o přístrojovém štítu, nikoliv o interiéru celkově. A navíc u auta, které (odhadem) stojí nejmíň dvojnásobek tvého bývalého kombi. To je dosti zásadní rozdíl a já si troufám tvrdit, že v rámci té miliónové ceny s tím mohli u Fordu něco udělat. Často stačí málo, místo stříbřenky použít třeba matnou čerň, nějakou lištu a vyměnit budíky za nějaké solidnějšího vzhledu. Přitom Focus II co se týká exteriéru po faceliftu doslova prokoukl a vyloupl se v pěkné auto...a to nedalo Fordu spát a vymyslel Focus III. >:D >:-[] -
Brandon Walsh 06.05.14 15:06
napadlo ma ze niekde bude leon >:D do tejto temy sa nezapajam kedze mne na interieri nezalezi, potrebujem kozeny volant, klimu, radio (dizlove verzie) a to je tak vsetko >:D
ked som prvy krat videl focus rs cely nadseny som sa donho hodil, tie skrupiny su take tvrde, ze ma trdel bolela este dva dni >:D z radia si pamatam akurat napis sony pocas mojho zastonania -
Leg 06.05.14 14:22
iudex: áno, interiér Focusu II ako takého nie je úplne najhorší, problém je, že ho totálne zabili masívnym použitím strieborných dekoračných prvkov.
Jednotka predchádzajúcej generácie nutne vyžaduje v interiéri M-paket alebo aspoň M-volant a nejaké slušné lišty. Naopak Tá 116i na fotkách mi príde úplne v pohode, voči nej by som (skoro) nič nenamietal. Ani malý jednofarebný displej by mi nevadil tak, ako ten v poterienkovom odkaze, aspoň tak nekričí. -
iudex 06.05.14 13:35
A ja budem naďalej hrať rolu diablovho advokáta ;-) a tvrdím, že v porovnaní s dobovou konkurenciou interiér Focusu nebol úplne najhorší. Akceptujem, že patril do tej slabšej polovice, ale rozhodne nebol najhorší a aj mnohé drahšie a prémiovejšie modely si moc svoju cenovku s ohľadom na interiér neobhájili: [odkaz] (minulá 120i, cena 900t. Kč!, sorry Leg). A ako píše wl, holá prémia je niekedy horšia, ako stredne vybavený mainstream: [odkaz] (aktuálna 116i, 700t Kč). Tiež napr. toto: [odkaz] pre mňa tiež nie je interiér auta za 1,15M Kč. A z bežného mainstreamu boli na tom niektorí ešte oveľa horšie, ako Focus: [odkaz] (sorry Brandon >:-[] ) -
poterienko 06.05.14 13:24
Leg: Osobně by mi také nevadila třeba ta forma, jakou má Superb displej PP - bílá na černém pozadí, ale ta červená mi bije do očí.
WL: To je jasné, ale pokud vím, že třeba BMW žádný displej v nižší výbavě nemá (když nepočítám malý přímo na radiu). Redukcí myslíš ten stříbrný plast? Jestli ano, tak ten je taky síla. Něco podobného jsem viděl u nové A6, jen ten plast byl černý. -
white label 06.05.14 12:49
pot
U prémie obecně (víc, než kde jinde) platí:
Bez peněz (na příplatky) do prémie nelez!
P.S. Osobně mi (podobně jako u Lega) nevadí ani tak použití monochromatického displeje, jako ta (plastová) "redukce" displeje k vůli velikost "normálního" (příplatkového) displeje. -
Leg 06.05.14 12:40
pot: ja osobne nemám nič proti oldschool jednofarebným displejom a z estetického hľadiska necítim potrebu mať na stredovej konzole "televizu", ale namiesto hentoho tam kľudne mohli dať nápis "Toto je pomsta automobilky Audi za to, že ste si nepriplatili XXX€ za lepšie audio/navi." -
Leg 06.05.14 12:29
Aj ja sa hlásin do teamu woody! >:D Asi som málo puristický, ale mám rád, keď auto dotiahnuté od pohonného ústrojenstva cez šasi a to celé zabalené do atraktívneho obalu nielen vonku ale hlavne vnútri. Pritom ten obal by mal tak nejak zodpovedať potenciálu vovnútri a rovnako aj cene, a to tak, že ani moc ani málo. Napr. 318d v M pakete je rovnako zle ako 335i v základnej línii bez xenónov. A ak sa bavíme o kategórii hothatchov, Golf GTI je pre mňa dokonalým mixom decentného zovňajšku a k tomu doladeného interiéru z hľadiska potenciálu pod kapotou a ceny.
Ja viem, že môj názor bude pre mnohých degradovaný tým, že ho píšem spoza volantu e87, ale čo už, myslím, že aj 130i v tomto funguje celkom dobre, aspoň v mojich očiach. :-! -
white label 06.05.14 11:46
Ohledně konfrontace názorů (woodyho a iudexe) na interiér FoIIRS, stojím jednoznačně za názorem woodyho. Přístrojovku/palubku rychlých kompaktních/malých Fordů si dá k svačině i SSS za téměř třetinu ceny FoIIRS. Navíc FoIIRS (na rozdíl od FoIRS) osobně za legendu nepovažuji. Ze svezení s FoIIRS jsem měl smíšené pocity a vzhledem k očekávání převažovaly spíš negativní dojmy. Přímé srovnání s povedenými generacemi STi/EVO pokulhává, proti nim je FoIIRS "přemotorovanou předokolkou"... a jestli existuje nějaká 911ka v rámci kategorie fwd hh, tak to dle mě bude spíš GGTI, než FoRS. -
iudex 06.05.14 11:14
Ja som v tom interiéri jazdil 4 roky a nijaké stopy to na mne nezanchaldettzooppp.... uu, ee, grrrrrr >:-[]
Mylsím, že tieto interiéry: [odkaz] a [odkaz] si môžu ruky podať, dokonca Impreza podľa mňa pôsobí lacnejšie a plastovejšie.
Na druhej strane pri "supermainstreamovom" Golfe, etalóne, ktorý sa dáva za vzor niekedy aj prémii (viď tabletoidné Áčko) to vytvára veľké očakávania a keď mi začalo v interiéri Golfu niečo vŕzgať, hneď sa mi zdvihol adrenalín; našťastie to len šúchala pracka pásu o bok sedadla a stačilo ju dať do iného uhla. ;-)