Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 06.05.14  18:33

« Re: Třeba mě utlučte....Clio RS vs. 208GTi

WL: No, AZ zrovna nečtu, poté, co označili výběhovou fabii a roomster za špičková auta s prémiovým zpracováním interiéru, jsem v něj ztratil důvěru. Ale toto jasně s ohledem na cenu a design hraje v denní použitelnosti do karet Seatu. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.05.14  17:57

Srovnávačka sedmi kompaktních hh v aktuálním (10./23. 4.) AUTO ZEITUNGu s celkovým konečný pořadím:
    1. GR, 2. S3, 3. LCupra 280, 4. M235i,
    5. FoST, 6. MRS TCe 265, 7. AOPC

Kromě GR (a samozřejmě FoST) jsou to všechno třídveřáky a kromě M235i (s 8st. AT) mají všechny vozy manuální převodovku. MRS a OPC jsou žluté, GR a FoST tmavě modré, Cupra tmavě šedá, S3 bílé a M235i červené.
    Nejnižší spotřebu (9,4) v testu měla počtem hnaných náprav nesourodá dvojice - Cupra a S3!
    Naopak nejvyšší spotřebu trojice - OPC (11,5), MRS (10,4) a ST ((10,3).
    Nejprostornější (vpředu i vzadu) je GR, naopak nejstísněnější (opět vpředu i vzadu) je MRS, největší objem kufru má třídveřová Cupra a nejmenší shodně S3 a M235i.
    Slalom - nejlepší M235i, nejhorší FoST.
    Handling - nejlepší GR a Cupra, nejhorší FoST.
    0 -100 - nejlepší (4,8) M235i s výhodou AT, nejhorší (7,0!) FoST.
    Nejlepší studené brzdy (33,7 m) Cupra, nejhorší (36,1m) OPC.
    Nejlepší zahřáté brzdy (32,8 m) S3, nejhorší (36,0 m) OPC.
    Komfort sezení vpředu - nejlepší GR, nejhorší FoST.
    Komfort sezení vzadu - nejlepší GR, nejhorší OPC

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.05.14  17:26

Ron: Můžeš být v klidu....ať se koukám, jak se koukám, 308 SW s dieselovým dvoulitrem tam není, pouze 1.6 HDI. S dvoulitrem tam mají 3008, 5008 a 508. A co se mě týká, konkurenci tam nevidím. 508 SW GT jsem si už projel a ani na moment mě nenapadlo, že by jízdně byla lepší než MOF(*). Naopak.

(*) Můj Ošklivej Ford >:D

edit: Sorry, beru zpět, 308 SW 2.0 HDI není uvedena mezi testovacími vozy, ale jak koukám, tak třeba v Brně je v nabídce. U nás leckde není ani SW 1.6 HDI, jenom hatchbacky s 1.2 THP. Pročež si sypu polétavý prach na hlavu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.05.14  17:20

iudex: ad edit - to právě bohužel nemůžu. Ten víkend 23.-25.května trávíme s rodinou v Beskydech a okolí. Ale ještě to zkusím nějak vymyslet - chtěl bych si vyzkoušet to RCZ-R. I přesto, že jako kandidát nepadá v úvahu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.05.14  17:05

woody: tak to je parádička, RS na celý deň a v rámci toho bezprostredné porovnanie s priamym konkurentom, to sa podarí raz za uhorský rok. Už sa teším na Tvoj report. :yes:
    Btw. na Slovensku som sa s niečím takým, ako je požičanie auta na celý deň, ešte nestretol, v tomto ste zase ďalej, ako my.
    Edit: a ako pozerám, ešte si to môžeš zopakovať (príp. s inými Peugeotmi) v Ústí o dva týždne. Aj ja som chvíľu uvažoval, že by som vybehol do Hodonína vyskúšať RCZ R, ale zrovna som mimo.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.05.14  17:02

woody - díky za připomenutí... málem bych zapomněl. 8-s Letos to vidím na 208 GTi, RCZ R a 308 SW 2,0 HDI. :-) RCZ jsem už jel 2x, ale R ještě ne :-) GTi určitě za vyzkoušení stojí... no a 308 SW 2,0 HDI... to bude trochu kruté srovnání pro Megane... možná jsem měl zvolit 1,6 HDI ať se mi vrací zpátky Meganem domů lépe >:D
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 06.05.14  15:40

« Re: Třeba mě utlučte....

:yes: zatím takhle...
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.05.14  15:34

Před chvilkou mi volal pan prodejce a sdělil, že Clio RS bude připravené, přesně podle dohody, 9.května v 8.00 v centrále Renaultu v Praze. Vrátit se musí přibližně do 16.00, aby ho stihli připravit pro dalšího zájemce.

No a protože zrovna probíhaj Peugeot Emotion Days, řekl jsem si, že možná přímé srovnání s 208GTi by nebylo úplně od věci a mrknul se, kde ten den tahle show probíhá. Představte si, že 9.5. je to v Mělníce. To je naprosto skvělá návaznost, z Prahy na Mělník a v okolí směrem na Doksy jsou hezké silničky. Takže jsem si zarezervoval půl hodinky s 208GTi. Btw. součástí auto parku PED je kromě jiných také RCZ-R !!!! Ale smůla, to už bylo zabukovaný na celej den. A snad by těch dojmů a vjemů bylo až příliš. Každopádně z toho dne s malými H-H chystám obsáhlý popis včetně fotek. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.05.14  15:22

iudex
    Ďábla klidně obhajuj, ale (pokud možno) srovnávejme srovnatelné (k holé prémii už jsem se vyjádřil), tedy bavíme se o absolutně vrcholném modelu značky v rámci kompaktního mainstreamu (FoIIRS). Takže dávat sem (pro srovnání) odkazy na základní modely v základní výbavě mi přijde naprosto irelevantní, a to dokonce i v případě, že se jedná o prémiové značky za které se logicky připlácí obecně.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.05.14  15:22

iudex: Nechme prémii prémií. Ta "tvoje" 120i je ukázkový příklad toho, co napsal wl - bez peněz do prémie nelez. ;-)

Abych se ale vrátil k věci - už tradičně to Leg vystihl asi nejpřesněji. Interiér Focusu II není celkově tak špatnej, ale to "vyzdobování" postříbřeným plastem a ty "dekorativní" ručičky - to je prostě masakr. A všimni si, čím jsem vůbec tenhle žalozpěv začal. Řeč byla o přístrojovém štítu, nikoliv o interiéru celkově. A navíc u auta, které (odhadem) stojí nejmíň dvojnásobek tvého bývalého kombi. To je dosti zásadní rozdíl a já si troufám tvrdit, že v rámci té miliónové ceny s tím mohli u Fordu něco udělat. Často stačí málo, místo stříbřenky použít třeba matnou čerň, nějakou lištu a vyměnit budíky za nějaké solidnějšího vzhledu. Přitom Focus II co se týká exteriéru po faceliftu doslova prokoukl a vyloupl se v pěkné auto...a to nedalo Fordu spát a vymyslel Focus III. >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 06.05.14  15:06

napadlo ma ze niekde bude leon >:D do tejto temy sa nezapajam kedze mne na interieri nezalezi, potrebujem kozeny volant, klimu, radio (dizlove verzie) a to je tak vsetko >:D
    ked som prvy krat videl focus rs cely nadseny som sa donho hodil, tie skrupiny su take tvrde, ze ma trdel bolela este dva dni >:D z radia si pamatam akurat napis sony pocas mojho zastonania
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 06.05.14  14:22

iudex: áno, interiér Focusu II ako takého nie je úplne najhorší, problém je, že ho totálne zabili masívnym použitím strieborných dekoračných prvkov.
    Jednotka predchádzajúcej generácie nutne vyžaduje v interiéri M-paket alebo aspoň M-volant a nejaké slušné lišty. Naopak Tá 116i na fotkách mi príde úplne v pohode, voči nej by som (skoro) nič nenamietal. Ani malý jednofarebný displej by mi nevadil tak, ako ten v poterienkovom odkaze, aspoň tak nekričí.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.05.14  13:35

A ja budem naďalej hrať rolu diablovho advokáta ;-) a tvrdím, že v porovnaní s dobovou konkurenciou interiér Focusu nebol úplne najhorší. Akceptujem, že patril do tej slabšej polovice, ale rozhodne nebol najhorší a aj mnohé drahšie a prémiovejšie modely si moc svoju cenovku s ohľadom na interiér neobhájili: [odkaz] (minulá 120i, cena 900t. Kč!, sorry Leg). A ako píše wl, holá prémia je niekedy horšia, ako stredne vybavený mainstream: [odkaz] (aktuálna 116i, 700t Kč). Tiež napr. toto: [odkaz] pre mňa tiež nie je interiér auta za 1,15M Kč. A z bežného mainstreamu boli na tom niektorí ešte oveľa horšie, ako Focus: [odkaz] (sorry Brandon >:-[] )
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 06.05.14  13:24

Leg: Osobně by mi také nevadila třeba ta forma, jakou má Superb displej PP - bílá na černém pozadí, ale ta červená mi bije do očí.

WL: To je jasné, ale pokud vím, že třeba BMW žádný displej v nižší výbavě nemá (když nepočítám malý přímo na radiu). Redukcí myslíš ten stříbrný plast? Jestli ano, tak ten je taky síla. Něco podobného jsem viděl u nové A6, jen ten plast byl černý.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.05.14  12:49

pot
    U prémie obecně (víc, než kde jinde) platí:
    Bez peněz (na příplatky) do prémie nelez!

P.S. Osobně mi (podobně jako u Lega) nevadí ani tak použití monochromatického displeje, jako ta (plastová) "redukce" displeje k vůli velikost "normálního" (příplatkového) displeje.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 06.05.14  12:40

pot: ja osobne nemám nič proti oldschool jednofarebným displejom a z estetického hľadiska necítim potrebu mať na stredovej konzole "televizu", ale namiesto hentoho tam kľudne mohli dať nápis "Toto je pomsta automobilky Audi za to, že ste si nepriplatili XXX€ za lepšie audio/navi."
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 06.05.14  12:29

Aj ja sa hlásin do teamu woody! >:D Asi som málo puristický, ale mám rád, keď auto dotiahnuté od pohonného ústrojenstva cez šasi a to celé zabalené do atraktívneho obalu nielen vonku ale hlavne vnútri. Pritom ten obal by mal tak nejak zodpovedať potenciálu vovnútri a rovnako aj cene, a to tak, že ani moc ani málo. Napr. 318d v M pakete je rovnako zle ako 335i v základnej línii bez xenónov. A ak sa bavíme o kategórii hothatchov, Golf GTI je pre mňa dokonalým mixom decentného zovňajšku a k tomu doladeného interiéru z hľadiska potenciálu pod kapotou a ceny.

Ja viem, že môj názor bude pre mnohých degradovaný tým, že ho píšem spoza volantu e87, ale čo už, myslím, že aj 130i v tomto funguje celkom dobre, aspoň v mojich očiach. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 06.05.14  12:10

Ten červeno černý displej vypadá opravdu dost..levně. Ovšem viděli jste někdy displej v takové A4/A5 se základním rádiem? To je prémie sama - [odkaz]
    S tímto displejem jsem viděl i modely s V6 benzínem.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.05.14  11:46

Ohledně konfrontace názorů (woodyho a iudexe) na interiér FoIIRS, stojím jednoznačně za názorem woodyho. Přístrojovku/palubku rychlých kompaktních/malých Fordů si dá k svačině i SSS za téměř třetinu ceny FoIIRS. Navíc FoIIRS (na rozdíl od FoIRS) osobně za legendu nepovažuji. Ze svezení s FoIIRS jsem měl smíšené pocity a vzhledem k očekávání převažovaly spíš negativní dojmy. Přímé srovnání s povedenými generacemi STi/EVO pokulhává, proti nim je FoIIRS "přemotorovanou předokolkou"... a jestli existuje nějaká 911ka v rámci kategorie fwd hh, tak to dle mě bude spíš GGTI, než FoRS.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.05.14  11:14

Ja som v tom interiéri jazdil 4 roky a nijaké stopy to na mne nezanchaldettzooppp.... uu, ee, grrrrrr >:-[]
    Mylsím, že tieto interiéry: [odkaz] a [odkaz] si môžu ruky podať, dokonca Impreza podľa mňa pôsobí lacnejšie a plastovejšie.
    Na druhej strane pri "supermainstreamovom" Golfe, etalóne, ktorý sa dáva za vzor niekedy aj prémii (viď tabletoidné Áčko) to vytvára veľké očakávania a keď mi začalo v interiéri Golfu niečo vŕzgať, hneď sa mi zdvihol adrenalín; našťastie to len šúchala pracka pásu o bok sedadla a stačilo ju dať do iného uhla. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…