Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 09.05.14 16:49
« Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
;-) Právě jsem se vrátil, musím říct docela zmoženej. Dojmů je plná hlava a silně převládaj ty pozitivní, ale najdou se i chyby. Později bude "referát" - zatím jen v bodech.
To podstatné - v přímém srovnání nemá GTi (zdůrazňuji s malým "i") u mě proti C-RS nejmenší naději.
C-RS plusy: motor, zvuk, zapojení do hry, automat v režimu Sport manual a Race, pádla (ještě jsem za ně byl rád), výborné brzdy a uspokojivá spotřeba. Přiměřený komfort jízdy. Plus celkový dojem z interiéru.
C-RS mínusy: automat v běžném režimu (relativně, později podrobnosti), zpracování některých detailů, než si zvyknete dokáže při ostrém brzdění na zvlněném povrchu docela vyděsit (aspoň na vlhké silnici) a stejně tak si musíte zvyknout na chuť odsazovat zadek a celkově jiné chování při ostrých průjezdech v zatáčkách.
Celkově vzato ovšem Cliu RS skládám poklonu za propojení běžného denního přepravovadla s okreskovým čertíkem. :yes:
PS: Přísně tajné - Renault potají "upekl" na C-RS úpravy a málem mi kvůli tomu chtěli vymazat kartu, když jsem si začal jedno čerstvě dodané Clio fotit na firemním place. To všechno se ještě dozvíte, ale až příští týden.
Tady alespoň pár fotek v galerii : [odkaz]
Těžký život Press Car - úplně odrbanej disk : [odkaz] -
Brandon Walsh 09.05.14 15:29
« Re: OT: Ukrajina jinak
wl: vdaka za info, tym padom je aj dost mozne, ze naraznik meneny musel byt >:-[]
inak ako si spokojny s motorom 2,0 tfsi, pyta si olej ? aj ked tvoje je vystavny kus a tieto problemy zrejme nepoznas ;-)
iudex: corsu manzelka zatrhla, tak som si dnes prezeral auta na predaj, celkom ma zaujal 6/2008, 86000 km, prvy majitel, okrem xenonov a tempomatu (dorobil by sa) hadam vsetko, cena rozumna s moznostou dohody, no na druhu stranu pri slove gti mi srdce az tak nebusi -
white label 09.05.14 15:14
« Re: OT: Ukrajina jinak
BW
To je garážový optický tuning, nedodával se takto origo nikdy. Mě osobně na tom hlavně vadí to, že se tak ztratí návaznost plastového krytu prahu (včetně zvednuté plastové patky před zadním blatníkem) a spodní částí zadního nárazníku. Připomíná to částečně řešení G5R32, ale ten má prahy lakované, takže za mě nebrat. -
iudex 09.05.14 12:35
« Zmrzlinový offtopic
Tak začala zmrzlinová sezóna a ja hľadám perfektnú zmrzlinu. Bohužiaľ v mojom okolí som mal zatiaľ až na jednu výnimku samé podpriemerné až vyslovené zlé zmrzliny (všetko kopčekové). Tou svetlou výnimkou je točená zmrzlina kúsok od mojej práce, ale aj to je len jednooká medzi slepými. Aj v Ríme som mal pomerne jedlé gelato, ale krémovosti známej rožnovskej točenej sa nevyrovnala. Takže sa teším, ako si napravím chuť dobrou rožnovskou vanilkovou. :-) -
šmoula nešika 09.05.14 09:49
« Re: Třeba mě utlučte....Clio RS vs. 208GTi
iudex: No já ti s tím srovnáním se starými "charakterními" hot-hatchi moc nevím. Jako že P 205 GTi není kdovíco, protože si ho 208 GTi namaže na okruhu na zrcátka? Doba se mění, ale řekl bych, že obdobně jako u jiných aut je hh dobrý tak, jak moc ho milují jeho majitelé. Ať už je to případ tatíka od rodiny nebo mladého anarchisty. Dokonce by se pak ve snaze o větší prodeje dalo mluvit o propadu, jelikož si dnes hh nekoupí jen milovník aut. Jiné objektivnější měřítko mezi podkategoriemi hh mě nenapadá. I když započítáme-li faktor většího komfortu a bezpečnosti u novějších hh pro širší klientelu, vyjde to tak nějak na stejno. Kategorie vícebodých pásů a dvoumístného interiéru je samozřejmě zase někde jinde. -
iudex 09.05.14 08:28
No v tom rozlišovaní súhlasím s labelom a nevidím principiálne veľký rozdiel medzi C TR a GTI. Samozrejme sú tu jemné rozdiely v charaktere, komforte a spôsobe podania výkonu, ale stále sú to rýchle, dostatočne zábavné, avšak stále civilné a praktické hatchbacky a len pre tie nuansy ich radiť proti sebe v štýle: toto je len rýchlejší hatch a toto je nekompromisný športiak, je podľa môjho názoru mimo reality. A k prípadným výhradám Bullyho podotýkam, že som jazdil s jeho generáciou C TR na okruhu, takže viem, ako sa motor správa pri 8000 ot. ;-) , je to super, ale len vysokootáčková atmosféra z auta nerobí niečo úplne iné. A ten subjektívny, objektívne však nedôvodný pocit, že v minulosti sa robili tie pravé hotheče a teraz sa už nerobia, sa ľahko vyvráti bezprostredným porovnaním, keď som presvedčený, že súčasný "vymäklý" HH typu GTI Perf. si dá starší "charakterný a pravý" hotheč z minulosti typu C TR k obedu na akejkoľvek trati. ;-)
A ak chceš vymedzovať silou mocou kategóriu nekompromisne ostrých hatchov, ktoré uprednostňujú ostrú jazdu pred podružnou dennou použiteľnosťou, tak by som tam zaradil z minulosti už spomínaný Megane R26.R alebo avizovanú Astru OPC Extreme, t.j. autá s klietkou, vyhádzanými zadnými sedadlami a plexi sklami. Tam naozaj o stále praktickom rodinnom hatchi už nemožno hovoriť. Všetko ostatné (vrátane M RS Cup) ale patrí do tej prvej kategórie. -
Bully_ 08.05.14 23:31
w-l:
prihoriva. Zatimco oturbena (vetsinou) petidvirka s maximem vykonu i kroutaku v rozmezi nekolika tisic ot/min jsou ta prvni kategorie, pak je ta druha spousta starsich klasickych atmosferickych hatchu- daleko zabavnejsich a ostrejsich i bez toho, ze by lamaly rekordy BTG na Ringu. Bohuzel uz i ten seriovy CTR 7 nebo 8G uz se musi trosku cpat vic smerem k tomu sportu, ke kteremu ale maji (spolecne s jinymi, vubec je nechci vyzdvihovat nad ostatni, na to maji i tyhle vozy dost nedostatku) porad bliz, nez to, co se dela dneska. Ale takova uz je doba, samozrejme diky poptavce a ekoterorismu ;-\ I novy CTR 9G na tom bude zrejme podobne, i kdyz porad asi min kompromisni.
Stejne jsem za sebe zjistil, ze asi krome klimatizace >:D muzu dneska na aute ozelet z tech "potrebnych" veci snad vsechno a divam se po necem z uplne jineho soudku. -
Ronault. 08.05.14 22:26
To já se dneska proletěl, skoro doslava.
Šel jsem do garáže a zrovna na našem heliportu (nečekejte nic extra, je to kousek vyasfaltované plochy s křížem na zemi, něco jako v MASH) přistával vrtulník. Otevřel jsem vrata a koukám kohopak to nakládají a pak sledoval jak vrtulník odlétá. Od garáže to je asi 30 metrů (mé auto slouží jako záložní rychlý vůz kdyby nedoletěl vrtulník :-! >:D ) . Jakmile se vrtulůník zvedal a otáčel, tak mě jedno křídlo vrat hodilo do garáže až jsem málem skončil na kapotě auta, (a že teda mám skoro metrák živé váhy) a druhé tak mocně praštily, že se utrhl jeden pant... Že to bude mít takovou sílu, jsem nečekal 8-s Málem jsem byl hned druhý na řadě na cestě do traumacentra 8-s
když si vzpomenu na díl Top Gearu, jak Jeremimu na Yetim přistával vrtulník, tak to teda asi nebyla žádná legrace... :-| -
woody-alien 08.05.14 22:08
A já ještě raději právě mrkám, co všechno se dá zítra stihnout. No, uvidíme, páteční provoz velí okamžitě vypadnout z Prahy (centrála je příhodně na severo-západním okraji) směr Mělník a následně zřejmě směr Doksy, pak krátké intermezzo s Pažoutem a poté zřejmě vezmu Horáčka (C-RS :-) ) na okružní jízdu přes Štětí a Litoměřice na Slaný a zbytek strávíme na středočeských "lahodných" okreskách. To by Thomasino s MRS Cup možná nerozdýchal. >:D Ačkoliv, četl jsem rozhovor s Danou Batulkovou, majitelkou SX-4, a ta si libovala, že se jí v pravém pruhu D1 cestou do Brna úplně spravila uskřípnutá záda. >:-[]