Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 25.05.14 22:10
« Ukončení přihlašování
Ukončuji přihlašování a zahajuji hlasování. Přihlášeni jsou:
poterienko - [odkaz]
Leg - [odkaz]
jumper - [odkaz]
Bully - [odkaz]
Kysky - [odkaz]
woody-alien - [odkaz]
iudex - [odkaz]
white label - [odkaz]
Tentokrát jsem si dal pozor a sjel s reakcí až na svůj vlastní příspěvek, sám sobě snad nevynadám. >:-[] -
Ronault. 25.05.14 22:08
« Re: Kola - dilema
šmoula: na dojem mám své druhé weekednové auto... a jo, to ty ještě neznáš >:-[] Poznáš :-!
Každopádně procházel jsem net a nejblíže je mé barvě tahle:
[odkaz]
no a na živo to není úplně ono.
Pravda, ty celostříbrné budou na Meganu profláklejší, už jsem je viděl 1x na Scénicu a dnes v Přerově před Renaultem taky stál Megane na těch stříbrných... ale přecejen je to rodinný kombík v dieselu, s tím jsem musel počítat už když jsem jej kupoval.
No a hle kolik různých kol mají v nabídce v FR, dokonce i pěkná 18" -
David Silver 25.05.14 22:07
Bully: No já taky nemám veliký rám. (52) Akorát jako študent jsem si nemohl dovolit nic extra. Takže pomalu ale jistě vylepšuju :-) Ale jsem moc rád že jsem koupil už v roce 2012. Následující modelový rok byl opravdu hrozný designově :-! -
Bully_ 25.05.14 22:00
Kysky:
je to kombinace karbonu s duralem, ten je vicemene jenom na spojnicich trubek. Je to navic maly ram a jeste ve slopingu, takze i na Ultegre to moc nevazi. Ja jsem vzdycky hledal dobry pomer uzitnych vlastnosti s dobrou cenou a navic jsem kola nakupoval na netu, vcetne obmenovani ojetych/nevyhovujicich/roztristenych >:D komponentu. Ale i tak jsem do bicyklu vrazil peknych par tisic €, jasne ze to nebylo zadarmo. -
šmoula nešika 25.05.14 21:36
Ron: Pokud chceš udělat na dojem na ženský, třeba sestřičky, vol jednoznačně dvoubarevná. Praktičnost je samozřejmě otazník, ta černá tam bude dost lesklá, ale myslím, že autu celkově moc pomohou. Jsou prostě in, ten design by nebyl špatný ani na nějakém supersportu, zatímco ta druhá, to pojedeš do Francie a auto budeš hledat hodinu. Netajím se, že jsem víc na tmavší (... bavíme se stále o ráfcích), ale ta první se mi prostě zdají v vedle taková příliš důchodcovská, což na tvém megu v kombíku a béžovém laku jen zdůrazňuje ten batoh. Není tu kontrast ani splynutí s karosérií, a to se mi prostě nelíbí. Na tuto verzi s částečně tmavým čumákem za mě číslo 2.
iudex: Teda, ta světla chrobáka vzala za své a o cílený optický klam ti viditelně nešlo, ale nápad s autíčky jsem tak podvědomě očekával a jinak se mi to líbí velmi. :yes: -
Ronault. 25.05.14 21:32
woody: Mám to domluveno tak, že mi obě verze nachystá a až budu na místě, tak je tak nějak vedle auta postavím a uvidím. U mě zatím vedou přecejen ty jednobarevné ze stejných argumentů, cos uvedl ty i Legacy, navíc se mi zdají trochu opticky větší. Nedávno jsem podobná kola viděl na Astře kombi a vypadaly výborně... a Astra je docela proporčně Meganu podobná. Pojede se mnou ale kolega a ten je propagátor těch dvoubarevných... no nebude to snadné.
Ty dvoubarevné by měly být fungl nové a ty stříbrné jen trochu jeté, ale ne moc, obojí se montují až na faceliftový model a ten přišel na trh až nějak prosinec 2013, to byla zima a gumy tam jsou letní...
Jak už jsem psal, hodně přikládám vinu blbému tvaru těch současných alu kol... ale pravda, že první (nyní již opravený) škrábanec jsem si udělal v Brně před nádražím, jak tam chodí ti lidi všude jak se jim zachce a do toho tramvaje a auta, tak už jsem přehlídl patník... 8-s Takže... no....
poterienko: To můj případ není, to se neboj, jak jsem psal níže, na destičky na poměrně těžké Laguně jsem udělal 64t km, ale je to taky dáno tím, že jezdím hodně dálnice, kde až toliko brždění není, neb nejsem vymetač levého pruhu... -
-
David Silver 25.05.14 20:57
Bully: 7,5? :-O Hlína? I celokarbony mají dneska kolikrát přes 8kg...
Také zatím na ní jen trénuju, ale baví mě na biku závodit, ale chtěl bych si to vyzkoušet i na silničce. Možná ještě tento rok možná si zajedu časovku do vrchu a XCR na Masarykově okruhu. Příští rok bych rád zajel Rad am Ring na Severní smyčce a Sta challenge :-) Ale do tý doby musí žiletka prodělat dietku. (Já už jsem svoji absolvoval >:D ) -
woody-alien 25.05.14 20:47
Ron: Já vážně nevím - ani ta první varianta nevypadá vůbec špatně. Samozřejmě, samy osobě by se mi líbily víc ty dvoubarevné. Ale tak trochu souhlasím s Legacym, že na klasickém rodinném kombi to bude možná trochu moc řvát snahou o osobitost za každou cenu. Na takové GTI padnou dvoubarevné Austiny byť v jiném provedení jak pověstná p.r.del na hrnec, ale třeba na Mondeu si něco podobného vůbec nedokážu představit. Zase na oficiálních fotkách ty Black Pragmy špatně nevypadaj, ale jak vidím tak je to ve spojení s tmavším lakem. A aby to bylo ještě složitější, na těch dvoubarevnejch jsou podle inzerátu úplně nový gumy DOT 4313 - takže se vracím na začátek - já vážně nevím. ;-)
Ke škrábancům - s tím problém nemívám, žádný hliníky jsem zatím nikdy nepoškodil, jedinej disk, co jsem "počochnil" byl plecháč na Jimníkovi, když jsem neopatrně bouchnul o kámen v terénu.
K brzdám - brzdnej prach na kolech pochopitelně mám. Někdy jezdím předvídavě a klidně, jindy ne. Jízda s Emelem na trase Mohelnice-Hradec možná nebyla dle GTI-ho ukázkou toho "dobrého řidiče", ale zase jsme aspoň neusnuli v koloně. ;-)

samozřejmě odrazem světla...
[odkaz]