Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 28.05.14 09:31
« Hlasujem
Pridávam môj pohľad na vec:
Poterienko: tak pointa Traktor ako traktor ma dostala, oceňujem humor do vlastných radov. Kompozične ma trošku ruší tesný orez okolo auta a dotyk kapoty s okrajom obrázka, ale to už som zbytočný hnidopich.
Leg: jednoduché, vtipné (opäť do vlastných radov), tematické, skrátka výborné.
Jumper: pôsobivý záber, takáto metelica na prvého mája, výlet na Grossglockner bol určite fajn, len mám asi nedostatočnú predstavivosť a moc tam tému nevidím.
Bully: tak toto bol jasný favorit na víťazstvo, odkedy som fotku prvýkrát videl. Do bodky splnená téma, je to natoľko "jedno z mnohých", že ani Tvoje auto neviem identifikovať, oceňujem tiež diagonálnu kompozíciu (možno stálo za zváženie krôčik poodstúpiť a autá neukrojiť). Mal si inak blbé svetlo na fotenie (ostré denné svetlo), ale zvládol si to so cťou, zlepšenie by sa dalo dosiahnuť zrejme len s prechodovým či polarizačným filtrom. Každopádne u mňa jasný víťaz.
Kysky: snaha sa cení, mňa to ale oslovilo menej.
woody: tiež vydarené, téma tam je, technicky tiež v poriadku (Tvoje fotky majú taký charakteristický look a dá sa poznať, že sú od Teba, resp. z Tvojho foťáku), Swišť je vo svojom živle.
white label: rovnaká myšlienka, ako ja, ale lepšie zrealizovaná, skrátka máš výhodu, že máš model vlastného auta a nie chrobáka a bus, ako ja. >:D
Poriadie:
1. Bully
2. Leg
3. white label
Zlato i striebro som mal jasné, pri bronze som rozmýšľal medzi wl a Poterienkom, ale z minula mal wl malé plus, takže je na bedni; Pot bude mať takéto plus do budúceho kola. -
Ronault. 27.05.14 22:49
« Re: Hlasování + kola + svezení 535i e39
1. White label
2. iudex
3. poterienko
--------------------------------
WL: technicistně dokonalé
iudex: taky tak, inu další dokonale nudný majitel nudného Golfu >:-[]
Potěr: připomnělo mi to našeho emer. primáře, který je zapřísáhlý odpůrce nafťáků, že kadlají... ale jak nastartoval Insignii 2,0 T, tak by šlověk i řekl, že je to taky nafťák >:D
.... což mě přivádí k dnešnímu dni...
Tak jsem dnes jel trasu okres Blansko-Svitavy-Ústí n. Orlicí- H.K- Kopidlo-Jičín-Trutnov-Náchod-Klodzko-Jav… sedlo-Šumperk-Mohelnice-Jevíčko-domů...T… 500 km a zabralo to více času než výlet na Grossglockner..., ale podstatné věci
1. Vyzvedl jsem kola, nakonec zvítězila stříbrná verze. Pravda, i ta černo/leštěná verze k mé béžové nevypadala špatně, ale na jednom disku byl škrábanec a hned mi došlo, že už teď to neopravím, což mě odradilo. Až nahodím, pošlu foto.
2. Vyzvedli jsme kolegovu BMW 535i E39 v automatu, r.v. 98, má tady recenzi na E39 525. Dojmy?
Monstrozní zvuk osmiválce - naprosto návykové, když jel předemnou, ježili se mi chlupy... :yes:
Bohužel kombinace klasického měničového automatu a váhy auta hodně ubere na celkové dynamice, takže spoustu krutého randálu, ale reálně rychlé to auto rozhodně není. Spoustu výkonu sežere automat, takže Megane s polovičním množstvím válců a méně jak polovičním objemem (96 kW vz 174 tuším) do takových cca 120 km/h neměl problém stíhat, dokonce jsem mu místy i ujížděl. Řekl bych, že předjížděcí manévry jsou jistější i v tom Meganu. Prostě 535i je výborný dálniční křižník, na okresky už to není ono. No a i když jsme se podstatnou část cesty nahněli, spotřeba kolem 5,1 l/100km :-)
3. Červenohorské sedlo hlavně od vrcholu směrem na Jeseník je fajn, halvně pochrch, na druhou stranu je asfalt bída...
Tolik dnešní report, foto dodám až bude síla :-) -
woody-alien 27.05.14 21:43
« Re: Hlasování
Jaksi jsem tentokrát nepřišel na to, jakým způsobem hodnotit, protože se mi nějakým způsobem líbí všechny fotky. Nicméně nějak to rozlousknout musím, takže takto:
1. Bully
2. white label
3. Leg
--------------------------------------… />
Bully - tahle fotka mi prostě k tématu sedla úplně nejvíc. Tohle je zkrátka kouzlo masových shromáždění, taková Spartakiáda Civiků. >:D
white label - krásně, čistě vyfoceno a černobílé provedení k tomu taky hezky sedí.
Leg - napadá mě citace z filmu Adéla ještě nevečeřela - "Jak primitivní !!! Ale jak účinné..!" >:-[] Za ten dokonalej nápad si bednu prostě zasloužíš. ;-)
Všem ostatním vyjadřuji uznání za povedená dílka... :yes: -
Bully_ 27.05.14 21:07
« Re: OT - nové brzdy
Pokud mas seriove brzdy nebo nejakou OEM-remplacement variantu (proste standard, zadne zavodni keramicke desticky apod.), pak neni teoreticky potreba brzdy zajizdet nijak. Prakticky >:D je lepsi brzdit nejakou dobu (1 delsi cesta, prip. par kratkych cest pro rohliky :-) ) spis lehce, nez na brzdy dupat, aby si navzajem kotouce a desticky sedly- ale proste normalne, zadna zvlastni opatrnost, ani brzdeni na krev. Pak uz muzes jezdit normalne, takze na to obcas i dupnout. Teprve po tehle "zvykaci" dobe a po par prohratich zacnou brzdy brzdit tak, jak maji.
Nekdo doporucuje zajizdet ve smyslu lehce "zapect" i OEM brzd. desticky, ale zadny vyrobce to u standardu nepredepisuje ani nedoporucuje. Rozebrani tehle techniky je na vic vet. -
Bud 27.05.14 20:37
« Re: OT - nové brzdy
po: určitě opatrně. Materiál kotoučů je třeba pomalu zahřívat, není třeba ti to vysvětlovat, určitě víš, jak různé materiály reagují, co různé kovy a slitiny které obsahují kovy dělají, když je popouštíš, nebo zakalíš atd. Každopádně opatrně a to že nebrzdí úplně ok je ze začátku přirozené, pokud je nespálíš, nebo nezvlníš, tak si pěkně časem sednou a budou brzdit o stošest! ;-) >:D -
Bud 27.05.14 20:28
« Hlasování
1. iudex - Po otevření fotky jsem v první chvíli nemohl rozpoznat, které auto tam nepatří. >:D :yes: Fakt super foto. :-)
2. w-a - Taky velmi povedené. Už jednou po noční jsem se snažil v Třinci vyfotit kruháč na příjezdu do města, ale nepovedlo se i když jsem měl ruce marnými pokusy zmrzlé na immer- weder. :-) No nic, ty to máš i s autama a plně to vystihlo téma. :yes:
3. Bully - jako jedno z mnoha...na první pohled mezi stejnými. :-)
4. Všichni ostatní - protože máte pěkně udělané fotky a jde vidět, že to prostě umíte. :yes: Jen ti nad vámi možná lépe vystihli téma. Podle mně >:D >:D . -
poterienko 27.05.14 20:28
« OT - nové brzdy
Chtěl bych se zeptat místních borců, jak zajížděli nové brzdy (desky+kotouče)? Bylo mi řečeno, že mám brzdit spíše stylem nic nic dup a ne plynule dobržďovat. Pro mě je to trochu nezvyk, protože rád jezdím plynule. Také mi připadá, že brzdy nebrzdí úplně tak, jak by mohly, je to ok a zlepší se to? -
iudex 27.05.14 10:09
« Re: Ukončení přihlašování
Dnes som bol vymeniť olej po zábehu. Počujúc katastrofické príbehy o autorizovanom servise VW a ich "výmenách" oleja, najmä po takom malom nájazde (3300 km), šiel som k jednému kamarátom odporučenému majstrovi (špecializujúcemu sa na koncernové autá) v susednej dedine. A celkom som otváral ústa, ako to tam vyzerá a aké autá tam servisujú: [odkaz] :-) Servisovali tam dokonca to Porsche, na ktorom som jazdil na SK Ringu a dva dni dozadu menili olej po zábehu aj novému Golfu R. -
Ronault. 26.05.14 22:55
« Re: Ukončení přihlašování
Tršku mimo téma zoofilie a fotosoutěže, ale týká se to fotografování.
Ano, je to o něčem jiném než naše v podstatě profi fotky na aparátech za statisíce, ale přesto kdyby měl někdo nějakou zkušenost....
Potřebuju vybrat dig. fotoaparát kolem 2000 Kč. Ano, ta částka je fakticky omezená, ale foťák má být určen pro pracovní potřeby oddělení, čili focení zajímavých nálezů, doklad k dokumentaci, čili spíše makrofotky, určitě ně krajinky, fotky v interiéru apod.
Kdyby měl někdo nějaký tip...?

Samozřejmě díky za bednu, akorát by mě právě od tebe (a v tomto případě) zajímal i názor na technickou kvalitu snímku...