Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 28.05.14 21:31
« Re: Hlasování končí ve 22.00
woody: pfff... prý jestli jsem ho voskoval? To je jako by ses ptal, jestli jsem byl už dneska na malé... samozřejmě, že voskoval :-! >:D >:D Použil jsem letos Turtle wax plus PTFE, který by měl mít přídavek teflonu a zatím po asi 3 mytích (prostě pro mě je i te´d to auto zralé na mytí, takže zítra jedu mýt - ano jsem úchyl >:D ) jsou kapky vody stále dostatečně velké. Ale tak nějak v červenci zase převoskuju. :-) Ne proto, že by vosk už nebyl funkční, to asi ještě bude, ale asi bych měl moc křehké spaní. >:D -
woody-alien 28.05.14 21:14
« Re: Hlasování končí ve 22.00
Ron: A už jsi Megoše voskoval ? Já jsem nechal Mondeo po zimě pořádně umýt a navoskovat nějakým "půlročním" voskem. Jsem hodně mile překvapenej. Od tý doby jsem ho myl jednou (před naší Valašskou rallye ;-) ), a projel jsem několika dešti a co hůř, i po mokrých silnicích po dešti a teď, když jsem stál před AGH hotelem na přímém slunci, pořád vypadala ta relativně tmavá barva dost dobře. -
Ronault. 28.05.14 20:55
« Re: Hlasování white label
woody: V obojím máš pravdu. K té béžové by v končeném součtu šly i ty dvoubarevné. Dělal jsem průzkum fotek na netu a ty dvoubarevné vypadají pěkně jen na světlých odstínech, jak je auto tmavé, není to ono, ale jak jsem psal níže, už ten jeden škrábanec mě odpudil.
Ad barva - ano, když se člověk dívá z dálky nebo tady na fotkách s menším rozlišením, tak je to ideální odstín.
Jo a ad. 17" - nevím jestli je to gumama, zkusil jsem asi 5 km ujet po trase kterou znám, ale ten rozdíl v komfortu je znát, nicméně na tom úseku, co jsem jel, to nebylo nic co by šlo poznat bez upřeného sledování detailních rozdílů, takže jsem i v tomto směru spokojen.
Jo a nechce někdo 16" Michelin letní, najeto 9000 km:? :-O >:-[] -
woody-alien 28.05.14 20:41
Ron: Pěkný, ten rozdíl mezi 16" a 17" je markantní. Ale ty dvoubarevný by taky určitě nebyly marný. Na těch fotkách je hezky vidět, jak je ta tvoje barva praktická. Špínu vidíš v podstatě jen na zadním nárazníku a zadním okénku, kde ji zvýrazňuje kontrast se stěračem setřenou plochou. -
Ronault. 28.05.14 20:35
Tak pár foteček (omlouvám se, že je auto špinavé)
[odkaz] - nová kolečka
[odkaz]
- z druhé strany, tady jde vidět, že ta větší kola na tu opticky těžkou záď sedí :-)
[odkaz] - přezouváme, 16" vz 17", pravda, není to fér, 16" jsou špinavé
[odkaz] - a tady jedna fotka z cesty, je to ještě v Polsku těsně před hranicemi u Javorníku, docela pěkná cesta až po Červenohorské sedlo :-) -
woody-alien 28.05.14 20:22
šmoula. Ahááá, tak ty šmíruješ kde zrovna jsem a v rychlosti mrskáš příspěvky jinde. >:D Zpocený dlaně, nervový tik ve tváři, sakra, snad to stihnu, ještě editovat a hotovo. Uf, mám to. Dneska mi to nezkazí. >:-[]
No,nedivím se, já jsem hroznej Kazisvět. ;-) -
šmoula nešika 28.05.14 16:21
« Hlasování
tramtadadá...
1. Bully
2. white label
3. Leg
(opět kvalitní výkony a složitý, čistě nahodile subjektivní výběr; jen tak mimo proud - bednu si za mě rozhodně zaslouží víceméně všichni účastníci)
----
Bully - teda, ty jsi to téma uchopil opravdu doslova... a ač obvykle dávám přednost poutavému fotografickému zpracování a především zapojení vlastní fantazie, pro dnešek nemohu jinak, než tě posadit na stupně vítězů, po chvilce rozjímání dokonce na stupínek nejvyšší. :yes:
white label - tak toto je drtivý útok ku stupních vítězů na všech frontách! :yes: Už tu (pochopitelně) chybí jen ten moment jedinečnosti. Mám ho tedy dát na první... :-|
Leg - v mých očích ten mýtus o sobě jako leštěnkáři docela solidně boříš. Výlet okolo rozmoklé vinice, Dříví v kufru a teď tu máme i Báwo nošovickým zázrakem. Co dodat. :yes:
poterienko - jak znám tátovo pochybně zajeté služební TDI PD, tak ta pointa... ale jo, parádně sis ze svého vozidla udělal srandu, i když bys byl podruhé zajisté schopen to vyfotit o malinko líp. Snad se ti teď nepomstí prasklou hlavou. >:-[]
iudex - zázemíčko má GTI moc hezké, jistě se má jako Volvo Amazon v žitě. A jistě k němu budeš i nadále opatrnější než děti k nebohému Brouku. Je fuk, že sis s tím nedal hodně práce, i tak na mě fotka od Tebe působí jako vždy velmi příjemně. :-)
woody-alien - jak už jsme řešili v SZ, ta poslední by byla rozhodně zajímavější. Ale téma si splnil, a co již zmínil iudex, máš (zvláště se Swištěm) velmi koukavé fotky. :-)
jumper - globální... co? Třetí třetina léta a v překrásné horské krajině, obnažované výfukovými plyny aut stále závěje sněhu. :-O Ta tematičnost malinko hapruje...
Kysky - zádnej vodvaz, však příběh k tomu sedí a fotku samotnou bys mohl prodat médiím... :yes:
P. S. Jistý korejský výrobce aut se nemohl smířit s tím, že jeden fanoušek do aut již sedlá vůz ze země, jež je známa konzumací žabích stehýnek. A proto pro jeho případné budoucí choutky vyrobila pravého ctitele zkratky SUV. Voila. [odkaz] -
iudex 28.05.14 15:26
« Re: Hlasujem
O tom probléme s ostrením na malé autíčko mi nemusíš hovoriť, ja som tiež mal problém mať ostré ako malé autíčka pár cm od foťáku, tak aj auto pár metrov ďalej a hoci som zaclonil tuším až na f20(!) a ostril hyperfokálne, nie je to extra ostré (a naopak ostrosť už negatívne ovplyvňuje difrakcia pri tak malom clonovom otvore).
Ad P.S: samozrejme to má cenu, aspoň je vidieť, že rovnaký nápad dvaja ľudia spracujú úplne odlišne. -
white label 28.05.14 14:43
iudex
Jo, s ostrostí/hloubkou ostrosti byl problém, viz i ten druhý odkaz, kde je zadní část modelů neostrá: [odkaz]
Se stativem bych musel trochu experimentovat, standardní stativ tak vysoko "nedosáhne". Na střechu položený foťák by byl zase příliš blízko k modelům, ke kterým jsem chtěl s odstupem zabrat i tu "anténu".
Zajímavé je, že střecha se v tom místě nesvažuje dozadu ani zdaleka tolik, jak to vypadá na fotce.
P.S. Hlavně po přihlášení tvé fotky jsem zvažoval, jestli má cenu zúčastnit se s obdobně uchopeným tématem. -
iudex 28.05.14 14:27
wl: k technickej stránke nemám nejaké výhrady; niečo by sa našlo, len ak by som chcel byť hnidopich. Správne si napr. kompenzoval expozíciu do plusu. Napr. je ale škoda, že zadná polovica väčšieho modelu je už mimo zóny ostrosti (a čiastočne aj predok malého modelu), teda by to chcelo trochu pricloniť a nefotiť na plnú dieru f1,7 (chápem však, že tak je zase otázka udržania foťáku z ruky a potom by to chcelo statív, resp. položiť foťák na strechu). Tiež by možno vyzeralo lepšie, keby väčší model bol rovno, teda dať ho do rovného stredu strechy, príp. vyrovnať horizont ex post. Ale opakujem, to už hľadám chybky, ktoré fotke nijak neubližujú (a sám by som takéto našiel na svojej fotke).