Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 12.01.23 10:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Dany.....tož ano....to je plán B. Je ale škoda mít 1er v garáži jen na "občasné vyvětrání", když by mohla někomu sloužit celý rok.
Když bych koupil i Aygo X manuál (nebo Yaris 1.5 manuál), tak bych si mohl procvičovat tuhnoucí klouby a svaly..... ;-) No a C-HR by pak byla na stand-by.... ;-)
Ano, původní plán byl jiný....... :-! -
Dany 12.01.23 07:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Dedo, budeš mať "univerzálny" malý hybrid, ideálny do pekárny a ty rozmýšľaš nad ďalším malým autom? Asi tomu prestávam rozumieť...
Nechaj si jednotku a kašli na to. Ak sa ti raz do roka drapnú sadze, vezmeš prevetrať jednotku. Na všetko ostatné dobre poslúži CHRo. -
pradeda777 11.01.23 15:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
iu....souhlas. Ale naštěstí je stále z čeho vybírat. Ceny jsou už pěkně vyšponované to je taky pravda. A ano, EV s tím mají hodně co do činění. Nevím, ale tuším, že se díváš na náhradu za 3er a přitom něco menšího. Když chceš zůstat u BMW, tak 128ti by bylo fajn, i když není možnost manuálu ani adaptivního podvozku. U M135i stále chybí manuál. Pak je tu Ford Focus ST X. A ten má vše. Kdybych musel mít manuál, tak toto by bylo moje volba. Já bych se také díval na GGTi v manuálu, jelikož mám značkový servis v místě.
Já jsem bohužel teď chycen v pasti, protože jsem se rozhodl jít do univerzálu a k tomu C-HR už celkem nic nepasuje. :-( Leda tak Aygo X v manuálu na lítání do pekárny a do Kaufu....[odkaz] -
speedfred 11.01.23 15:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Možno zabŕdnem trocha do konšpirácii ale toto je celosvetový trend našich vladárov a elektrifikácia musí byť za každú cenu aby nás (dalšie generácie) mohli kedykoľvek "vypnúť". Ktovie či automobilky nemajú nejaké skryté/tajné dohody preto nikde nič není. Toto už nemá s kalitalizmom nič spoločné.
PS: prdím na to a asi v nedeľu letím smer Portimao a čaká tam GT3 RS.
PS II : X Blow už má plne otvorený výfuk, snáď bude aj nejaký plamienok. -
iudex 11.01.23 14:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Pradeda: keď ten zoznam zoberiem z pohľadu záujemcu o kúpu, tak je to dosť smutný pohľad: prvé dve miesta obsadili autá, ktorá sa kúpiť nedajú a celkovo tie ceny sú v polovici prípadov také, že popierajú podstatu hotheču (dostupné zábavné auto). Ak zoberiem ako takú akceptovateľnú hranicu 40000 eur, tak tú podliezajú iba 4 autá z 10 (oba Hyundaie, Ford a Yaris). Ak požadujem aj praktickosť a trochu priestoru (teda vylúčim triedu B), zostávajú iba dva kompaktné hotheče: I30N a Focus ST. Ak aj hranicu zvýšim na 50t, pribudnú len 3 autá: GTIC, 128ti a Leon. Bieda. 8-s
Inak práve som čítal, že príchod M2 sa oneskoruje min. o pol roka, jednak z dôvodu nedostatku súčiastok, jednak z dôvodu uprednostňovania výroby elektromobilov. Proste nielen BMW, ale asi všetky automobilky zjavne ani napriek enormnému záujmu o športovo ladené výkonné autá tieto nemajú záujem vyrábať a predávať, absolútnu prednosť má elektrina. 8-s
EDIT: včera som sa bavil s Legom, vraj obzeral na salóne 4GC, pričom s motorizáciou 20d stálo 75t. Za konzumný dízel! Pritom za rovnakú cenu predávajú elektrickú sestru i4, ktorá má ale 340 koní. Čiže aj takto sa znižujú predaje spaľovákov a tlačí elektro. :-/ -
pradeda777 10.01.23 14:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
wl....sleduju.....tyto slevy jedou už několik roků.....ale na prodejně už ani ťuk..... ;-) >:D >:-[] Podle toho, co vidím teď v akčním ceníku, tak bych ušetřil víc jedině kdybych měl vůz na protiúčet. Ale už tenkrát mě sám prodejce řekl, že na tom budu o hodně lepší, když náš Yaris prodám sám....takže asi tak.... :-! -
Dany 10.01.23 10:59
« Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Chlapi, všetko dobré v novom roku ;-)
Thom, veľká gratulácia. Plníš si sen mnohých z nás :yes:
iudex, ja sa na žiadnu blízku investíciu do povozu nechystám. Minulý rok som vrazil jedno malé auto do kuchyne... Vlastne som stále dosť spokojný na to, aby som v tejto divnej dobe nad niečím rozmýšľal. Ale jeden krok som spravil. Žene sa páči vozenie na kosoštvorci, tak mám dvere otvorené. Už len niekde vyhrať >:D -
iudex 10.01.23 08:41
« Re: Re: Re: Re: CtR
Inak sa rozmáhajú videá automobilových redaktorov a youtuberov o tom, kto si objednal type R. Mám pocit, že aktuálne polovica youtube petrolheadov si objednala buď GR86, alebo type R. Asi preto sú vypredané. >:-[] (a ešte viac videí je, ako sa objednať nedajú).
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Inak aj woodyho odysea by už asi bola na jedno dobre nasr_té video. >:-[] -
Thomasino 09.01.23 17:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGR
A což teprve, když to bude COUPE GTS 4.0 s pevnou střechou !! ;-) >:-[]
"Boxster GTS za 70 700 liber vypadá jako překvapivě dobrá hodnota vzhledem k tomu, že sdílí stejný motor s dražším 718 Spyder. Audi R8 Spyder stojí více než dvojnásobek, ale jízda již není poutavá. Totéž platí pro nový Mercedes-AMG SL . A pokud si myslíte, že o něco levnější BMW Z4 je skoro stejná liga jako šestiválcový Boxster GTS 4.0, zamyslete se znovu. Pravda je, že za tyto peníze nemá GTS žádné vážné soupeře." -
pradeda777 09.01.23 12:05
« Re: CtR
iu...ok. Toto mě nepřekvapuje. Type R byly v Austrálii vždy populární. Hlavně mezi Asiaty, Vietnamci, kterých tam bylo už i za mých časů, habaděj. Já jsem moji ITR koupil od Vietnamce a taky Vietnamci nakonec i prodal. I úpravy, které jsem na ni dělal, prováděli Vietnamci. ALE. Jak už jsem několikrát zmínil, tato poslední CTR není u mě žádný Hot hatchback, ale je to Hot liftback. Na hatchback je to mooooc dlouhé. Zrovna tak jako moje M140i není hatchback, ale kombi. Mám to napsané i v techničáku. A právě proto, že je nová CTR tak dlouhá, nedělá na mě ten správný dojem. Takže, i kdybych byl potenciální kupec, tak by mě jeho "praktická nedostupnost" moc nemrzela. Už předešlá "divoká" CTR byla zbytečně natáhnutá a byla spíš liftback než hatchback. U mě je typickým příkladem hatchbacku VW Golf nebo Suzuki Swift. [odkaz] -
iudex 09.01.23 09:32
« CtR
Tak Civic type R je vypredaný nielen v Eu, ale aj v Austrálii. Aussies píšu, že kvóty na prvý rok sa vypredali za necelých 24 hodín a nové objednávky majú dodaciu lehotu 18 mesiacov až 2 roky. 8-s A to majú pomerne štedré počty: 600 ks ročne, napr. Kanada vraj má 546 ks na tri roky.
[odkaz]

Je to smutné, že je takto nevyužívaná, ale peniaze zjavne nepotrebuješ. Prečo sa zbavovať občasnej zábavy a kupovať ďalšie nezaujímavé auto, zjavne iba kvôli manuálu?