Thomasino 11.06.14 10:05
« Re: Nové téma na červen/jún 2014 - oficiálně
Já o tom vím, stejně jako jsem slyšel už začátkem roku jaké jsou to konfigurace a barvy. Naštěstí člověk co to specifikoval (sám vlastní soukromě R.S. 265 Cup) byl na mě hodný a není v tom žádný šedý ;-) Jsou to jen žluté, černé a stříbrné, ty žluté a černé jsou některé s kombinací těch červených prvků. Ohledně zajetí nemusíte mít strach, ty auta zajížděli velmi zodpovědně lidi z Renualtu a vybraní velcí prodejci, teprve až měli pár tisíc km najeto, tak se dělala akce v Mostě.
Jednoho MRS Cup v době zajíždění jsem i viděl, takže vím že v tomto ohledu bych se já osobně nebál :-)
A nějaké lehké vyjetí do kačírku auto nijak nepoznamená, pokud se pak prohlédne a udělá geometrie. Možná to bude zajímavá koupě, proč ne :-) To auto je určitě stále jeden z TOP HotHatchů na trhu (no dobře, je to spíše HečKupé) a zvláště pokud jde někomu o zábavu a přežije trochu méně univerzálnosti, je to dobrá volba ;-) Stále mě hrozně baví, ikdyž denodenní nastupování a vystupovaní z těch Recaro skořepin je o něco náročnější, než to bylo v GTI >:-[] A taky už nejsem nejmladší. -
woody-alien 11.06.14 09:06
« Re: Nové téma na červen/jún 2014 - oficiálně
Thomasino: Zajímavá perlička. Včera se mi ozval dealer Renaultu a povídal, že ta flotila RS (Megany+Clia), cca 15 aut, co s nimi novináři řádili v Mostě jde s velkými slevami do prodeje. Prý jsou auta v pořádku (hmmmm, viděl jsem fotky jak novináři skončili v kačírku atd. >:D ), jenom vyměněj gumy a ceny budou zajímavé. Takže brzo bude u nás na silnicích pomalu víc Meganů RS než Octávií. >:-[]
PS: Od Renaultu ČR docela sebevražedná finanční politika, zvlášť při jejich prodejích u nás. Anebo to maj zasponzorovaný. -
white label 10.06.14 21:57
:*) >:D
Aha, jsem si říkal, že je ta "CSG" na těch fotkách nějaká divná/světlá... >:-[]
Myslím, že už na těch fotkách je vidět, že je LSG mnohem povedenější, než UTG a v reálu je to ještě podstatně více ve prospěch LSG. UTG zkrátka nemá ani na LSG, ani na CSG. UTG byla už na pětkovém GTI, odstín, který mě nikdy neurazil, ale ani nenadchl, na rozdíl od CSG a později i LSG. -
white label 10.06.14 21:29
w-a
Zajímavé! Můžu místopřísežně prohlásit, že obě barvy vypadají naživo lépe a zvlášť ta CSG tady nevypadá nic moc.
Jinak jsem moc rád, že na tom našem šestkovém GTI ještě nejsou ty kýčovité "korálky" (denní LED diody vpředu). >:-[] -
white label 10.06.14 21:12
w-a
Jo, ta černá panorama pomáhá bílé barvě hodně, hlavně při pohledu zepředu zmizne ten bílý "střešní buben".
Viděl jsem v SAE na salonu dvě bílé GTI, jedno v uni a jedno v perleti, na první pohled to opravdu není žádný větší rozdíl.
Škoda, že nemůžeš (jako já tam) vidět vedle sebe dvě GTI, jedno v CSG a druhé v LSG. -
woody-alien 10.06.14 18:42
« Re: Nové téma na červen/jún 2014 - oficiálně
wl: Sportvan tam byl, ale v jiné barvě a neměl jsem kdy ho prolejzat. Ale ta LSG bude zítra v Děčíně. Tam by měli mít Golfa i Sportsvana v té barvě. Tak to okouknu. Včetně toho Sportsvana. ;-) Jinak to bílé GTI z Teplic bylo opravdu v bílé základní, ne v té drahé perleti a taky nevypadalo vůbec zle. Jednat ty kontrastní Austiny, zatmavený okna, taky ta linka a navíc mělo šíbr, takže tak trochu vypadalo jako že má černou střechu. -
white label 10.06.14 16:51
w-a
Souhlas, výběr je bohatší a auta cenově dostupnější, než před "pár" lety.
S takovou si můžeme "stěžovat" i na to, že dnes může mít člověk třeba 300-400PS v relativně cenově dostupném kompaktu s výkonovými parametry donedávna vyhrazeným pouze SS.
PS: Copak bílá, ale byla tam nějaká ta LSG? ;-) -
woody-alien 10.06.14 16:34
« Re: Nové téma na červen/jún 2014 - oficiálně
wl: Jasně, současnost je v tomto ohledu podle mě dokonce lepší než před pár lety, o těch 25 ani nemluvě. Vždyť konkurenční boj vede automobilky k tomu, aby kromě masových motorizací a výbav dělaly i přiostřenější verze, technicky na výši a za dostupnou cenu. Já reagoval právě na věčné stížnosti, jak už je všechno špatně. Naopak, výběr je bohatší než před pár lety.
PS: Hlásím návrat z Teplic. Nic nového jsem asi zjistit nemohl, nabídka nic moc. Report později. Jediný poznatek je, že bílé eRko vypadalo vedle GTI Perf. z toho odkazu až neskutečně nenápadně. -
šmoula nešika 10.06.14 16:19
« Re: OT: BMW predokolka
Mluví se o tom už dlouho a v logických souvislostech, takže tomu asi tak bude. Každopádně - až Lega jeho 130i omrzí, včas ho zadržte - kombinace malého zadokolkového šestiválce (poctivého atma), relativně solidní kvality, prorockého designu a podle řady jezdců (jako je Kuba Rejlek) i ještě opravdu ostré ovládání z něj udělá jednou ceněného veterána. ;-) -
woody-alien 10.06.14 12:30
« Re: Nové téma na červen/jún 2014 - oficiálně
"Ten věčný rozpor mezi láskou a povinností..." podotkl by jistě agent W4C. >:D Ano, hranice se posunuly, a tak dnešní auta včetně HH zvládají už nelegální rychlosti s prstem v nose a stoickým klidem. Tudíž i hranice, kdy začínáš cítit, že se jen nevezeš, ale aktivně řídíš, se posouvá. A navíc požadavky, které kupci na auta mají, rostou a leckdy pak jejich seznam vyvolává vzpomínky na legendární scénu z Básníků.
"Aby to bylo tichý, aby to mělo zvuk, abych cítil něco na volantu, aby mi to netahalo za volant, ať to má aerodynamickej tvar, ať se do toho vejde v pohodě šest lidí, ať to má brutální zátah, ať se mi neprotáčej kola, ať to má ten správnej náhon, ať je to bezpečný na ledu, ať je to lehký, ať je to perfektně odhlučněný....atd." >:-[]
Holt si musíte vybrat. Úplně univerzální není žádný auto. Já budu první, kdo bude chválit SSS za zábavu v legálních rychlostech, za pocit lehkosti a vyváženosti......jenže mi zas trochu vadí,když nemůžu v běžným provozu bezpečně předjet docela obyčejnou Oktávku. Takže by to chtělo doma mít tak šest, sedm různých aut a možná by to stačilo pokrýt moje požadavky. ;-) -
white label 10.06.14 11:42
« Re: Nové téma na červen/jún 2014 - oficiálně
Ad první věta, problém je i v tom, že rychlostní limity jsou (k vůli bezpečnosti) poměrně nízké a řeší se dnes mnohem více, než dříve. Na druhou stranu pokud jsou na trhu i auta jako je SSS (svým způsobem i Toyobaru) není důvod si na to zas tak moc stěžovat.
Vím sice i o úsecích kde se dá pobavit i s dnešním kompaktním hh v legálních rychlostech, ale je jich velmi málo a nebývají moc dlouhé. -
iudex 10.06.14 10:01
« Re: Nové téma na červen/jún 2014 - oficiálně
S prvou vetou absolútny súhlas, ostatne nedávno som to tu písal.
Posledná veta je ale tak trošku wishfull thinking, ono si moc neviem predstaviť okruh, kde by sa neprejavila výhoda 65 koní (a hlavne 150 Nm) navyše. A ani Megane nie je žiadna neobratná krava, aby strácala na pomalom okruhu na Toyobaru. A posledná veta, to je taká petrolheadská latina. ;-) Výkon oceníš aj v zákrutách, minimálne v jej polovici od apexu. Plus GT86 s jej úmyselne ľahko pretáčavým charakterom nie je robená na najlepšie časy, kde sa ráta čistá stopa a maximum adhézie, nie lietajúci zadok.

Jestli udělají nějakou silnější Oktávku RS k výročí (jak se o tom mluví), tak doufám, že také dostane samosvor a nejlépe i DCC...