Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
woody-alien 12.06.14 21:32
« Re: vliv hmotnosti kol
wl: Jasně, a přitom se to dá dělat i řekněme s určitou elegancí a nadhledem. Třeba já jsem se taky nikdy úplně nesmířil s tím, že jsem místo Kizashi koupil Mondeo. Ale dělám co můžu, aby to na mě nebylo znát. >:D >:D Zřejmě si to zklamání nakonec budu muset nějak kompenzovat, já nevím....že by třeba nákupem u koncernu ? :-O >:-[] ;-)
PS: Btw do diskuse na homepage o Kizashi jsem se úmyslně nezapojil. Nebyl bych úplně objektivní, protože Kizashi v manuálu jezdí opravdu výborně. Hned napoprvé takhle trefit jízdní vlastnosti, jakousi lehkost a agilitu v době monstrózních těžkopádných střednětřídních mainstreamů, to smekám. Vzhledově se mi líbí a ani interiér není žádná ostuda. Na druhou stranu existuje spousta objektivních důvodů, proč je Kizashi v Evropě neúspěšné. Což pochopitelně uznávám. A tak bych těžko snášel na jedné straně nechápavé nářky proč to nikdo nekupuje a na straně druhé kecy o autě z 90-let minulého století, o motoru, kterej do 4.000 nejede a žere 12 litrů (úplná blbost, ten motor má v Kizashi pohodovej charakter a už odspoda táhne slušně, nad 4.000 ještě o hodně lépe ale zase to není žádná vysokootáčková pila a při mém "testu" zaměřeném na běžné užívání - žádné courání - mi v kombinaci ukázal něco nad 8.5 litru) atd. Toho auta je docela škoda, ale svým zaměřením vyhoví jen úzké skupině kupců... -
white label 12.06.14 19:42
šn
Problém "Kata i kaktuse" není v tom, že si koupil produkt značky KIA, ale v tom, že se s tím nedokázal smířit (těžko říct, proč přesně)...., no a v diskusích opravdu bojuje především sám se sebou, i když on sám je přesvědčený, že bojuje proti nespravedlivě úspěšnému koncernu a jeho "stoupencům".
Samozřejmě, že podobných týpků je na webu víc, ale např. wolffa určitě jmenovat nechci. >:-[] -
šmoula nešika 12.06.14 19:07
woody: To jo, white taky občas provokuje a koleduje si a o jeho debatách s nejmenovanou bývalou uživatelkou se dodnes vedou pověsti, ale je to řekněme důvěryhodná osoba, která má jisté zkušenosti jak z teorie (především auta z D), tak i z praxe - kdo zná Fotosoutěž, tak ví, že white zrovna label není. Od tohoto typana čtu jen jakési záblesky a provokace. Mrzí mě, že to častokrát chytne třeba i jossalita, GTIho, Gilgita... A aspoň malinko snad každého. Ale tak už to je. Jinak včera, nebo kdy byl v telce chlap, koreolog či co, a já málem vykřikl Gilgit! >:D Ne opravdu, nej chytrolín, každýho hned zpéruje, a pak začne mluvit o VAGinálcích. 8-s >:D >:-[] -
šmoula nešika 12.06.14 16:33
woody: Vidím, že máš dobrou náladu. :-) :yes: Jestli ti u Volkswagenu nepřibalili trochu LSD. Jako Čtvrtníček tenhle týden. [odkaz] >:D :yes:
A když jsme u těch zkratek, Bully včera efektivně bez poznámek kolem odvedl diskusi od barviček. >:-[] Kde se WL trochu opakoval... Všichni už přeci vědí, že CSG [Babiččina stará modrá zahradní lopatka] je namodralá šedá a LMS (Limestone) [Shnilý tone of lime] je temperová matlanice na šutru/hornině. >:D >:-[] Teď se přidala i jakási "středně šedá", která už z názvu nepotřebuje další koment. >:-[] -
iudex 12.06.14 15:35
Sorry, ale pol nádrže nemôžeš cítiť. Ak by sme spravili pokus, že Ti dám Tvoje auto raz s plnou nádržou a raz z polovičnou, som presvedčený, že to nerozoznáš. Samozrejme si mohol cítiť spolujazdca v i30ke s atmo 1,6kou, ale tvrdiť, že pri 195 kW aute rozoznáš pol nádrže, prepáč, to Ti neverím. ;-)
P.S. Ja rozoznám, či mám plnú nádrž v Mondeu, ale tam to nie je kvôli poklesu dynamiky či ovládateľnosti, ale kvôli špecifiku Mondea, že benzín v plnej nádrži počuteľne špliecha pod zadnými sedadlami. >:D -
Thomasino 12.06.14 15:21
No právě že cítíš, jestli jedeš na okruhu s plnou nádrží, nebo poloprázdnou a rozdíl máš 30 kg. Takže další rozdíl 30-60 kg na kolech se může projevit. Samozřejmě pokud to ale kazí řidič (jako minulé pondělí), tak jsou tyto "pokusy" s odlehčováním k ničemu >:-[] >:-[] >:D
P.S.: stejně jako poznáš, jestli jedeš v autě sám, nebo ti tam sedí spolujezdkyně co má 60-65 kg ;-)

Ale jestli nyní vybíráš, tak bych těch 99 Kč za to EVO rozhodně investoval ;-)