woody-alien 17.06.14 13:07
« Re: Diamant je opět největší
Ron: Pro mě třeba časy na NS nic neznamenaj, a tak se tím nezabývám, ale chápu, že dokud nebudou pro všechna auta rovné podmínky, tak nemá ten čas žádnou vypovídací hodnotu. Je to jen o tlučení se do prsou - My jsem ti nejrychlejší. A platí to samozřejmě jak pro Cupru, tak pro Megane.... v budoucnu třeba pro CTR. Motorsport do toho netahej. Pokud vím, všechny soutěže motorsportu mají určitá omezující pravidla, aby byly základní podmínky víceméně vyrovnané.
Pochybuju, že ty nebo já bychom si kdy koupili auto jen proto, že je nejrychlejší na Ringu. Ono totiž rychlejší neznamená lepší, určitě ne pro každého. A v tom to je. Samozřejmě je nesmysl tvrdit, že s vyhozením sedaček a nasazením Abramoviče >:D by smyčku dala s prstem v nose Under8 i taková Kia se splašeným apostrofem, což je zas opačný extrém zmíněných diskusí. Takže nakonec se patří Renaultu pogratulovat k dosažení cíle, zřejmě je to pro image jeho divize RS důležitější než pro jiné. Jen se trochu bavím tím, jak odlesk té slávy na sebe nechá diskusně dopadat kdejaký majitel Scénica. Když to shrnu - Renault má momentálně nejrychlejší předokolku na Ringu, kterou si můžeš objednat a (krutě) zaplatit. Slušnej výsledek. :yes: Ale daleko zajímavější pro mě je třeba Clio RS, který to tam dává (tuším) za 8:43 nebo tak nějak. ;-) -
Leg 17.06.14 12:58
« Re: Diamant je opět největší
Áno, ide o porovnávanie si pinďoura a kto najďalej dočurá. Ale keďže človek, a chlap obzvlášť, je tvor ješitný, v týchto takzvaných závodoch o hrabajúceho kráľa ringu žiadnu šaškáreň nevidím a celkom ma baví sledovať, kto s čím príde a ako na to zareaguje konkurencia + neodmysliteľné dohady od použitia závodných gúm cez tajné načipovanie motora a zalepenie špár až po totálne vykuchanie interiéru.
Jasne, môžte namietať že sú to len internetové žvásty majiteľa obstarožného BMW a iných kecálkov a že v skutočnosti je výsledný produkt úplne useless, lebo nemá zadné sedačky, klímu a aby človek dostal rovnaké rekordné auto, treba k už tak nemalej cene zaplatiť pomaly toľko ako za ďalší megoš v holobyte. V skutočnosti ale profitujú všetci - je to rekordná limitka, takže za tými 500 kusmi sa len zapráši, v Renaulte majú neskutočnú propagáciu takmer zadarmo a podobne si prídu na svoje dodávatelia komponentov, o ktorých dnes hovorí celý autosvet. -
white label 17.06.14 12:37
« Re: Diamant je opět největší
Já psal o šaškárně "u Renaultu", nebo je to spíš vztahovačnost příznivců erotického démantu? Šaškárna je to samozřejmě bez ohledu na značku, jestli máš důkaz (aspoň nějaké oficiálnější prohlášení) o tom, že ty sedačky neměla ani Cupra (drby neberu), a že to, na rozdíl od Renaultu, nezveřejnili, je to taky "šáškárna", padni komu padni.
Proč v tom za každou cenu hledáte (značkovou) knoflíkovou válku, když jde především o princip? -
Ronault. 17.06.14 12:23
« Re: Diamant je opět největší
Tak a máme tady klasickou diskuzi, chlapci neuražte se - "Kdo má většího pinďoura." >:D
Většinou tyto diskuze chápu a mají zde smysl, ale tady mi to nikterak nepříjde zajímavé, proč?
WL: Co Tobě příjde jako šaškárka u Renaultu, že udělali poctivě auto, které se dá koupit, tak jak ti pak příjde Seat, když auto oblepili lepící páskou a vymontovali sedačky? Jestli ti to příjde jako šaškárna dělat rychlostní časové rekordy produkčních či neprodukčních verzí, tak to nesleduj, ale v tom případě nemá smysl v podstatě žádný motoristický sport. Jestli je čtyřkolka rychlejší, ať je, nikdo to Golfu R nebere, stejně tak nikdo nebere možnost celému koncernu, hondě, Kii i té Ladě vytvořit nejrychlejší produkční předokolku na Nurburgringu.
iudex: Samozřejmě že GTI je zábavné auto, ale ono v podstatě i ten můj Favorit je zábavné auto, alespoň já jsem si tu jízdu v onu inkriminovanou sobotu užil možná ještě více než ty, tedy vysmátý jsem z auta vystupoval vysmátější, ty spíše polekaný, že ti někdo vytáčel nezajeté auto... ;-) jestli je nebo ještě není Megane HH je bezpředmětné.
Toliko můj příspěvek do téhle vtipné diskuze oslavujících (Thomasino), pochybovačů (iudex) a nepřejích (WL) ;-)
Fanouš is best, howgh :yes: >:D -
iudex 17.06.14 11:56
« Re: Diamant je opět největší
Tom: univerzálnosť je jedna vec, tam samozrejme trojdverový Megane hečkupé nemôže GTIčku konkurovať, ja som ale myslel aj tú jazdu samotnú. Ono na bežnej ceste nebude ten M RS nijak dramaticky rýchlejší (ak vôbec), pretože tam je viac ako výkon samotný dôležitá schopnosť preniesť ho efektívne na cestu a toto GTI zvláda prekvapivo dobre. -
woody-alien 17.06.14 11:32
« Re: Diamant je opět největší
iudex: Souhlas. S GTI se dá pobavit až až. A na co by ti (nám) bylo auto, které díky svým řidičským schopnostem nevyužijeme třeba ani z 30 procent...a tím nemyslím zrovna MegRS, zas takovej zázrak to není. Tak mě napadá. Třeba je potřeba k řádnému ocenění zábavnosti HH, k takovým těm úplným detailům, jemným nuancím v řízení a v naladění podvozku nejprve vlastnit nějakou tu "mr.dku". To jsme asi podcenili tuhle nutnou průpravu. >:D ;-)
No, teď už to asi nenapravíme a zůstaneme nedovzděláni. ;-\ >:-[] -
Thomasino 17.06.14 11:13
« Re: Diamant je opět největší
To je právě už věcí pohledu a priorit. Pro tebe je důlěžitější univerzálnost, já třeba spíše upřednostním zábavu a dost mě zajímá využitelnost a rychlost na okruhu (jiné auto do 900T není tak rychlé ;-) ). Každý to má jinak a je fajn, že si můžeme vybrat. Golf R v testu EVA vyhrál (taky stojí přes mega), ale zároveň dodávají, že s MRS je větší zábava :-) Nicméně Cupra i GTI skončily až za MRS ;-) -
iudex 17.06.14 10:33
« Re: Diamant je opět největší
Thom: áno, súc si vedomý svojich vodičských schopností, GTI mi bohate stačí a na dlhú dobu stačiť bude. A keď som videl, kde sú možnosti GTI, ak ho do parády zoberie pán vodič ako je dinar, tak si myslím, že moje jazdenie možnosťami auta nebude limitované asi nikdy. ;-) -
white label 17.06.14 10:33
Th
Buď chci univerzálního hh, nebo opravdu sportovní auto ("náhražky" nevyhledávám) a MRSC není vyloženě ani jedno z toho.
Test v EVO nevyhrál MRSC (ani Cupra), ale GR, proč asi?
P.S.: Z mého pohledu MRSC (proti plnohodnotným hh) nepřidává tolik zábavy, aby to zcela kompenzovalo ztrátu jeho univerzálnosti pro hh typickou/určující. -
Thomasino 17.06.14 09:32
« Re: Diamant je opět největší
Jde o to, že Cupry bez zadních sedaček se neprodá tolik, jako Meganů bez zadních sedaček. Ten má přece jen už nějakou reputaci ;-) Hlavně ve většině testů, ikdyž je někde Cupra nebo Golf R rychlejší, zároveň vždy dodávají, že Megane RS je mnohem zábavnější na řízení !! :-) Viz. poslední velký test v časopise EVO, ale i jinde. V neděli jsem viděl Cupru 5D v bílé na Legendách v Praze, málem jsem ji přehlédl, takový obyčejný nicneříkající HATCH :-( Škoda, mohla být odvázanější.
P.S.: Dodatek pro White Labela a IUDEXe: ANO, GTI je mnohem univerzálnější na každodenní ježdění a z podstaty kategorie HotHatch to může být pro většinu lidí významnější aspekt (taky se GTI prodává několikanásobně více než MRS - a to je dobře), ne však pro ty co hledají především zábavu a ke všemu čas od času vyrazí na okruh ;-)