Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 28.01.23 14:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS
tms......... """ ....hlavně že bude zase manuál. "Eště k.u.r.w.a chvílu" a vypadl bys ze cviku...... ;-) >:D >:-[] Já zjišťuju, že s přibývajícími km se řazení na M140i pocitově vylepšuje. Hlavně přeřazení z 1na 2 je znatelně lepší....asi to chtělo ty kolečka trochu víc ošústat..... >:D >:D >:D -
Thomasino 28.01.23 14:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS
Tak včera jsem se rozloučil s REBELem, nový majitel si ho odvezl do středočeského kraje, značka na autě zůstala :-) Odvezl si také dalších 6 kol, původní vyfuck, tak se mi hezky uvolnil sklep >:-[] >:-[] Rozloučili jsme se po 2 letech, 4 měsících a 15.500 km. Bude se mi stýskat, zvláště poslední rok s občasnými výlety na Polygon do Hradce mě hodně bavil. A po necelých 6 letech s emkama (obě M2 dohromady 4,5 roku, mezitím chvilku M240i a nějaké měsíce čekání na nové káry), je čas na vyzkoušení nové koncepce, tedy s motorem uprostřed a místo zadních sedaček >:-[] :-) -
pradeda777 26.01.23 18:50
« Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS
tms.....v Austrálii jsme používali britský systém pro definici hmotnosti vozu. Tím byly termíny kerb weight a gross vehicle weight. Kerb weight byla váha vozu se všemi náplněmi včetně 90% paliva, ale bez řidiče, posádky a nákladu (pohotovostní hmotnost?). Gross vehicle weight byla maximální přípustná váha vozu včetně nákladu, řidiče a posádky.
Setkal jsem se v Toyotě i s termínem unladen weight, což byla podoba kerb weight, ale bez benzínu, rezervy a nářadí.
No, su opravdu zvědavý kolik navážíš.... :-! -
white label 26.01.23 15:30
« Re: Re: Hmotnost CGTS
Th
V úvodu v podstatě opakuješ, co jsem napsal...
Jde o to, že když to pak srovnáváš s produkty jiných značek, tak ty často uvádějí hmotnost jen podle evropské směrnice, takže pak to srovnání s hmotností DIN může být zavádějící.
Skutečné reálné vážení je o něčem jiném, a není překvapivé, že CGTS je výrazně lehčí, než M2C. -
Thomasino 26.01.23 14:39
« Re: Hmotnost CGTS
WL - podle webu Porsche je GTS manual 1405 kg dle DIN a bez řidiče (což jsem psal), dle EU normy pak 1480 kg.
[odkaz]
Což když odečtu skoro celou nádrž (60l/55kg), tak jsem na 1350-1355 kg a porovnávám proti mojí M2c kde jsem s automatem navážil přesně 1595 kg. Takže rozdíl 240 kg bude docela ZNATELNÝ !!
>:-[] >:-[] -
white label 26.01.23 13:27
« Hmotnost CGTS
Th
Akorát ta hmotnost o které píšeš je podle DIN, ale dnes se spíš používá hodnota podle ES , což je +75kg. Porsche stále udává jak hmotnost DIN, tak ES.
Pro srovnání, naše 2+2 coupé 911 GTS (991.2) má jen o 35 kg víc, než aktuální Cayman GTS 4.0.
O tom se současné 911 GTS může jen zdát.
Ale zase současná GT3 váží s PDK úplně stejně, jako aktuální Cayman GTS 4.0 s PDK.
P.S. Co je zajímavé, že CGTS má s manuálem o 10Nm menší krouťák, než s PDK (420/430Nm), asi už je tam ten manuál blízko limitu. -
iudex 25.01.23 12:45
« Re: Re: Civic x Accord
Malý postreh z dneška: pred trnavským gymom som stretol Attilu Végha, miestnu "celebritu" (bojovník MMA) s fungl novým Maybachom GLS600. Donedávna som ho registroval v Mercedese GLS, tak asi usúdil, že Mercedes má v Trnave každý a kúpil Maybach. Zřejmě slušnej oddíl. -
pradeda777 24.01.23 15:44
« Re: Civic x Accord
iu.....já pamatuju Accord v těchto rozměrech..........Length 4,450 mm (175.2 in) (sedan)
4,135 mm (162.8 in) (hatchback) a Civic.....Length 3,405–3,560 mm. Dnes Civic Length: 4674 mm. Nárůst 1269 mm.... 8-s
Ano, ten nový Accord vypadá dobře a v USA, kde jak říkají "is everything huge", je těch 5 metrů fajn, ale tady u nás to určitě už není auto do města. :-!