šmoula nešika 31.07.14 13:49
« Re: Ronault EKO - 4 státy na jednu nádrž - REPORT
Ron: Jasně že jo, ale to je teda eko s plným autem... Plattner by radost neměl. Ale jako kladivo na ekomentály dobrý. Ti rádi argumentují drahotou individuální dopravy. Když jeden takový u nás vyhrál volby, stála jízdenka (tedy dvě) na tramvaj do Jablonce skoro 40 Kč. Ale s nikým se nepohod, tak jako primátor vydržel asi týden. Když to vemeš opačně, dělá to 15 km při spotřebě z kopce (Jablonec - Liberec) + město u toho tvého 5,5 litru na 100 0,825 litru nafty nějakých 30 Kč + další drobné při pěti lidech 6 Kč a něco na jednoho. Jasně že si pořídíš Opustkartu, která vyjde taky na ty prachy. Ale v tomto případě logika nechat auto v garáži a ve špičce jít na bambaj kulhá na obě nohy. Mimochodem - za čtvrt miliardy chtěli rozkopat půl města a jaksi proplést trať až na největší sídliště, ale nechtělo se jim do toho, tak teď asi za půl miliardy likvidují tu úzkokolejnou jednokolejku na Jablonec v dva pruhy... -
iudex 31.07.14 13:24
« Re: Ronault EKO - 4 státy na jednu nádrž - REPORT
Ron: máš pravdu, Lodge je parádne, od ubytovania až po ten full servis (napr. v cene je neskutočná päťchodová večera; iba z Logde máš prístup nielen do bežného termálu a sáun na prízemí, ale aj do ďalšieho saunového sveta na poschodí a pod.). Ale je to pomerne drahý a nie nevyhnutný luxus (ak nevyčíhaš nejaký akciový balík, vtedy to môže byť zaujímavé). -
Ronault. 31.07.14 13:03
« Re: Ronault EKO - 4 státy na jednu nádrž - REPORT
iudex: V Rakousku jsme byli jen na St. Martin´s Therme, ty jsou parádní. Pravda, trochu menší než Therme Wien, ale zase v pěkném prostředí. Rozhodně musí být fajn mít i Lodge, to pak takové 3 dny relaxu... hmmm... no ale to už je jiá cenová relace pro mne. Ubytováni jsme byli v Soproni. Moc pěkné město, povečeřieli jsme na pěkném náměstí v centru, vše za ceny nikterak vysoké, takže spokojenost.
šmoula: No bohužel... Taky ale nevím, jestli by se jen tak k němu dalo dojet, v tom počasí jsem to ale vzdal, to opravdu nešlo.
A ještě mi k tomu odešla nabíječka na mobil, takže jsem byl bez navigace... Měl jsem naštěstí dopodrobna vypsaný itinerář, takže po staru, ale zvládli jsme to. -
woody-alien 31.07.14 12:31
« Re: Valašský Batman
iudex: wl vyrazil na cesty, konkrétně do Východních Čech, aby osobně "domluvil" jednomu moc snaživému prodejci Renaultu. >:-[]
PS: V hádankách jsi dobrej, tak co dát ještě jednu lehkou ? Pro dnešní den u mě platí poslední slova Ježíšova podle Janova evangelia. ;-) -
iudex 31.07.14 12:21
« Re: Ronault EKO - 4 státy na jednu nádrž - REPORT
Ron: fajn výlet, Burgenland je pekný a Rakúšania, ale aj Maďari vedia poskytovať služby turistom na úrovni (aký to rozdiel len pár km za našimi hranicami). A i spotreba dobrá, ja robievam trasu do St. Martins tak za 6,5 l s Mondeom. -
Ronault. 31.07.14 11:31
« Ronault EKO - 4 státy na jednu nádrž - REPORT
Jak jsem zde rozebíral nedávno téma - co se stane, když dojde nafta, tak jsem na onu trasu již vyrazil, nyní jsem mírně za polovinou a přináším první data.
Zatím jsem ujel trasu .- B-ce - Brno - Poysdorf - Marchegg - Fertod - Bukfordo - Sopron - St. Martin´s Therme - Sopron - Podersdorf - Marchegg - Poysdorf - Brno - B-ce.
V podstatě celou cestu jsem dodržoval dopravní předpisy, max. + 10 km/h, ale spíše v limitu a jen mezi Brnem a Pohořelicemi jsem nejel po dálnici 130 ale tak 106. Nikde jsem nebyl brzdou, ale ani závodníkem. Cesta zpět navíc ve velmi špatných povětrnostních podmínkách. V Podersdorfu jsem chtěl udělat fotky při majáku a la [odkaz] , ale byl takový slejvák, že všude jezdili hasiči a místy jsem měl vodu téměř po prahy...
A jaká jsou čísla z PP:
Ujeto 753 km
Spotřebováno 33,6 l
Průměrná rychlost 60,5 km/h
Průměrná spotřeba 4,4 l/100 km
Zbývající dojezd 690 km
Spotřeba kolísala celou dobu mezi 4,3-4, až průjezd zaplavenými cestami a vichrem zvedl spotřebu na 4,5. Celkový dojezd je v současnosti 1440 km, což mi příjde trochu fantasy, reálně bude dle mých zkušensotí spotřeba kolem 4,6-4,7.
Zítra ráno vyrážím ještě do Vratislavi, což by mělo být tam a zpět nějakých 460 km, takže by to mělo vyjít na jednu nádrž, ale zase mě čeká průjezd přes Orlické hory a trochu členitější trasa než placatý Burgenland.
Palubní počítač tvrdí, že bez problémů, ale on pak auto tlačit nebude >:D
Nicméně zatím spokojenost, bez velkých omezení se 130 koňmi, docela velkým kombíkem a proklínaným FAP to není nikterak špatné. -
šmoula nešika 30.07.14 19:52
« Re: Valašský Batman
Když jsme u těch nekoncernovwých aut, zdá se, že Marchionne zahajuje reklamní kampaň na vozy z doby, kdy se státní podnik Alfa Romeo potýkal s dluhy ve výši 1 bilión lir zaviněnými propařeností let soudobě s nejšedějšími roky normalizace a technickým neumětelstvím věčně stávkujících neapolských kolchozníků.
75 má dneska cenu. Jak kdosi podotkl ve výjimečně nepolitické diskusi Hovinek, za chvíli bude stát v áčkách. -
woody-alien 30.07.14 16:10
« Re: Valašský Batman
wl: No, to nejen u Vás.... 8-s Aspoň, že se ten váš místní předseda nehájil právem na vlastnictví zbraně a koně podle zákona z roku "klacek" jako hlavní hrdina ve filmu Good Will Hunting. >:-[] No ale nechat otevřené a nastartované auto bez dohledu na ulici, to je taky dobrej fór. To tady u nás udělal jeden mládenec taky, ovšem se starou hajtrou, a s autem mu ze srandy ujel jeho vlastní bratr. Jenom ho schoval za první roh, zamknul a vrátil se. Když ten majitel zjistil, že je auto pryč, jeho výraz byl zralej na Oscara. To bych nevěřil, kolik barev se dá vystřídat v obličeji během dvou, tří vteřin. >:D >:-[] -
white label 30.07.14 15:58
>:D
Já se v pondělí vrátil z Liberce až ve 22 hod., takže mám alibi.
Ale o tom případu vím, pachatelem byl předseda místního
"Občanského sdružení pro boj za bezplatné sdílení věcí movitých", podobně to tu začalo i po 2. světové válce a skončilo to pak znárodněním a kolektivizací... 8-s ;-)
P.S. Vzhledem k tradičním českým stravovacím poměrů bych "Gotham City" přejmenoval na "Gothaj sytý". >:-[]

My kupovali na jaře slevněnou vstupenku do tří termálů - Wien, Laa an der Thaya a St. Martin´s, vyšlo to v podstatě jako tři vstupenky za cenu dvou. Ještě nás čeká Laa, ale tam už jsem byl.
Byl jsem i podruhé v Buk fordo. Pravda, místní termální voda svými příměsmi ne každému bude vonět, ale pokud si připlatíš saunový svět., tak ten je parádní, nově postavený, luxusně udělaný... a cena za vstup je hodně lidová.