Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 02.02.23 14:40
« Re: Re: Toyobaru
Aktuálna info zo Slovenska: BRZ sa na Slovensko dovezie, ale nie oficiálne na predaj, ale iba pre predajcov, každý si vraj mohol objednať (aj objednal) jeden kus. Čo s ním spravia, je na nich, či si ho nechá majiteľ, alebo ho dajú na predaj, ale informácia zatiaľ od troch predajcov (Z 11 na Slovensku) je taká, že každé objednané auto je už dávno rezervované. A jeden predajca otvorene povedal, že zrejme budú licitovať a predajú to tomu, kto ponúkne najvyššiu sumu. Teda ak by sa aj náhodou stalo, že kupujúci rezerváciu zruší a teda auto bude voľne na predaj, za 36t (ako je cenník GR86) to určite nebude. 8-s -
pradeda777 01.02.23 11:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS
iu....ohledně nedostupnosti RS3 na našem trhu. Toho jsem si nedávno také všiml. V Německu, ale zatím žádný problém......ale......."clock is ticking"..... ;-\ ;-\ ;-\
V Kyjově jsou stále k dispozici 2 zelené. Jedna předváděčka a originál předváděčka, která je teď vedena jako ojetina...... -
pradeda777 01.02.23 10:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS
tms...tož už sem o tom psal dříve...jak teď už delší dobu jezdím jen s M140i, tak se to řazení "ošúpalo" a funguje vcelku dobře. A pak hodně pomáhá ten 500Nm krouťák, takže nějaké časté řazení po městě nehrozí. 2-3 docela postačí a většinou jen za 2, která je dostatečně dlouhá.
Ale. Když jsem objednával RS3 plán byl, že následně prodám i Yariska a koupím "malého manuála" na popojíždění. Ideálně Cooper S. To už je ale v p.r.d.e.l.i, protože se s manuálem dnes už nevyrábí.
Ta červená RS3 vypadá dobře. Takovou jsem měl jednu chvíli objednanou.....bohužel i kdybych dnes dostal za moji M140i 900 000 Kč, tak ten extra milion, co bych za ni musel ještě "vysolit", se nedá ospravedlnit. Ta hodnota při srovnání s mojí M140i (s najetými 11500 km), tam opravdu není..... ;-\ :-! -
iudex 01.02.23 08:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS
Tom: áno, R20 je "limitka" (počet v skutočnosti nie je limitovaný), ale v reále je to len Golf R, ktorý má plus 10 kW a sériovo výbavu, ktorú si do Rka môžeš dokúpiť. A v teste na Evo ho celkom skritizovali, od turbodiery po nekonzistentné správanie štvorkolky v zákrutách a celkovo píšu, že to nie je zrovna najzábavnejší HH na trhu: [odkaz] No nekúp to za 75t eur. 8-s
Inak premýšľať premýšľam furt, čo o to, ale akosi nie som ochotný kupovať v atmosfére: "nevyjednávajte, lebo za vami stojí ďalších 10 záujemcov, čo chcú hneď kúpiť tie jediné tri kusy, čo došli na náš trh". Ono aj byty len posledné roky len zdražovali a predávajúci si mohli vyberať a aká je situácia teraz: predaje sa totálne zastavili, na trhu sú tisíce nepredaných bytov a nikto nekupuje, takže ceny napriek všetkým predpovediam idú dole. Ja myslím, že táto situácia dostihne aj automotive; ľudia sa boja zdražovania, majú paniku z rastu energií (aj mne zvýšili v kancli energie o 140%) a veľké investície si rozmyslia a dopyt zase bude prevyšovať ponuku.
P.S. Mimochodom RS3 je tiež asi vypredané, podľa webu Audi: Audi RS3 v současné době nelze konfigurovat a není k dispozici pro objednání. -
Thomasino 31.01.23 23:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS
Ty furt děláš, jako bys každý druhý víkend jezdil na celodenní výlety s M140i, aby sis užil tu chlapáckou kvedlačku (která teda mezi námi děvčaty zase moc přesná u BMW není, a třeba MX5, CTR nebo BRZ ji strčí do kapsy) >:-[] >:-[] >:D
U Audi RS3, který nemá moc komunikativní řízení, ani koncern neumí moc manuální převodovky, je tam to DSG úplně v pořádku. Nikdy to nebude auto na pořádnou zábavu, je to HotHatch na daily ;-) Na zábavu si kup raději GR86. -
Thomasino 31.01.23 19:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS
iudex - ale to je ta limitka 20 Years Edition, nebo jak se to jmenuje a má 333 koní >:D >:-[]
Ale stejně je to moc. To už mi ten Cayman GTS 4.0 co se dá pořídit za 2,4 - 2,6 mega, nepřipadá tak draze ;-) [odkaz]
Ve finále si myslím, že kdo si někde koupí s pěknou slevou (kolem 10-15% by mělo jít) nějakou skladovku RS3, tak ta cena moc klesat nebude. Třeba tato: [odkaz]
IUDEX - jestli o výměně fakt přemýšlíš, moc bych neotálel, zatím se poslední 2 roky díváme, jak ceny aut postupně neustále rostou!! Ale zvážil bych i BRZ/GR86 :-) -
pradeda777 31.01.23 14:18
iu....ten Stinger vypadá sakra dobře....i ta barva "Ocean Green" je moc povedená. Měl jsem jednu chvíli v Austrálii podnikové V6 Camry v této barvě a všem se moc líbila....jo a cena toho Stingera taky dobrá..... :-!
Ale no tož....Golf R není přece mainstream.... ;-) :-! >:-[]
RS3 SB. Popravdě řečeno, kdyby vypadalo líp, tak už ho mám v garáži. Ale protože to není v porovnání s 1er taky žádný krasavec, tak mě to ani nemrzí. RS3 sedan už vypadá líp....o hodně líp...ale je to "zase" sedan a ty nemusím... -
pradeda777 28.01.23 14:58
tms......... """ ....hlavně že bude zase manuál. "Eště k.u.r.w.a chvílu" a vypadl bys ze cviku...... ;-) >:D >:-[] Já zjišťuju, že s přibývajícími km se řazení na M140i pocitově vylepšuje. Hlavně přeřazení z 1na 2 je znatelně lepší....asi to chtělo ty kolečka trochu víc ošústat..... >:D >:D >:D -
Thomasino 28.01.23 14:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS
Tak včera jsem se rozloučil s REBELem, nový majitel si ho odvezl do středočeského kraje, značka na autě zůstala :-) Odvezl si také dalších 6 kol, původní vyfuck, tak se mi hezky uvolnil sklep >:-[] >:-[] Rozloučili jsme se po 2 letech, 4 měsících a 15.500 km. Bude se mi stýskat, zvláště poslední rok s občasnými výlety na Polygon do Hradce mě hodně bavil. A po necelých 6 letech s emkama (obě M2 dohromady 4,5 roku, mezitím chvilku M240i a nějaké měsíce čekání na nové káry), je čas na vyzkoušení nové koncepce, tedy s motorem uprostřed a místo zadních sedaček >:-[] :-)