Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 07.08.14  21:45

« Re: Aktuální číslo časopisu TopGear a 10 nejkrásnějších silnic v ČR

WL: To víš, takhle si v německém Auto Bildu nepočteš. ;-)
    Co tam bylo dalšího? Určitě woodyho Liběchovka mezi Labem a Středohořím.
    Moh' bych si zas něco britskoformátového koupit, když jsou odvolal to prodloužení předplatného SM.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.08.14  21:37

WL: Ačkoliv dokážu téměř vždy odpovědět na různá "dilemata", tak stále horečkuju kolem 38,5°C, takže jsem indisponován Ti dát jasnou radu >:D
    Samozřejmě, že bychom Ti to nevěřili, spoustu lidí stále nevěřili, ale s tím se musíš naučit žít... mě taky někteří nevěří, že jsem Fanoušem předjel 911 >:D

Ad Silnice - to je přes Hutisko-Solanec, že? Tu jsem jel od Tebe a j parádní. Naháněl jsem tam Sharana TDI, v zatáčkách jem na něj dorážel, ale pak na rovinkách ujížděl... měl Z na SPZ, takže až tak to s těma mistníma hrdinama slavné nebude, když v technických pasážích je nahání Fanouš odjinud... pravda, má absence pudu sebezáchovy za volantem Favorita je již docela známá >:D

Neměl bys někde odkaz na ty TOP silnice v ČR? Docela by mě to zajímalo. Teď jsem jel po s.č. 11 z Králíku do Jablonného v Orl. horách a taky paráda, velmi kvalitní povrch a hodně vracešek. I když jsem zrovna měl eko režim abych dojel na jednu nádrž, neodpustil jsem si sešlápnout to. Mimochodem, pomaliču už Meganu začínám přicházet na kloub, ale nějaká giga sranda v zatáčkách to není.

A ony ty zajímavé slnice jsou i jinde. Takový výjezd na Ještěd nedaleko woodyho domoviny taky stojí za to.

Koupil jsem si skládací automapu ČR a do ní si označuju fixem silnice, které jsem už projel :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.08.14  21:36

wl: Koukám že je to vážné....už tě chytá svaté nadšení. ;-) >:D Chápu tvoje dilema s G7R 400, taková limitka je vážně něco, ale zatím bych se soustředil sehnat na jízdu "obyč" eR. Přece to nemůže být zas takovej problém. Budu se do toho muset asi vložit. Jakožto vážený zákazník koncernu >:-[] .

PS: Aspoň jedno máš vyřešené, projíždka s GTI 7 Perf. v tvé oblíbené konfiguraci se ti za pár měsíců přímo nabízí. ;-)

edit: Jen pro zajímavost, jaké silnice kromě té valašské se ještě do výběru dostaly ?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.08.14  21:18

« Aktuální číslo časopisu TopGear a 10 nejkrásnějších silnic v ČR

Mezi 10 údajně nejkrásnějších silnic v ČR se podle TG dostala i jedna místní valašská silnice, shodou okolností se jedná o trasu kterou tu nedávno vzpomínal š.n. v souvislosti s mou údajnou spotřebou (66,6), tedy trasa Rožnov p.R. - Velké Karlovice. Jeli jsme ji svého času s iudexem s G5 GTI.
    V textu k této trase mě zaujala především tato poznámka:

"Pokud uvidíte ve zpětném zrcátku místního Valacha v jakkoli staré, nebo divné plečce, jděte mu z cesty, domácí mají tuhle trať v malíku. Nevěříte? Viděli jste někdy dlouhou dodávku Sprinter, která se do každé druhé zatáčky rovná lehkým přetáčivým smykem po ťukanci do brzd? Já ano. Právě tady."
    >:D

Nejdřív jsem se lekl, že tu narazili na mě s allroadem, ale s tím nejdelším Mercedesem je to mnohem lepší! >:-[]

P.S. for w-a: Už chápeš, proč je pomalu každý druhý "testér" z Valašska? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.08.14  21:17

« Aktuální číslo časopisu TopGear a 10 nejkrásnějších silnic v ČR

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.08.14  21:02

« Re: Aktuální číslo časopisu TopGear a sportovní auto roku (2014)

Ron
    Vážně?
    Ale co avizovaný +400PS G7R, opravdu přijde, a jestli ano, tak kdy? Pokud ano, chtěl bych nejdřív zkusit oba a teprve pak se rozhodnout. ;-)

Ale představ si, že bych měl GR půjčeného třeba na víkend a po něm bych tu o něm začal psát v podobných superlativech, myslíš, že by mi to tu někdo věřil alespoň z poloviny? :-O >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.08.14  20:47

« Re: Aktuální číslo časopisu TopGear a sportovní auto roku (2014)

WL: Neznám nic "jednoduššího" než si jej koupit :-! >:-[] >:D
  • 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.08.14  20:42

« Aktuální číslo časopisu TopGear a sportovní auto roku (2014)

TG letos opět uspořádal akci Sportovní auto roku ve kterém (mimo jiné) zazářil Golf R, který nejprve vyhrál kategorii letošních HH (porazil M235i, Leona Cupru a nakonec i Audi S1) a rozhodně se neztratil ani mezi superauty z úplně jiných cenových kategorií a třeba M4ka (kategorie rychlých aut) nesklidila v závěru takové ovace, jako právě GR:
    "Nikdo nečekal, že se skromným Golfem bude tolik zábavy. Pokud se chcete nahlas smát a nemít současně strach o život, R je ideální volba. Cokoli se na točité silnici dokáže držet superauta a současně stojí pod milion, je podle TopGearu OK. Je ohromný!"

Modrý GR byl v testu v optimální konfiguraci, 3dv. dsg a příplatkové odlehčené 19"ky.
    Další citace ke GR:
    "Jinak řečeno je stejně rychlý jako Cayman GTS, ale o 1,1 milionu levnější."
    "...na kluzké okresce (se s G7R) budete držet za zadkem Porsche 911 Turbo,"
    "...můžete kompletně vypnout kontrolu stabilizace...Nejspíš vás ale víc bude zajímat režim Superhrdina, jinak známý jako ESC Sport."

A teď něco k použité technice GR:
    "...vyššího výkonu (i proti Cupře) nedosahuje jen pomocí zvýšení plnícího tlaku. Dostal zesílenou hlavu válců, ventily, ventilové pružiny, i písty, takže se vytáčí lehčeji i do vyšších otáček, než Leon a S1. Má taky zajímavý zvuk. V nízkých otáčkách pracují jen dva vnitřní výfuky. Zhruba ve 2500 otáčkách přidává vnější pár trochu basů. Do toho celou dobu klokotá zesilovač sání - žádný umělý syntezátor - a ve vyšších otáčkách dokáže překvapivě věrně napodobovat osmiválec. Na čtyřválec má charakteru na rozdávání."
    "Spolehlivá rozhodnutí vykonává diferenciál Haldex, který dokáže poslat až 100% výkonu na libovolnou nápravu. Jiné diferenciály jsou občas agresivní, ale tento ne."

"Přijíždí Golf R, Sam Philip si rozepíná pás a vypadá zcela okouzleně. Říká, že je fantastický. Já v něm vidím jenom Golf. Ale není to jenom Golf, eRko sice v této společnosti vypadá až nepatřičně diskrétně, ale brzy ukazuje, jak hluboký má talent. Styl, jakým motor na těchto klikatých, zrádných malých silničkách chrlí dostatek síly na druhý i třetí stupeň, je opravdu až zarážející a způsob, jakým pohon všech kol dokáže maskovat svou vlastní přítomnost, je jedním z nejdůvtipnějších konstruktérských počinů, jaké jsem kdy poznal. Převodovka DSG řadí ostře a rozumně, na předek se dá skoro neuvěřitelně spolehnout."

P.S. Chci se s ním okamžitě! svézt, a to za "jakoukoli" cenu!!!
    8-s >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 07.08.14  10:14

« Re: Sutcliffe sa zbláznil alebo mračná nad ikonou petrolheadov

Ron - mne sa páči ako to podal, že to neprezentuje ako všeobecnú pravdu a akceptuje iný názor - že sa dá na problém pozerať aj z iného uhla - ale popri tom dokáže vypichnúť, prečo ho to auto tak očarilo. BTW nedávno spravil test auta, ktoré by z výkonového aj cenového hľadiska mohlo +- konkurovať i8, ale nedíva sa do budúcnosti, ale do minulosti [odkaz] .
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.08.14  17:41

« Re: Sutcliffe sa zbláznil alebo mračná nad ikonou petrolheadov

Leg: Přiznávám, že aktuálně ležím v posteli a mám horečku 38,5°C, takže možná mluvím z blouznění horečky, ale pěkná videa a naprosto jeho nadšení sdílím >:D
  • 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 06.08.14  10:27

« Sutcliffe sa zbláznil alebo mračná nad ikonou petrolheadov

Neviem kto všetko sledujete videá od Autocaru na youtube, ale posledné dve videá týkajúce sa BMW na tomto kanáli priniesli celkom prekvapivý a pre pravoverných petrolwoleheadov až zdrvoujúci záver. Začalo to testom diabla dnešnej doby - i8 s prekvapivo veľmi pozitívnym až nadšeným výsledkom [odkaz] , aj keď je celkom jasne povedané, že z pohľadu puristických jazdných zážitkov je stále ikonická a pravoverná 911 kúsok pred týmto nosičom všetkého zla, čo kedy autopriemysel vyprodukoval a čo nie je hodné loga BMW (baterky, turbo, trojvalec, 4x4...). Našťastie tam nedali naftu, povie si pravoverný, keď sa o týždeň objaví súboj BMW M3 vs Alpina D3 s výsledkom, že vytunená dieslová trojka bez zvuku a s bodykitom z osemdesiatych rokov sa autorovi testu pozdáva o kúsok viac ako výkladná skriňa magického BMW. [odkaz] Svet sa zbláznil.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.08.14  08:12

« Re: Ronault EKO - 4 státy na jednu nádrž - Závěr

Leg: Ano, přesně tak... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 06.08.14  07:55

Zdravím všetkých,

rád by som sa ospravedlnil, že som nehlasoval. Zišlo sa toľko rôznorodých fotiek a každá mala svoje špecifické kvality, že som strašne dlho zvažoval, komu venujem svoj hlas. Nechal som si to na poslednú chvíľu a nakoniec som mal nielen v práci taký frmol, že som proste hlasovať nestihol, resp. som na to zabudol.

Keď som to správne pochopil, s rovnakou témou pokračujeme aj v auguste?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 05.08.14  22:27

Woody: Vzpěru mají pokud vím i téměř všechny Renaulty, Megane určitě :-) Po zkušenostech s Lagunou, kde byla kulatina a po pár letech díky velmi častému otevírání kapoty nefunkční, ptože se její uchycení rozbilo, nechtěli opravdu nic ponechat náhodě a všude dali vzpěru. Dle logiky, když by se to náhodou muselo otevírat často, tak ať to jde s radostí >:D
    V té Dacii to buse spíše "Vorsprung durch Renault" :-! A brzo i v Mercedesu :-!
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.08.14  21:45

šmoula: >:D >:D >:D :yes: Tomu se říká "pískat rovinu". ;-)

Stejně mám ale podezření, že někde poblíž Rumunska, případně Maroka, nedávno ztroskotala nákladní loď plná plynových vzpěr. Protože Dacia to začla cpát do všech svých modelů od Sandera po Duster. A tak zatímco si majitel Mondea za 800t musí vystačit s kulatinou jak ze zlatých časů ČKD, mladý Maročánek si na výrobní lince v Tangeru mezi dvěma modlitebními přestávkami brouká do taktu "vorsprung durch technik". >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 05.08.14  09:03

woody: Malý úryvek ze tvého „oblíbeného“ časopisu...

Rok 2010, nekoncernové auto - 350 LITRŮ. Objem kufru patří k těm lepším, sklopné je ale pouze opěradlo.

Rok 2010, VW Golf - 350 LITRŮ. Volkswagen boduje velkým kufrem a poctivým sklápěním sedadel včetně sedáku.

Rok 2013, nekoncernové auto - 350 LITRŮ. Velikost zavazadlového prostoru nepatří k nejlepším, stejně jako složité a nesmyslné sklápění sedáku.

Rok 2013, VW Golf - 380 LITRŮ. Sedadla velkého zavazadelníku stačí položit odjištěním opěradla - jak jednoduché.

Rok 2010, VW Golf - VZPĚRA. Konkurence by se měla od poctivosti wolfsburgského premianta co učit.

Rok 2012, Dacia Logan - PLYNOKAPALINOVÁ VZPĚRA. Tohle si mohla Dacia odpustit - kolikrát zvedáme běžně kapotu - zbytečná komplikace.

Opravdu... Nějak tak to tam fakt bylo... >:D >:-[] 8-s

PS: Zase to nešťastné E60... ;-\ [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.08.14  22:47

w-a
    To je těžké, jednak záleží na tom s čím (a vlastně i s kým) a jak jedu a pak taky jakou mám zrovna "slinu". >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.08.14  21:54

šmoula: To chce čas. Nemám žádný fotky a rapování mi taky moc nejde.... ;-) >:-[] Ale recenzi udělám, to auto je pro cílovou skupinu docela zajímavé a už jenom kvůli té plynové vzpěře zvedající přední kapotu (Dacia útočí... >:D ) si to zaslouží.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.08.14  21:48

wl: >:D :yes: A v jakém poměru odhaduješ spotřebu auta vůči spotřebě tvojí....? :-O >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.08.14  21:45

Ron : Přesně tak jsem to myslel... ;-) Ale samozřejmě všeho s mírou. Proto myslím, že v tvém případě byla volba mezi 1.6 a 1.5 dCi vyřešena i přes ten příplatek jedině správně. A navíc, jak dokazuješ, si ani nemusíš drbat hlavu kvůli spotřebě.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…