Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 09.08.14  11:39

« Re: G7R/G7R 400 Concept

Leg: Jojo, takové edice byly, Brandon tu psal o nějaké, co s ní majitel věčně bourá. Mně v paměti utkvěla Cupra R310, což byl výkonový balíček od ABT, oficiálně pro Švýcarsko (jako Black a White). Ale dá se domontovat na všechny L2CR. Švýcarsko je rájem Seatů, jak jsem se loni utvrdil cestou na autosalon v Ženevě. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.08.14  11:09

Covenant
    "Co se týky času, to už nějak neprožívám....."
    Této poznámce moc nerozumím, nikde jsem přece čas nevzpomínal, jde mi o charakter, ne o stopky. Jak psal i Leg, A3 je jako sedan v rámci své třídy designově velmi povedený, ale pořád je to malý sedan, které vůbec nemusím. S tou vyvážeností sedanu to může být i trochu dvousečné, krátký zadní převis má u hh taky něco do sebe, myslím nejen designově.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 09.08.14  10:23

Woody - áno aj to je možno cesta, automobilkou alebo dílerom nenápadne podporované relatívne mierne zvýšenie výkonu vykonané a odskúšané profi firmou a so zárukou uznávaniu aj výrobcom. Podobne u nás kedysi Seat predával Leon Cupra R v edícii 300, čo bola načipovaná Cupra R. Neviem či tam boli aj nejaké iné úpravy, viacej by vedel asi Brandon, ktorý sa tuším na nej vozil a aj sa mu ju ak ma pamäť neklame snažili predať.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 09.08.14  10:16

Pot: jojo, bol by to fičák. Chvíľu, potom si na to zvykneš a o mesiac máš pocit, že to auto tak jazdilo odjakživa. Akurát prevodovka, spojka a komponenty motoru trpia o kus viac, toto mi príde ako najväčšie úskalie klasického chiptuningu - na dobré si zvykneš a to zlé sa Ti s nejakou pravdepodobnosťou prejaví o x tisíc km neskôr.

Osobne vidím zmysel chiptuningu hlavne pri komplexnejších prestavbách, keď sa zmení viac komponentov a software sa potom doladí presne na novú situáciu. Ale to je už vyšší dívčí, žiadni chlapci s retázkou okolo krku a v teplákoch s notebookom, káblom z e-Bay a softwarom stiahnutým z uložto. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 09.08.14  10:10

woody: Obávám se, že na té FieSTě bude většinu přírůstku dělat právě chip (turbomotor). Vzducháč obvykle moc nepřidá, ale zlepší se reakce, zvuk, spotřeba atd., ale vhodné spíš do Británie. Tady se ti všechna čidla, klapky nebo i válce, olej a sedla ventilů zanesou pískem. Navíc to není s většinou motorů moc kompatibilní. Úpravy přisunu vzduchu do airboxu a rezonační leštěné sání odvedou jistě lepší práci.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.08.14  10:05

šmoula: Právě, ohromující navýšení výkonových parametrů za cenu 1 nákupu v Lídlu. A co se týká chipu a atmosféry, zjistil jsem dlouhodobým průzkumem, že nejlíp ti atmosféru "načipuje" prudkej kopec dolů. To jede jak sviňa. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.08.14  10:00

Leg: No, já to úplně nezavrhuju. Když vezmu příklad z právě ukončeného výběru, tak třeba Fiesta ST,která normálně co se týká rychlostních soubojů za Cliem RS zaostává, po úpravě od Mountune (jinej airbox, jinej vzduchovej filtr, SW úprava) má o 30 koní a 30 Nm víc a Cliu v přímém souboji už kolem 80km/h začíná dost ujíždět. Tohle bych jako hypotetický majitel Fiesty ST určitě zvážil. A ani to tolik nestojí.

Nicméně tvůj příklad je jiný...to není turbo čtyřhrnek o objemu tří mírně nadměrečných piv. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 09.08.14  09:58

woody: U Buda bylo nějaké rádoby velké zvýšení maxima na reklamním hajzlpapíru, pokud si dobře pamatuji. Ale u atmosféry toho chipem nikdy moc nevytáhneš. Tam musíš jít po sání a výfuku už od svodů, popřípadě nějaké té kompresi a časování ventilů.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.08.14  09:49

pot: Jasně, když nic jiného, tak v tvém textu už odkaz na ABC jasně varoval před ironií. ;-)
    Ty asi myslíš Buda z Focusem, že...no, myslím si o tom svoje, ale placebo je opravdu mocný efekt.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 09.08.14  09:49

Leg: Ford Focus. Tahle zkratka se používá snad všude, tak jsem se odvážil ji použít :D. Je to náš známý Bud s FF s 1.6.
    Pokud si dobře pamatuji, ty máš 130i, což je luxus, tam bych asi taky neměl nutkání čipovat. Já mít dostatek peněz, tak mohu jít teoreticky až na 350Hp, to by byl fičák :D.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 09.08.14  09:45

Myslíš Ferrari FF? To tu myslím nikto nemá a čipnuté už určite nie? A vôbec, prečo v benálu? Ono sa robí aj nafta?

A osobne ma určite chipovať moje auto nenapadlo, jednak je to atmobenzín, takže to nemá význam a jednak výkon môjho auta je aký je a nemám potrebu to meniť. Keby som sa chcel pustiť do ladenia, tak by som začal jednoznačne diferenciálom, to je v mojom prípade číslo jedna.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 09.08.14  09:38

Everybody: Věřím, že mou zmínku o chipu (hlavně od ABC) berete s nadhledem. Na autě se dá za peníze nutné pro chip udělat spoustu jiných věcí, které jsou více potřeba (namátkou třeba zadní desky). Na druhou stranu - koho nelákalo zvýšení výkonu u svého auta, když se svezl něčím rychlejším?
    Btw nemá náhodou někdo z místní auerosoutěžícodiskutéru chipnutého FF v benálu?
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 09.08.14  08:47

Ronault:

Tak s těmi GPS lokátory si mě moc nepotěšil...prodejce mi zrovna nabízí jako kompenzaci místo zamykaní zpátečky pravě GPS /GSM lokátor. Sice v trochu jiné ceně, kolem 6000Kč

ale mám obavy, že by na něj ta rušička za 13 litrů stačila....

Má s tím tady někdo zkušenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 09.08.14  08:26

Wl - aj som sa ťa chcel opýtať, či si neskúšal a nezvažoval M135i ale vzhľadom na to, že jednotka minulej generácie je kompakt s asi najblbším nastupovaním aký poznám, tak to asi nebude auto pre teba. Aj keď súčasná generácia na tom asi bude o kúsok lepšie, ale nie nejak zásadne. Pritom vnútri je miesta prekvapujúco dosť, sedačka sa dá posunúť dozadu tak, že nedočiahnem na pedále (to už ale nie je medzi prednou a zadnou sedačkou skoro žiadna medzera) a nad hlavou mám viac miesta ako v mnohých klasických hatchbackoch a aj na kolená a ramená je miesta myslím kopec. Len to nastupovanie - dozadu posunuté dvere nedávajú moc miesta na nohy a celé auto, jak sedačka tak strecha je o kus nižšie ako štandardný kompakt.

Inak súhlasím s tými sedanmi, ani ja malé sedany nemusím. Cítim z nich takú divnú filozofiu turkov a iných východných národov, kde autá iné ako sedany ani za autá nepovažujú. Proste je to zvnútra malé, bagážnik to má blbo prístupný, zvonka je to zase už dosť dlhé, ale nevadí, hlavne že je to sedan. Aj keď musím povedať, že zrovna A3 sedan sa celkom podaril, ten by som asi dokázal vziať na milosť, je keď prednosť pred jedným či druhým hatchbackom by som mu určite nedal.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 09.08.14  08:12

white label:

Já to bral spíš podle designu, než jestli mám premii s kroužky a nebo golfa....S3 sedan není jen HB s na roubovaným zadkem a naproti Hb je líp vyváženy a z mého pohledu bych se díval po něm, ale jasně pokud ti víc vyhovuje golf jak vzhledem i pracovní pozicí, tak jak jsem psal už minule....není co řešit

Co se týky času, to už nějak neprožívám.....pokud postavíš na okresku za normálních podmínek ať už Mega RS, Cupru, Golf R, S3 a v určitých případech i GTI, tak si budete navzájem stejně dýchat na záda......a bude záležet pouze na tom mezikusu mezi volantem a sedačkou >:-[]

Jestli půjdeš do R nebo R400....jen dobře, aspoň se základna HH tady na Macz rozšíří o další zajímavý kousek a bude na co koukat. :yes: :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 09.08.14  07:43

Ledg:

Máš pravdu, u ní by člověk musel při rozumném dovybavení přitlačit ještě minimálně 150 tis.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.08.14  07:31

wl: A vůbec nejlepší je, když se někdo chipem pokouší "zachránit" už vyřízenej motor. Investice do nutných výměn komponent se mu zdá příliš vysoká, ale chip za pár tisíc je v pohodě a zase to jede. >:D 8-s S tou kouřovou clonou je to typické, zrovna někdy předevčírem mě předjížděla taková "lokotka" od firmy Audi a je to opravdu zážitek.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.08.14  01:06

Covenant
    Aktuální S3 (hb) a GR už se potkaly v několika srovnávačkách a vždycky z toho celkově vyšel vítězně GR, navíc s tím, že charakter S3 je takový umírněnější...
    Sedany (4dv.) moc nemusím, zvlášť v nižších třídách mi vůbec nedávají smysl a pro kompaktní hh je pro mě jediná správná karoserie 3dv!. hb (příp. sb).
    Už když vezmu základní A3 vs Golf, tak Golf mi přijde víc pro chlapy a A3 naopak pro dámy s čímž tradičně koresponduje až překvapivě rozdílná prostornost ve prospěch Golfu, což při mé postavě (Dlouhý, široký a bystrozraký) hraje nemalou roli. Prémie menší, než vyšší střední třída, je pro mě (vnitřním prostorem) "dětským" autem. Naopak do třídveřového Golfu se mi např. nasedá (za volant) znatelně pohodlněji, než do A6, kde musím "zalomit" hlavu tak, abych ji dostal pod strop a stejně to mám i v SUV typu Q7, X5, ML, nebo i v LC. Navíc Golf obecně (včetně GTI) je proti "mladé" A3 legendou a má výhodu v určité nenápadnosti, která mi určitě nevadí, naopak.
    Takže na mě s S3 nechoď, natož v sedanu, má sice prémiovější interiér a prémiovou image, ale za mě to celkově na GR prostě nestačí. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.08.14  00:43

w-a
    S chip tuningem jsem laboroval někdy v r. 1995, kdy jsem měl nový G3 TDI GT Special.
    Tehdy to u nás ještě nebylo snad ani v plínkách, takže jsem to zkoušel v Německu, kam jsem častěji jezdil za tehdejším švagrem/švagrovou. Zkusil jsem několik verzí/stupňů, od ryzího placebo efektu až po brutální nárůst krouťáku se kterým se nedalo úplně plynule jezdit a při max. akceleraci vzniklo maskování kouřovou clonou vzadu, zřejmě proti případným nechtěným elementům měřícím rychlost. Nakonec jsem došel k závěru, že vše nechám v původním stavu a i díky tomu jsem na autě najezdil 270 tis. km (s původním turbem) a ještě ho pak (po skoro 12 letech) slušně prodal.
    A díky tomu, že to bylo v Německu mi vrátili peníze za nakonec nechtěný chiptuning, což by mi u nás asi už nikdo nikdy nevrátil. Od té doby jsem definitivně vyléčený... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.08.14  00:37

double
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…