Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 10.02.23 13:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
Já objednal před vánocemi a nyní to vypadá, že by to mohlo dojít v dubnu, protože kvótu jsem dostal už na březen >:-[] Ale kdyby to byla verze GT4, tak by to čekání nebylo 5 měsíců, ale min. 2x tolik. Nemluvě o Spyderu, na to mají málo kvót a nyní jsou naplněné a vypadá to dle včerejších zpráv, že objednat již nejdou (nebo spíše je nedodají). Dva známý řešili Spydera 4.0 (konzultovali jsme trochu výbavy), jeden to stihl, druhý ne 8-s -
iudex 09.02.23 10:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
woody: takže čakanie na Godota sa predsalen skončí? Neuveriteľné. Keby si objednal limitku Ferrari s individual lakom, ani tak na neho nečakáš tak dlho.
Btw. kolega z ACZ objednal M340i v septembri a práve mu prišla. To je slušných 5 mesiacov a oproti Toyote bleskovka. >:D -
pradeda777 09.02.23 08:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
wa....já teď řeším s prodejcem fólii na předek a toyoťácký křemík na zbytek auta. Tak předání se o něco oddálí. Na prodejně ale ještě není.
Já objednával někdy v srpnu, tak to čekání nebylo až tak dlouhé. Ale kdybych býval bral 1.8 GR Sport, tak ten sem mohl mít bez čekání.....ale ne v mojí barvě. Měli jich tam zaparkovaných ve Zlíně alespoň 10. -
woody-alien 08.02.23 22:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
pd77: Dostal jsem před chvílí zprávu. C-HR je už v Kolíně a do týdne bude ve Zlíně k předání.....
Zajímavé. Mně volali z Toyoty dneska , že je Proace v centrálním skladu v ČR. Po 15 měsících a jednom týdnu od objednávky. Říct mi něco podobného na začátku, tak se jim vysměju.... -
Thomasino 06.02.23 17:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
iudex - když jsem koukal na novou M2, tak má vzadu více místa než moje, takže to samé platí o M240i. Moje drahá vzadu jela celou cestu na Nordschleife a zpátky a měří 173cm. Takže pro děti úúúúplně v pohodě. Jinak ta M240ix není za mě špatná volba a bral bych ji taky v té fialové. Dneska jsem ji zrovna ráno předjížděl (v Tigi-R), byla to předváděčka od Renocaru v Brně :-) -
iudex 05.02.23 18:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
wl: jo, aj fialovú by som zvažoval, modrá Portimao je osvedčená istota, Thundernight fialová je nová a zaujímavá, aj keď trošku tmavá, mám to tak 50:50.
A áno, asi by som prijal aj dvojdverák, chodím väčšinou sám, resp. s 1 pasažierom; ale použiteľné zadné sedadlá chcem, predsalen ich raz za čas treba. Samozrejme ak prvým autom zostane kombi, resp. niečo rodinné. -
white label 05.02.23 14:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
iu
Ty by si mal gule na dvoudveřové auto? :yes:
A na ten fialový "noční hrom" by si gule nemal? ;-)
Taková fialová by u Porsche stále majlant, a to bych řekl, že ten odstín je u BMW trefený ještě o poznání lépe. :yes: -
pradeda777 05.02.23 12:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
iu....čisté M240i zadokolky bych se po mých "limitovaných" zkušenostech s M140i určitě nebál, ale musela by být v manuálu. Jinak bych bral raději čtyřkolku.
Tvoje konfigurace je ok. Chyběl by mi pouze vyhřívaný volant, kdybych ji mě používat i v zimě. Do toho bych po letošních zimních zkušenostech určitě šel. Pak tam máš věci, které já nevybral, protože nevím o co jde. Třeba...vnitní obložení interiéru Aluminium Rhombicle Anthrazit
4 056 Kč To bych musel napřed vidět. Lesklé lišty mě též nesedí, protože jsou stále "poťapkané".... ;-)
No a teď ta barva. Fialově modrá. Já bych nebyl proti. Protože jde o tmavou barvu, tak s koly v základní výbavě to pasuje a ještě se ušetří peníze. Avšak moje soudružka jakýkoliv odstín modré nemusí. Pravdou je, že modrá není zrovna populární barva. Vidím, že teď "letí" všechny odstíny šedé, ale tu taky nemusí.... ;-)
Co se týče Toyobaru. Nedávno jsem četl nějaký test a borec si stěžoval, že je moc nízká a s NV měl proto problémy. Pro mě byl nízký i nový Yaris. A určitě i pro mnoho dalších seniorů. Proto Toyota velmi rychle zareagovala a přišla s tím vyšším Yarisem Cross. Zrovna proto vzniklo i Aygo X. Yaris Cross jsem jel, ale moc dobrý dojem na mě (jízdně) nezanechal. Už jsem o tom kdysi psal. Normální Yaris je jízdně ok. -
iudex 05.02.23 09:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
M240i je jeden z reálnych kandidátov. M2 už nie, jednak cena, jednak neprekúsnem ten dizajn (kým v minulej generácii bola M2 rozhodne krajšia ako M240i, teraz je to naopak). Ale najmä je tam problémom RWD, proste stále nemám gule na tak silnú zadokolku. Ak zadokolku, tak Toyobaru, tam ten výkon (a krútiak) z R4 atmosféry nie je taký nebezpečný (234k, 250 Nm) ako pri trojlitrovom turbe (460k, 550 Nm) a myslím, že by to bola ideálna škola RWD. Mimochodom keby som chcel zadokolku, M240i sa robí aj ako RWD (to by bola taká M2 pre chudobných).
M240i mám nakonfigurovanú spredu zozadu, ako obvykle by som bol výbavovo skromný a stačilo by mi toto: [odkaz]
Len musím zistiť, do akej miery sú použiteľné zadné sedadlá, lebo ich stále občas potrebujem.
P.S. Celkom fajn cena: [odkaz] -
pradeda777 04.02.23 12:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
M240i xDrive je určitě lepší kauf než M2. Zaprvé vypadá daleko líp zepředu i zezadu (zezadu se M2 opravdu nepovedla) [odkaz] ) a ten předek taky škaredě znásilnili ([odkaz] ),
240i je taky podstatně levnější a je to 4x4. Že nemá M2 loga, 4 výfuky a o pár koní víc.....na to sere "bílý tesák"..... ;-) Len ten manuál u 240i k.u.r.w.a chýba.... :-(
Moje konfigurace: [odkaz]
Ano, stále to není z "levného kraje", ale já tam mám vybrané, pro někoho určitě zbytečnosti.... ;-) -
Thomasino 03.02.23 17:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
iudex - pak ti ještě zbývá nová M2 ;-) Vzadu nyní o kousek více místa, má to konečně i adaptivní podvozek a nebude tak tvrdá, ale je to jen RWD. Na druhou stranu, kdo chce 4x4, mohla by mu stačit i ta M240i xDrive, ona ve finále nebude o moc pomalejší, a už má ty blatníky aspoň trochu vystouplé proti minulé generaci. Ale M2 je má ještě větší. -
pradeda777 03.02.23 14:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
iu....pro mě by to zklamání určitě bylo, protože už v roce 2008 moje MPS akcelerovala z 0-100 za 6.1 sec. GGTi Clubsport to "udělá" za 5.5 sec, což už patří do HH ligy. Cokoliv od 6 sec. "na Východ" se (v dnešní době) už nedá považovat za HH. -
iudex 03.02.23 10:43
« Re: Re: Re: Re: Toyobaru
Ja si nemyslím, že stovka za 6,3s je sklamanie, veď to je presne na úrovni Golfu GTI, takže hothečom sa to z tohto pohľadu vyrovná. Väčší problém je tá praktická stránka, v reále je to len dvojmiestne autíčko, takže tu už to hothečom konkurovať nemôže, je to až druhé/tretie auto, doplnok k niečomu praktickejšiemu, kdežto hotheč môže fungovať samostatne ako jediné auto.
Ale zbytočné úvahy, ani to Subaru nebude a keby aj bolo, licitovať o neho nemienim, to jednak nie je zberateľská limitka od Ferrari a hlavne to potom stráca pointu lacného dostupného kupé.
Predpokladám že woody ako záujemca, ktorý by Toyobaru kúpil najpravdepodobnejšie z nás, to bude vidieť rovnako. -
pradeda777 02.02.23 15:02
« Re: Re: Re: Toyobaru
GR86/BRZ....opravdu moc záleží na tom, co majitel plánuje s tím vozem dělat. Pokud si ho kupuje jako hot hatch, tak udávaná akcelerace 0-100 za 6.3 sec. bude opět zklamáním, tak jako tomu bylo u GT86. Na druhé straně, když si s ní plánuje užívat na okreskách a sem tam na okruhu, tak by měl být spokojen. :-!