Thomasino 11.02.23 18:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
Stačilo by vzít na jaře tu M140i na Polygon do Hradce nebo Brna a naučit se ji vodit trochu bokem >:-[] >:-[] Pak bys zjistil, že stačí i těch 340 koníků ;-) Oproti Iudexovi s M340i xDrive to budeš mít jednodušší! -
pradeda777 11.02.23 13:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
tms....kdyby M2 vypadalo tak dobře jako M240i, tak bych manuála určitě koupil. M240i nelze v manuálu, tak tím je to vyřešeno, protože chci mít v garáži alespoň 1 manuála. A jak už jsem dřív psal, na 1er jsem si teď zvykl a asi si ji nechám. Pohrávám si s myšlenkou ji načipovat na [odkaz] abych se mohl chvástat, že mám 402 koňové bavo.... ;-) >:D >:-[]
I když na "zabití" těch 340 k v tak malém autě pohodlně stačí, jak kdysi zjistil iudex.... >:D -
speedfred 10.02.23 15:53
Tiež to vidim podobne, nakúpené už mám a teraz sa bude asi už len ladiť.
Ceny áut vyleteli do šialených výšin a pritom ovládanim (infotaiment) to šlo do pr.dele. O čakacích dobách ani nehovoriac.
Dalšie auto bude asi fakt už len ten elektrovehikeľ.
My to doklepeme a mladým to evidentne nevadí. -
woody-alien 10.02.23 15:24
sf: Však jo, z tý mám radost velikou. :yes: Ale prostě si musím přiznat, že to byl úhybnej manévr. Kdyby se situace s GR86 vyvíjela o něco příznivěji, možná by na moto vůbec nedošlo. A teď už mám v sobě (aspoň zatím) takovej pocit, že na auta kašlu. Začal jsem se učit hrát na piano. Jako fakt.... >:D >:D >:D
Mimochodem mi volal dealer z Budějovic, co jsem u něj koupil SSS, že je na to svolávačka. Nic vážnýho a netýká se to konkrétně jenom SSS, stačí při prvním dalším servisu. Hned na začátku se představil a ptal se: Máte ho ještě, neprodal jste ho ? A ze mě vyhrklo: Blázníte ? A co bych si za to jako dneska koupil ?
Thomasino 10.02.23 14:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
Souhlasím. Proto bylo potřeba si na poslední chvilku splnit sny a ještě než se to úplně pose.., tak si objednat dávný sen :-! (ikdyž to jsem si před 2,5 lety při objednání M2c myslel taky, že tím už končím). Nicméně teď už tím opravdu končím, maximálně si můžeme měnit zajímavá sportovní auta mezi sebou, protože nová zajímavá se budou vyrábět max. 1 nebo 2 roky. Situace je vážná, slušný auta jako GR86/BRZ jsou okamžitě vyprodaná (o slevách nemluvě!), kdo má o trochu vyšší budget kolem 2 mega, může jít do M240i, nebo M2, případně Alpinky A110S, či Caymanu T (2,0T 300ps), nebo teda ještě přihodit 400-500 litrů a pořídit taky Cayman GTS 4.0 (400ps) s atmosférou a šestiválcem (za mě ten správný motor co patří do Poršky, žádný Turba jako dneska u základní 911, nebo nedávno představené 911T. Kdybych chtěl náhodou upgradovat, musela by to být už 911 GT3, nic menšího by nedávalo smysl >:-[] Ale ta stojí 2x tolik co Krokouš GTS 4.0 :-( -
woody-alien 10.02.23 14:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
Thom: To ti přeju, aspoň někdo může mít opravdovou radost. Jinak je to (a to jsem životním založením střízlivý optimista) úplně všechno na pí..u. Z obyčejných aut se staly bezmála luxusní záležitosti, z těch neobyčejných už jen předmět vášnivých debat v anarchistických kroužcích >:-[] a prodejci si užívají situaci obrácenou o 180° a hodlaj auta prodávat ne za ceníkovou cenu, ale za vylicitovanou.
Auta nejen že prudce zdražují a navíc nejsou, ale ještě ke všemu z nich po osekání motorů a verzí zbývá jen torzo. A nebo taky vůbec nic, když dlouholetej model zaříznou jako by se nechumelilo.
A do toho ti všude vřískaj užiteční idioti elektromobility, pro něž zřejmě byla životním zážitkem jízda tramvají z Pavláku na Karlák, a za zpěvu budovatelských písní ti s mávátkem v ruce vysvětlují, že tohle elektroauto není úplně k ho.vnu, jen má velmi specifickou klientelu, a navíc už v příští generaci to bude něco, to uvidíte, a taky za jiný ceny. Teď to totiž stojí jen sto tisíc přes mega, co bys za ty peníze chtěl...
To má člověk co dělat, aby se nenechal úplně otrávit. Prostě únik z týhle magořiny je dneska o hodně složitější (a taky dražší) než dřív. -
Thomasino 10.02.23 13:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
Já objednal před vánocemi a nyní to vypadá, že by to mohlo dojít v dubnu, protože kvótu jsem dostal už na březen >:-[] Ale kdyby to byla verze GT4, tak by to čekání nebylo 5 měsíců, ale min. 2x tolik. Nemluvě o Spyderu, na to mají málo kvót a nyní jsou naplněné a vypadá to dle včerejších zpráv, že objednat již nejdou (nebo spíše je nedodají). Dva známý řešili Spydera 4.0 (konzultovali jsme trochu výbavy), jeden to stihl, druhý ne 8-s -
iudex 09.02.23 10:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
woody: takže čakanie na Godota sa predsalen skončí? Neuveriteľné. Keby si objednal limitku Ferrari s individual lakom, ani tak na neho nečakáš tak dlho.
Btw. kolega z ACZ objednal M340i v septembri a práve mu prišla. To je slušných 5 mesiacov a oproti Toyote bleskovka. >:D -
pradeda777 09.02.23 08:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
wa....já teď řeším s prodejcem fólii na předek a toyoťácký křemík na zbytek auta. Tak předání se o něco oddálí. Na prodejně ale ještě není.
Já objednával někdy v srpnu, tak to čekání nebylo až tak dlouhé. Ale kdybych býval bral 1.8 GR Sport, tak ten sem mohl mít bez čekání.....ale ne v mojí barvě. Měli jich tam zaparkovaných ve Zlíně alespoň 10. -
woody-alien 08.02.23 22:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
pd77: Dostal jsem před chvílí zprávu. C-HR je už v Kolíně a do týdne bude ve Zlíně k předání.....
Zajímavé. Mně volali z Toyoty dneska , že je Proace v centrálním skladu v ČR. Po 15 měsících a jednom týdnu od objednávky. Říct mi něco podobného na začátku, tak se jim vysměju.... -
Thomasino 06.02.23 17:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
iudex - když jsem koukal na novou M2, tak má vzadu více místa než moje, takže to samé platí o M240i. Moje drahá vzadu jela celou cestu na Nordschleife a zpátky a měří 173cm. Takže pro děti úúúúplně v pohodě. Jinak ta M240ix není za mě špatná volba a bral bych ji taky v té fialové. Dneska jsem ji zrovna ráno předjížděl (v Tigi-R), byla to předváděčka od Renocaru v Brně :-) -
iudex 05.02.23 18:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru
wl: jo, aj fialovú by som zvažoval, modrá Portimao je osvedčená istota, Thundernight fialová je nová a zaujímavá, aj keď trošku tmavá, mám to tak 50:50.
A áno, asi by som prijal aj dvojdverák, chodím väčšinou sám, resp. s 1 pasažierom; ale použiteľné zadné sedadlá chcem, predsalen ich raz za čas treba. Samozrejme ak prvým autom zostane kombi, resp. niečo rodinné.