Thomasino 19.08.14 23:37
« Re: HH
Tak kromě o něco více místa nad hlavou vzadu (kde stejně ani ty ani já nikoho nevozíme), vykoupené nepěkným zadkem a bočním profilem, si mi to moc neosvětlil >:-[] >:-[]
A čtyři kola s pneu 245/40 R18 (nebo R19) plus dvě velké tašky na týdenní dovolenou u Nordschleife nebo SPA dám do kufru taky ;-) -
white label 19.08.14 23:19
« Re: HH
Za prvé ti nikdo nebrání koupit si 5dv. Golf R/GTI (na rozdíl od MRS) a pak u 3dv. Golfu je pouze komplikovanější přístup na zadní sedadla, ale prostor vzadu zůstává stejný jako u 5dv. verze, dokonce na šířku je ve třidvířku víc místa, než v pětidvířku a kufr má taky stejně velký. Když si u třídv. Golfu sklopíš zadní sedačky, tak z toho máš dvoumístné kombi s "megakufrem" na nákupy do IKEA apod.. >:-[] -
white label 19.08.14 22:59
pS
Tak ta modrá vypadá na fotce jako Lapiz Blue z GR, ale za normální příplatek koupíš na GTI jen tmavší modrou Night Blue Mettalic. Jinak modrá na GTI zezadu je v pohodě, mnohem horší je to zepředu v kombinaci s červenou linkou.
Ten oranžová na Golfu se mi moc nelíbí, ale třeba mému synovi (17) by se zřejmě naopak docela líbila. ;-) -
Thomasino 19.08.14 22:50
>:D >:D
No "sklonit hlavu" bych to zrovna nenazval (a z hlediska zábavy z řízení ho ani většinou nepřekonal, ale vyvažuje to jinde, to zase joo), ale je už otázka kdo všechno dá těch asi 200-250 tisíc více za eRko (který bohužel stále vypadá jako obyčejný Hatch s vysokým zadkem), většina skončí spíše u GTI nebo Cupry (a to nemluvím o těch davech co si koupí Koktu RS TDI a mají pocit že mají supersportovní káru!!). Jak je tady nakonec názorně vidět ;-) Každý těch 200 táců jen tak nevysolí.. -
white label 19.08.14 22:42
Th
Hlavně snad někdo po těch zmiňovaných testech pochopí, že např. Golf R není jen nějaká "koncernová skládačka", jak by se některým pozérským petrolheadům líbilo, ale je to komplexní (v tom nejlepším slova smyslu) hh, který kompletně posouvá hranice hh o pěkný kousek dál. Naproti tomu je MRS CUP! sice povedenou, ale zároveň logicky relativně úzce orientovanou verzí hh, nehledě na to, že je to hb tzv. s odřenýma ušima (asi ne nadarmo jej přímo výrobce nazývá Mégane Coupé), proto se "užitnou hodnotou" klasickému kompaktnímu hb ani nemůže zcela vyrovnat a body musí sbírat jinde a jinak.
A přestože je pro svou orientaci pochopitelně miláčkem srovnávacích testů zaměřených na jemu vlastní notu, musel i v podobně orientovaných testech nejednou sklonit hlavu před "koncernovou skládačkou pro zpohodlnělé paničky". :*) ;-) -
Thomasino 19.08.14 22:18
« Re: HH
Občas to tak vypadá, že je to tady taková skupina koncernistů VW group, proti pár vyčnívajícím odpadlíkům, jako já nebo Bully >:-[] >:-[]
Ale když je to baví, tak proč ne ;-) Někteří možná po přečtení nedávných testů v EVO a teď ve Speedu pochopí, že MRS Cup není žádná "koncernová skládačka", ale odladěná hračka na občasné výlety na okruhy a okresky, a není to pro žádné zpohodlnělé paničky ;-) >:-[] >:-[]
Ale nečekám, že by někteří jedinci přestali rejpat, jsou prostě takoví >:D Já si za to do nich taky rád rejpnu ;-) -
Thomasino 19.08.14 22:14
« Re: HH
Já nevím jestli je zlá nebo dobrá, někteří (zdejší) tvrdí, že sama neodřazuje, když se s tím naučíš (možná se musíš naučit sám řadit brzo než se to blíží k červenýmu), jiní i po pár dnech ježdění tvrdí, že si hold čas od času kousek před červeným polem odřadí, že je to u VW tak nějak normální, ale že to třeba neudělá PDK v Porsche, nebo ZF v BMW.
Takže to pak nevíš. V některých autech je to s DSG prý slušně sladěno (Golf R), v jiných je lepší manuál, protože DSG je špatně zpřevodovaná (Kokta III RS TSI).
Navíc po tom co jsem poznal jaké může být manuální řazení povedené, třeba v GT86, nebo v MRS (když máš štěstí podle všeho, což mám), ke všemu pevné a mechanické, což se u "vykvedlaného" pocitu ve VW či BMW říct tam moc nedá, ikdyž je to přesné, není to tak nějak ono. Fakt bych u Golfu R váhal, u takového auta už bych o tom přemýšlel a záleželo by na podrobnějším otestování obou převodovek >:-[]
Ale od 350 koníků výše (při váze kolem 1400-1500 kg) už začíná být automat většinová a rozumoná volba, u předokolek s pořádným samosvorem do 350-ti koní to zdaleka není nutnost (eRko počítám spíše k těm předokolkám, ikdyž umí posílat na výjezdech dozadu taky více výkonu - škoda že nejde nějak nastavit nějaká preference, za ty prachy). Ale prý u těch čtyřkolek VW group člověk trochu ztrácí ten fajn pocit z řízení. Když jsem se zeptal tří známých novinářů co jezdili jak s MRS, Cuprou (či GTI Perf.) a eRkem co je bavilo nejvíce, vždy jsem slyšel že MRS. Ikdyž dodají, že to chce v dlouhodobějším soužití více kompromisů >:-[] >:-[] >:-[] -
white label 19.08.14 21:37
w-a
Bé je samozřejmě správně >:-[] den strávený hulením trávy a všeobecným poflakováním... ;-)
Mimochodem skvělá písnička i video k ní (s příběhem).
Kdo náhodou neví, tak Billie Joe údajně napsal tuto píseň pro svého otce (jazzový muzikant, řidič kamionu), který zemřel na rakovinu jícnu, když bylo Billiemu 10 let. Na jeho pak pohřbu brečel, běžel domů a zamkl se v pokoji. Když jeho máma přišla domů a klepala na dveře, Billie jenom řekl: "Probuď mě, až skončí září"