Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.08.14  10:33

« Re: Téma?

Kubass: Jj, témata zůstávají stejná a můžeš si vybrat, které chceš. Právě kvůli té "zaplevelené" diskusi jsme aktualizovali text samotné recenze Fotosoutěže a všechny aktuální informace najdeš hned na začátku. Co se právě děje (přihlašování),jaké je aktuální téma atd. ;-) [odkaz]
  • 10 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 23.08.14  09:55

« Téma?

Zdárek, minulej měsíc sem neměl nějak čas fotit, takže jak je to tento měsíc stím tématem? Pořád stejnej jako minule? Ta parodie a fotka z dovolené? Může být jenom jedna znich? Je toho tady moc o nějakejch HH, a nechce se mi tím prohrabávat :-D, takže dík za info :-).
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.08.14  08:31

« Re: HH

iudex, Thom: Nebudu hned mluvit o sportovnosti, to slovo už mi začíná lézt na nervy >:-[] , ale za sebe musím konstatovat, že Golf 3D zkrátka vypadá líp. Protažené přední dveře a chybějící zadní ho docela výrazně opticky snižují a prodlužují. Nejsem sice takovej detailista jako wl a určitě bych se "smířil" i s 5D verzí, ale vidět to je.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 23.08.14  06:46

Ja si nemůžu pomoc, ale mě se líbí i ta šedá metla na 5D:
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.08.14  00:32

Jen do toho dál hezky sypej, až tě to tradičně přestane (brzo) bavit, budeš se zase škrábat za uchem a možná i slídit okolo Hyundaie. Co takhle investovat spíš do "tuningu" elementu mezi sedačkou a volantem. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.08.14  00:26

Není detail jako detail, tohle je (z profilu) poměrně zásadní. Jakousi pomyslnou "osu" vozu (z profilu) vnímáš tam kde končí přední pár dveří, takže 3dv. verze přední "polovinu" vozu opticky prodlužuje a zadní zkracuje (podobně jako třeba u starších 3er, sedan vs coupé) , 5dv. verze to dělá přesně opačně. Navíc u 5dv. verze je spára mezi dveřmi v jedné linii, myslím horní prosklenou i spodní plechovou část, kdežto u 3dv. nikoli, což působí plastičtěji a méně "omezeně". Nehledě na to, že u 3dv. verze ubude spára mezi zadním párem dveří a zadním blatníkem, čož dělá i opticky dojem větší celistvosti karoserie.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.08.14  00:03

iudex
    Tak se podívej na ty odkazy, co stane s těmi předními dveřmi, když ubereš ty zadní, pokud by zůstaly aspoň přibližně stejné/stejně krátké (včetně dělení prosklení), pak bys mohl mít pravdu, jenže ono tomu tak zřetelně není...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.08.14  00:02

Tak pokud už řešíš podobné detaily, které sice lehce pomohou, ale stále je to hodně slabé, tak fakt už nevím >:-[] 8-s Rozdíly tam samozřejmě jsou, ale celkový dojem je hodně podobný.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.08.14  23:58

No jo, ale jaké dobré a zábavné kupé koupíš za 750 tisíc (klidně do mega), aby bylo taky hodně rychlé na okruhu ?? :-O :'-( Já nějaká zkusil a nenašel 8-s

Mimochodem já už tam zadní opěradla třeba nemám, dalších 20 kilo dolů >:-[]
    A na cestě jsou 4-bodové pásy a Toyo R888 245/40 R18 ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.08.14  23:57

3dv. GR a 5dv. GR nevypadají z profilu stejně (viz odkazy, už jen samotná délka předních dveří dává profilu jasně odlišný charakter) a jestli nemáš schopnost/vůli to vidět, nemá cenu dál to řešit...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.08.14  23:54

V tomto sa prikláňam k Tomovmu názoru: pre mňa je 3dv. Golf skrátka 5dv. Golf, ktorému ubrali zadné dvere, žiadnu výraznejšiu športovosť oproti 5dv na ňom nevidím.
    Viac sa mi páči prístup Seatu, ktorý 3 dv. Leona výraznejšie odlíšil od 5 dveráku: [odkaz] Tam vďaka viac klesajúcej línii strechy a menšej ploche presklenia pôsobí SC viditeľne dynamickejšie, ako 5 dv. (pritom je to stále vizuálne hatch a tiež priestorovo je to stále použiteľné aj vzadu).
    Na druhej strane hečkupé s príliš placatým zadkom snažiace sa vyzerať ako kupé mi prídu ako nevydarený kompromis: sú už nepraktické a malé ako klasické kupé, neponúkajú však jeho eleganciu a tam by som uvažoval rovno o kupé.
    Ale keďže 3 dverák by som si (v mojej situácii) nikdy nekúpil, sú to len názory jedného bychara. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.08.14  23:52

No dyť jooo... Golf 3D versus 5D (ať už jde o GTI nebo eRko) vypadají z profilu oba stejně obyčejně (nudně). Cupra 3D a S3 3D vypadají o poznání lépe, stejně jako MRS. Samozřejmě klasická kupé jako 370Z a GT86 jsou na tom zase o kus lépe. Ale zase mají jiné svoje chyby >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.08.14  23:47

Viz 23:42
    Ale hlavně se nauč konečně pořádně číst, celou dobu tady píšu o tom, že 3dv. GR vypadá z profilu výrazněji sportovněji, než 5dv. Golf, jestli chápeš co to znamená, Nikde jsem naopak nepsal, že GR (včetně 3dv. verze) vypadá opticky sportvněji, než třeba Scirocco. Takže jestli nechápeš psaný text, pak je diskuse s tebou prostě marná....

Jinak z těch tří odkazů pro mě osobně opticky vypadá nejméně zajímavě ten třetí a klidně s tím názorem půjdu třeba na detektor lži.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.08.14  23:42

Osobně se mi 3dv. hh ala Golf líbí víc, než 3dv. hh, které si hrají na coupé, zvlášť pokud přitom vypadají "pozérsky".... ;-)
    Když chci 3dv. hb měl bych ho dostat, a když chci coupé měl bych dostat opravdu coupé (např. GT86, nebo Zetko), ne 3dv. hb s "hypersportovně" splasklým zadkem a nápisem coupé, stejně tak mě neberou tzv. "4dv. coupé" , "napodobeniny" prostě nepodporuji obecně... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.08.14  23:36

Tak k tomu porovnej taky boční linku jiných a výrazně sportovněji vypadajících aut ;-)
    Golf 3D vedle toho vypadá dost nezajímavě :

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.08.14  23:30

Jo, vypadá asi o 5-10% lépe, ale to neznamená že "výrazně sportovněji" >:D >:D

Tady je auto pro WL - má to o dvě kola více než dveří, taky by to mohlo být ok :-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.08.14  23:25

Th
    Jestli si "slepý" a nevidíš, že 3dv. GR, vypadá z profilu jednoznačně sportovněji, než 5dv., tak tady neztrácej čas a choď raději na weby o vyšívání... 8-s >:-[]

[odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.08.14  23:06

Zrychlení na stovku jsou často s malým rozdílem (už rozdíl 2 vteřiny je hodně) a podle mě je to nic moc říkající údaj, nebo spíše jen malá část. Mnohem vypovídavější hodnota by byla zrychlení na 200, nebo min. na 160. A taky je zajímavý údaj 0-160-0 ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.08.14  23:02

Golf 3D a "výrazně sportovnější vzhled" ??? To si snad děláš srandu !! :-O :-O

Jedinou výhodu vidím v tom, že pokud tam jednou za delší čas vezeš čtyři dospělé, tak nemusíš přemýslet o tom, aby si dva menší sedli dozadu. Ale protože dva z nich jsou většinou ženské, nevidím v tom větší problém. A pokud má být auto "sportovnější", tak podle mě by tam mělo i vypadat. Chápu HotHatch 5D jako praktické univerzální auto, stejně jako HečKupé ala Seat Leon 3D, Megane R.S Coupé nebo Scirocco, ale Golf 3D by prostě mohl vypadat o moc lépe !!

A pokud nebude další Scirocco, tím spíše !! :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.08.14  22:37

šn: no niekedy máš vkus celkom zvláštny, ten týpek Johny Valda je už pomerne dosť za hranicou dobrého vkusu. :-O Zostaňme radšej pri tých hothečoch: tu je porovnanie akcelerácie GTI PP a R: [odkaz]
    na stovku zanedbateľný rozdiel, GTI začne výraznejšie strácať od takých 180 kmh a nad 200 do 250 to už ide pomaly, zatiaľ čo R letí až do maximálky. Ale keďže ja som na GTI išiel max. 180, vlastne by som ten rozdiel ani nevnímal (viem, lacná útecha >:-[] )
    Pre Toma: onedlho zrejme P. Janda vezme do parády M RS: [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…