Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 29.08.14 20:04
« Re: Fotky z brněnského okruhu z KSA a volných jízd
No to asi je :-) Sedačky se nebudou měnit, ty stávající Recaro jsou dostačující. Jen se dají 4-bodové pásy, ale nebude se nikde nic vařit, jde to přiděloat i tak. Ale znám spoustu lidí, kteří ocení i upravené auto, pokud to auto znají, jsou ty úpravy rozumné atd. Kámoš koupil na jaře silně upraveného Focuse RS II, jsou tam 10-ti pístkové brzdy Tarox, lepší chlazení, podvozek H-R, výfuk Miltec, kola měla obuta Toyo R888 a auto bylo často na okruhu. Za ty úpravy dostal majitel samozřejmě tak polovinu toho co do toho nastrkal, ale motor je seriový a pod zárukou, což je taky důležité. Takže z hlediska dalšího prodeje je podle mě nejdůležitější právě úprava výkonu, případně kdo tu úpravu udělal, s jakou garancí apod.
Ale jak jsi správně napsal, ideální stav na pár let by byl ten, postupně to upravit na okuh a pořídit si něco normálního na ježdění. Jestli se k tomu finačně dopracuji. No a pak by to chtělo do garáže nějakou zábavnou klasiku, něco jako Cayman S či 911 >:-[] -
Covenant 29.08.14 19:52
Thomasino
Nemyslel jsem to tak, že by auto dostalo kouř, to záhřívání, chlazení a častou výměnu oleje u tebe beru automaticky jako nadšence do okruhu :-)) ....ale spíš když už ho takhle upravuješ..příplatkové sedačky, jiná kola, tlumiče....chceš zvedat výkon a nový výfuk atd.....no a pak to prodáš jako ojetinu za kolik za 300t?....není lepší si to pak už nechat na tu okruhovou zábavu?
-
Thomasino 29.08.14 19:19
Jo, jo, tak nějak >:-[] >:-[] :yes:
Neboj, samozřejmě první kolo bylo postupné zahřívání, uprostřed chvilku taky a skoro celé poslední kolo bylo už taky dochlazovací. Auto sice dostává trochu zabrat, ale jsou to hlavně brzdy a gumy, plus něco podvozek. Na druhou stranu, to auto dostává nadstandardní péči, výměna oleje po 5-8 tisících atd. A když koupíš auto po někom, kdo ho blbě zajel, nezahřívá pořádně motor, nebo nenechá postupně zchladnout turbo a dává tomu hned kouř, tak je to horší než auto, které je občas na okruhu ;-) -
Covenant 29.08.14 18:22
Thomasino:
bez ironie.....ty toho magana už neprodávej........na Renaultu jako ojetině už stejně dost ztratíš , tak ho až bude olítaný vykuchej, navař rám, když tě ty okruhy tak baví a na normální jezdění si kup nějakou pohodlnou civilku.
Např jako zde:
[odkaz] -
Thomasino 29.08.14 17:19
Já vím, že ty kola působí opticky menší, ale "na design to nejezdí" ;-) >:-[] >:D
Ušetřil jsem na 4 kolech 15 kilo váhy (tolik neušetřili ani inženýři z Dieppe u rekordního MRS 275 Trophy-R, tam šly na kolech dolů jen 4 kila), dalších 20-25 kilo dolů bylo dole vyhozením zadních sedaček (teda opěradel, sedáky skoro nic neváží, to je jen asi 2 kila), plus dojezdová rezerva, zvedák, klíč... >:-[] Plus dalších 65 kilo byl chybějící spolujezdec :-)
Ne že by to bylo tolik těmi kily (to možná jen lehounce a pro dobrý pocit), ale možná i díky koučinku posledně (snad jsem si z toho něco vzal) se mi i v relativním provozu povedlo zajet čas konečně pod 2:40 , tedy zlepšení asi o 1,5 vteřiny >:-[] Ale stále jsou u řidiče velké rezervy a to auto má na čas pod 2:35 jak jsem tvrdil od začátku. Na jaře budou zřejmě Toyo R888, protože Michelin Pilot Sport Cup 2 nejsou zatím v rozměru 245/40 R18 k dispozici.
A za 2 týdny pořádá český Renault výlet na Hungaroring na seriál WSR - World Series by Renault a tam budeme moci po závodech v sobotu večer jezdit min. 4x 20 min, takže vyzkoušíme další známý okruh ;-) Moc se těším. Jen doufám, že pár dní před tím nenechám v Mostě zbytek vzorku na předních gumách :-O -
Covenant 29.08.14 15:28
woody-alien:
Tak v tomhle mam stejný názor jako WL .....v černém lesku navazuje pěkně na tu lištu vloženou do masky.
Jak to tak čtu tak je to tak 50/50 komu se to líbí a komu ne.....jinak souhlas, taky nejsem příznivcem šíleného tuningu, ale drobné odlišnosti na autě se mi líbí.
Každopádně už aby nám to jezdilo, u tebe to bude určitě dřív.... ;-)

já: Pardon, diskuse se Sanderem. :-) Video je nějakou dobu hotové, jen jsem ho no... publikoval na svoje jméno. Bylo to vytvořeno na vnější stránce a extrahováno přímo do YT. Myslíte, že bude lepší to tam do toho mixovače nasoukat znovu, na původním (soukromém) profilu smazat a na šmoulím pak pubnout, nebo to nějak vykuchat (ukrást) asi jako mp4 a uploadovat? Já si takhle stahoval písničky přes jeden konventor em-pé-trojek z YT, ale zrovna když jsem chtěl exportovat Nevidomou dívku, někdo to zablokoval. ;-\ >:-[]
Pídit se po tom pak samozřejmě může jen woody, ostatní si jistě počkají do diskuse pod recenzí na GTI. >:D