Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 02.09.14 16:16
« Re: WL
WL - na takové to domácí focení, nebo spíše focení auta v přírodě či na okruhu, zvolit Canon G16 nebo Nikon 1 v2 ?? Pro Nikon mluví možnost objektivů jako rybí oko, větší širokoúhlost v základu a možnost panorama (což G16 stále prý nemá), pro G16 dlouholetý vývoj, lepší světelnost objektivu a kvalita :-) Já se teda zatím kloním spíše k mé oblíbené řadě "Gé" :-)
[odkaz]
[odkaz]
P.S. Zrcadlovku tahat nehodlám, nebaví mě ani nynější velikost G11 (půjde z domu), nová G16 je o něco menší, umí FullHD video a WiFi.. -
Thomasino 30.08.14 11:00
« Re: Vyhlášení výsledků
Jsou tam pružiny Eibach, vpředu -25mm, vzadu -15mm. Celkově se chování moc nezměnilo, jen vpředu je to na extrémních brzdách stabilnější. Spíše je to optické a jen malé přitvrzení. Pak se na to dělají ještě H-R pružiny co má známý na MRS Cup, ale ty to přitvrdí ještě o něco více (ale za to mu to na okruhu sedí lépe). Stavitelný podvozek možná časem, uvidíme. Zatím jsem s podvozkem spokojen. Když jsou tam běžné letní pneu, je to i na rozbitějších cestách celkem snesitelné (=OK). Když jsou tam semislicky Falkeny s tvrdými bočnicemi, je to už poněkud mosochismus >:-[] >:D Na dovolenou do Dolomit dám zase pak letní pneu. -
Bully_ 30.08.14 10:14
« Re: Fotky z brněnského okruhu z KSA a volných jízd
Thomasino:
z vylozene performance veci tam ma kompresorovy kit, modifikaci saciho a vyfukoveho systemu komplet, stavitelny podvozek, velke brzdy. Co se tyka vykonu, ma mozna jen o nejakych 10k vic nez ty, hmotnostne na tom bude +- stejne. -
-
šmoula nešika 29.08.14 21:15
off topic
já: Pardon, diskuse se Sanderem. :-) Video je nějakou dobu hotové, jen jsem ho no... publikoval na svoje jméno. Bylo to vytvořeno na vnější stránce a extrahováno přímo do YT. Myslíte, že bude lepší to tam do toho mixovače nasoukat znovu, na původním (soukromém) profilu smazat a na šmoulím pak pubnout, nebo to nějak vykuchat (ukrást) asi jako mp4 a uploadovat? Já si takhle stahoval písničky přes jeden konventor em-pé-trojek z YT, ale zrovna když jsem chtěl exportovat Nevidomou dívku, někdo to zablokoval. ;-\ >:-[]
Pídit se po tom pak samozřejmě může jen woody, ostatní si jistě počkají do diskuse pod recenzí na GTI. >:D -
Thomasino 29.08.14 20:04
No to asi je :-) Sedačky se nebudou měnit, ty stávající Recaro jsou dostačující. Jen se dají 4-bodové pásy, ale nebude se nikde nic vařit, jde to přiděloat i tak. Ale znám spoustu lidí, kteří ocení i upravené auto, pokud to auto znají, jsou ty úpravy rozumné atd. Kámoš koupil na jaře silně upraveného Focuse RS II, jsou tam 10-ti pístkové brzdy Tarox, lepší chlazení, podvozek H-R, výfuk Miltec, kola měla obuta Toyo R888 a auto bylo často na okruhu. Za ty úpravy dostal majitel samozřejmě tak polovinu toho co do toho nastrkal, ale motor je seriový a pod zárukou, což je taky důležité. Takže z hlediska dalšího prodeje je podle mě nejdůležitější právě úprava výkonu, případně kdo tu úpravu udělal, s jakou garancí apod.
Ale jak jsi správně napsal, ideální stav na pár let by byl ten, postupně to upravit na okuh a pořídit si něco normálního na ježdění. Jestli se k tomu finačně dopracuji. No a pak by to chtělo do garáže nějakou zábavnou klasiku, něco jako Cayman S či 911 >:-[] -
Covenant 29.08.14 19:52
Thomasino
Nemyslel jsem to tak, že by auto dostalo kouř, to záhřívání, chlazení a častou výměnu oleje u tebe beru automaticky jako nadšence do okruhu :-)) ....ale spíš když už ho takhle upravuješ..příplatkové sedačky, jiná kola, tlumiče....chceš zvedat výkon a nový výfuk atd.....no a pak to prodáš jako ojetinu za kolik za 300t?....není lepší si to pak už nechat na tu okruhovou zábavu?
-
Thomasino 29.08.14 19:19
Jo, jo, tak nějak >:-[] >:-[] :yes:
Neboj, samozřejmě první kolo bylo postupné zahřívání, uprostřed chvilku taky a skoro celé poslední kolo bylo už taky dochlazovací. Auto sice dostává trochu zabrat, ale jsou to hlavně brzdy a gumy, plus něco podvozek. Na druhou stranu, to auto dostává nadstandardní péči, výměna oleje po 5-8 tisících atd. A když koupíš auto po někom, kdo ho blbě zajel, nezahřívá pořádně motor, nebo nenechá postupně zchladnout turbo a dává tomu hned kouř, tak je to horší než auto, které je občas na okruhu ;-)

[odkaz]