Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.09.14  14:59

« Re: WL

iudex - díky moc za názor a doporučení !! :yes: Na první pohled nevypadá vůbec marně (ikdyž neumí WiFi, ale obešel jsem se bez toho nyní, asi se obejdu i nadále), určitě prostuduji a zvážím. Ke všemu je o něco menší a pokud umí fotit dokonce o kousek lépe než G16, tak by to bylo fajn. Potřebuji hlavně slušnou automatiku nebo přednastavené režimy, stále jsem se nedobabral k tomu, abych někde něco nastavoval (mimo ostření na jiná místa, nebo zkusit více fotek v různých přednastavených režimech) >:-[] >:-[]

Jinak na ten Slovakiaring 4.10. jsem již registrován, tak se pak domluvíme jestli se dojedeš kouknout, nebo snad i svézt.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.09.14  13:31

Tom: vymeniť Canon G11 za G16 je ako vymeniť i30 1,4 16v 1. generácie za i30 1,4 16v 2. generácie. Keď chceš lepší foťák, ako doterajší Canon G11 a zároveň Ti záleží na malých rozmeroch, jednoznačne odporúčam Sony RX100 (v akejkoľvek generácii). Má podstatne väčší snímač, ako G16: [odkaz] (rovnako veľký, ako Tvoj druhý kandidát Nikon V2, ktorého však poráža v kvalite fotiek), napriek tomu je však celkovo podstatne menší, ako Géčko: [odkaz]
    Ako zrejme vieš, pre kvalitu fotky je rozhodujúca najmä veľkosť senzora a aj keď G16 je pokrok oproti G11, stále je to ten istý malý senzor a zázraky sa nedejú. Senzor v Sony je špičkový a fotky z neho prirovnávajú k entry-level zrkadlovkám. Pozri túto fotku z RX100 III: takú mieru detailov či rozostrenie pozadia z Géčka nikdy nedostaneš: [odkaz] Posledná III. generácia má aj výbornú svetelnosť f1,8-2,8 a má aj vstavaný hľadáčik (ja osobne by som už foťák bez hľadáčika nechcel), ale aj staršie generácie (I. a II.) bez hľadáčika a s o niečo slabšou svetelnosťou (f1,8-4,9) majú stále rovnako kvalitný senzor a fotky. JPEGy priamo z foťáku sú solídne a nemusíš ich už upravovať (samozrejme môžeš ale fotiť do RAWu a potom sa s tým hrať, ak sa Ti chce).
    O Nikone 1 ani neuvažuj, ten nikde nechvália, je podstatne väčší a neskladnejší, ako Sony a jeho jedinou výhodou je možnosť meniť objektívy (ale ochota vymeniť setový málo svetelný zoom za niečo svetelnejšie Ťa asi prejde, keď zistíš ich ceny: napr. svetelný 32mm f1,2 stojí 780 eur alebo širokáč 6,7-13mm stojí 480 eur).
    P.S. Jeden auto-foto vtípek: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 03.09.14  08:37

« Re: Nové téma

Leg: rád tě uvidím v soutěži :-) Minule když jsi dával fotku kola, tak jsem myslel že to je takovej předkrm a ono nakonec ne...
  • « 10 Reagovat !

foto Leg

Leg 03.09.14  02:51

« Re: Nové téma

Super téma, dúfam, že sa mi konečne podarí zasa zúčastniť. A že pri tom nedostanem auto do nejakej skutočne prekérnej situácie.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.09.14  19:30

To samozřejmě ano, když ho někde budou mít. Stejně tak chci vidět ten Nikon 1 v2, ten jsem v reálu taky neviděl.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 02.09.14  19:27

Nevím, co máš na mysli tím ovládáním. Já s tím nemám žádný problém, jen mi chybí druhý roller pro manuální režim. Spíše na recenze od Neffa bych se zašel podívat do obchodu a osahal si to.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.09.14  19:23

Kritizují u něj ale ovládání a podle popisu v recenzi se mi ten způsob ovládání moc nelíbí :-O Mám rád klasické ovládání co mám nyní na Panasonicu TZ5 a nebo na druhém foťáku Canon G11. Klasika je klasika ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 02.09.14  18:34

Jo tohle. Mám osobně ještě starého Nex 3 (bez dodatečného písmenka) a co se týče dyn. rozsahu a šumu tak super. Co se týče automatu, tak ten jsem snad nikdy nepoužil, ale Sony je komerční značka, takže to bude určo dobré, ne jak rozpatlané fotky z Canonu za 90 litrů. Btw ten můj Nex 3 má lepší čip než moje 7D.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.09.14  18:11

Myslíš tohle? Taky to nevypadá špatně... Máš s ním nějaké zkušenosti? Jak to fotí na automatiku?

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 02.09.14  17:55

Th: A co se vyprdnout na tyto pidičipy a koupit třeba Sony Nex? Je to malinkaté, s 16mm palačinkou ještě více a kvalita super.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.09.14  16:16

WL - na takové to domácí focení, nebo spíše focení auta v přírodě či na okruhu, zvolit Canon G16 nebo Nikon 1 v2 ?? Pro Nikon mluví možnost objektivů jako rybí oko, větší širokoúhlost v základu a možnost panorama (což G16 stále prý nemá), pro G16 dlouholetý vývoj, lepší světelnost objektivu a kvalita :-) Já se teda zatím kloním spíše k mé oblíbené řadě "Gé" :-)

[odkaz]

[odkaz]

P.S. Zrcadlovku tahat nehodlám, nebaví mě ani nynější velikost G11 (půjde z domu), nová G16 je o něco menší, umí FullHD video a WiFi..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.09.14  15:56

woody má pravdu. Téma náročnější, ale zajímavé.. :yes:
    Zdravim všechny z měsíční země pouťového medu. Je tu horko jaksviňa a moře má 30 st.
  • « 00 Reagovat !

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 02.09.14  11:03

« Nové téma

Bylo dohodnuto nové téma pro Září 2014.

MOJE AUTO V PREKÉRNÍ SITUACI

Nejspíš to bude vyžadovat trochu víc přemýšlení, ale jistě se dá vymyslet ledacos, aby při "natáčení nebylo zraněno žádné auto". ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.09.14  14:15

Kysky: Mám dojem, že wl dovolenkuje v cizině. Ale jsme dva, a my jsme v podstatě dohodnuti a dnes to téma vyhlásím. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 01.09.14  11:52

« WL

WL je tu běžně x hodin denně, ale když ho člověk potřebuje, tak to má tady na háku >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 30.08.14  11:00

« Re: Fotky z brněnského okruhu z KSA a volných jízd

Dost slušný !! Tak to mám ještě co dělat ;-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 30.08.14  11:00

« Re: Vyhlášení výsledků

Jsou tam pružiny Eibach, vpředu -25mm, vzadu -15mm. Celkově se chování moc nezměnilo, jen vpředu je to na extrémních brzdách stabilnější. Spíše je to optické a jen malé přitvrzení. Pak se na to dělají ještě H-R pružiny co má známý na MRS Cup, ale ty to přitvrdí ještě o něco více (ale za to mu to na okruhu sedí lépe). Stavitelný podvozek možná časem, uvidíme. Zatím jsem s podvozkem spokojen. Když jsou tam běžné letní pneu, je to i na rozbitějších cestách celkem snesitelné (=OK). Když jsou tam semislicky Falkeny s tvrdými bočnicemi, je to už poněkud mosochismus >:-[] >:D Na dovolenou do Dolomit dám zase pak letní pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 30.08.14  10:14

Thomasino:
    z vylozene performance veci tam ma kompresorovy kit, modifikaci saciho a vyfukoveho systemu komplet, stavitelny podvozek, velke brzdy. Co se tyka vykonu, ma mozna jen o nejakych 10k vic nez ty, hmotnostne na tom bude +- stejne.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 30.08.14  07:18

Th: Ještě ty s tou písničkou provokuj :D.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 29.08.14  22:07

« Re: Vyhlášení výsledků

šn

[odkaz] >:-[]

th

Mně se ten černej g-punkt líbí. Celkově se mi ta kombinace barev líbí, byť černá kola v lásce nemám (a francouzský auta tuplem >:-[] ). Často totiž pak auto vypadá, jako by kola ani nemělo.

BTW, auto má ještě stock podvozek?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…