iudex 03.09.14 13:31
« Re: WL
Tom: vymeniť Canon G11 za G16 je ako vymeniť i30 1,4 16v 1. generácie za i30 1,4 16v 2. generácie. Keď chceš lepší foťák, ako doterajší Canon G11 a zároveň Ti záleží na malých rozmeroch, jednoznačne odporúčam Sony RX100 (v akejkoľvek generácii). Má podstatne väčší snímač, ako G16: [odkaz] (rovnako veľký, ako Tvoj druhý kandidát Nikon V2, ktorého však poráža v kvalite fotiek), napriek tomu je však celkovo podstatne menší, ako Géčko: [odkaz]
Ako zrejme vieš, pre kvalitu fotky je rozhodujúca najmä veľkosť senzora a aj keď G16 je pokrok oproti G11, stále je to ten istý malý senzor a zázraky sa nedejú. Senzor v Sony je špičkový a fotky z neho prirovnávajú k entry-level zrkadlovkám. Pozri túto fotku z RX100 III: takú mieru detailov či rozostrenie pozadia z Géčka nikdy nedostaneš: [odkaz] Posledná III. generácia má aj výbornú svetelnosť f1,8-2,8 a má aj vstavaný hľadáčik (ja osobne by som už foťák bez hľadáčika nechcel), ale aj staršie generácie (I. a II.) bez hľadáčika a s o niečo slabšou svetelnosťou (f1,8-4,9) majú stále rovnako kvalitný senzor a fotky. JPEGy priamo z foťáku sú solídne a nemusíš ich už upravovať (samozrejme môžeš ale fotiť do RAWu a potom sa s tým hrať, ak sa Ti chce).
O Nikone 1 ani neuvažuj, ten nikde nechvália, je podstatne väčší a neskladnejší, ako Sony a jeho jedinou výhodou je možnosť meniť objektívy (ale ochota vymeniť setový málo svetelný zoom za niečo svetelnejšie Ťa asi prejde, keď zistíš ich ceny: napr. svetelný 32mm f1,2 stojí 780 eur alebo širokáč 6,7-13mm stojí 480 eur).
P.S. Jeden auto-foto vtípek: [odkaz] -
poterienko 02.09.14 18:34
« Re: WL
Jo tohle. Mám osobně ještě starého Nex 3 (bez dodatečného písmenka) a co se týče dyn. rozsahu a šumu tak super. Co se týče automatu, tak ten jsem snad nikdy nepoužil, ale Sony je komerční značka, takže to bude určo dobré, ne jak rozpatlané fotky z Canonu za 90 litrů. Btw ten můj Nex 3 má lepší čip než moje 7D. -
Thomasino 02.09.14 16:16
« Re: WL
WL - na takové to domácí focení, nebo spíše focení auta v přírodě či na okruhu, zvolit Canon G16 nebo Nikon 1 v2 ?? Pro Nikon mluví možnost objektivů jako rybí oko, větší širokoúhlost v základu a možnost panorama (což G16 stále prý nemá), pro G16 dlouholetý vývoj, lepší světelnost objektivu a kvalita :-) Já se teda zatím kloním spíše k mé oblíbené řadě "Gé" :-)
P.S. Zrcadlovku tahat nehodlám, nebaví mě ani nynější velikost G11 (půjde z domu), nová G16 je o něco menší, umí FullHD video a WiFi.. -
Thomasino 30.08.14 11:00
« Re: Vyhlášení výsledků
Jsou tam pružiny Eibach, vpředu -25mm, vzadu -15mm. Celkově se chování moc nezměnilo, jen vpředu je to na extrémních brzdách stabilnější. Spíše je to optické a jen malé přitvrzení. Pak se na to dělají ještě H-R pružiny co má známý na MRS Cup, ale ty to přitvrdí ještě o něco více (ale za to mu to na okruhu sedí lépe). Stavitelný podvozek možná časem, uvidíme. Zatím jsem s podvozkem spokojen. Když jsou tam běžné letní pneu, je to i na rozbitějších cestách celkem snesitelné (=OK). Když jsou tam semislicky Falkeny s tvrdými bočnicemi, je to už poněkud mosochismus >:-[] >:D Na dovolenou do Dolomit dám zase pak letní pneu. -
Bully_ 30.08.14 10:14
« Re: Fotky z brněnského okruhu z KSA a volných jízd
Thomasino:
z vylozene performance veci tam ma kompresorovy kit, modifikaci saciho a vyfukoveho systemu komplet, stavitelny podvozek, velke brzdy. Co se tyka vykonu, ma mozna jen o nejakych 10k vic nez ty, hmotnostne na tom bude +- stejne. -

Jinak na ten Slovakiaring 4.10. jsem již registrován, tak se pak domluvíme jestli se dojedeš kouknout, nebo snad i svézt.