Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 08.09.14  17:56

« Re: HH

Covenant: nuž, na ten Ceramic by som sa moc nespoliehal, ako povedal poterienko, podobné nanoprípravky sú v podstate lepšími voskami, ktorých hlavným benefitom je, že na aute vydržia zhruba dva roky. Možno trochu pomôžu pri ochrane pred kamienkami, ale zázraky sa nedejú. Tak či tak sa na niečo podobné chystám až vyšprtám súčasnú pixlu s voskom. Ale ani tá fólia nie je riešenie, ak to aj nenalepí nejaký šuflikant, tak to po čase nemusí vyzerať dobre. Jediné skutočne fungujúce riešenie je to podľa labela - nejazdiť. Bohužiaľ, ja občas musím autom aj niekam ísť a tak používam woodyho metódu - dlabem na to a ak sa k autu blížim spredu, zložím si okuliare a ... problem solved.

Inak ak by si šiel do tej sivej Cupry (čo by som ja osobne šiel), a máš záujem o nejaké odlíšenie, prudko by som zvážil polepy v len jemne svetlejšej alebo tmavšej sivej. Podľa mňa by to nekričalo do sveta a na druhej strane by to bolo zaujímavé a originálne.

A s loďou nejazdi na more, lebo sa z tej soli zblázniš. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  16:13

Jak vás tak poslouchám...já si koupím asi loď >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.09.14  16:08

Thomasino: Taky má wl ten lak jako kdyby právě vyjel z fabriky. Bez fólií, bez speciálních ochran. ;-) Ale pozor, nobody´s perfect. Posledně jsem mu (pravda po dlouhém pátrání) našel v jednom podběhu uschlej lístek. No hnus. 8-s >:D >:D >:D

Jinak já už jsem trochu vystřízlivěl a beru to jak to je. Když se o to budeš trochu starat, tak to bude vypadat dobře i za pár let. Ale - na nějaký speciální ochrany a fólie kašlu. Jo, občas tam ten ťukanec nebo škrábanec najdeš (v tu chvíli toužím být majitelem Defendera, omláceného a ošlehaného ze všech stran...) a může ti to srdce urvat >:-[] , tak to opravíš a život jde dál. Ze dvou metrů už není nic vidět. Ale s tím základním nemetalickým lakem máš pravdu, to je k vzteku, že i při šetrném ručním mytí tam ty mikroškrábance jsou. Metalíza je přece jen o něco odolnější.

• « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 08.09.14  15:30

TH: >:D >:D >:D

A ještě poslední řešení - vzít nějakou hnusnou hnědou, co půjde rozleštit tempem, jako třeba toto - [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.09.14  15:09

Ono žádné řešení není ideální. Folie se ti časem ztmaví, proto je lepší si připlatit za kvalitní a dražší - a stejně ji budeš muset za 3-4 roky vyměnit. Bez ochrany se ti zase nemetalický lak časem lehce poškrábe i při šetrném ručním mytí, takže je dobré to nechat jednou za dva roky nebo za rok přeleštit u profíků. A když budeš mít smůlu, tak tam budeš mít dírky od kamínků, budeš retušovat tuškou s lakem a nechávat občas rozleštit >:-[] Metalíza je na tom o něco lépe, ale taky není "všelék" a větším kamínkům neodolá :'-(
    Já přemýšlel o folii, nakonec jsem se na to vykašlal, bral jsem metalízu a hold jednou za dva roky nechám přeleštit, bude-li třeba :-)

Ale nejlepší řešení má na to White Label, ten s tím moc nejezdí, stojí to v garáži, takže škody na laku minimální ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  14:25

poterienko:
    U té folie mám strach že lak nebude mít už takový lest a časem taky trochu zmatní...chtělo by to asi osobní zkušenost od někoho kdo už to má...
    Jinak v okolí na to mám firmu (asi jednu z nejlepších v republice) [odkaz] tak v tom by problém nebyl.

• « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 08.09.14  13:42

Cov: Ad ten Ceramix. Sice nevím, zda je to to samé, ale Toyota nabízela také povrchovou úpravu laku kemarikou nebo diamantem (nevím jistě, v konfigurátoru to již není) a dle prodejce je to vlastně něco jako vosk. Před škrábancem to vůbec neochrání, ani trochu. Já mít nové auto, tak tam prdnu asi folii, ale na ten můj "poďobaný" čumák na A4 to nemá smysl.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.09.14  13:30

Semislicky mají tvrdší samozřejmě jen bočnice, směs je právě měkčí. Moje Falkeny už na předku končí, tento týden na Mostě asi padnou za vlast >:-[] Na Hungaroring a následně hned dovču jedu "ekonomicky" jen na letních pneu, na SK Ring pak vezmu na předek ty Falkeny ze zadku, a pokud přední nebudou na dráty, dám je dozadu >:-[] >:-[] Nebo na ty dvě zadní kola přehodím dvě letní pneu, které si to "odskáčí" už na předku na Hungaroringu :-)

Jinak po telefonické konzultaci s WL a nastudování parametrů, pořízených fotek apod. jsem objednal Canon G16. Na RX100 II mi vadí už moc malá velikost a špatné držení, při tom váha je stejná jako u G16 a má menší rozsah zoomu, jak mě správně WL upozornil (a není širokoúhlejší jako pak drahá RX100 mk3). Spíše mě zaujal Canon GX1 mk2 (TIP od WL), ten umí už od 24mm, při tom zachovává 5x opt.zoom, výbornou světelnost, má dokonce výklopný displej (G16 nemá), ale je o hodně těžší než G16 a taky o hodně dražší. Na to moje "domácí šoulání" fotek auta nebo alpské krajinky to bude muset stačit >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  13:04

Diky woody :yes: .....no budu mít ještě minimálně pět měsíců to promyslet :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.09.14  12:58

Cov: Odpovědí poterienkovi jsem vlastně odpověděl i tobě, já bych to tam nedával, ale nějaká tuzerská hrůza to taky není, takže záleží zase jen na tobě.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.09.14  12:55

Cov: Odpovědí poterienkovi jsem vlastně odpověděl i tobě, já bych to tam nedáv
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.09.14  12:47

pot: :yes: Stejně to vidím já. Nač to vytrubovat do světa. Znalí vědí a neznalí to poznají. Mě to právě takhle baví. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  12:37

poterienko:
    Díky za názor :yes: zatím to vypadá, že vítězí skrytá síla...

iudex:
    Bílé jsem se chtěl u Leonu nějak vyhnout....každopádně co budu moc, to ještě zhlídnu. Jinak moc pěkné fotky z ringu...snad se tam už příští rok dostanu.

Thomasino:
    S tím lakem máš bohužel pravdu, proto si na něm nechám udělat úpravu Ceramixem od Matěje Vepřeka... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.09.14  11:52

Cov: dnes som na ceste stretol Cupru v bielej s oranžovými diskami a nejakými decentnými oranžovými polepmi, možno to bola práve tá edícia Under 8: [odkaz] a nevyzeralo to zle, nebolo to nejak tuzerské či vulgárne, len to upútalo pozornosť (oproti bežnej Cupre, ktorú si ani nevšimneš).
    Leg: dnes som na tie gumy pozeral a nie je to až také tragické, na vyhodenie nie sú, povedal by som ale, že polovicu vzorku som zbrúsil (čo by mi pri bežnej jazde na normálnych cestách trvalo tak 25000 km). Skôr je problém so všelijakými kúskami spečenej a nalepenej gumy na behúni.
    Tom: jasné, ak Ti foťák nesedí, nekupuj ho, aj s tou G16 spravíš slušné fotky (len skrátka nezaregistruješ progres, ktorý by si u RX100 videl).
    Bully: máš pravdu, z logiky veci vyplýva, že semislicky by mali byť lepivejšie, teda s mäkšou zmesou; ja som len vychádzal z toho, že keď som jazdil na SK Ringu na Tajpáre so semislickmi, tak sa mi zdá, že som im až tak neublížil, ako svojim gumám. A hoci neviem porovnať, aký asfalt je na iných okruhoch, súhlasím s tým, že na SK Ringu je dosť "gumožravý". Ak tam chce Thomasino toho 4.9. jazdiť celý deň, myslím, že semislicky už domov voziť ani nemusí, lebo ich tam zoderie nakomplet.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 08.09.14  10:21

Covenant: Za mě je polep z pohledu estetiky ok, nekřičí, ale decentně informuje o tom, s jakou bestií má pozorovatel tu čest. Pak ovšem záleží na tvé nátuře, jestli jsi ten typ "koukej woe tohle je kupra woe s turbo dvěstěvosumdesát koněma pitcho" a nebo chceš splynout s davem a ve chvíli kdy to majitel "načipované woe octy RS tditáhnevocpodawoe" nejméně čeká, zmizet za horizontem.
    Já kdybych měl to štěstí a měl Cupru na cestě, tak bych jí nechal bez polepů a serepetiček. Líbí se mi skrytá síla.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.09.14  09:43

« Re: WL

White Label se stále ještě dovolenkuje ?? 8-s

Měl jsem v ruce ten Sony RX100 II, ale moc se mi na něm nelíbí jak se drží, je možná malý až moc, ale hlavně je hladký a klouže v ruce :-O :-( CHybí tomu nějaký pogumovaný "úchup". Prý se dá řešit nalepením nějaké gumy, která se na to prodává.
    Tak nevím, začínám se přiklánět k tomu Canónu G16... Ale asi ho chci objednat rychle ještě než v pátek vyrazíme na dovolenou...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.09.14  09:39

Osobně nemám moc dobré zkušenosti s nemetalickým červeným lakem u VW na GTI, je poměrně měkký a tenký, stačila jedna zima a kapota byla lehce potlučená od kamínků :-O Pak to leda překrýt průhlednou kvalitní folií, ale u kvalitní folie na čumák počítej tak 4-5 tisíc. A stejně ji po 3-4 letech vyměníš. Metalíza je tvrdší, ikdyž jak pak zjistil Mojito na kapotě svého Scirocca, taky tu tloušťku pěkně odflákli a nedosahovalo to udávaných hodnot. Takže ono si moc nevybereš >:-[] Každopádně ale vždy platí, že metalíza je tvrdší a něco vydrží ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  08:15

Thomasino, Leg

Dík za názor...s těmi polepy si taky nejsem právě jistý, tak se raději ptám...nechci z toho děla kolotočářské auto, jako třeba A45 s barevným AMG paketem a samolepkama.

Objednaná ještě není, ale už se to blíží a zbývá pár týdnu...čekačka je údajně až 5 měsíců. Rozhoduju se mezi červenou barvou a kovově šedou metalízou..každá má něco do sebe...zbytek barev je bída.

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 08.09.14  07:13

Covenant: mne sa tie polepy moc nepáčia, ale ak sa páčia tebe, prečo nie, sú celkom decentné a k Cupre sa hodia. A keď sa ti po čase zunujú, tak ich strhneš a aspoň budeš mať zmenu. BTW. ty máš objednanú červenú Cupru?

Iudex: hm, pekný zážitok. Keď si tak čítam o tých pneu, dobre že som sa nezúčastnil, ja by som musel zbytok sezóny dojazdiť na slickoch. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 08.09.14  01:07

« Re: SK Ring

iudex:
    jeste jsem neslysel o semislickach tvrdsich (ve smyslu smesi behounu) nez u UHP pneu, vzdyt by to odporovalo i jejich ucelu. Udajne je ale na SK Ringu hodne hruby asfalt, tak te spis vytresta za kazdou jezdeckou chybu ubytkem vzorku. Jenze to bude u semislicku prave jeste horsi.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…