Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.09.14  21:44

« Re: HH

w-a
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 08.09.14  21:28

Auto, se kterým se jezdí často, může vypadat (skoro) stejně dobře, jako auto, které má úlohu garage queen. Je to jen a jen o přístupu majitele. :-! Nejlepší vlastně je na auto co nejmíň sahat. Eliminovat vznik mikroškrábanců od "šetrného" mytí.

A když se to tak vezme, tak bílá barva společně se stříbrnou jsou nejpraktičtější barvy. Škrábance jsou na nich vidět daleko méně než na tmavších lacích, třeba na "praktické" šedé.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  21:27

Ještě chybí šmoula ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.09.14  21:14

wl: 8-s Ty už jsi zpátky ? Ooops... :-O ;-\ >:D No a víš co, auta jsou stejně out. Now it´s Mibo scooter. :yes:

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.09.14  21:03

Jak vás tady tak čtu, tak mi ještě někdo napište, kdo za mě najel (jen s GTIčkem) těch 60 tis. km (v průměrném tempu 10,9 l/100 km) bez "speciálních ochran"? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  18:58

Thomasino
    Tak ty si nedáš pokoj s tím třídvířkem... >:-[] 19 jsou standart..buď jsou světle tmavo šedé nebo si za 3tisíce doplatíš sadu černých...levná položka
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.09.14  18:43

A proč jako nenápadný ?? ;-) >:-[]
    Já bych to dal takto >:D

[odkaz]

Ty 19" kola co jsi dal odkaz jsou fajn, ale je otázka jestli potřebuješ 19" kola ;-)
    Ale nevím, jaký jsou standard.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  18:19

Leg:
    Ke kovově šedé (sivej) se hodí černá, světlejší barvy na ní bohužel zanikají, viděl jsem to naživo, pán si to tak nechal udělat ve Frýdku přímo od seatu a skoro to nebylo vidět

Možná bych volil jen příplatkové kola VIZ FOTO: [odkaz]

Auto z Frýdku:
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 08.09.14  17:56

Covenant: nuž, na ten Ceramic by som sa moc nespoliehal, ako povedal poterienko, podobné nanoprípravky sú v podstate lepšími voskami, ktorých hlavným benefitom je, že na aute vydržia zhruba dva roky. Možno trochu pomôžu pri ochrane pred kamienkami, ale zázraky sa nedejú. Tak či tak sa na niečo podobné chystám až vyšprtám súčasnú pixlu s voskom. Ale ani tá fólia nie je riešenie, ak to aj nenalepí nejaký šuflikant, tak to po čase nemusí vyzerať dobre. Jediné skutočne fungujúce riešenie je to podľa labela - nejazdiť. Bohužiaľ, ja občas musím autom aj niekam ísť a tak používam woodyho metódu - dlabem na to a ak sa k autu blížim spredu, zložím si okuliare a ... problem solved.

Inak ak by si šiel do tej sivej Cupry (čo by som ja osobne šiel), a máš záujem o nejaké odlíšenie, prudko by som zvážil polepy v len jemne svetlejšej alebo tmavšej sivej. Podľa mňa by to nekričalo do sveta a na druhej strane by to bolo zaujímavé a originálne.

A s loďou nejazdi na more, lebo sa z tej soli zblázniš. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  16:13

Jak vás tak poslouchám...já si koupím asi loď >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.09.14  16:08

Thomasino: Taky má wl ten lak jako kdyby právě vyjel z fabriky. Bez fólií, bez speciálních ochran. ;-) Ale pozor, nobody´s perfect. Posledně jsem mu (pravda po dlouhém pátrání) našel v jednom podběhu uschlej lístek. No hnus. 8-s >:D >:D >:D

Jinak já už jsem trochu vystřízlivěl a beru to jak to je. Když se o to budeš trochu starat, tak to bude vypadat dobře i za pár let. Ale - na nějaký speciální ochrany a fólie kašlu. Jo, občas tam ten ťukanec nebo škrábanec najdeš (v tu chvíli toužím být majitelem Defendera, omláceného a ošlehaného ze všech stran...) a může ti to srdce urvat >:-[] , tak to opravíš a život jde dál. Ze dvou metrů už není nic vidět. Ale s tím základním nemetalickým lakem máš pravdu, to je k vzteku, že i při šetrném ručním mytí tam ty mikroškrábance jsou. Metalíza je přece jen o něco odolnější.

• « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 08.09.14  15:30

TH: >:D >:D >:D

A ještě poslední řešení - vzít nějakou hnusnou hnědou, co půjde rozleštit tempem, jako třeba toto - [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.09.14  15:09

Ono žádné řešení není ideální. Folie se ti časem ztmaví, proto je lepší si připlatit za kvalitní a dražší - a stejně ji budeš muset za 3-4 roky vyměnit. Bez ochrany se ti zase nemetalický lak časem lehce poškrábe i při šetrném ručním mytí, takže je dobré to nechat jednou za dva roky nebo za rok přeleštit u profíků. A když budeš mít smůlu, tak tam budeš mít dírky od kamínků, budeš retušovat tuškou s lakem a nechávat občas rozleštit >:-[] Metalíza je na tom o něco lépe, ale taky není "všelék" a větším kamínkům neodolá :'-(
    Já přemýšlel o folii, nakonec jsem se na to vykašlal, bral jsem metalízu a hold jednou za dva roky nechám přeleštit, bude-li třeba :-)

Ale nejlepší řešení má na to White Label, ten s tím moc nejezdí, stojí to v garáži, takže škody na laku minimální ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  14:25

poterienko:
    U té folie mám strach že lak nebude mít už takový lest a časem taky trochu zmatní...chtělo by to asi osobní zkušenost od někoho kdo už to má...
    Jinak v okolí na to mám firmu (asi jednu z nejlepších v republice) [odkaz] tak v tom by problém nebyl.

• « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 08.09.14  13:42

Cov: Ad ten Ceramix. Sice nevím, zda je to to samé, ale Toyota nabízela také povrchovou úpravu laku kemarikou nebo diamantem (nevím jistě, v konfigurátoru to již není) a dle prodejce je to vlastně něco jako vosk. Před škrábancem to vůbec neochrání, ani trochu. Já mít nové auto, tak tam prdnu asi folii, ale na ten můj "poďobaný" čumák na A4 to nemá smysl.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.09.14  13:30

Semislicky mají tvrdší samozřejmě jen bočnice, směs je právě měkčí. Moje Falkeny už na předku končí, tento týden na Mostě asi padnou za vlast >:-[] Na Hungaroring a následně hned dovču jedu "ekonomicky" jen na letních pneu, na SK Ring pak vezmu na předek ty Falkeny ze zadku, a pokud přední nebudou na dráty, dám je dozadu >:-[] >:-[] Nebo na ty dvě zadní kola přehodím dvě letní pneu, které si to "odskáčí" už na předku na Hungaroringu :-)

Jinak po telefonické konzultaci s WL a nastudování parametrů, pořízených fotek apod. jsem objednal Canon G16. Na RX100 II mi vadí už moc malá velikost a špatné držení, při tom váha je stejná jako u G16 a má menší rozsah zoomu, jak mě správně WL upozornil (a není širokoúhlejší jako pak drahá RX100 mk3). Spíše mě zaujal Canon GX1 mk2 (TIP od WL), ten umí už od 24mm, při tom zachovává 5x opt.zoom, výbornou světelnost, má dokonce výklopný displej (G16 nemá), ale je o hodně těžší než G16 a taky o hodně dražší. Na to moje "domácí šoulání" fotek auta nebo alpské krajinky to bude muset stačit >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  13:04

Diky woody :yes: .....no budu mít ještě minimálně pět měsíců to promyslet :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.09.14  12:58

Cov: Odpovědí poterienkovi jsem vlastně odpověděl i tobě, já bych to tam nedával, ale nějaká tuzerská hrůza to taky není, takže záleží zase jen na tobě.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.09.14  12:55

Cov: Odpovědí poterienkovi jsem vlastně odpověděl i tobě, já bych to tam nedáv
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.09.14  12:47

pot: :yes: Stejně to vidím já. Nač to vytrubovat do světa. Znalí vědí a neznalí to poznají. Mě to právě takhle baví. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…