white label 08.09.14 23:34
« Re: HH
Na bílé je sice hmyz (logicky) více vidět, než na tmavších/tmavých barvách, na druhou stranu se z bílé dobře a s přehledem odstraňuje (pokud není dlouho dobu zaschlý), stačí silnější proud vody ("wappka") a člověk krásně (i za mokra) vidí, kde ještě něco opomenul, nebo vynechal. U tmavého laku zmizne "polovička" hmyzu už po namočení a po oschnutí se zase znovu objeví. 8-s :no: ;-) -
poterienko 08.09.14 23:33
« Re: HH
PlSmile: Co bys mi doporučil na černou kůži? Dříve jsem používal kondicionér od Toyoty a spokojenost, spíš jestli je něco lepšího? Nyní mám jako "bokovku" mokré ubrousky na sedačky z Lidlu a výsledek je stejný jako u toho toy kondíku - sedačky zmatní a pomačkaná místa se lehce zarovnají. -
boost. 08.09.14 23:21
« Re: HH
Proste to bylo mysleno tak, ze, jak jsi spravne rikal, pravidelny myti je zaklad. A co nejvice setrne, coz znamena postupy a produkty navic, na predmyti; zadny myci houby z tesca a jelenice a rucniky do koupelen.
Vosky, sealanty a coatings se nepouzivaji jen proto, aby vozitko vypadalo lip. Ale taky proto, aby lak byl chranen od bordelu a dalsich veci, se kterymi se musi potykat. Tim padem zustane lak dele cistsi = mene spiny = mensi pravdepodobnost vzniku defektu pri myti. Snad uz to chapeme. S psanym textem mivam obcas problem, jest pravda.
A mimochodem, nesmime opomenout i interier - hlavne kuzi, ktera kdyz je spinava, tak je leskla. A leskla kuze, hlavne cerna IMHO, nevypada zrovna dvakrat hezky. Spousta lidi se boji svetle kuze. Ale opet je to jen o (pravidelnem) cisteni a ochrane. Fuj leskle kozene volanty a sedacky! :-! -
boost. 08.09.14 21:28
« Re: HH
Auto, se kterým se jezdí často, může vypadat (skoro) stejně dobře, jako auto, které má úlohu garage queen. Je to jen a jen o přístupu majitele. :-! Nejlepší vlastně je na auto co nejmíň sahat. Eliminovat vznik mikroškrábanců od "šetrného" mytí.
A když se to tak vezme, tak bílá barva společně se stříbrnou jsou nejpraktičtější barvy. Škrábance jsou na nich vidět daleko méně než na tmavších lacích, třeba na "praktické" šedé. -

Inak keď sme pri autofetišizme, spýtam sa skúsenejších leštičov: ja za najväčší problém pri umývaní auta považujem fakt, že keď auto umyjem a opláchnem, kým ho dosucha povytieram na jednej strane, na druhej strane mi kvapky vody stihnú uschnúť a zostanú nepekné bledé stopy. Samozrejme auto neumývam na slnku, ale v teple to aj tak jednoducho nestihnem dookola povytierať handrou tak, aby som so stihol predtým, ako mi na tých častiach, kde sa dostanem nakoniec, neuschla voda. Takže v praxi to vyzerá tak, že po pohodovom umytí začnem šplašene behať okolo auta a freneticky utierať, aby som stihol čo najväčšiu plochu utrieť ešte zamokra. A aj tak to nestihnem. Ako to riešite vy?