Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.09.14  08:38

« Re: HH

Cov: tak na ten odkaz som bol zvedavý, keďže s muškami na kapote bojujem pri každom (sporadickom) umývaní auta a čakal som nejakú super fintu; avšak nič objavné nepovedal, rovnaký postup používam aj ja (vrátane chémie proti hmyzu, akurát nemám wapku, iba záhradnú hadicu) a neúspešne (a to dokonca napriek jeho zákazu tie mušky drhnem silnejšie špeciálnou špongiou na hmyz, inak by nepustili ani toľko, čo teraz). ;-\
    Inak keď sme pri autofetišizme, spýtam sa skúsenejších leštičov: ja za najväčší problém pri umývaní auta považujem fakt, že keď auto umyjem a opláchnem, kým ho dosucha povytieram na jednej strane, na druhej strane mi kvapky vody stihnú uschnúť a zostanú nepekné bledé stopy. Samozrejme auto neumývam na slnku, ale v teple to aj tak jednoducho nestihnem dookola povytierať handrou tak, aby som so stihol predtým, ako mi na tých častiach, kde sa dostanem nakoniec, neuschla voda. Takže v praxi to vyzerá tak, že po pohodovom umytí začnem šplašene behať okolo auta a freneticky utierať, aby som stihol čo najväčšiu plochu utrieť ešte zamokra. A aj tak to nestihnem. Ako to riešite vy?
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  23:58

Woody ...no to víš, my na Moravě tu máme těch velkých řek, ještě si musím rozmyslet jakou barvu lodi koupím >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.09.14  23:54

Covenant: Koukám, že dělá taky lodě. To se hodí, když si jí hodláš pořídit.....ehmm....kvůli snadnější údržbě než je u auta. >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  23:46

pleaseSMILE

No a co na jeho práci , kokrétně caramix říkáš, už jsi od něj viděl něco naživo, nebo ho znáš jen z netu?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.09.14  23:34

Na bílé je sice hmyz (logicky) více vidět, než na tmavších/tmavých barvách, na druhou stranu se z bílé dobře a s přehledem odstraňuje (pokud není dlouho dobu zaschlý), stačí silnější proud vody ("wappka") a člověk krásně (i za mokra) vidí, kde ještě něco opomenul, nebo vynechal. U tmavého laku zmizne "polovička" hmyzu už po namočení a po oschnutí se zase znovu objeví. 8-s :no: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 08.09.14  23:33

PlSmile: Co bys mi doporučil na černou kůži? Dříve jsem používal kondicionér od Toyoty a spokojenost, spíš jestli je něco lepšího? Nyní mám jako "bokovku" mokré ubrousky na sedačky z Lidlu a výsledek je stejný jako u toho toy kondíku - sedačky zmatní a pomačkaná místa se lehce zarovnají.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 08.09.14  23:25

Ja ho znam uz delsi dobu, jelikoz se o detailing zajimam a je to me velke hobby. Miluji vse kolem aut. Co bych si bez aut jen pocal v zivote...

Jo, hmyz je previt. Nesnasim to. Taky je na bilem laku hodne videt poletava rez a diky ceskym silnicarum asfalt.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 08.09.14  23:21

Proste to bylo mysleno tak, ze, jak jsi spravne rikal, pravidelny myti je zaklad. A co nejvice setrne, coz znamena postupy a produkty navic, na predmyti; zadny myci houby z tesca a jelenice a rucniky do koupelen.

Vosky, sealanty a coatings se nepouzivaji jen proto, aby vozitko vypadalo lip. Ale taky proto, aby lak byl chranen od bordelu a dalsich veci, se kterymi se musi potykat. Tim padem zustane lak dele cistsi = mene spiny = mensi pravdepodobnost vzniku defektu pri myti. Snad uz to chapeme. S psanym textem mivam obcas problem, jest pravda.

A mimochodem, nesmime opomenout i interier - hlavne kuzi, ktera kdyz je spinava, tak je leskla. A leskla kuze, hlavne cerna IMHO, nevypada zrovna dvakrat hezky. Spousta lidi se boji svetle kuze. Ale opet je to jen o (pravidelnem) cisteni a ochrane. Fuj leskle kozene volanty a sedacky! :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  22:14

Doporučuju se přečíst třeba jeho blog, nebo kouknou na FB a recenze....on tou prací opravdu žije [odkaz]
    Bílá je rozhodně horší na hmyz...šedá zase na škrábance, každopádně to na novém autě testnu a dám pak vědět zda to funguje....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.09.14  22:11

Počkej, nejdřív píšeš: "Nejlepší vlastně je na auto co nejmíň sahat. Eliminovat vznik mikroškrábanců od "šetrného" mytí."
    A teď: "Však jo, pravidelný mytí je základem všeho."
    Takže mýt, ale ne "šetrně" jen v uvozovkách? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 08.09.14  22:06

Však jo, pravidelný mytí je základem všeho. Ale mně se líbí i špinavá bílá. Když je to pěkný auto. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.09.14  21:58

Ano, ale škrábance nebývají jediným kosmetickým problémem, absence včasné/pravidelné očisty se tak může zrovna u bílé barvy projevit poměrně brzy (na rozdíl od šedé).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.09.14  21:44

w-a
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 08.09.14  21:28

Auto, se kterým se jezdí často, může vypadat (skoro) stejně dobře, jako auto, které má úlohu garage queen. Je to jen a jen o přístupu majitele. :-! Nejlepší vlastně je na auto co nejmíň sahat. Eliminovat vznik mikroškrábanců od "šetrného" mytí.

A když se to tak vezme, tak bílá barva společně se stříbrnou jsou nejpraktičtější barvy. Škrábance jsou na nich vidět daleko méně než na tmavších lacích, třeba na "praktické" šedé.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  21:27

Ještě chybí šmoula ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.09.14  21:14

wl: 8-s Ty už jsi zpátky ? Ooops... :-O ;-\ >:D No a víš co, auta jsou stejně out. Now it´s Mibo scooter. :yes:

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.09.14  21:03

Jak vás tady tak čtu, tak mi ještě někdo napište, kdo za mě najel (jen s GTIčkem) těch 60 tis. km (v průměrném tempu 10,9 l/100 km) bez "speciálních ochran"? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  18:58

Thomasino
    Tak ty si nedáš pokoj s tím třídvířkem... >:-[] 19 jsou standart..buď jsou světle tmavo šedé nebo si za 3tisíce doplatíš sadu černých...levná položka
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.09.14  18:43

A proč jako nenápadný ?? ;-) >:-[]
    Já bych to dal takto >:D

[odkaz]

Ty 19" kola co jsi dal odkaz jsou fajn, ale je otázka jestli potřebuješ 19" kola ;-)
    Ale nevím, jaký jsou standard.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.14  18:19

Leg:
    Ke kovově šedé (sivej) se hodí černá, světlejší barvy na ní bohužel zanikají, viděl jsem to naživo, pán si to tak nechal udělat ve Frýdku přímo od seatu a skoro to nebylo vidět

Možná bych volil jen příplatkové kola VIZ FOTO: [odkaz]

Auto z Frýdku:
    [odkaz]

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…