Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 09.09.14 10:51
« Re: HH
wl: Vítej zpět... ;-) Sice jsme si to tím pádem tady s klukama všechno o tobě nevypověděli, ale to neva, však ještě někdy někam pojedeš. >:-[] I když ten internet v Turecku mě tedy poměrně nemile zaskočil. >:D
Jinak Crazyna je v plné permanenci, jezdíme na ní tím či oním způsobem všichni (možná že jsi zaregistroval jeden zmeškanej hovor ode mě, ten se týkal jistého přílušenství, ale už mi ho z prodejny poslali PPL-kou) a nedivil bych se, kdyby se zanedlouho kupovala ještě jedna. ;-)
-
white label 09.09.14 10:29
w-a
Jsem zpět, ale já vás občas četl i tam..., překvapivě už mají net i v Turkey. >:-[]
No právě, kdybych sečetl km i s mibo, zase by to o něco poskočilo, do "Lidlu" si prostě budu vozit zadek autem až v důchodu. ;-)
all mobilfuns
Jinak jsem "mobilně" (skoro po třech! letech) přesedlal na LG G3 a trochu tam otestoval jeho foťák, výsledky mě poměrně příjemně překvapily (zvětšete si to naplno):
[odkaz]
[odkaz]
Vychytaný je třeba diodový blesk, který se skládá ze dvou diod, jedné opticky studenější a jedné teplejší. blesk tak nedělá "vyblité/bledé" obličeje/barvy ani při focení zblízka.
P.S. Jo a letěli jsme z Vídně s leteckou společností Fly Niki (spíš taková nízkonákladovka), kterou založil v roce 2003 Niki Lauda, asi proto tam byly samá Recara. >:D -
iudex 09.09.14 10:17
« Re: Mytí aut - shrnovačka
woody. plne súhlasím s Tvojím pohľadom, aj mňa chytá zúfalstvo, keď čítam, čo všetko by som mal robiť, aby som dosiahol dokonalý výsledok.Najradšej by som tiež dal auto umyť a išiel si po nablýskané auto. Akurát v mojom okolí som zatiaľ nenašiel niekoho, kto ručne umýva autá a je dostupný pešo (umývačov je síce hodne, ale väčšinou na periférii mesta, čo by obnášalo taxík do práce a späť pre auto, čím sa umytie predraží). A keďže autoumývarka po poslednom extempore je pasé, občas musím zobrať to vedro do rúk sám. A potom ma frustruje, že ani po 2 hodinách umývania to nie je úplne ono. Preto som hľadal nejakú fintu, ako dosiahnuť lepší výsledok pri rovnakom čase, ale ako tak čítam, na lepší výsledok by som potreboval tak dvojnásobok času a to presne ako Ty na auto obetovať nemienim, ono je predsa môj sluha, nie naopak. -
woody-alien 09.09.14 09:57
« Mytí aut - shrnovačka
Takže já to shrnu za mojí osobu. Mám rád auta, rád s nimi jezdím, rád se o ně starám, měřím jim tlak a množství kapalin, mám je rád v pořádku a čistá - ale nerad je myju. Nemám na to pořádné podmínky (ideálně obrovskou vykachlíkovanou garáž s odtokem a všema serepetičkama), nemám na to čas a upřímně, i kdybych měl.....pokud se mám rozhodnout mezi mytím auta a čtením Eurosměrnice o povolené délce uší zajíců polních v CHKO České středohoří >:D , tak raději budu usínat nad tím právním dokumentem.
Pokaždé, když si přečtu nějaké elaboráty o správném mytí auta a detailingu a spočítám si množství hodin na této "zábavě" strávených, přepadá mě záchvat rezignace a začínám meditovat o smyslu bytí, o smyslu aut a o tom, kdo tady komu vlastně slouží. Rezultát, který z těchto úvah pro mě definitivně vyplynul, bych shrnul celkem jednoduše.
1. Pokud to jen trochu jde, mytí aut, voskování atd. přenechávám specializované firmě. Částka, kterou mi za to účtují, se mi bohatě vrátí tím, že nestrávím spoustu hodin činností, která mě vůbec nebaví. Vážím si svého času a mám pro něj spoustu mnohem zajímavějších využití.
2.Pokud to nejde a nesnesu dále pohled na špinavé auto, umyju ho sám. Nesmí to ale trvat déle než hodinu a půl se vším všudy. Je jasné, že to nebude dokonalé a zblízka uvidím drobné nedodělky, zaschlé kapky vody atd., ale na silnici bude auto působit jako naprosto čisté. To mi stačí. Stejně při první jízdě zase naberu armádu hmyzu nebo (a to mi dokáže zvednout tlak) budu mít smůlu a projedu se po ulici před chvíli "vyčistěné" kropičkou.....a celý kolotoč začíná nanovo.
A tím to pro mě hasne. Určitě je dobré mít auto ošetřené kvalitním voskem, vypadá déle čisté i po dešti a i následné mytí je snadnější....ale jak říkám, pro mě je podstatné nezbláznit se z toho. ;-) -
Covenant 09.09.14 08:56
iudex:
možná ti pomůže tenhle článek: [odkaz]
Rozdíl je nejdříve v předmytí a pak až umývání šampónem s metodou dvou věder, jestli jsem to dobře pochopil....
Viz...Při mytí postupujte od shora dolů. Vůz myjte po částech a jednotlivé části průběžně oplachujte hadicí tak, aby šampon na laku nezaschl.
-
iudex 09.09.14 08:38
Cov: tak na ten odkaz som bol zvedavý, keďže s muškami na kapote bojujem pri každom (sporadickom) umývaní auta a čakal som nejakú super fintu; avšak nič objavné nepovedal, rovnaký postup používam aj ja (vrátane chémie proti hmyzu, akurát nemám wapku, iba záhradnú hadicu) a neúspešne (a to dokonca napriek jeho zákazu tie mušky drhnem silnejšie špeciálnou špongiou na hmyz, inak by nepustili ani toľko, čo teraz). ;-\
Inak keď sme pri autofetišizme, spýtam sa skúsenejších leštičov: ja za najväčší problém pri umývaní auta považujem fakt, že keď auto umyjem a opláchnem, kým ho dosucha povytieram na jednej strane, na druhej strane mi kvapky vody stihnú uschnúť a zostanú nepekné bledé stopy. Samozrejme auto neumývam na slnku, ale v teple to aj tak jednoducho nestihnem dookola povytierať handrou tak, aby som so stihol predtým, ako mi na tých častiach, kde sa dostanem nakoniec, neuschla voda. Takže v praxi to vyzerá tak, že po pohodovom umytí začnem šplašene behať okolo auta a freneticky utierať, aby som stihol čo najväčšiu plochu utrieť ešte zamokra. A aj tak to nestihnem. Ako to riešite vy? -
white label 08.09.14 23:34
Na bílé je sice hmyz (logicky) více vidět, než na tmavších/tmavých barvách, na druhou stranu se z bílé dobře a s přehledem odstraňuje (pokud není dlouho dobu zaschlý), stačí silnější proud vody ("wappka") a člověk krásně (i za mokra) vidí, kde ještě něco opomenul, nebo vynechal. U tmavého laku zmizne "polovička" hmyzu už po namočení a po oschnutí se zase znovu objeví. 8-s :no: ;-) -
poterienko 08.09.14 23:33
PlSmile: Co bys mi doporučil na černou kůži? Dříve jsem používal kondicionér od Toyoty a spokojenost, spíš jestli je něco lepšího? Nyní mám jako "bokovku" mokré ubrousky na sedačky z Lidlu a výsledek je stejný jako u toho toy kondíku - sedačky zmatní a pomačkaná místa se lehce zarovnají. -
-
boost. 08.09.14 23:21
Proste to bylo mysleno tak, ze, jak jsi spravne rikal, pravidelny myti je zaklad. A co nejvice setrne, coz znamena postupy a produkty navic, na predmyti; zadny myci houby z tesca a jelenice a rucniky do koupelen.
Vosky, sealanty a coatings se nepouzivaji jen proto, aby vozitko vypadalo lip. Ale taky proto, aby lak byl chranen od bordelu a dalsich veci, se kterymi se musi potykat. Tim padem zustane lak dele cistsi = mene spiny = mensi pravdepodobnost vzniku defektu pri myti. Snad uz to chapeme. S psanym textem mivam obcas problem, jest pravda.
A mimochodem, nesmime opomenout i interier - hlavne kuzi, ktera kdyz je spinava, tak je leskla. A leskla kuze, hlavne cerna IMHO, nevypada zrovna dvakrat hezky. Spousta lidi se boji svetle kuze. Ale opet je to jen o (pravidelnem) cisteni a ochrane. Fuj leskle kozene volanty a sedacky! :-!

Ale abych ti aspoň trochu poradil s tvým problémem, vypozoroval jsem, že tam vysouší auto tak, že nejprve z ploch vodu setřou jakousi gumovou stěrkou podobnou těm na okna, ale menších rozměrů. Guma je to ale jiná, taková měkkčí. Speciálně ze střechy a z přední kapoty jsou to docela kvanta vody, co setřou dolů. Ale dělaj to všude, i z nárazníků, zrcátek atd. No a pak už zřejmě je to vysoušení mikrovláknovou utěrkou rychlejší a v pohodě to stihnou než to uschne. Trochu jsem se děsil, jestli tou gumovou stěrkou nepoškrábou lak, ale asi je to dobře vymyšlenej materiál, protože nic poškrábaný není. Tak jsem to doma zkusil gumou ze spárovacího hladítka a funguje to. Auto máš zbavený velkého množství vody za pár minut a vysoušení pak trvá mnohem kratší dobu.