Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.09.14  21:00

« Re: Moje auto v prekérní situaci

wl: No, musím říct, že já jel "rychlou" jenom jednou, po tý srážce mojeho Transita s kamionem. A příjemný to zrovna nebylo, brzda-plyn po městě, tak si to asi dovedeš představit. A nechci být nevděčný, ale přišlo mi to trochu absurdní vzhledem ke stavu, v kterým jsem byl. Proklepli mě dost důkladně v sanitce přímo na místě nehody, šok pominul a bolela mě ruka. Ale ohrožen na životě jsem evidentně nebyl.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.09.14  20:49

Ron: O tom nepochybuj....rozdejchával jsem to až domů, nějakých 10 kilometrů. >:-[] Ale nadával jsem hlavně kvůli tomu, že nehoukal. Tím by všechny upozornil, že se na ně něco ří.tí a uhýbali by už předem. Ten maják je na prd, když ho nevidíš. Jasně, před tou zatáčkou je dlouhá rovinka a houkání nepotřeboval, ale když jde na předjíždění v zatáčce přes plnou, tak to podle mě měl pustit. Nejsou všichni zkušení řidiči a věřil bych tomu, že třeba mou ženu by v takové situaci chytla panika a bůhvíco by provedla.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.09.14  20:48

Ron
    Průměrná! rychlost sanitky 140 km/h (na normální! cestě) mi přijde v podstatě nesmyslná/kontraproduktivní. I kdybych pominul riziko pro okolí + riziko pro obslužnou posádku sanitky, tak samotné riziko ohrožení pacienta v případě nehody v takové rychlosti je mnohem závažnější, než samotná úspora doslova několika minut při převozu. Minimálně ve výrazné většině případů určitě.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.09.14  20:42

w-a
    Tak hlavně, že ta tvoje děsivá zkušenost dobře dopadla, ten řidič sanitky musel být dobře mimo, když si při podobném manévru nezapnul ani houkačku... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 13.09.14  19:01

woody: No jo, ZZS, to je jiná liga. Je až neuvěřitelné jakých výkonů při v podstatě minimu nehod na počet výjezdů jsou schopni dosahovat.
    Dám příklad... z naší nemonice je to do Brněnské fakultky 43 km. Já s Lagunou mám rekordní čas zajetý v 11h večer do Brna (40 km) 25 minut. Převozový čas rychlé záchranné služby je 18 minut, což je průměrná rychlost 140 km/h. Když vemu v potaz, že čtyřproudové silnice je asi jen asi 8 km, tak je to opravdu k neuvěření.
    Trochu tím pozbývá i smysl převozu vrtulníkem, už jsem párkrát viděl, jak sanita na heliportu čeká i 10 minut na přílet a to ještě musí naložit, což pět minut trvá.

Inu pryč jsou doby dýchavičných 1203. Naš ZZS JMK má Sprintery s nejsilnějším motorem 319 CDI, šestiválec se 140 kW. [odkaz]

No škoda, že kolega, všichni jej známe pod nickem E39BMW ([odkaz] s rychlou jezdí, ten by mohl povyprávět.

Nicméně věřím ti woody, že sis tak říkajíc "stříkl do textilu" >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.09.14  16:39

« Moje auto v prekérní situaci

Včerejší událost na silnici mezi DC a UL mě vrací k aktuálnímu tématu soutěže. Někdy kolem desáté dopoledně mě málem "sundala" sanitka. Došlo k tomu v táhlé, nepřehledné zatáčce. Sanitka sice měla zapnutej světelnej maják.....ale nehoukala !!! Takže upozornění veškeré žádné. Při nájezdu do zatáčky jsem viděl protijedoucí kamión a zpoza něj se přes plnou vyloupla ta sanitka a začla ho předjíždět. Byl to mžik a vůbec jsem nechápal co se děje, ale naštěstí je tam široká krajnice, takže jsem stihnul auto strhnout na stranu. Řidiči sanitky musím poděkovat za to, že jsem si oživil zásobu všemožných expresivních výrazů a svému srdci za to, že tak prudké zvýšení tepové frekvence zvládlo. 8-s ;-)

Jinak - já už nápady mám asi tři, pravda trochu pracné, ale myslím, že si trochu švandy při focení užiju já i kolemjdoucí. A protentokrát bych to chtěl zvládnou co nejdřív, ne jako obvykle předposlední nebo poslední den. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto anti99

anti99 13.09.14  10:14

« Re: Disky

gratulacia k novemu autu. Tiez by sa hodilo nieco aby som nemusel kupovat zimne topanky >:-[] Priznam sa nad Seatom som neuvazoval, ponuka ma dost prekvapila asi niekedy doslapem az do predajne seatu, stoji to evidentne za to. Ale ked som tak ocumoval tie krasne reklamy tak som nasiel tento moment
    [odkaz]
    co mi pripomenulo moje casy s ESPACE a moj cervenooky pohlad do dialky cez zasrate celne sklo odtahovky.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.09.14  19:38

Jo, takže asi ani na Leon hb...
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 12.09.14  16:47

wl nie, leona som teraz vôbec neuvažoval, neviem akú zľavu by mi dali na st no toledo som dostal za skvelú cenu a k peniazom za žltého prikladám cca "mesačný plat"
    taktiež st ani neviem čo v základe stojí na kombi sa zatiaľ necítim
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.09.14  16:13

BW
    Taky gratuluji.
    Chci se zeptat, dělal sis nějakou kalkulaci i na Leona ST v podobné konfiguraci, zajímalo by mě o kolik se zhruba zvedne konečná cena.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 12.09.14  15:58

BW: Gratuluji k novému přibližovadlu. :yes: :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 12.09.14  14:43

wa >:D >:D písal som to na rýchlo popri práci, ani som si nevšimol, že chýba interpunkcia
    iudex: st je určite krásne auto, ale z nového leona robí leon verzia FR, čo je na druhej strane smutné kedže niekedy to bol medzičlánok ku cupre, teraz je to lepšia výbava

keď som bol na predvádzacej jazde s toledom nepovedal by som, že raz mi bude hovoriť pane, teraz sa priznám, že kúpa prebiehala cez telefón žiadne dvoj hodinové olizovanie prístrojovky v salóne >:D koniec koncov tak som kupoval aj žltého, raz som v ňom sedel, nešoféroval som leona 1P pred tým nikdy a spokojný som pár rokov bol
    minuly týždeň som bol s otcom kupovať toyotu auris, kým to riešil prechádzal som sa po salóne a pozeral cez okná do interiérov, predajca prišiel za mnou, všetky auta sú otvorené môžte si sadnúť na čo som mu odpovedal viete, ale mne sa nechce otvárať dvere a robiť drepy, tak sa smial, že som prvý ktorý tu nepreletel všetky autá >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.09.14  14:36

BW: Taky gratuluju....zimní procházky opravdu nejsou nic moc. ;-) Jen jak jsem si trochu nepozorně četl tu výbavu, na chvíli mě spletla chybějící interpunkce a to, jak tady kombinujeme češtinu se slovenštinou a přeložil jsem si "zadny stierac" jako žádný stěrač. No ty woe, to už s tím katováním kostů trochu přeháněj. 8-s >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.09.14  13:40

Ad Leon ST: rešpektujem síce Tvoj názor, ale podľa mňa krajšie auto Seat snáď ešte nevyrobil, súčasný Leon ST vyzerá fantasticky, nedávno som ho očumoval a byť dnes v situácii, ako som bol pred 6 rokmi, kupujem práve Leon ST 1,2TSI alebo 1,4TSI. Aj keď na druhej strane uznávam, že časť čara spočíva práve v príplatkových full LED a veľkých kolesách.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.09.14  13:35

double
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.09.14  12:46

Brandon

Někteří z nás tu letošní sezónu taky nestihnou...současná čekačka je už 6 měsíců, kolik že se to čeká na ferrari? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 12.09.14  12:43

slabsi 1,2 tsi, reference plus priplatky metla a 16 ky hlíny >:D paket dizajn, seat sound system s bluetooth, zadny stierac, storage pack, tempomat, hmlovky, tmave zadne okna a asi vsetko, ani si to velmi nepamatam pri tych paketoch co zahrnaju, buduci tyzden bude v garazi
    leona som ani nepozeral nejak s nim nie som stotozneny ked to nema full led, no urcite do garaze pribudne casom aj ten kedze som mal jednotku aj dvojku ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.09.14  11:52

Blahoželám! Solídna voľba. Síce nie taká dynamická, ako v prípade Leona, ale zrejme vám treba kufor a rozpočet asi na Leona ST nevydal. Každopádne tiež by som uprednostnil Toledo pred Rapidom LB. A aký výkon, výbava, atď., už je objednané; daj podrobnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 12.09.14  11:20

tak páni dlhšiu dobu som tu nebol, hot hatch sa mi túto sezónu kúpiť nepodarilo, ale kedže sa blíži zima a ja rozhodne nemám rád zimné prechádzky kupuje sa seat toledo ročník 2014, približovadlo s 1,2 tsi a nejakou tou výbavou, aby vyzeralo. Tak som zvedavý či seat inovoval iba logo alebo aj technológiu >:-[] takto to bude vyzerať [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.09.14  14:14

Cov
    Při dnešní úrovni utlumení kabiny jsou to dva různé světy, takže zvuk snímaný z vnějšku od výfuku ti nemusí říct o charakteru zvuku za volantem téměř nic. Typickým příkladem je třeba FoIIRS, který zní od výfuku úplně jinak (o vesmír lépe), než spoza volantu, kde je dominantní zvuk sání, který je tak výrazný, jako by někdo zapnul starý vysavač. Nejde tedy jen o rozdíl intenzity, ale především o rozdílný charakter zvuku. Bohužel, zvlášť dnes, bývá ten vnější zvuk mnohem "motorističtější", než ten vnitřní. A ono i origo G7GTI zní od výfuku mnohem atraktivněji, než zevnitř, zejména tedy v těch nízkých, nižších až středních otáčkách.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…