Brandon Walsh 16.09.14 15:17
« Re: Přihlašování zahájeno
woody >:D :yes: obaja sme zo začiatku chodili okolo auta a "okopávali pneumatiky" no potom keď som sa opýtal ako funguje bluetooth a začalo auto rozprávať, vysmiali sme sa od ucha k uchu a nebolo návratu >:D
wl ďakujem za pozvanie, najskôr to treba dať na značky a poistiť ;-) -
woody-alien 16.09.14 15:02
« Re: Přihlašování zahájeno
BW: Jj, manželky vždycky remcaj a potom se pyšněj každýmu, kdo je ochotnej je poslouchat. "Vidíte, takové krásné auto jsem vybrala, manžel moc nechtěl ale zpracovala jsem ho jedna báseň, a pozor - tohle je Seat Toledo, žádnej blbej Rapid." ;-) >:-[]
Tak ještě jednou gratulace, na nové se snadno zvyká, což ? :-) -
Brandon Walsh 16.09.14 14:28
« Re: Přihlašování zahájeno
auto je doma, teda prvé dojmy sú dosť dobré, pokrok oproti leonu 1P neskutočný, zaviažte mi oči, posadťe ma do toleda, spustite ovládanie hlasom a myslím si, že sedím v aute za 20 000 ojro >:D dokonca aj manželka sa s ním začína chváliť a to ešte pred odovzdaním mi hovorí určite chceš kúpiť také hnusné auto ? pravdu píšuc taktiež som zaváhal a pýtal sa predajcu za koľko majú predvádzačky leonov, ale momentálne z mojej strany spokojnosť, spotreba za 250 km 5,3 litra, neviem či to pripisovať motoríku alebo tomu, že manželka pozerala na cestu a ja som sa hral s hlasovým ovládaním >:-[] -
white label 14.09.14 21:04
w-a
Jo, ten je jedlej. >:D
Ještě, že to není náš Zino s velkým, ale jen zino s malým. >:-[]
Dnes tam přidal další perlu, prý mu nešlo primárně o zrak, ale o hmat:
"So zrakom nie, proti výzoru nič nemám. Mne sa jedná skôr o hmat a celkový dojem. V tom a-čku to je do detailov prepracované, stačí ten pocit v ruke ked zatváraš dvere a rozdiel je patrný. Ten chlapci ale z fotiek nezískate... Smutné..." >:D
Covenant 14.09.14 20:54
white label
Ona možná brzo nastane doba (nové modelová řada za 5 let) kdy v HH už dostaneš jen DSG.....stačí se podívat na mobile.de ....ať je to S3, GTI,Leon atd 90% s DSG
woody-alien
No když jsem vás tu čet a i ty si neodolal dát si jí do nového auta, navíc se naskytla příležitost omrknout v Chlumci nejen výbavu co mě zajímala, ale se i svést s DSG využil jsem to ;-) -
woody-alien 14.09.14 20:49
« Re: DSG
wl: To je pravda, jenže já teď nemám čas objevovat kouzlo dvojspojky v HH, neb musím objevit kouzlo interiéru Áčkového Mercedesu, proti kterému je Golf i v té nejvyšší výbavě jen laciná parodie. >:D >:D >:D Ten mi rozhejbal bránici... >:-[]
Cov: Nj, je to tak.Pokud není někdo vyloženě proti dvojspojkám zaujatej, musí uznat, že maj v HH něco do sebe. Mě o tom přesvědčilo už Clio RS. ;-) -
white label 14.09.14 20:05
Ron
Průjezd FM je jen pár kilometrů, pak hned navazuje dálnice až do OV.
Průměr 140 se sanitkou s pacientem, na na trati kterou jsi popsal, mi prostě přijde spíš neuvěřitelný, než obdivuhodný. Mám pár známých saniťáků (pár řidičů a majitele menšího sanitního" parku") tady a v Ově, tak se jich na to musím zeptat. -
Covenant 14.09.14 10:35
« DSG
Tak jsem si včera vyzkoušel DSG a přiznávám že to má své kouzlo. Pokud je auto navíc dost silné a člověk ho ještě tak nezná, rychleji ho dostane do ruky a soustředí se jen na čistou stopu.. navíc muže řadit pádly pod plynem v zatáčce, když je hustý provoz je to taký fajn a jako bonus pěkné meziplyny :-) -
David Silver 14.09.14 10:05
« Re: Moje auto v prekérní situaci
Jó pánové, já už mám cca týden nafoceno, ale už 3týdny jsem bez nabíječky na ntb, takže mám k dispozici jen mobil a stoletý stolní PC na kterým se seká i Word. Takže to že by zmákl PS a v něm ještě RAW nepřipadá v úvahu. Tak snad se dočkáte >:D nabíječka už byla objednána ale poslali mi jinou a tu co potřebuju nemaj skladem, tak hold musím věřit! >:-[] -
Ronault. 14.09.14 00:34
« Re: Moje auto v prekérní situaci
WL: i mě ten průměr zní až neskutečně, ale jelikož to mám od více zdrojů... na těch 43 km je v podstatě jen jedna, resp. dvě po sobě obce, které jsou dobře přehledné, plus silnice až na jeden kruháč a jednu pasáž lesem docela přehledná a široká vybavená dvojtými pruhy do stoupání. Pravda, má přízvisko silnice smrti, protože stejnou rychlostí, ale bez majáků se tam valí i běžní řidiči...
Jenže taky musíš počítat, že tebe přibrzdí onen průjezd F-M a nepředpokládám, že jsi tak odvážný, že tam pojedeš více jak 70-80, ne po stránce bezpečnosti, ale po stránce měření ;-)
Neříkám, že je v normě, ale že jejich převozové časy jsou výborné a v poměru kolik mají nehod (minimum) na počet najetých km a zásahů je to až obdivuhodné.
Woody: Aha, já z toho usoudil, že to bylo v noci... Jo, někdy jsou vytížení hodně, někdy vůbec. Měl jsem službu, kdy mi vozili lidi celou noc, ani nestíhali... inu byla pouťová zábava 8-s >:D -
woody-alien 13.09.14 23:21
« Re: Moje auto v prekérní situaci
Ron: No právě, byl den a on byl za zatáčkou, čili maják absolutně nemohl nikdo vidět. V noci to šajnuje. Lepší když houkačkou nas.erou doktora ve službě než když sejmou woodyho, to nemám rád. >:-[]
S rukou jsem byl na dvou operacích, jenom naraženina to zase nebyla. Ale o život nešlo, to je fakt a ten argument, že mě rychle odvezou aby byli volní, ten beru. To mi nedošlo. ;-) -
white label 13.09.14 22:24
« Re: Moje auto v prekérní situaci
Otázkou je, kolik % těch rychlých převozů je takových, kde opravdu rozhodují vteřiny, jak píšeš.
Čas 35 minut byl tzv. od cedule k ceduli (50! km) a mám z toho dojem (viz tvoje "ještě klikatější silnice"), že jsi nikdy nejel (navíc podvečer) trasu RPR - OV přes Čeladnou/Frýdlant/FM. Od Čeladné (už před Frýdlantem) až po FM je celou dobu čtyřproudovka až do FM a z FM do OV je dokonce komplet dálnice! Takže jestli chceš tohle srovnávat s tvojí trasou, kde jsi psal jen o nějakých 8km čtyřproudovky, tak to si docela mimo. ;-)
A i na takové trase byla moje průměrná rychlost nekonečně (pod! 100! km/h) daleko do těch 140!, nehledě na to, že je rozdíl jet to s autem které má DNA na to, jet trvale (na dálnici) hrubě přes 200 tzv. s prstem v nose a vysokou sanitkou na podvozku "dodávky". S majákem bych určitě něco nahonil cestou do Čeladné, ale pak už to byla jen volná čtyřproudovka a dálnice (skoro celé dvě třetiny z celkové délky cesty), kde by mi maják tolik nepomohl, protože tam už mi nikdo (i díky poměrně slabému provozu) "nezavazel" a navíc tam (na rozdíl od nynějška) nebyly žádné omezení (opravy, uzavírky apod.).
V noci/nad ránem (s téměř nulovým provozem) se to dá jet (se zcela chladnou hlavou) za 30 min i se slabším vozem, teda pokud nejsou nějaká stálá aktuální omezení provozu, ale to by bylo i tak pořád na průměr 100 km/h.
Takže rozhodně si nenechám rozmluvit, že průměr sanitky 140! km/h je za provozu na běžné (ne více proudové) silnici ještě v "normě" jen proto, že má zapnuté výstražné zařízení. Bylo by to prostě nepřiměřeně "o držku", a to bohužel zdaleka nejen pro pacienta. Průměr sanitky 140 za provozu na okresce (včetně obcí) mi prostě zní neuvěřitelně. -
Ronault. 13.09.14 21:20
« Re: Moje auto v prekérní situaci
WL: Tak ono tohle jsou taky situace, kdy jde o vteřiny. Těch 18 minut bylo převoz na kardiolinku se srdeční zástavou, tam jde o vteřiny... nebo podobný čas ne-li lepší jezdí z porodnice na dětskou nemocnici, např. při převozu vrozených vad, kdy ta technika je jen v Brně... yamozřejmě asi ne vždy pojedou těch 18 minut, ale vím, že takového převozového času jsou opravdu schopní. A ti, co jezdí s RZP, třeba právě E39, tak si bydlení vybírají i s ohledem na dojezdnost RZP...
No a ta průměrná rychlost... vem si jakou ji měli a proč a vem si jakou průměrnou rychlost jsi měl ty, když jsme se sešli v Gongu na Jarkovi. Pokud si pamatuju , tak jsi říkal 35 minut... je to 60 km... a to jsi vezl rodinu v podstatě po ještě klikatějších silnicích ;-)
To houkání... no nevím, hodně jej vypínají... ony ty modré blikače jdou obzvlášť v noci docela pěkně vidět. Já jsem na houkačku alergický, když ji slyším ve sužbě, tak vím, že s velkou pravděpodobností jsou za chvíli zpátky a přivezou práci >:D
Woody: viz výše... no s tím převozem zbytečností velkou rychlostí... to máš pravda... občas se ale taky převáží rychle zbytečnosti proto, že může být hned nebo už je nahlášený další výjezd... a proto se snaží to mít odvezene rychleji... proč se loudat s naraženou rukou, když může být potřeba vyrážet třeba k resuscitaci. Těch sanit není nekonečné množství, u nás jsou dvě posádky.

P.S. Běžně přichází jizva po ráně, jen u nás to jde i naopak..., ale ať to nazvu, jak to nazvu, stejně za tím vidím jazvu...
>:-[]