Covenant 22.09.14 18:08
Dík Tome
Brandon:
Mark Rybníček mi radil tohle........záleží kolik člověk najede za rok..pokud víc jak 15 tisíc....tak dát do toleda Top Tec 4200 5W-30 ale nenechávat ho v autě dýl jak rok.
Pokud nenajedeš víc jak 15 tisíc tak dát Top Tec 4100 5W-40 a po roce ho vyměnit.....rozhodně nenechávat olej v autě dva roky.
Každopádně vybírat z řady Top Tec...což je nejnovější řada
U Cupry pokud bych auto používat spíš na běžné jezdění tak stačí dát Top Tec 4100 5W-40 a měnit po 15 tisících a pokud by tomu člověk dával fakt sodu a okruhy, tak do Lanceru a třeba M4 dávají 10w60....ale to je už pro extrémní zátěž
Thomasino 22.09.14 17:47
« Re: olej
kucííí, nechci vám do toho moc kecat, ale 5W-30 je na běžné ježdění a pokud tomu motoru dávate občas trochu "pokouřit" (samozřejmě po zahřátí ;-) ), doporučil bych minimálně 5W-40 :-) Je dobré nechat spodní číslo stejné, ale to horní když o malinko zvýšíte, tak to motoru prospěje a lépe snáší vyšší teploty. u VW na GTI jsem měl sice doporučeno také jen běžný 5W-30 , ale protože jsem mu chtěl dopřát to NEJ, dával jsem mu (po konzultacích se servisáky co mají dlouhodobé zkušenosti se závodními auty a stejně mi to pak odkývali i v servise VW) údajně jeden z nejlepších olejů Mobil1 5W-50 :-) Ale 5W-40 je takový standard, pro sportovnější auta a celoroční provoz.
P.S.: Každopádně servisní intervaly 2 roky a 25-30 tisíc km je trochu kravina, ideální je jednou ročně nebo do 15.000 km, pokud tomu motoru chceš dopřát aspoň slušnější zacházení. Nad 20.000 je už fakt hodně, pokud nejezdíš jako důchodce a stále jen stejným tempem v nízkých otáčkách po dálnici ;-) -
Covenant 22.09.14 17:12
Brandon:
Zeptám se ti snad už zítra přímo Marka Rybníčka.....
Top Tec 4200 5W-30 bych ale já osobně neřešil..ten je na interval 30 tisíc, lepší je měnit pravidelně po 15 tis....
Na stránkách jsem to nenašel, ale ke každému motoru je doporučeno víc olejů (podle toho jak auto používáš a v jakých podmínkách jezdí) a ty se liší v určitých drobných parametrech...jeden rychleji maže a šetří palivo, jiný zanecháva dýl fil ..atd... tabulku tu ale nikde nemají, možná to bude na originál stránkách výrobce v německu...
Ještě se podívej do manuálu k autu měla by tám být specifikace oleje..je to číslo ve tvaru např: VW 502.00 nebo VW 505.00...atd a pismi mi ho do SZ.
Thomasino 22.09.14 16:20
« Re: Přihlašování zahájeno
Tak jsem byl teď v servise a ty hrozné zvuky od brzd co se začaly ozývat jsou destičky, ikdyž ty venkovní vypadaly ještě celkem ok (asi 4-5mm). Ale ty vnitřní jsou na obou předních kolech na 1mm a tudíž FINITO :-O :'-(
Stejně tak kotouče jsou uvnitř více "vybrané" a ta rýha na kraji je větší, takže to máme po 20-ti tisících km výměnu kotoučů a destiček >:-[] >:-[]
Ale letos jsem si to na okruzích hodně užíval, takže se není čemu divit. Aspoň že ty brzdy odešly na konci výletu do Dolomit pod posledním passem a jen jsem vynechal pár zajímavých tras cestou domů a jel zbaběle po dálnici už od Spittalu a přes Villach, Graz a Vídeň. Díky poklidné jízdě bez brzd byla najednou spotřeba o 1,5 litru nižší :-)
iudex - s G16 celkem spokojenost, ikdyž donutit automat ostřit tam kam chci já je občas náročné ;-) -
iudex 22.09.14 15:17
« Re: Přihlašování zahájeno
Tom: dobré fotky, mohla to byť super akcia, nielen jazdy, ale i zaujímaví ľudia, ktorých len tak nestretneš. Inak Tvoje kotúče už fakt vyzerajú životom unavené, meniť kotúče v prvom roku auta, to sa len tak nevidí. Ja som sa na minulom aute počas jeho životnosti nedostal ani len k výmene doštičiek, ale ako som zistil na vlastných gumách, okruh je z hľadiska životnosti auta a jeho súčiastok ako kvantový urýchľovač.
A vidím, že už veselo fotíš novým foťákom, spokojnosť?
Ja som cez víkend skúšobne nahodil zimné koleso a veru vošlo tam len tak-tak, priestor medzi brzdovým strmeňom a vnútorným okrajom disku má max. 1 cm. Ale hlavne že vojdú a nemusím ich vracať. :-) -
Thomasino 22.09.14 09:56
« Re: Přihlašování zahájeno
To bylo opačně >:-[] Já měl oddělaný stěrač hned při převzetí auta v půlce února, rekordní Megane R.S. 275 Trophy-R představili až o 4 měsíce později ;-)
Ale samozřejmě se to dalo tušit, že stejně jako u R26.R tam ten stěrač nebude >:-[] Akorát s tou váhou kol jsem zašel o něco dále než u Renault Sportu ;-) Ale u Trophy-R zase nemusí být klima, radio a hodně se mi tam líbí ta rozpěrná tyč a síť vzadu. Místo opěradel sedadel tam mám také síť, ale není tak pevná jako u Trophy-R :-( -
Leg 22.09.14 08:55
« Re: Přihlašování zahájeno
Thomasino: špica, pekný deň vám spravili. A pekné fotky, až teraz som si všimol, že tá čierno-červeno-biela kombinácia na rekordnom Megane mu skutočne sadne. Hlavne prevedenie čiernej strechy, ako plynule prechádza do zadného okna to auto opticky pekne zníži a rozšíri a trochu utlmí bachratosť zadku, ktorá mi na Megane "kupé" dosť vadí. To by si si mal dať spraviť aj ty, aj keď u teba by to nebolo až tak výrazné. A popritom dať aj ten análny otvor (či čo má symbolizovať ten kosoštvorec vzadu) do čiernej, nech to ladí s predkom.
... ale vidím, že s prestavbou na rekordný Trophy si už započal a začal si tým, že si zhodil zadný stierač. :-)
brandon: gratulujem k novému povozu, som rád, že aj z tejto voľby rozumu máš radosť. -
Thomasino 21.09.14 21:19
« Re: Přihlašování zahájeno
Jo a tady je video jak jsme jeli na závěr v Megane R.S. 275 Trophy se samotným Laurentem Hurgonem - skoro každou zatáčku bokem !! >:D >:D Neskutečně jsme se pobavili. Ten člověk řídí jako z jiné planety :-)
A až zase někdo bude tvrdit, že s předokolkou se nedá jezdit bokem, tak ať se dobře podívá ;-)
David Silver 21.09.14 19:11
« Re: Přihlašuji se.
Pánové, to se mi ještě nikdy nestalo! :-O Čuměl jsem jako puk! 8-s
Jedu si takhle po lese, hle támhle houba...támhle druhá. Nepřejeď ji! A za několik stovek metrů mne zastavily protitankové zábrany :-O A aby to nebylo všechno, najednou z poza stromu vylezl ňákej nácek s odstřelovačkou v ruce a donutil mne opustit vozidlo! 8-s Byl jsem uvězněn v neznámém objektu na neznámém místě, odkud se mi naštěstí podařilo utéct ještě s pár zajatci. Při útěku jsem si všiml na jednom stole SD karty, tak jsem ji vzal s sebou. Doma ji dám do počítače a co na ní všechno nebylo, můžete vidět níže >:-[] :-!
Přihlašuji se: [odkaz]

Cov: Tak už se zadařilo? :-)