Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 25.02.23 13:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
wl....tak, tak...doufám, že to letos vyjde a budeš tam stát zase.... ;-) >:D >:-[]
C-HR je překvapivě dost velká kára. To jsem si plně uvědomil, až jsem ji zaparkoval vedle M140i. Zrovna tak jsem si tenkrát uvědomil, že Macan není o moc menší kára než X5, které stálo vedle ještě před nějakou dobou. -
white label 25.02.23 02:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
w-a
Paráda, vypadá dobře a ta barva mu sedí! :yes:
Velké auto se počítá dvakrát a velké auto, velká gratulace! :-)
Ať slouží tak skvěle, aby se vykompenzovala ta hrozná čekačka... ;-)
P.S. Si tu dnes připadám jak ve funclubu Toyoty! >:D -
-
pradeda777 22.02.23 13:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
tms...problém je, že moje druhé víkendové auto bude M140i a tam ty celoročky nepotřebuju. Právě proto je chci dát na C-HR, protože ho budu používat celoročně. Jestli s ním budu dělat i delší štreky to ještě nevím. Aby nakonec nebyla nákupní taška s M140i.... ;-) >:D >:-[]
Na C-HR dnes jde fólie. Zítra křemík a v pátek v 10 ráno bude předávačka....
Dnes jsem "spáchal" na 1er venkovní očistu, aby nevypadala jako Popelka, až bude vedle ní od pátku stát nablýskaná C-HR.... ;-) -
Thomasino 21.02.23 20:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Mohu potvrdit, že celoročky fungují v zimě dobře a zvládají na Jardovi i břečku a lehký sníh :-) Na druhé víkendové auto bych je kldině dal, ale nevím jestli bych je chtěl na hlavním autě a jezdit na nich i v létě. Za to mi těch 2x 1500 za přezutí a 14-18 tisíc za zimní gumy zase nestojí. No uvidíš sám. -
pradeda777 21.02.23 11:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
tms....Ještě že Cayman GTS je z výroby už snížen o 20mm proti běžnému Caymanu Jinak ty pružiny nemusí být tužší, stačí kratší a těžiště se sníží..
Tak to bohužel nefunguje. Konstruktéři nenastavují podvozek jen tak podle oka. Vše musí ladit. Když dáš kratší pružiny, tak je musíš zesílit nebo upravit tlumiče, jinak bys byl často na dorazech. Tak nebo tak, skončíš s tvrdším podvozkem.
Do těch celoroček chci jít hlavně kvůli soudružce. Často ji vozím na domov důchodců za mátí (příští měsíc 93) a teď v zimě bylo párkrát nemožné jet na letních a ona byla z toho vystresovaná. No a když bude jedno auto na celoročkách, tak máme vymalováno. Také jsem již několikrát četl, že kvalitní celoročky se již posunuly o hodně dál a jsou po všech stránkách velmi dobré. Jediné s čím si nejsu tak úplně jistý je, jak se bude vůz chovat na 19" kolech, která jsou v základu na C-HR GR Sport. Proto jsem originálně objednal další sadu kol na zimu v 18", ale pak zrušil a rozhodl se pro ty celoročky. No časem uvidíme, jak se bude vůz chovat na těch letních 19". Když by byl podvozek tuhý už na letních, tak bych potom asi koupil sadu zimních gum a přezouval.
-
Thomasino 20.02.23 17:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Samozřejmě že Proace je třeba snížit, aby to lépe vypadalo a méně se naklánělo! :-) Pomohlo to C-Maxu, taky Golfu Sportsvan, nebo Seatu Ateca. A pružiny H&R už mám nachystané taky pro Tiguan R :yes: Ještě že Cayman GTS je z výroby už snížen o 20mm proti běžnému Caymanu ;-) Jinak ty pružiny nemusí být tužší, stačí kratší a těžiště se sníží..
P.S.: Praděda, letní gumy normálně používejte. Víš na co ti budou po 5 letech? Na hov.., stejně jako byly k ničemu na Yarisu 10 let staré zimní i letní :-) Guma prostě ztratí vlastnosti. Nemluvě o tom, že ty celoroční mají většinou tužší bočnice a jsou pak méně pohodlné.

Inak ja som zhodou okolností tento týždeň jazdil na priamom konkurentovi CHRka, tiež kompaktný crossover (kríženec SUV, kupé a kompaktu s technikou a na podvozku nižšej strednej): [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
A ešte raz gratulujem aj woodymu. Hneď sa aj takéto čisto racionálne auto po dlhom čakaní vníma inak. A tá hnedá autu sekne.