Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.02.23  16:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

Pradeda: gratulujem k prírastku! GR Sport v červenej metalíze je najlepšie vyzerajúca verzia CHRky. :yes:
    Inak ja som zhodou okolností tento týždeň jazdil na priamom konkurentovi CHRka, tiež kompaktný crossover (kríženec SUV, kupé a kompaktu s technikou a na podvozku nižšej strednej): [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    A ešte raz gratulujem aj woodymu. Hneď sa aj takéto čisto racionálne auto po dlhom čakaní vníma inak. A tá hnedá autu sekne.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.02.23  15:19

pd7
    Macan je dost široký, ale jinak je to s ním rozměrově v pohodě.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.02.23  13:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

wl....tak, tak...doufám, že to letos vyjde a budeš tam stát zase.... ;-) >:D >:-[]
    C-HR je překvapivě dost velká kára. To jsem si plně uvědomil, až jsem ji zaparkoval vedle M140i. Zrovna tak jsem si tenkrát uvědomil, že Macan není o moc menší kára než X5, které stálo vedle ještě před nějakou dobou.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.02.23  12:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

wa....congratulations! "OH WHAT A FEELING TOYOTA"... :yes: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.02.23  02:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

w-a
    Paráda, vypadá dobře a ta barva mu sedí! :yes:
    Velké auto se počítá dvakrát a velké auto, velká gratulace! :-)
    Ať slouží tak skvěle, aby se vykompenzovala ta hrozná čekačka... ;-)

P.S. Si tu dnes připadám jak ve funclubu Toyoty! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.02.23  22:10

pd777: Gratulace :yes:
    wl: No když každý, tak každý... ;-) Já si ho vyzvedával včera.
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.02.23  20:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

pd7
    Gratulace! Dnes se už každé nové auto počítá...
    Pamatuji dobře dobu, kdy přesně na tom místě (v garáži) stála jiná karmínově červená kára. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.02.23  16:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

C-HR GR Sport je už v garáži....jízda ze Zlína proběhla částečně i v dešti, tak jsem měl příležitost se naučit používat stěrače. Soudružka se naučila pouštět rádio a měnit stanice...tož dobrý.... ;-) >:D >:-[]
    První fotky...
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.02.23  13:12

tms...problém je, že moje druhé víkendové auto bude M140i a tam ty celoročky nepotřebuju. Právě proto je chci dát na C-HR, protože ho budu používat celoročně. Jestli s ním budu dělat i delší štreky to ještě nevím. Aby nakonec nebyla nákupní taška s M140i.... ;-) >:D >:-[]
    Na C-HR dnes jde fólie. Zítra křemík a v pátek v 10 ráno bude předávačka....
    Dnes jsem "spáchal" na 1er venkovní očistu, aby nevypadala jako Popelka, až bude vedle ní od pátku stát nablýskaná C-HR.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.02.23  20:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

Mohu potvrdit, že celoročky fungují v zimě dobře a zvládají na Jardovi i břečku a lehký sníh :-) Na druhé víkendové auto bych je kldině dal, ale nevím jestli bych je chtěl na hlavním autě a jezdit na nich i v létě. Za to mi těch 2x 1500 za přezutí a 14-18 tisíc za zimní gumy zase nestojí. No uvidíš sám.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.02.23  11:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

tms....Ještě že Cayman GTS je z výroby už snížen o 20mm proti běžnému Caymanu Jinak ty pružiny nemusí být tužší, stačí kratší a těžiště se sníží..
    Tak to bohužel nefunguje. Konstruktéři nenastavují podvozek jen tak podle oka. Vše musí ladit. Když dáš kratší pružiny, tak je musíš zesílit nebo upravit tlumiče, jinak bys byl často na dorazech. Tak nebo tak, skončíš s tvrdším podvozkem.
    Do těch celoroček chci jít hlavně kvůli soudružce. Často ji vozím na domov důchodců za mátí (příští měsíc 93) a teď v zimě bylo párkrát nemožné jet na letních a ona byla z toho vystresovaná. No a když bude jedno auto na celoročkách, tak máme vymalováno. Také jsem již několikrát četl, že kvalitní celoročky se již posunuly o hodně dál a jsou po všech stránkách velmi dobré. Jediné s čím si nejsu tak úplně jistý je, jak se bude vůz chovat na 19" kolech, která jsou v základu na C-HR GR Sport. Proto jsem originálně objednal další sadu kol na zimu v 18", ale pak zrušil a rozhodl se pro ty celoročky. No časem uvidíme, jak se bude vůz chovat na těch letních 19". Když by byl podvozek tuhý už na letních, tak bych potom asi koupil sadu zimních gum a přezouval.

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 21.02.23  11:00

« Re: Re: TOP 12 sports car na Pistonheads

No hej, chváliť sa vlastnou garážou. To Vám ide >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.02.23  10:10

« Re: TOP 12 sports car na Pistonheads

Best HH za posledních 25 let.....samozřejmě M140i tam nechybí... ;-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 21.02.23  09:42

Dedo čaká pokial poriadne stvrdnú a začne driftovať.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.02.23  17:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

Samozřejmě že Proace je třeba snížit, aby to lépe vypadalo a méně se naklánělo! :-) Pomohlo to C-Maxu, taky Golfu Sportsvan, nebo Seatu Ateca. A pružiny H&R už mám nachystané taky pro Tiguan R :yes: Ještě že Cayman GTS je z výroby už snížen o 20mm proti běžnému Caymanu ;-) Jinak ty pružiny nemusí být tužší, stačí kratší a těžiště se sníží..
    P.S.: Praděda, letní gumy normálně používejte. Víš na co ti budou po 5 letech? Na hov.., stejně jako byly k ničemu na Yarisu 10 let staré zimní i letní :-) Guma prostě ztratí vlastnosti. Nemluvě o tom, že ty celoroční mají většinou tužší bočnice a jsou pak méně pohodlné.
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.02.23  17:45

« TOP 12 sports car na Pistonheads

Tady v hlasování čtenářů 12 NEJ sportovních aut, na prvním místě starší Lotus, v TOP 5 jak 911 (997), tak Cayman GTS 4.0 a MX5 >:-[]
    Taky se tam vešla do TOP 12 M2 Competition :-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.02.23  09:43

wl....Fičo by měl chodit kanálama, když už se ho nepodařilo s Kaliňákem zavřít....zdá se, že v justici stále sedí dost jeho lidí..... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.02.23  17:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

w-a
    Možná by prospěly i tužší pružiny... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.02.23  16:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

w-a
    Robert Fičo, alias Robin Hood (novodobý Jánošík) je údajně dokonce favoritem příštích voleb... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.02.23  16:50

sf: Však Robert už se zase otřepal a mašíruje k volbám. Tak aby nebylo ohledně registrací ještě hůř... :'-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…