Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Covenant 02.10.14 17:46
« Re: Nové téma
Video z Paříže V HD:
[odkaz]
Nový x-perience a na konci Cupra v šedé metalíze a s oranžovými doplňky, které viděl iudex na Slovensku...Jinak seat dnes rozšířel ceníky...nová barva alur modra, navigace, nurburgring paket za 60 tis nebo 73 s Gumama....atd
V ceníku je už i x-perience ve verzi 4x4 a vychází draž než Cupra, které sice není zatím combi, ale má o dost bohatší výbavu....pokud člověk nevyžaduje 4x4 bude Cupra combi výhodnější...
-
white label 02.10.14 14:56
iudex
Na fotkách je ten rozdíl o poznání menší, než v reálu, a někteří by ho možná zbrkle ke G7GTI přiřadili.
Jinak se od VW jedná především o čistý pragmatismus, nikoli o nějaký úmyslný upsizing apod.
VW prostě postupně (Ibiza Cupra bude určitě následovat) opouští techniku twinchargeru (nákladnější/poruchovější) a nahrazuje ji samotným přeplňováním a protože u Pola GTI nemohl jít s výkonem dolů, sáhl logicky po 1.8 TSI.
Manuál tam dali jednak jako rozšíření nabídky, ale taky díky němu mohou prezentovat těch 1.8TSI s 320 Nm, na což by jim pouhé (suché 7st). dsg nestačilo. Marketing dobře ví, že těch lidí, co bude zkoumat rozdíl krouťáku (manuál vs dsg )nbude v reálu ještě méně, než těch, které krouťák motoru zajímá.
Mně příliš nesedí celkový (i jízdně!) charakter Pola, který se zřejmě faceliftem nějak zásadně nezmění, proto bych jej osobně jako alternativu ke Golfu ani nezvažoval. -
iudex 02.10.14 13:56
wl: samozrejme hodnotím len vizuálne, ale od pohľadu je ten interiér hodne na úrovni a myslím, že by sa tu na ACZ našli viacerí, ktorí by tento obrázok priradili ku Golfu: [odkaz]
porov. GGTI: [odkaz]
Inak celkovo pri Pole VW razí netradičný prístup: upsizing namiesto downsizingu, manuál v základe a naviac okresanie motora pri kombinácii s DSG (pričom doteraz DSG silne presadzoval). Ale mne sa tento prístup páči a vyberať dnes HH, iste by som sa šiel na Polo GTI pozrieť.
woody: viem, že Ťa to neuteší, ale u nás i u vás je to v trestnom konaní obdobné, v 90% prípadov odkážu poškodeného s nárokom na náhradu škody na občianskoprávne konanie. Otázka je, či tú žalobu môžeš podať u vás, alebo by to malo byť v Maďarsku, každopádne ten spor nevidím jednoducho. Čo na to poisťovňa? -
woody-alien 02.10.14 13:45
« Re: Boží mlýny
wl: Zatím ne, ale určitě budu. Nějak mi celkově nedochází, proč vlastně o trestném činu spáchaném na našem území rozhoduje maďarský soud, ale budiž. Nicméně celým rozsudkem se jako pověstná červená nit vinou odkazy na špatnou finanční situaci viníka (minimální mzda, dvě nezletilé děti, manželka nezaměstnaná), což se projevilo mimo jiné i na výši pokuty a způsobu její úhrady, a nastává tak otázka, jestli má další snažení vůbec smysl. Ale poradím se o tom, to určitě. -
Leg 02.10.14 13:44
wl: to má woody nejakého bezkrkého (tzv. hlavohruď) právnika, že za neho dáva ľuďom "přeshubu"? >:D ;-)
wa: je neuveriteľné, že v civilizovanej krajine jazdia kamióny takýmto štýlom na červenú. Nehovorím, keď sa v južnom Taliansku na nezmyselnej červenej preplíži činquečento pomaly cez križovatku, ale takto je len otázkou času keď niekoho sejme a pravdepodobne aj zabije.
Pripomenula mi nedávnu príhodu, keď som vo svojom aute viedol kolónu ťažkých kamiónov s kamením (v obci 50 km/h, evidentne som ich brzdil). V mojom pruhu prekážka, oproti šla Octavia, tak som vyradil rýchlosť a začal pomaly spomaľovať, nech zastavím pred prekážkou a plynule sa s Octaviou obídeme. Nato ma tri kamióny predbehli a vodič octavie bol rád, že stihol tiež pribrzdiť pred prekážkou, aby ich mohol pustiť. Nič iné mu ani neostávalo, veď Tatra nezná bratra. -
white label 02.10.14 12:42
iudex
Copak můj oldtimer, ale ono to má taky o 40Nm více, než Thomasinovo (bývalé) G6GTI.
S tou dsg mě naopak zklamali, byla naděje, že tam k vůli krouťáku dají konečně mokré! 6st. dsg z GGTI (asi by se tam nevešlo), ale oni to nechali podladěné na o 70Nm nižší max. krouťák (a nechali tam suché 7st. dsg), je sice ve větším rozsahu (1300-5400 vs 1400-4200), ale max. výkon přichází až od 5.400 otáček, kdežto u 320 Nm verze už od 4.200.
Takže, když dsg, tak určitě v GGTI.
P.S. U věty: "Interiér má klasicky vymakaný, vyzerá takmer ako GGTI", bych slovo "takmer" napsal hodně výrazně, a to i přesto, že se po face zase o poznání zlepšil. -
woody-alien 02.10.14 11:34
Borek, Leg: Mimochodem, na té inkriminované křižovatce nadále jezdí kamióny na červenou. Je to přivaděč k dálnici, dva pruhy v každým směru a povolená 70-ka. Takže když už to jednou rozjel,komu by stálo za to takovou těžkou krávu zastavit a potom zase pracně rozjíždět. Rozhlídne se a vidí, ne...anebo taky ne, ale ubrzdit to už nejde. 8-s -
Leg 02.10.14 10:32
woody: predpokladám, že to v tebe vyvolalo hlboký pocit zadosťučinenia, tie štyri roky za to proste stáli. 8-s
Borek: Na Slovensku to pomerne dlhú dobu bolo podobne aj s veľkým šestkovým GTI. Ale vyšli mi v ústrety s tým, že ak si ho niekto objedná a budú ho mať na predajni, tak sa mi ozvú a ja si ho budem môcť staticky omakať. Neozvali sa.
Nové Polo GTI ale vyzerá fakt slušne, 1.8 + manuál mi k tomu autíčku takto spoza klávesnice celkom sedí. Technológia turbo + mechanický kompresor sa evidentne pomaly odoberá do večných (alebo aspoň dočasných) lovíšť - s faceliftom Pola a odchodom Fabie II už ostane tuším len v Ibize Cupra, či ponúkajú ho ešte niekde? Dizajnovo sa mi páči, ako aj relatívne staré Polo dokázali omladiť a pekne vybrúsiť, na GTI mi trochu vadia kolesá, dvojfarebná strieška nad zadným oknom a červený lem na koberčekoch si tiež mohli odpustiť. -
woody-alien 02.10.14 09:29
« Boží mlýny
Právě jsem dočetl snad 20-ti stránkový dopis od soudu z Maďarska. Po téměř čtyřech letech bylo ukončeno řízení ve věci nerovného souboje kamión vs. dodávka. Obviněný je shledán vinným ze zavinění nehody tím, že nerespektoval světelné znamení na semaforu.
Občas si na to dodnes vzpomenu. Měl jsem obrovskou kliku, že to dopadlo docela dobře. Polibek zleva od rozjetýho kamiónu přímo na kabinu řidiče bývá dost často polibkem smrti.
Řidič kamiónu byl osouzen k pokutě a úhradě nákladů řízení. No a mě s mými nároky odkázali na "jinou právní cestu" s tím, že by stanovení výše oprávněných nároků neúměrně zdrželo ukončení řízení. Po 4 letech. >:D 8-s -
iudex 02.10.14 08:41
Tom: veru, nové Polo GTI prekvapilo a zaujalo aj mňa. Z 1,4ky, ktorá nemohla úplne konkurovať ostatným malým hothečom je zrazu najväčší motor v triede so solídnymi parametrami. Ani tak nie výkon (aj keď 141 kW je slušná porcia), ale hlavne krútiak 320 Nm, čo je o 40 Nm viac, ako napr. Labelov Golf. Predpokladám teda, že dynamikou bude vážne ohrozovať aj výkonnejšie CRS.
Interiér má klasicky vymakaný, vyzerá takmer ako GGTI: [odkaz] , rovnako aj zvonku je to trochu ako malý Golf, má napr. tiež červenú linku pretiahnutú až do svetiel: [odkaz] Fakt som zvedavý, ako sa jazdne/dynamicky zlepšil.
P.S. PGTI s DSG má obmedzený krútiak na 250 Nm, teda ďalšie plus pre manuál. ;-) -
white label 01.10.14 23:20
Já nemyslel ani tak rozdíl mezi A4 3.0TDI a hh typu GGTI/LCupra, jako spíš rozdíl mezi G7GTIP a LCuprou. A ona ani ta A4ka nějak neohrabaná není, nečekal bych nějaký propastný rozdíl co se samotného podvozku týká. Sám mám podstatně větší/vyšší A6 allroad a vím jak dokáže být (velmi překvapivě) schopný i na okresce, podmínkou je samozřejmě podvozek v poloze dynamic a volič tiptronicu v pozici S, pak je to hoooodně jiné auto, než by člověk logicky očekával