Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.10.14  10:13

« Re: Nové téma

iudex: To sis asi poplet F-Type s XF ne ? ;-) Předváděčku F-Typu za cenu GTI bych asi uvážil.... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.10.14  09:52

wl: no a možno práve preto sa mi páči. ;-)
    wa: moja reč, buď na to mám a kúpim nové, alebo kúpim menšie/lacnejšie; naše babky hovorievali múdro: prikrývaj sa len takou perinou, na akú máš. Ja by som chcel tiež Caymana GTS, ale... musí stačiť Golf. Inak práve dnes som zistil, že už som mal ísť s Mondeom do servisu a manželka konštatovala, že už má dosť najazdené. Tak som pre srandu nadhodil Jaguara a ona prekvapivo odmietla, že nechce nejaké fajnové auto, pri ktorom bude tŕpnuť, že ak ho náhodou oškrie, ako budem vyvádzať. >:-[] Skrátka že chce "otloukánka" ako Ford. No nie je radosť mať takú skromnú manželku? :-)
    Cov: no ten F-type by bol teoreticky šiel, webpaja má dobré vzťahy s dílerom a ponúkal mi, že za cenu GTI mi vybaví predvádzačku F-type. Možno niekto by si zaťukal na čelo, že aký blbec môže pred prémiovou vyššou strednou dať prednosť mainstreamovému kompaktu, ja som ale pri voľbe najslabší dízel vs. najsilnejší benzín mal jasno. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 04.10.14  08:18

Woody:

Já asi jak co .....kdybych chtěl auto pro radost z vyšším výkonem a měl třeba mega a něco, asi bych zvažoval zda si koupím např. novou Audi S3 nebo 2-3 leté Porsche cayman. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.10.14  07:50

Cov: Za sebe říkám, že tyhle cuky koupit 2-3 leté auto s hezky spadlou cenou mě opustily už dávno. Když nemám na nový, tak to nechci. Jo, nejspíš tedy nikdy nebudu mít Jaguára, Porsche ani Výrona >:D , ale to je mi celkem vzato šumafuk. ;-) Pořád je na výběr dost zajímavých aut, na který "dosáhnu".
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 04.10.14  07:40

iudex
    Mě se líbí F-Type ...

Pokud by si netrval na funglovce tak 2-3 letý Jaguár nebude zase tak nereálný, co jsem se díval přednedávnem na mobile de tak si nedrží moc cenu oproti německým prémiovkám. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.10.14  07:26

Zato mě jako příznivce značky vůbec nepotěšila Vitara. Celkově na fotkách vypadá roztodivně a nekecám, ale množství prostoru mezi koly a blatníky ve mě vyvolalo vzpomínky na dávný šok, který mi způsobilo provedení AWD u docela jiného auta. >:D [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.10.14  00:20

iudex
    Dyť to XE je v podstatě zase jenom takové menší Mondeo... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.10.14  23:25

Tom: super fotka, už teraz si horúci kandidát na pódium. :yes:
    P.S. Keď už spomíname novinky Parížskeho autosalónu, okrem konceptu TT Sportback by som si vedel v garáži predstaviť Jag XE: [odkaz] Tak keď raz budem veľký, pekný a bohatý... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.10.14  20:20

« Re: Aktuální číslo časopisu TG

Cov
    Za pět-deset let už to možná bude spíš v pr.... a prosadí se ještě více úředníci EU apod. 8-s ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 03.10.14  19:46

white label

Myslel jsem, že VW přijde s produkčním silnějším golfem 400R už do Paříže. Jinak to nafouknuté TT se mi líbí...a to co tahají z toho dvoulitru....už ani 300 koni nestačí, jsem zvědavý, kde to bude třeba za 5 let.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.10.14  17:14

Cov
    Zatím to nemám nijak, čekám (v Paříži zatím nic) na případné info o silnějším (údajně výhradně třídveřovém) GR.
    Teď Audi představilo kocept TT SpB s dvoulitrem naladěným na 400 koní v 6400 otáčkách a krouťákem 450 N.m mezi 2400 a 6000. K tomu mokré 7 st. dsg.
    [odkaz]
    To by mi úplně "stačilo". >:-[]
    Shodou okolností bych si tak přesně zachoval výkon (100 koní) na jedno (hnané) kolo.
    Teď mám v podstatě 2x100PS a po ugradu bych se dostal na 4x100 PS, takže relativně vlastně beze změny, akorát 4x4. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.10.14  16:50

Th
    GR teď začíná (po zdražení k vůli dlouhodobějšímu posunu kursu koruny) na 915.900,- , MRSC začíná na 780.900,- (rozdíl 135.000,-), což je o cca 14% méně. A verze Trophy, která má ke GR výkonově nejblíž je naopak o 4000,- Kč dražší, než GR.
    Tak kde je ten tvůj údajný třetinový rozdíl?
    A slevy jsou snad možné všude, osobně jsem u VW se slevou nikdy větší problém neměl a naopak, zeptej se třeba woodyho na aktuální "pohotové" jednání "česko-polského" Renaultu ohledně CRS.

Ale hlavně, tady přece primárně nejde o srovnání MRS a GR. Jde samozřejmě o princip, tedy zejména o poslední dvě věty z citace. A MRS není jediný příklad, který je tam jmenovaný.

Ohledně tvého tradičního zaklínání "lepší zábavou", cituji dále z TG:
    "Letos jsme s ním (GR) jezdili po zamrzlém jezeře, na zimních silnicích i na rozpáleném okruhu. A pokaždé předvedl něco trochu jiného. Za prvé schopnost udržet obrovské drifty a přenášet točivý moment bez zaváhání na to kolo, kde je ho nejvíc zapotřebí. Za druhé působivý grip a dynamicu - podle oficiálních údajů R zrychluje z klidu na stovku za 4,9 sekundy, ale my jsme naměřili, že je ještě o pár desetin rychlejší. Za třetí takový charakter jaký od rozvážně vyhlížejícího VW asi nečekáte. Díky syntezátoru, který zesiluje zvuk sání čtyřválcového dvoulitru, evokuje v režimu Race iluzi tlumeného osmiválce. Působivý repertoár, ne?"
    Takže jaká "lepší zábava" bude na zamrzlém jezeře, nebo zimní silnici s MRS, nebo o kolik větší bude jeho schopnost držet obrovské drifty?

V srovnávačce SPEEDu jsi úplně "zapomněl" (už minule) na důraznou kritiku (je to i v závěrečných mínusech) ohledně řazení manuálu u MRSC. A z celého testu nemám pocit, že by tam byl nějaký jasný vítěz. Prostě GTIP jako dokonalý kvalitně postavený univerzální hh se schopností na přání polykat s přehledem i spoustu km vs mnohem vyhraněnější a více úzce ("petrolheadsky") zaměřený MRSC.

A případné rozhodováni mezi GR a MRS Trophy je podle mě velmi vzácný jev, jsou to sice oba hh, ale z podstatně odlišných světů.

edit - líbí se mi jak argumentačně přeskakuješ z GR na GGTI, jak se ti to zrovna hodí. Cenu srovnáváš s GR, ale "zábavu" s GGTI apod.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 03.10.14  15:41

white label

A jak to máš ty, půjdeš do G7R nebo čekáš na G400?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.10.14  15:36

Většina testů se shoduje v tom, že aktuálně nejlepší a nejvyrovnanější je Golf R, ale co se zábavy týká, tak je na tom MRS Cup lépe a za cenu o třetinu nižší (reálně po započtení výše běžně poskytovaných slev) ;-) Takže už je na každém, co z toho zrovna preferuje a co je ochoten pro zábavu za volantem obětovat (nebo co mu doma projde).
    Pěkně to vytistuhuje závěr dvojtestu Honzy Červenky v posledním SPEEDu, kde hodnotí Golf VII Perf. velmi pozitivně, vezme si ho na dlouho cestu na Slovensko, ale protože má odpoledne volné, raději si na projetí ještě půjčí Megana R.S. Cup >:-[]

...tímto zdravím Valašsko ;-)

P.S.: Znám teď jednoho, co zrovna vybírá mezi Golfem R a Meganem R.S. 275 Trophy a protože nejezdí na okruhy jako třeba já, jeho dilema celkem chápu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.10.14  15:32

« Aktuální číslo časopisu TG

Citace z aktuálního čísla TG (dle mě minimálně citace roku, co se hh týče):
    "...z něj (G7R) dělá nejlepší hh současnosti na trhu a jeden z nejlepších vůbec.
    Co Focus RS, Astra OPC a Mégane RS, říkáte? Jistě jsou dobré, ale ze světa hh udělaly jen hloupé závody o to, kdo na přední kola pošle větší výkon. A s těmi křídly, nebo průduchy zašly v intencích superhrdinovských kostýmů až moc daleko. "

Tesat do kamene!
    Tímto zdravím Thomasina, nebo případné čekatele na nový (již předem rekordní) okřídlený CT-R.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.10.14  15:28

Hele, tak jako zrovna tohle by mi "nevadilo" jako druhé auto ;-) >:-[]
    Snesl bych i A3 Sportback 1,8T ve čtyřkolce :-!
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 03.10.14  15:10

To byl vtípek odkazující na tvou A6 ;-) . Ono je fakt, že i ta Cupra byla proti A4 dost prostorná. Na druhou stranu se mi líbí na stísněnost, kdy je vše tak jako blízko a člověk cítí, že je součástí toho celku.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.10.14  15:02

pot
    Zkoušel jsem to už párkrát a...vešel (dopředu)! Ale stejně mi prostorově mnohem víc vyhovuje nejen A6, ale i Golf. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.10.14  14:55

Th
    Díky, konečně sis koupil pořádné autoooo
    s tím správným logem - quattro! :yes: >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 03.10.14  14:53

Už jo? >:D
    WL by se do A4 nevešel >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…