white label 25.02.23 22:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
w-a
Co u toho SSS vypínáš (kromě SSS >:D ), tam jsou taky nějací asistenti? >:-[]
¨
P.S. U GTS naštěstí nemusím vypínat vůbec nic, nechám tam jen režim Sport a SSS se deaktivuje automaticky. -
woody-alien 25.02.23 22:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
iudex: Asi se musím podívat pravdě do očí. Jsem starej... >:D Ale u SSS to všechno pořád vypínám... ;-)
Dost bych se divil, kdyby na tebe takové "čudo" udělalo větší dojem, ale jak píšeš, dneska se na auta nahlíží často jinak, speciálně u lidí, kteří se vozí....a to i když sedí za volantem. -
iudex 25.02.23 20:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
woody: nemusíš Proace obhajovať, je jasné, že v súčasnej ponuke veľkopriestorových áut je to úplná jednotka. Nerozumiem prečo výrobcovia prišli k presvedčeniu, že MPV netreba a všetko zastanú SUV a crossovery. Tá čakacia doba na Proace na to jasne odpovedá.
Ale inak si nejak podozrivo chváliš asistenčné systémy. >:D
Ad Citroen C4: vieš že ja takýmto autám fandím rovnako málo ako Ty. Objednal som si Focus, dali mi tento zázrak. Ale na druhej strane neautíčkari jednohlasne chválili, im sa ten štýl SUV-kupé páčil. Proste Citroen to zahral na X4 a celkom mu to vyšlo, auto robí dojem drahšieho auta, v Španielsku ich bolo prekvapivo veľa. Druhá vec je, že je to typická navoňaná bieda, zvnútra typický Francúz (t.j. vymýšľame osvedčené veci nanovo a horšie, napr. hranatý volant), manuál stará škola á la varecha v ceste, spojka mäkká, riadenie úplne necitlivé a ľahké. No a najväčší bonbónik bol ten motor, prvé desiatky kilometrov som si myslel, že je to dízel, reku ide to tak akurát, ako by som od 1,5d očakával, na voľnobehu mierne triasol, pod plynom ryčal, skrátka klasika malý nafťák; až večer pozerám a na viečku nádrže že "gasolina". Celkom šok, aký nekultivovaný ten R3 je, to má koncern aj Ford zvládnutejšie. Výkonovo tých 96 kW stačilo, ale ako sme vošli do kopcov, tak bol problém, dlhé tiahle boli smrť pre malorážku. Ale zase som spravil na jednu nádrž 700 km, čiže spotreba primeraná.
Pradeda: CHR rozhodne nie je veľká ani široká, môj Focus II, teda nižšia stredná spred 13 rokov mala na šírku 1,84m. A v Španielsku som CHR videl plno, ostatne ako ostatných Toyot (všetko výlučne hybridy). A ak sú niekde úzke uličky a parkovacie miesta, sú to práve starobylé mestá južnej Európy, to u nás mám pocit že sme v Amerike čo do priestoru pre autá. -
woody-alien 25.02.23 19:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
praděda: Hned bych koupil ještě Aygo nebo Yarise na nákupní činnost....
No jo, ale někde to skončit musí. >:-[] Tohle tvoje vyjádření mi připomnělo komedii Zvíře, kde se filmová hvězda Bruno Ferrari obává o zdraví svého dabléra a režisér mu říká: Nechceš snad,abych platit dabléra tvému dablérovi ? >:D ;-) -
pradeda777 25.02.23 17:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
wl....ok...ale právě ta šířka v době, kdy se všechna auta rozšiřují a parkovací místa zůstávají stejně široká, je problémem. A navíc díky tomu, že většina lidí je odkázána na koupi ojetin a dohromady s jejich vrozenou bezohledností, je to pro majitele nových aut smrtící koktejl. A nezáleží na tom jak daleko od vstupu do NC zaparkuješ, časem se najde nějaký "borec", který si dá záležet na tom, aby se na tvém voze "podepsal".
C-HR má 1.8m na šířku bez zrcátek a je jedním z mála vozů, kde zrcátka nepřesahují šířku vozu. I tak je ale o 35 mm širší než M140i. Na délku je o 36 mm delší. Takže na rohlíkový expres stále dost "bulky". Velká škoda, že nemám širší garáž a 3 auta se vedle sebe nevejdou. Hned bych koupil ještě Aygo nebo Yarise na nákupní činnost.... :-! -
woody-alien 25.02.23 17:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
iudex: Sám dobře víš, že na dovolené bereš téměř cokoli, ale zrovna tenhle Citrouš je přesně typem auta, který jde úplně mimo mě a klidně si radši koupím dodávku. Ani se radši nebudu koukat, kolik za to vlastně chtěj peněz. -
woody-alien 25.02.23 17:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
wl, iudex, pd : Díky. Já chápu, že tohle není zrovna zajímavý auto, ale dřív jsem podobnými taky jezdil (H1, Dokker) a razím heslo, že pokud i tahle auta fungují a plní svou užitnou hodnotu, tak se je člověk (aspoň tedy já) naučí mít rád.
Navíc oproti těm výše zmíněným je tohle opravdu jiný level, mám od čtvrtka najeto cca 250 příměstských a městských kilometrů a ano, jezdit jako se Swiftem do zatáček se s tím fakt nedá >:D , ale ta variabilita prostoru (Magic Seats na mnohem vyšší úrovni), ještě rozumná velikost (5 m délky a výška 1,9 m = podzemní garáže v pohodě) a spousta funkční výbavy (velmi povedená zadní kamera vč. horního pohledu, přední i zadní senzory s vizualizací, výborné hlídání mrtvého úhlu, vyhřívání sedaček, bezklíčové startování i zamykání, automatická světla i stěrače, kompas >:-[] , navi, čtení značek atd., to všechno přispívá k pohodové přepravě.
Auto je i docela slušně odhlučněné a zvládá i naše silnice v relativním pohodlí.
Motor je klasický dvoulitrový HDI (144 k), samozřejmě že i chrochtá, ale když se drží na 2.000 ot a výš, tak o něm nevíš. Teď je ještě syrovej a nějak ho netrápím,ale už je vidět, že pojede slušně a na běžný provoz (myslím tedy to, abych nemusel být nuceným účastníkem "vláčků") to stačit bude. A je to sice předčasné, ale vypadá to, že i spotřeba bude slušná. Po těch 250 km příměstského a městského provozu (ale myslím opravdu provozu tzn. že auto stále nějak jede. Třeba v Praze už se o provozu v tomto smyslu slova mluvit nedá >:D ) mi tam svítí průměr 6,9 litru, což je prostě paráda.
Jinak měl ovšem Thomasino samozřejmě pravdu. Snížit, přitvrdit.... >:D
PS: Mám teď týden dovolenou a myslel jsem, že už bych konečně mohl uklidnit dušičku nějakou vyjížďkou na moto. No a prd, máme tady sněhovou vánici. -
iudex 25.02.23 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Pradeda: gratulujem k prírastku! GR Sport v červenej metalíze je najlepšie vyzerajúca verzia CHRky. :yes:
Inak ja som zhodou okolností tento týždeň jazdil na priamom konkurentovi CHRka, tiež kompaktný crossover (kríženec SUV, kupé a kompaktu s technikou a na podvozku nižšej strednej): [odkaz]
A ešte raz gratulujem aj woodymu. Hneď sa aj takéto čisto racionálne auto po dlhom čakaní vníma inak. A tá hnedá autu sekne.
pradeda777 25.02.23 13:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
wl....tak, tak...doufám, že to letos vyjde a budeš tam stát zase.... ;-) >:D >:-[]
C-HR je překvapivě dost velká kára. To jsem si plně uvědomil, až jsem ji zaparkoval vedle M140i. Zrovna tak jsem si tenkrát uvědomil, že Macan není o moc menší kára než X5, které stálo vedle ještě před nějakou dobou. -
white label 25.02.23 02:15
w-a
Paráda, vypadá dobře a ta barva mu sedí! :yes:
Velké auto se počítá dvakrát a velké auto, velká gratulace! :-)
Ať slouží tak skvěle, aby se vykompenzovala ta hrozná čekačka... ;-)
P.S. Si tu dnes připadám jak ve funclubu Toyoty! >:D -
pradeda777 22.02.23 13:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
tms...problém je, že moje druhé víkendové auto bude M140i a tam ty celoročky nepotřebuju. Právě proto je chci dát na C-HR, protože ho budu používat celoročně. Jestli s ním budu dělat i delší štreky to ještě nevím. Aby nakonec nebyla nákupní taška s M140i.... ;-) >:D >:-[]
Na C-HR dnes jde fólie. Zítra křemík a v pátek v 10 ráno bude předávačka....
Dnes jsem "spáchal" na 1er venkovní očistu, aby nevypadala jako Popelka, až bude vedle ní od pátku stát nablýskaná C-HR.... ;-) -
Thomasino 21.02.23 20:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Mohu potvrdit, že celoročky fungují v zimě dobře a zvládají na Jardovi i břečku a lehký sníh :-) Na druhé víkendové auto bych je kldině dal, ale nevím jestli bych je chtěl na hlavním autě a jezdit na nich i v létě. Za to mi těch 2x 1500 za přezutí a 14-18 tisíc za zimní gumy zase nestojí. No uvidíš sám. -
pradeda777 21.02.23 11:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
tms....Ještě že Cayman GTS je z výroby už snížen o 20mm proti běžnému Caymanu Jinak ty pružiny nemusí být tužší, stačí kratší a těžiště se sníží..
Tak to bohužel nefunguje. Konstruktéři nenastavují podvozek jen tak podle oka. Vše musí ladit. Když dáš kratší pružiny, tak je musíš zesílit nebo upravit tlumiče, jinak bys byl často na dorazech. Tak nebo tak, skončíš s tvrdším podvozkem.
Do těch celoroček chci jít hlavně kvůli soudružce. Často ji vozím na domov důchodců za mátí (příští měsíc 93) a teď v zimě bylo párkrát nemožné jet na letních a ona byla z toho vystresovaná. No a když bude jedno auto na celoročkách, tak máme vymalováno. Také jsem již několikrát četl, že kvalitní celoročky se již posunuly o hodně dál a jsou po všech stránkách velmi dobré. Jediné s čím si nejsu tak úplně jistý je, jak se bude vůz chovat na 19" kolech, která jsou v základu na C-HR GR Sport. Proto jsem originálně objednal další sadu kol na zimu v 18", ale pak zrušil a rozhodl se pro ty celoročky. No časem uvidíme, jak se bude vůz chovat na těch letních 19". Když by byl podvozek tuhý už na letních, tak bych potom asi koupil sadu zimních gum a přezouval.