Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Covenant 17.10.14 21:33
« Re: Zase o hothečoch
white label
Tak s tou 98 do Leona jsi mě překvapil ...jdu to omrknout na pana googla..a pro jistotu se zeptám zítra prodejce..mam za ním cestu.
Verva 100 je benzín, který se pohybuje od 99,3 do 101,6 jednotek....hned první příspěvek
[odkaz]
A tady je test, který nedávno vyšel na auto.CZ
[odkaz]
Nejlíp je na tom Verva a hned za ní OMV (Lukojl jako druhé nejlepší neberu...muselo se přidat aditivum od VIFU)
Verva má lepší mazivost, ale stačí si pročíst i pár fór a vice se lidí přiklání k Vervě.
-
white label 17.10.14 21:19
Cov
Nikoli, jak jsem už psal aktuální GR i Leon Cupra mají předepsané okt. č. 98 jako minimum, na rozdíl od GGTI.
A někde opravdu může být problém sehnat 98mičku.
Třeba u nás mají vysokoktanový benzín dvě bezinky ze tří, ale kousek od nás ve Frenštátě ho nekoupíš, mají ho sice napsaný na poutači/tabuli, ale reálně ho tam (údajně pro malý zájem) nekoupíš.
P.S. Proč je Verva 100 s 98 oktany údajně lepší, než MaxxMotion se 100 oktany? -
white label 17.10.14 21:11
w-a
Bílé nové eRko jsem viděl už v Dubai na salonu VW a jedno bílé 5dv. eRko je i tady na Zlínsku. Bílou bych na eRko nevybral určitě. Pokud je běžný Golf v eRlinu, tak si ho laik s eRkem klidně splete (a naopak), zvlášť v "přemnožené" bílé.
-
Ronault. 17.10.14 20:46
Covenat: Já teda nenechávám nic náhodě, tankuju Vervu diesel a ještě aditivuji VIFem >:D Jsem v tom trochu ujetý, ale zase v celkových nákladech na provozování auta je to kvalitní palivo oprti ušetření v tankování u JZD minimální náklad.
Ještě jsem, vím, že tady jsem jeden z posledních naftových mohykánů (když woody přesel i s dodávkou na benzín..., ještě, že je tady allroad WL), přemýšelel, že bych jezdil na prémiovou naftu od Eurooilu, neměla by mít biosložky. Už jsem ji i zkoušel a teda nepoznal jsem nějakou změnu mezi Vervou a ani ve spotřebě. Krom těchto dvou naft jsem ale nikdy jinou do Megana netankoval, teda teď v HR jsem musel tankovat jejich prémiovou. -
woody-alien 17.10.14 20:33
wl: >:D :yes: Ale předběhls mě. Zrovna jsem chtěl udělat cover verzi s podtitulem "Pro tunery"
Kup si ééééRko, kup si ééééRko, nesniž vole, ani péééérko.... >:-[]
Jj, ta představa je opravdu krutá a vzhledem k tomu, žes spokojen s dosavadním vozem, můžeš to sledovat s klidem. No a mě eRko a chvála na něj nedrásá, čili můžu být taky v klidu. Mimochodem, v úterý jsem ho viděl v Praze na Vypichu, v bílé tak nenápadné, že bych ho málem přehlídl. A seděl v něm Osmani Lafitta nebo mu byl aspoň dost podobnej. [odkaz]
;-) -
Covenant 17.10.14 20:06
iudex:
Tak to je trochu výhoda vzhledem k hustota čerpacích stanic které mají jen 95...jinak je to jak píšeš ty a white label Cupra jezdí na 98 a může i na 95, ale sníží se výkon kvůli klepání.
white label:
Včera jsem se do toho celkem ponořil a nejlepší by mněla být Verva 100 a hned za ní OMV. Zajímalo mě jak je to vlastně s tou degradací prémiových paliv, zda se neoplatí raději koupit kvalitní 95 a aditivovat ji dodatečně a podobně... což mi vyvrátil následující odkaz, ale jen za podmínek, pokud člověk tankuje premiové palivo od OMV nebo firmy které to od ní z Rakouska odebírají..což je právě Benzina a bývala to asi i Shellka....protože nejde jen o oktanové číslo...
Tak pokud to někoho zajímá, v diskusi v druhém příspěvku je vysvětlení přímo od OMV jak je to s degradací a biosložkami v prémiových (98-100 oktanových)palivech u nás:
[odkaz]
Carrera 100 se dnes jmenuje 100(MaxxMotion OMV) -
-
woody-alien 17.10.14 19:08
wl: No já myslel více brouků, že jako víc jich udělá větší humbuk. Představ si ten sbor v hlavě - Kup si éééééééRko, kup si éééééééRko, jezdí skvěle, synku, dcérko. >:D ;-)
Ten názorový veletoč od NEVER přes WHY NOT až po YES BUT >:-[] je typický a zažíval jsem ho taky. Však víš, že ten příplatek se mi pranic nelíbil. A co se týká "světelných let", to se možná spíš než vývoje DSG týká myšlenkového vývoje samotného autora toho výroku. ;-)
PS: Chtělo by to nějakého dobře informovaného insidera, abys věděl, jestli GR400 opravdu bude a pak bys mohl jen čekat. Ale myslím, že ty stejně nikam nespěcháš. :-) -
white label 17.10.14 17:44
w-a
Brouky mám v hlavě "jen" dva, GR a GR400, přičemž o tom druhém se toho zatím definitivně moc neví. Myslím, že mám poměrně jasno v tom, že pokud má mít hh výkon okolo 300 PS a víc, s fwd mi to smysl prostě nedává.
U toho srovnání převodovek je krásně vidět, jak autor postupně mění názor na dsg, z původního zcela jasného NE, je nakonec ANO, s jediným podstatným ALE (vysoká cena).
Názorově má ke mně (ohledně dsg) nejblíž Marek (snad to není ten z reklamy na Snickers) .
S dsg v G7 GTI jsem zatím nejel, ale myslím si, že tvrzení o jeho (6st. "příčném" mokrém) dsg ("od prvých generácií ušla svetelné roky dopredu") bude spíš nadsázka. Např. mezi GTI5 a GTI6 k žádnému významnějšímu posunu u dsg (z pohledu řidiče/uživatele) nedošlo. Mezi dsg u G4 R32 a dnešním 6st. dsg bude rozdíl určitě větší, ale doslova "světelné roky" to velmi pravděpodobně nebudou. -
white label 17.10.14 17:08
iudex
Běžně se uvádí hlavně minimální ("min.") oktanové číslo se kterým se dá bez problémů (i dlouhodobě) jezdit, aniž by motor strádal ohledně životnosti apod.
Jak na GTI5, tak na GTI6 je na víku palivové nádrže napsáno: "min. 95 RON/ROZ Super, Premium". Minimum, ale nemusí být optimum, proto se třeba u GTI5 uvádělo, že výkonové parametry uváděné výrobcem odpovídají použití benzínu super plus (98 okt. a víc). Třeba G7R (stejně jalo aktuální Leon Cupra) má minimum 98 okt.
Někdy bývá na víčku jak předepsané minimum tak doporučené "optimum", např. 95/98okt. -
iudex 17.10.14 15:34
Cov: N95. GTI má predpísanú 95ku a teda plný výkon by mal dosiahnuť aj s ňou. Skúšal som aj 98čku, ale žiadny rozdiel som subjektívne nezaznamenal (a objektívne nemeral). Možno ale Tvoja Cupra bude mať s ohľadom na vyšší výkon (prepĺňací tlak a vyššie riziko klepania) predpísanú 98čku; Golf R má totiž predpísanú 98čku a výkonovo má Cupra bližšie k Rku.
wl: tuším prvá generácia 2,0TSI mala predpísaný N98, tak sa mi marí, že to pri GTIčku VI niekde uvádzali, že na rozdiel od predchodcu už stačí N95.

Když si otevřeš konfigurátor Seatu a klikneš na 5dv. Leon, tak hned druhý sloupeček je palivo, a jen Cupra tam má uvedeno Benzin 98:
[odkaz]
Co má Cupra předepsáno na víčku palivové nádrže nevím, ale u GR se ve specifikaci přímo uvádí min. 98.