pradeda777 09.03.23 12:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Dany.....hahaha...právě proto si někteří kupují 3 i více aut. "Horses for courses"....jak se říkalo v Austrálii.... :-! :-! :-! Co se týče M140i, tak to je vhodné na to, na co jsem ho kupoval, ale příležitostí je málo. Jinak je to jako mít zahradní bazén v Melbourne. Málokdy ho využiješ, ale když ho náhodou potřebuješ, tak ho máš.... ;-) >:D >:-[] -
Dany 09.03.23 12:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Dedo, ja mám slušnú predstavivosť ;-)
Pointa má byť v tom, že si môžeš dovoliť kúpiť auto, aby si zistil že nie je vhodné na to, na čo si ho kupoval? -
pradeda777 09.03.23 10:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Dany....ano, máš pravdu. Pro většinu lidí by to co píšeš dávalo smysl. Ale já se do většiny nepočítám, protože většina lidí by si něco takového jako M140i nikdy nekoupila a zrovna tak ani C-HR. My, co si kupujeme takové "věci" máme myšlení poněkud odlišné a proto i naše závěry jsou pro "většinu" nepochopitelné....... ;-) >:D >:-[] Už v 69, když jsem odešel do exilu bylo jasné, že jsem výjimka, protože těch dvacetiletých, co šli sami do emigrace byla v Austrálii opravdu jen hrstka. V Melbourne jsme vlastně byli jen my jediní. :-! -
pradeda777 09.03.23 10:13
iu...tento obrázek mluví za vše....extra rozměry, i když malé, jsou při manévrování znát.
I na obrázcích, které jsi poslal, když si najdeš pohled na oba vozy vedle sebe zezadu (Rear), je ten rozdíl jasně vidět.
Ano, Civic je nesmyslně dlouhý. A výhled z C-HR je dobrý (vpředu), ale z X5 byl lepší.... ;-) >:D >:-[] -
Dany 09.03.23 09:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Dedo, kvôli 3 centimetrom kupovať ďalšie auto . To by si vymýšľanie dôvodov na kúpu nového, ďalšieho auta dotiahol najďalej >:D
Však máš za tie roky aj skúsenosti
Trápiť na krátke trasy šesťvalec a mať v garáži hybrid. To by som asi zle spával.
Radšej to predaj a nebudeš mať veľké špatné myšlienky -
iudex 09.03.23 08:38
Tak tvrdiť, že CHR je do mesta moc veľké a citeľne väčšie, ako 1er, to je trošku prehnané.
Tu máš vizuálne porovnanie rozmerov zo všetkých strán: [odkaz]
Rozdiel v dĺžke aj šírke len 3 cm, to je absolútne zanedbateľné. Proste obe kompaktné autá v pohode do mesta (taký Civic je oproti CHR o 23 cm dlhší, to už by som akceptoval ako citeľný rozdiel), naviac CHR s vyšším posedom by mal byť na tom lepšie čo do výhľadu.
pradeda777 09.03.23 07:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Dany....oproti 1er je C-HR opravdu o dost větší ve všech směrech kromě délky, [odkaz]
Výhled? Zepředu je super. Ano, ze zadních sedadel je to horší. Ale tam bude občas sedět jen plebs.... ;-) >:D >:-[] C-HR muselo ten výhled obětovat stylingu, jinak to bohužel nešlo... :-! -
pradeda777 08.03.23 15:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
iu....párkrát jsem již s C-HR pro rohlíky byl. Ale po Yariskovi i 1er, mě připadá do města moc velké. Já si docela na 1er zvykl a kdybych si tedy nechal 1er, tak bych asi používal jako rohlíkový expres právě 1er.
Na druhé straně určitě bych se cítil líp v něčem menším, třeba už kdysi vzpomínaným Mini nebo nový Yaris nebo Aygo X.
Ale loučení s 1er (i když jsem s ní toho moc nenajezdil), by bylo k.u.r.w.a těžké..... :-( -
iudex 08.03.23 15:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
970t Kč, to je 41t eur, za 6-ročné auto (aj keď s minimom km) podľa mňa výborná cena. Ale záleží, či chceš mať druhé auto.
a) CHR bude ideálny rohlíkový expres do mesta, ale aj na dlhšie trasy, takže menšie mestské nepotrebuješ. Ak teda vystačíš s CHR (čo podľa mňa určite vystačíš), tak predaj. b) Ak ale chceš mať druhé auto pre zábavu, tak si nechaj 1er. Kupovať hotheč či športiak pri dnešných cenách a dodacích lehotách je nezmysel, to radšej nechať bávo. -
pradeda777 08.03.23 14:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
iu....já tam psal 3x....naposled dnes ráno. Ale pouze redakci.....
Mám nabídku na M140i 970 000 Kč.......mám prodat?
S C-HR jsem ještě toho moc nenajezdil. Zatím se učím jak správně nastartoval a odjet a také jak zase všechno správně při dojezdu vypnout..... ;-) >:D >:-[] Stěrače a světla už zvládám....měl bych...
je to obvyklý Toyota systém.... ;-) >:D >:-[] -
iudex 08.03.23 14:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Tak konečne Machi na moje urgencie spojazdnil prihlasovanie. Niekto niečo nové? Ako sa zabehávajú nové vozidlá?
Inak podľa viacerých zdrojov sa situácia s novými autami zlepšuje a zľavy sa vracajú: [odkaz] -
pradeda777 27.02.23 10:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
iu....C-HR dojmy? Vesměs pozitivní, ale zatím jich není ještě dost. (Ujeto 55 km). Pocity za volantem určitě lepší než v RSQ3, které působilo těžkým dojmem, téměř jako při řízení X5 (4x4?). Samozřejmě výkonově bylo RSQ3 někde jinde,
Měl jsem obavy z 19" kol, ale je to ok. Pomáhají i pneu, které jsou 225/45 čili bočnice jsou dostatečně vysoké a měkké a tak, i když je pružení na GR Sport tužší, jízdně není problém. Pomáhají také sedáky, které jsou opravdu velmi pohodlné.
Řízení je spíš lehké, takže by vůz snesl i širší pneu.
Výkon? Na tento typ vozu tak akorát. (0-100 8.2) Zatím to nemám dostatečně vyzkoušené v různých situacích.
Vůz se rozjíždí na elektřinu. Kdy naskočí benzin, to jsem ještě nevysledoval. Chce to asi trochu víc sešlápnout plyn. pedál ... >:D Spotřeba? Zatím jsem nezjišťoval.....
Nějaké nepříjemné vytí z CVT jsem ještě nezaznamenal. U Yarise to bylo jasné, ale i tam se na to dalo zvyknout, žádné drama.... -
iudex 26.02.23 20:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
A vyzerá to, že GR86 v dĺžke dodacej lehoty prekonajú aj woodyho Proace: Muldix objednával 2/22 a dodanie má aktuálne plánované na 9/23. Teda krásnych 19 mesiacov. >:-[]
P.S. pradeda: a nejaké dojmy z auta nedáš? Asistenčné systémy ma nezaujímajú, skôr podvozok, jazdné vlastnosti, výkon, fungovanie hybridného pohonu... -
pradeda777 26.02.23 10:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Se systémem hlídání pruhů jsem se setkal poprvé na mojí X5 v roce 2014. Nebylo to nějak otravné, spíš bych řekl, že to bylo v mém případě docela užitečné, protože X5 byla docela široká a tak než jsem si zvykl, to vrnění ve volantu jsem absolvoval docela často. ;-)
Při předávání C-HR nám prodejce, sedíce s námi v autě, půl hodiny trpělivě vysvětloval, co všechno auto umí a nakonec nám řekl, že bude dobře, když zaúkolujeme naši vnučku, aby nám ty věci zprovoznila a následně nás proškolila.... >:D >:D >:D
Komfort během cestování je vykoupen servisní náročností. Podle nové analýzy společnosti J.D. Power jsou množící se technologie pokrokových informačních a zábavních systémů nejproblematičtější částí a u novějších modelů je přemíra nadstandardní elektroniky zdrojem poruchovosti. -
woody-alien 26.02.23 07:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
wl: Ano, ten systém hlídání pruhů je tam sériově. To by mě snad nenapadlo ani ve snu nechat si tam také niěčo dodělávat. Co jsem koukal, tak novej mild-hybridní SSS toho má ještě víc - mrtvej úhel, rozpoznávání značek, únava řidiče, sledování pohybu za autem...
ad ESP: Popravdě ani ne. Vlastně je až s podivem, nakolik je tam ESP benevolentní.

C-HR, ak pominieme design (a výhľad dozadu, šikmo dozadu a nemusíš sedieť ani vzadu), je celkom ideálny kompromis na rohlíkové a iné záležitosti. Ideálny pohon do mesta, v pohode rozmery nižšej strednej, sofistikovanejšie riešenie podvozka, odhlučnenia, netreba zabudnúť na top podmienku N/V... Proti malým autám, keď ostaneme u značky, tak Yaris, nebodaj Aygo je to nebe a dudy.
Ja sa len snažím prísť na to, keď ako vravíš "inak myslíš", čo to vlastne znamená.