woody-alien 26.10.14  20:46

« Re: Hlasujem

iudex: Původně jsem myslel, že jo, ale když jsem si pak ty fotky prohlídl, děkoval jsem všem Svatým, že už je vás tolik a nemusím se přihlašovat. ;-) Hlavně mi na všech chybělo rozpoznatelné téma, aby to bylo jasné bez sáhodlouhého vysvětlování. Ale jinak to byl opravdu fajnový výlet a do Mostu se určitě vrátím až budu mít čím. Borek mě sice stále poňoukal, abych protáhl Swiště, ale raději jsem to neudělal. Poslední bych nejspíš nebyl, ale kdo ví. Když jsem tam viděl ty frajery ve Feldách, připomnělo mi to kapelu s příznačným názvem Suicidal Tendencies. >:D Do zatáčky naplno, šílený hvízdání gum, smyk jako kráva a ještě dalších 100 metrů tu rozhoupanou bárku rovnali, jak jim to šněrovalo ze strany na stranu. Fakt blázni. >:-[]

Ronault. 26.10.14  20:39

« Re: Hlasujem

iudex: Díky za hodnocení :-) No pokud je to jen tím, že na druhém místě jsem jen kvůli naftovému kombíku, tak to po stránce fotosoutěže jsem rád. Spíše mám problém a narážím na hranice, které jsi popisoval u Thomasina. Můj foťák se nezměnil od doby, kdy jsem měl prvního Favorita a fotil fotky s ním a hranice dle toho i končí a přiznám se, že mě to nějak přestává bavit. Proto se i méně zúčastňuju. Budu muset na svém spořícím účtu udělat další obálku na fotťák :-) Canon PS A590 mi už přestává stačit [odkaz]
    Ale každopádně díky :-)

Petrienko: Díky. No se světlem si nešlo moc pohrát a nebyl čas, ale hned jak jsem jel kolem, tak jsem věděl, že tady. A pak už se jen stačilo držet základních pravidel pro kompozici fotky :-)

foto iudex

iudex 26.10.14  20:24

« Hlasujem

Pot: samozrejme Tvoje hodnotenie pozorne čítam a v mnohom sa s Tebou zhodujem. Tak aj ja idem na hlasovanie a trochu okecu k tomu:
    Thomasino: od prihlásenia fotky som vedel, že bez ohľadu na ostatných budeš mať medailu. Takto si predstavujem ukážkové prevedenie témy: aby bolo jasne vidieť, že je to na výlete niekde ďaleko, nielen pri ceste 2 km za mestom. Zároveň je to dokonalý výlet pre hotheč na zakrútené alpské cestičky a keď Ti vyšlo i počasie, výsledok je ukážkový. Len ako písal Poterienko, troch uušlo vyváženie bielej (automatika foťáku to dala moc do studených tónov, čo je síce pre oblohu fajn, ale pre zvyšok je to moc studené. Kedy si fotil do RAWu, vieš to v pohode upraviť, ale asi fotíš do JPEGu a tam s tým moc nespravíš). Ale to je len detail, ktorý Tvojej fotke zaslúženú medailu nevzal.
    AnGeor: tiež na prvý pohľad jasné, že je to long trip a si hooodne ďaleko od domu. Mimozemská diaľnica v noci, vhodné nasvietenie a k tomu neidentifikovaný letiaci objekt na oblohe dávajú dohromady pôsobivý výsledok. Možno len drobná výchrada k technickej stránke: auto sa mi javí dosť neostré.
    Vranis: výlet s roadsterom na Pezinskú Babu je rozhodne lákavý: pekné počasie, ostré zákruty horského prechodu a silná zadokolka je optimálna kombinácia. Škoda, že fotka samotná je taká trochu nemastná-neslaná, farby fádne, čo trochu zráža potenciál miesta.
    Poterienko: ako som už písal, super fotka na to, že ide o mobil, kvalitne zachytiť hmlu a prítmie nie je jednoduché a fotka má atmosféru. ČB nie je zlá, ale s ohľadom na farebnosť oblohy pri západe (východe?) slnka na iných fotkách, čo si tu dal, by som volil farebnú verziu.
    Brandon: prvý príspevok do súťaže s novým autom sa cení; kompozične i tematicky je to OK, chýba však výraznejší impakt kvôli nijakému počasiu (fádna obloha i farebnosť, nízky kontrast) a šedé auto tam potom zbytočne splýva.
    Eliot: pekný výlet príznačný pre SUV, zaujímavý borovicový les. Avšak postproces je pre mňa už trochu prisilná káva, divné farebné tónovanie, posterizácia v oblohe ; fotka to podľa mňa nepotrebovala.
    wl: ešte že si to trochu objasnil, inak by som tápal, o čo na fotke ide, je to trochu kompozične komplikované a oko nevie, čoho sa zachytiť a zmätene behá po fotke. Každopádne by som rád videl auto z iného uhla, kde vlastne stojí.
    Thomson: vtipná kompozícia, obsah toho "piknikového koša" som si všimol až na druhý pohľad. Tematicky perfektné najmä pre mňa, keď moje deti automaticky každý výlet berú ako príležitosť na piknik a už pár kilometrov od domu sa pýtajú, kedy budeme jesť a či bude piknik, takže ma tento "olejový piknik" veľmi pobavil a dávam :yes:
    ja: ako tradične zlá voľba, ale nechcel som dať obvyklé auto odstavené pri ceste, lebo som vedel, že Alpám a podobným atraktívnym destináciám nemôžem konkurovať.
    Ron: v podstate detto ako pri Thomasinovi: atraktívne prostredie, pekné počasie a lákavé cesty, jasný kandidát na zlato; bojoval si bok po boku s Tomom a nakoniec v jeho prospech rozhodli dva detaily: že auto odfotil spredu a že RS predsalen viac láka na tie horské cesty ako naftový kombajn. >:-[] Ale medailu máš istú.
    Kubass: pre Teba typické, žiaľ pre mňa neveľmi stráviteľný postproces.
    A teda poradie:
    1. Thomasino
    2. Ronault
    3. AnGeor
    Každopádne všetkým veľká pochvala, takáto hojná účasť tu už dávno nebola a úplne inak sa hodnotí a vyberá pri takomto kvalitnom a početnom zastúpení.
    P.S. Woody: mohol si niečo z toho Mosta dať, aj to je fajn výlet ísť na okruh povoziť sa (aj keď len ako spolujazdec).

poterienko 26.10.14  18:25

« Poterienko omáčka

Thomasino: Fotka jako celek dobrá, bohužel jí chybí něco výrazného. Stejně tak se mi moc nelíbí ladění do modra. Naopak auto tam vypadá perfektně.

AnGeor: Noční fotky (většinou) fungují výborně. Zde se to potvrdilo. Za mě bych vyladil přepal na silnici a SPZ + třeba mobilem lehce osvítil bok auta, aby byl světlejší.

Vranis: Téma tu je, zde si dokonce živě umím představit, jak jsi to pak odpálil stylem třista z místa. Bohužel jako fotka je to takové...obyčejné.

Brandon Walsh: Krásné auto (za ty peníze) a krajina. Jen opět taková jednoduchá fotka a nelíbí se mi kole směrem k foťáku. Většinou vypadá lépe, když jsou na druhou stranu.

Eliot: Konečně změna a "vofróud woe" :yes: . Líbí se mi ten tonemaping na spodní části fotky, kdy dělá takový herní dojem. Naopak to trochu pos.... na konci stromů, které ztmavil.

WL: Zajímavé zakomponování stínů, na můj vkus ale v moc složité scéně. Osobně je mi taky trochu nepříjemné, že mám pocit brzkého pádu.

Thomson93: Zde se mi líbí ta propracovanost (neříkám, že jinde není), celkově i zajímavé světlo, které doplnilo přiblísknutí bleskem. Osobně bych opět otočil kola na druhou stranu a udělal menší výřez - širší záběr.

iudex: Ty jsi mě naštval :D. Taková super byla ta druhá fotka, byl by jsi u mě NO 1 a ty přihlásíš tuto >:-[] . Ale k věci - super je citelné rozmazání, naopak mi trochu vadí, že tam není moc ostrých věcí, které by dělali kontrast.

Ronault: Asi jedna z nej fotek galerie. Velice dobrá kompozice a super světlo.

Kubass: Jeho klasika, která mi dycky bije do očí - přeupraveno. Extrémní tonemaping/zvýraznění zapříčinily lehký rozpad fotky a přeostření. Ale jinak se na to docela hezky kouká....než mne začnou pálit a krvácet oči. >:-[]

woody-alien 26.10.14  16:25

« Re: Hlasuji

pot: Já to taky čtu, a někdy i sám píšu. Tentokrát ovšem bylo těch sobě aspoň částečně podobných fotek tolik, že bych psal pořád jen dtto. ;-)

white label 26.10.14  15:12

Ron
    Jj, posun "v čase" zpět může být pro různé systémy problém, a obvykle větší, než při posunu dopředu.
    Výhoda to může být třeba v bordelu, kde si můžeš jednou za rok užít hoďku zdarma (od 2 do 2)... >:-[]

white label 26.10.14  15:00

pot
    Já to čtu vždy (i když, ne vždy píšu) a věřím, že ostatní taky, jen na to každý nezareaguje, takže to pak může budit dojem, že to nečtou všichni. ;-)

poterienko 26.10.14  14:49

« Re: Hlasuji

WL: Ty to čteš? Pokud ano, tak jsi 1 z 11 a to už stojí za napsání.

Ronault. 26.10.14  14:23

« Re: Zahájení hlasování

Ad chronologie času při přesunu... vy se tomu smějete, ale já právě tentokrát díky tomu měl docela zapeklitou situaci.

Dneska jsem měl službu. Pacientka přišla so ambulance a byla zadána do systému ve 2:36, vyšetřil jsem ji, poslal na další vyšetření (sono, rtg, odběry) a než přišla zpátky, tak čas sevrátil na 2:00 a v cca 2:10 jsem dokončoval lékařský nález. Jenže po dokončení je nutné zadat číselnou diagnozu, což systém odmítl potvrdit "Nelze zadávat diagnozu v datu před registrací pacienty". Posunul jsem teda čas zadávání diagnozy a ejhle, systém ukázal, že "Nelze zadávat diagnozu do času, který ještě neproběhl!", patová situace. Takže jsem diagnozu nezadal a systém to nějak prolouskal, přece tam nebudu čekat 25 minut (podařilo se to až ráno)... Jenže podobný problém nastal se zadáváním výkonů pro pojišťovnu, kdy prostě taky nelze zadat výkon v čase před příchodem pacientky do ordinace 8-s

A nejhorší na tom všem je, že daná slečna přišla v půl třetí ráno s tím, že má od rána normální průjem (jakoby si nemohla vzít Endiaron a živočišné uhlí?, přitom zdravotní laboratka 8-s :no: , čili jasný důkaz, že 90 Kč za ošetření v pohotovosti je málo), docela mě tím vnitřně vytočila (navenek je nutné se usmívat a odborně radit jak léčit průjem) a nakonec mi to ani nikdo asi nezaplatí, protože to bylo v čase, který v podstatě neexistoval 8-s A nejsem si jistý, jestli si můžu vykázat 25hodinovou směnu k proplacení 8-s :-| >:D

woody-alien 26.10.14  13:59

« Re: Zahájení hlasování

wl: >:D :yes: To tedy byla smůla, že tu zrovna nikdo nebyl. Mohl jsi víc než kdy jindy v diskusi uplatnit svoji předvídavost a dobrý odhad. >:-[]

white label 26.10.14  13:54

pot
    Jak "stejně nikdo nečte"? Spíš to nikdo nepíše, zatím nikdo nedal komentář ke všem fotkám, zřejmě i proto, že jich tentokrát není zrovna málo. ;-)

white label 26.10.14  13:52

Leg
    >:-[] Zkoušel jsem systém, jak si poradí při změně času. Poslal jsem příspěvek v čase 2:56 a pak další za 9 minut (3:05LČ/2:05ZČ), ten se ale díky posunu času o hodinu zpět dostal o 51 minut před starší příspěvek z 2:56.
    Pokud bychom tady v tu dobu diskutovali, byl by z toho parádní "chronologický guláš". >:D ;-)

poterienko 26.10.14  13:23

« Hlasuji

Tentokrát vynechám omáčku kolem, stejně to nikdo nečte.
    1) AnGeor - asi nejdynamičtější fotka, hezky se na to kouká, jen škoda toho přepalu na zemi. Jinak super ta obloha.
    2) Kubass - ačkoli je ta fotka šíleně zprasená editací (přeostření, přezvýraznění), tak má prostě koule, což platí i o tom autě.
    3) Thomasino - mohl bys být první, ale fotka mi připadá taková nedomrdlá...Jinak místo :yes: , auto :yes: kompo :yes:

Ronault. 26.10.14  12:47

« Re: Zahájení hlasování

Díky za dva pěkné ohlasy, nečekal jsem, že někdo bude vůbec do pvní trojky mou fotku umísťovat, přecejen konkurence je obrovská a vůbec netuším, koho vyberu já :yes:

Jinak kdyby někdo chtěl mrknout na dalších pár fotek z roadtripu přes CZ-A-I-SLO-HR-BIH-H-SK-CZ taky tade je pár ze kterých jsem vybíral do fotosoutěže:

foto Covenant

Covenant 26.10.14  12:31

Hlasuju:

Bylo to těžké rozhodování, ale pořadí prvních třech je následující..

1. Kubass
    2. Thomasino
    3. eliot

PS:
    woody-alien
    Pěkné fotku z Mostu..už aby bylo GTI doma ;-)

woody-alien 26.10.14  09:04

« Hlasování a Subota v Mostě

Tady jen pár momentek z Mostu. [odkaz]

Suboty se k sobě tiskly ;-) , snad že byla dost zima. Dopoledne nebylo překvapivě ani moc narváno, takže pro jízdy docela ideální. Nechyběla ani veselá příhoda z natáčení, kdy Borka před ním jedoucí stříbrný Civic rozvášnil natolik, že v posledním kole zapomněl chladit a provizorně pak pojížděl po parkovišti. "Co je ? Ty nechladíš ?" "To už je poslední kolo ?" "Jasně, jsi neviděl praporky ?" "Ani jsem si nevšiml" "A proč myslíš, žes je všechny předjel ?" >:D

Clio RS zajelo v obsazení řidič + spolujezdec čas 2:08, což značí průměrnou rychlost cca 119 km/h. Takhle to nevypadá, ale na hranici smyku a leckdy i lehce za ní jsme byli víc než často. :-)

foto Vranis

Vranis 26.10.14  08:40

Hlasujem

1.Thomasino- jednoznacne prve miesto, nadherna fotka :yes:
    2.Ronault- jednoznacne druhe miesto, taktiez krasna fotka :-)
    3.eliot- IRL to nebude uplne prirodzene prostredie pre X3 ale podla mojho nazoru si do bodky splnil zadamie pre tento mesiac :-)

4.Kubass

Celkovo sa v tomto kole zisli podarene fotky a dlho som rozmyslal, kto u mna nakoniec skonci na tretom miesto. Kazdopadne pochvala vsetkym, bodaj by sa kazdy mesiac zislo 11 fotiek :-)

woody-alien 26.10.14  08:39

« Re: Zahájení hlasování

Tak já to začnu lehkým okecem. Z řady výletních momentek, kde u některých dělá atraktivní prostředí velkou část dojmu (a to samozřejmě nemyslím jako nějakou kritiku), pro mě jaksi "vystoupily z řady" 4 fotky. Misty morning, Ready to Jump, (snap)Shot by Driving a Off the beaten path. A jaké je tedy rozuzlení ?

1. poterienko
    2. eliot
    3. white label

Iudex těsně pod čarou. Nemáme všichni jednotnej náhled a tady se shodnu s Brandonem. Tahle fotka není vůbec špatná, ale raději bych jako přihlášenou viděl "Boys Just Want to Have Fun" ;-) [odkaz]

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 26.10.14  06:51

HLASUJEM:

1 Thomasino
    2. Ronault
    3. White Label
    ------------------
    IUDEX: tešil som sa ako ti dám prvé miesto a ty vyberieš toto >:-[]
    PS: ak by sa niečo za tie roky >:D v hlasovaní zmenilo, prosím, upozornite ma v sz

foto Leg

Leg 26.10.14  06:17