Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 28.10.14 17:04
« Re: Hlasování pokračuje
Ron
Pokud je to pro někoho hádanka, pak odpověď je poměrně jednoduchá, máme téma "Moje auto na výletě", což fotka splňuje vlastně dvakrát, jednak je to výlet na skokanský můstek do Frenštátu p. R. a zároveň to symbolizuje "výlet" do vzduchu, při následném/případném skoku z můstku. -
Ronault. 28.10.14 16:34
Tak já taky zahlasuji než to nestihnu:
Thomasino - výborné prostředí, sytost, auto... Trochu mi ale k dokonalosti chybí v tématu moje auto a výlet nějaký směr a taky trochu plastičnost fotky, nějaký záchytný bod. Nicméně paráda.
AnGeor - z téhle fotky dýchá cestování a výlety, zpracování taky výborné.
Vranis - Auto vyloženě vybízí k tvorbě fotek tohodle typu a díky tomu i boduješ. Fotka má zvláštní nádech, takového starého foťáku, pokud to byl cíl, tak se docela podařil, pokud ale jen výsledek focení, tak moc ne.
peterienko - jak jsi zveřejnil tuhle fotku, věděl jsem, že tohle je vítěz. Nevím proč, ale mě se tohle zpracování a válející se mlha líbí... a po několika jízdách mlhou (nevím, že mám na ní nějak štěstí) mi to i připomíná výlety.
Zino, tedy BW - hmmm... co říci... umíš lépe :-)
Eliot - velmi dobrá kompozice, velmi dobré prostředí a zpracování mi připomíná slavný film Cesta do pravěku :-)
WL - Jako vždy především originálně. Je to spíše taková vtipná fotohádanka ve smyslu "Co tím chtěl autor říct?"
Thompson93 - sice slabší prostředí, ale dohání to výborný nápad a dobré zpracování detailů :yes:
iudex - Co dodat?
Kubass - trochu už je to tvé zpracování za hranou a často se opakující téma, ale jinak fajn.
Tentokrát je hlasování obzvlášť těžké a nemohl jsem se rozhodnout a několikrát i měnil, ale co, nejde o zlaté trenky, takže:
1) poterienko
2) Thompson 93
3) Eliot -
Thomasino 28.10.14 15:48
Woody - ale i u čtyřválcových turbobenzínů se dá udělat pěkný zvuk, jen se to musí umět. Třeba mě překvapila na živo Alfa 4c s pěkným zvukem :-) Ikdyž i tady platí, že každému se může líbit něco jinému.
Jinak MRS zvenku taky vůbec není slyšet, ale při tom uvnitř když se na to šlape to zní celkem rozumně (ale může to být ještě mnohem lepší!!). To ale platí až pro verzi 265. Předchozí 250 na tom byla hůře. -
white label 28.10.14 15:40
w-a
Jo, s dsg je zvuk určitě lepší (jak jsem psal, problém konkrétní konfigurace), což platí i u G5 GTI a byla to jedna s indicií pro dsg.
K tomu zvuku CRS, jak známo, zvuk auta "indoor/outdoor" bývají obvykle dva různé světy, přičemž ideální je, když se povedou oba dva, ale pokud to má být jen jeden, jsem spíš pro ten indoor. -
Thomasino 28.10.14 15:26
Na svižnější svezení, včetně okruhu, přepínám na režim Sport, kde se změní mapa motoru na jednu z pěti volitelných a zvedne se výkon z 250 koní na 265 koní a také zvuk motoru se změní (a krouťák se zvýší). Když je výfuk a motor pěkně prohřátý, tak to příjemně prdí a lehce střílí do výfuku :-) Samozřejmě co jsem slyšel Milltek zevnitř i z venku, tak je to jiná třída a přemýšlím o něm. Ale taky je řešení vyndat střední tlumič výfuku, jak to udělal kámoš a taky to zní lépe a je to za pár tisíc >:-[]
V režimu Sport se posouvá zásah stabilizace o hodně dále a nechá člověka smyk korigovat - což se v neděli zase ukázalo, kdy jsem do jedné zatáčky brzdil později a dostal se na mokro a chvilku pak musel motat volantem na jednu a na druhou stranu, abych to srovnal >:-[]
Pak je tam ještě možnost vypnout ESP úplně, ale to si nechám až na zimní hrátky na sněhu, to jsem zatím nezkoušel.
P.S.: Jo a to HH, mrdka, HH - jsem jako nečetl ;-) Ale pokud by měl někdo pocit, že GTI a MRS jsou podobná auta pro stejně zaměřené řidiče, ať si přečtou tuším předposlední test ve Speedu, kde je srovnávali :-) Pro mě je MRS o poznání zábavnější auto a především použitelnější na okruhu a pokud se rozhodnu ho dále "ladit" pro okruhy, tak je to určitě lepší základ. Ikdyž nový motor od VW co je třeba v Cupře je na ladění lepší ;-) Ale zase podvozek a řízení je horší :-( Těžko vybírat. -
woody-alien 28.10.14 14:35
« Poslední den hlasování
Ještě dnes 28.10.2014 až do 22.00 hod můžete hlasovat pro své favority ve Fotosoutěži za Říjen 2014 - téma je Moje auto na výletě. Přihlášeni jsou:
Thomasino
AnGeor
Vranis
poterienko
Brandon Walsh
eliot
white label
Thomson93
iudex
Ronault
Kubass
Soutěžní fotky najdete zde: [odkaz]
-
woody-alien 28.10.14 13:47
Leg: No v tomhle ho klidně na piedestal stavět můžeš. ;-) Zvuk u čtyřválcových turbobenzínů je problém a pokusy "vytáhnout" ho za pomoci různých udělátek často končí bledě. Mně trochu nijaký, ovšem jak píše wl v horní části dost dobrý, zvuk u GTI7 tak moc nevadí, protože mi docela pasuje k charakteru toho auta. A aspoň se, coby příslovečný tonoucí chytám stébla v podobě prdlání do výfuku při řazení DSG.
>:D Ovšem "sportovci" v MRS Cup si holt musí pomáhat laděným výfukem.
Z těch aut, co jsem při výběru projel, se mi asi nejvíc líbil zvuk Clia RS. Ovšem jak je to dvojsečné se opět prokázalo teď v sobotu v Mostě. Při jízdě byla uvnitř fajnová, až sportovní atmosféra. V druhém bloku jízd jsem zůstal v paddocku a fotil. Když pak majitel přijel na parkoviště, tak se mě ptal, jestli jsem Clio z místa focení (a nebylo to daleko) slyšel. A musel jsem říct, hmmm, bohužel, vůbec nic. ;-) -
Leg 28.10.14 12:41
Je to tak, že zvuk je dnes problém. Ja nezvyknem stavať svoje auto na nejaký piedestál, ale v čom na neho nedám absolútne dopustiť je zvukový prejav pohonnej sústavy. Čo som mal možnosť sa previezť v pár hothatchoch, tak žiadny sa na zvuk 130i nechytal. A to v celom rozsahu od temného basu na voľnobeh cez tlmené hučanie v cestovnom režime, ktoré dáva najavo potenciál, ale neotravuje až po postupnú gradáciu s rastúcimi otáčkami vrcholiacu hlasným kovovým rinčaním pred obmedzovačom. Toto som (zatiaľ) žiadny štvorvalec nepočul napodobniť a napríklad by ma zaujímalo, ako si na tom v tejto disciplíne stojí M135i s podporou reproduktorov.
K zvuku R - asi práve preto je ten zvýraznený zvuk sania len v race mode, ak by to totiž bolo pustené stále, po pár hodinách za volantom by ťa z toho bolela hlava. -
white label 28.10.14 11:29
Leg
Mně by ta carbon kůže až tak nevadila, ale musela by bý v kombinaci s alcantarou na středu sedaček, podobně jako to má R400 na skořepinách.
[odkaz]
P.S. Jinak souhlas, před nákupem GR bych určitě na čas zajel do Nošovic pro dýchavičnou i30. Vše je totiž relativní. Potom by mi nechyběl ani zvuk z G5 GTI. V módu race sice GR (na rozdíl od GTI) zesiluje zvuk sání, čímž částečně evokouje zvuk osmiválce, ale po delší chvíli už to nezní až tak atraktivně, jako na první dojem a působí to trochu synteticky (ale špatné to určitě není), G5 GTI zní (na R4) dobře v celém rozsahu otáček (kromě volnoběhu), je to takový přirozený "motorový" zvuk, který jen tak nemrzí. Zvuk je pro mě u rychlých G7 trochu zklamáním, ne že by na tom byl třeba MRS výrazně lépe, ale ve srovnání s předchůdci (Rychlých Golfů, snad s výjimkou G6R) to není nic moc, dobře zní až hodně "nahoře". Celkově jsou více utlumené/kultivované a ještě víc maskují skutečnou rychlost, ale třeba moje žena by za ten celkově méně dramatický pocit (při stejné rychlosti) byla rozhodně ráda. -
woody-alien 28.10.14 10:40
Cov: V Mostě jsme s Cliem RS jezdili s vypnutým ESP. Ono to tam ani jinak nejde, jakmile se přepneš na mód Race, vypne se ESP i "náhražka" samosvoru. A potom to začne trochu "tancovat"... ;-) Ale Borek tam měl nazutý Advany a Clio tím oproti sériovým F1-Eaglům získalo dost jistoty navíc. Na okreskách jsem v Race módu právě s těma Eaglama měl taky někdy půlky pěkně stažený. >:D Pokud tak budeš chtít jezdit, možná tě to donutí zvažovat i jiný gumy, třeba z rekordní edice. -
Covenant 28.10.14 08:58
Leg:
Dneska jsou ty auta všechny hodnější...ale v Olomouci zkoušeli jezdit s Leonem i s úplně vypnutou stabilizací a to už taková sranda na okresce prý není...už jim lepilo a byli rádi, když ji vrátili zase do polohy ON...tak uvidíme ;-)
Zajímalo by mě co zavodník Thomasito :-) ...vypínáš ji na Meganu RS?
-
Leg 28.10.14 07:54
Wl: tak 300 koní sa Ti nezdalo nič moc? To je presne to, o čom tu celý čas hovorím a kvôli tejto osvete som dokonca musel uraziť ronaulta. Totiž že po hothatchi hothatch si kúpi iba amatér, potom je jasné, že aj keď je nástupca v každom ohľade výrazne lepší, konečný dojem je nič moc extra. Profíci to robia tak, že za hothatchom kúpia mrdku, rok sa povozia a potom kúpia druhý hothatch. A ten prechod, mrdka-hothatch, to je potom vozenie, zrazu je to auto úplne iná liga. Čo úplne iná liga, úplne iný šport, úplne iné ihrisko! >:-[]
Čierne erko by som zniesol, bola by z toho taká nenápadná strela, ale iba v imaginárnom svete kde neexistuje špina. A určite na Pretóriách, Cadiz disky sa mi vôbec nepáčia.
A tej nepraktickej a lacno pôsobiacej látky práve na dosť exponovaných miestach je škoda, ale mne tiež čierny celokožený interiér moc nesedí a tú karbónovú kožu si môžu odložiť pre kolotočárov. -
white label 28.10.14 00:17
w-a
Jo, bylo, ale podle mě "hrozná" konfigurace, manual, černé 5dv. na zákl. 18". V této konfiguraci vypadalo snad ještě obyčejněji, než v bílé, navíc bylo i docela špinavé. Vedle stál (čistý) běžný Golf v R-linu v limestone grey a opticky vypadal podstatně líp.
Ten manuál je pro mě o ničem, ne, že by fungoval špatně, ale nějaké rychlé meziplyny při podřazování a brzdění motorem (při současném brzdění) nehrozí, Jak říkal i Dinar, musel bych mít místo chodidla ploutev. >:-[]
Potahy byly taky v základu, ta látka na středu sedaček v pohodě, alcantara taky, ale ta látka na opěrkách (včetně loketních), bocích a zádech sedaček a výplní dveří se mi vůbec nelíbila, taková laciná a nepraktická. Škoda, že nelze mít kombinaci látka (na středu sedaček), alcantara, kůže, jako u GTI. Za příplatek jde jen celokůže, což taky není to pravé ořechové.
-
white label 27.10.14 23:46
Ron
Jak to není podle Lukáše (Vaverky) "přemotorované", tak je to v cajku. >:D
Řídil jsem teď konečně (bohužel relativně jen chvíli/kousek) G7R a těch 300 koní se mi (pocitově) nezdálo nijak extra moc (kdyby to byla jen předokolka viděl bych to určitě jinak), ale věřím, že Lukáš by ho zřejmě označil jako přemotoRovaný Golf. >:-[]

Jak se to vezme megan RS je naladěný víc ultimativně na okruhové ježdění, ale nikdo ti nabrání aby sis tak naladil i Cupru...
Nepočítám schválně slevy, abych se dobral nějakého výsledku, protože u obou modelů se dá hrát u prodejce na procenta na podobné úrovni.
Základní RS stojí 740 900 + 40 000 (Cup)= 780 900Kč
Cupra stojí 669 900
Nevím jestli má megan lepší brzdy než seriová Cupra, protože jsou to taky už v základu Bremba jen s jiným nápisem.....ale ať nežeru přihodím ještě Paket Performance + 60 000= 729 900kč
...a to má Leon ještě navíc bohatší výbavu
Z toho mi vychází jediné...V Leonu mám model, který je na začátku svého životního cyklu(na rozdíl od meganu) dále lepší výbavu, lepší motor, adaptivní podvozek a pořád mi ještě zbývá 51 000 na další úpravy...například na ten tvrdší podvozek abych se více přiblížil Maganu RS.....i když na Nurburgringu zajel Leon rekord jen s paketem Performance .....tak je otázka, jak moc je potřeba podvozek ladit.
V prosínci nebo lednu navíc přijde Cupra třídvířko, která bude o něco levnější..
Nevím, ale mě ten Megan RS zase tak jednoznačný smysl nedává...