Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 12.03.23 08:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
wa...ok. Možná s velkým/těžkým autem se ta extra váha na spotřebě tolik neprojeví, ale s normálním běžným autem, které většina lidí používá, ten rozdíl tam bude. [odkaz] -
woody-alien 12.03.23 06:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
praděda: >:D Vážně mi dáváš na cvičení stejnou hmotnost jako autu o nosnosti 1000 kg a celkové hmotnosti 2800 kg ? Počítám, že ekvivalentem pro mě s tělesnou váhou 85 kg by byla zátěž tak nějak kolem 2kg, a na to nepotřebuju ani činku. Stačí když nebudu nikde běhat jako adamita, ale vezmu si na sebe oblečení a boty. ;-) -
woody-alien 11.03.23 21:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
praděda: To myslíš vážně ? I kdybych neustále jezdil s půlkou nádrže "navíc", tak vozím s sebou "zbytečných" 29 kg. Při užitečné hmotnosti auta 1000 kg. To znamená necelé tři setiny povoleného zatížení. Nemyslím, že by si toho ten motor vůbec všiml. ;-) -
pradeda777 11.03.23 11:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
wa....děláš stejnou chybu, jako řada dalších lidí, že plníš nádrž plnou. Taháš tak s sebou zbytečný kvicht. Nádrž bych naplnil plnou jedině tehdy, když bych měl v plánu vyrazit někam dál. :-! -
woody-alien 10.03.23 23:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
iudex: Slevy se vrací ? No, uvidíme. Zato jsem v poslední době narazil na více článků pojednávající o tom, co potkalo i mě. Auto je vyrobené a trvá několik dalších měsíců než ho jsou schopni dostat k dealerovi kvůli chybějícím kapacitám přepravců.
Jinak já zajíždím asi tak, že za 14 dní jsem najel to, co speedfred za jeden den. >:D Nějakých 700 km. O jízdě už se asi bavit nebudeme, jen dodám, že jsem po dlouhých létech vytřeštil zrak, když mi displej po natankování ukázal dojezd přes 1.000 km. Kombinace slušné spotřeby a na dnešní dobu nehorázně velké nádrže 70l.
Jinak s tím samozřejmě jezdím i po městě, na přízemní, nadzemní i podzemní parkoviště u OC atp., takže C-HR bych se úplně nebál. ;-) Ale samozřejmě, především na tu šířku a rozvor je potřeba si trochu zvyknout. -
iudex 10.03.23 09:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Predaj, bez váhania. Takmer milión za šesťročný kompakt, to je deal of the year (ja by som také prachy za to nedal, no offence).
A benefitom bude, že budeš používať CHR na to, na čo je určená a nebudeš ju zase len šanovať v garáži. ;-) -
pradeda777 09.03.23 16:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Dany.....za poslední roky jsem hlavně řešil univerzál. Ano, volba nakonec padla na C-HR. ALE. Do doby než bude univerzál plně aktivován (to znamená pouze jedno auto v garáži), se mě nabízí další možnosti a s těmi si teď pohrávám.
Ok. Budu zatím jezdit pro rohlíky s C-HR a uvidíme jestli si časem zvyknu. Zvykl jsem si po Yariskovi i na 1er, tak snad to vyjde. ALE. Jako čistě rohlíkový express by mě spíš seděl nový Yaris nebo Aygo..... ;-) >:D >:-[] -
Dany 09.03.23 13:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
ale chodíš okolo toho. O 140 nejde. Celý čas si vyberal rohlíkový expres. Vyhrala to C-HR. K tomu je moja otázka. Ako to uchopiť?
C-HR, ak pominieme design (a výhľad dozadu, šikmo dozadu a nemusíš sedieť ani vzadu), je celkom ideálny kompromis na rohlíkové a iné záležitosti. Ideálny pohon do mesta, v pohode rozmery nižšej strednej, sofistikovanejšie riešenie podvozka, odhlučnenia, netreba zabudnúť na top podmienku N/V... Proti malým autám, keď ostaneme u značky, tak Yaris, nebodaj Aygo je to nebe a dudy.
Ja sa len snažím prísť na to, keď ako vravíš "inak myslíš", čo to vlastne znamená.
-
pradeda777 09.03.23 12:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Dany.....hahaha...právě proto si někteří kupují 3 i více aut. "Horses for courses"....jak se říkalo v Austrálii.... :-! :-! :-! Co se týče M140i, tak to je vhodné na to, na co jsem ho kupoval, ale příležitostí je málo. Jinak je to jako mít zahradní bazén v Melbourne. Málokdy ho využiješ, ale když ho náhodou potřebuješ, tak ho máš.... ;-) >:D >:-[] -
Dany 09.03.23 12:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Dedo, ja mám slušnú predstavivosť ;-)
Pointa má byť v tom, že si môžeš dovoliť kúpiť auto, aby si zistil že nie je vhodné na to, na čo si ho kupoval? -
pradeda777 09.03.23 10:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Dany....ano, máš pravdu. Pro většinu lidí by to co píšeš dávalo smysl. Ale já se do většiny nepočítám, protože většina lidí by si něco takového jako M140i nikdy nekoupila a zrovna tak ani C-HR. My, co si kupujeme takové "věci" máme myšlení poněkud odlišné a proto i naše závěry jsou pro "většinu" nepochopitelné....... ;-) >:D >:-[] Už v 69, když jsem odešel do exilu bylo jasné, že jsem výjimka, protože těch dvacetiletých, co šli sami do emigrace byla v Austrálii opravdu jen hrstka. V Melbourne jsme vlastně byli jen my jediní. :-! -
pradeda777 09.03.23 10:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
iu...tento obrázek mluví za vše....extra rozměry, i když malé, jsou při manévrování znát.
[odkaz]
I na obrázcích, které jsi poslal, když si najdeš pohled na oba vozy vedle sebe zezadu (Rear), je ten rozdíl jasně vidět.
Ano, Civic je nesmyslně dlouhý. A výhled z C-HR je dobrý (vpředu), ale z X5 byl lepší.... ;-) >:D >:-[] -
Dany 09.03.23 09:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Dedo, kvôli 3 centimetrom kupovať ďalšie auto . To by si vymýšľanie dôvodov na kúpu nového, ďalšieho auta dotiahol najďalej >:D
Však máš za tie roky aj skúsenosti
Trápiť na krátke trasy šesťvalec a mať v garáži hybrid. To by som asi zle spával.
Radšej to predaj a nebudeš mať veľké špatné myšlienky -
iudex 09.03.23 08:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Tak tvrdiť, že CHR je do mesta moc veľké a citeľne väčšie, ako 1er, to je trošku prehnané.
Tu máš vizuálne porovnanie rozmerov zo všetkých strán: [odkaz]
Rozdiel v dĺžke aj šírke len 3 cm, to je absolútne zanedbateľné. Proste obe kompaktné autá v pohode do mesta (taký Civic je oproti CHR o 23 cm dlhší, to už by som akceptoval ako citeľný rozdiel), naviac CHR s vyšším posedom by mal byť na tom lepšie čo do výhľadu.
-
pradeda777 09.03.23 07:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i
Dany....oproti 1er je C-HR opravdu o dost větší ve všech směrech kromě délky, [odkaz]
Výhled? Zepředu je super. Ano, ze zadních sedadel je to horší. Ale tam bude občas sedět jen plebs.... ;-) >:D >:-[] C-HR muselo ten výhled obětovat stylingu, jinak to bohužel nešlo... :-!