Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.03.23  08:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

wa...ok. Možná s velkým/těžkým autem se ta extra váha na spotřebě tolik neprojeví, ale s normálním běžným autem, které většina lidí používá, ten rozdíl tam bude. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.03.23  06:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

praděda: >:D Vážně mi dáváš na cvičení stejnou hmotnost jako autu o nosnosti 1000 kg a celkové hmotnosti 2800 kg ? Počítám, že ekvivalentem pro mě s tělesnou váhou 85 kg by byla zátěž tak nějak kolem 2kg, a na to nepotřebuju ani činku. Stačí když nebudu nikde běhat jako adamita, ale vezmu si na sebe oblečení a boty. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.03.23  23:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

wa....už jsi někdy cvičil s 29 kg činkou??? :-!
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 11.03.23  21:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

praděda: To myslíš vážně ? I kdybych neustále jezdil s půlkou nádrže "navíc", tak vozím s sebou "zbytečných" 29 kg. Při užitečné hmotnosti auta 1000 kg. To znamená necelé tři setiny povoleného zatížení. Nemyslím, že by si toho ten motor vůbec všiml. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.03.23  11:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

wa....děláš stejnou chybu, jako řada dalších lidí, že plníš nádrž plnou. Taháš tak s sebou zbytečný kvicht. Nádrž bych naplnil plnou jedině tehdy, když bych měl v plánu vyrazit někam dál. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.03.23  23:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

iudex: Slevy se vrací ? No, uvidíme. Zato jsem v poslední době narazil na více článků pojednávající o tom, co potkalo i mě. Auto je vyrobené a trvá několik dalších měsíců než ho jsou schopni dostat k dealerovi kvůli chybějícím kapacitám přepravců.

Jinak já zajíždím asi tak, že za 14 dní jsem najel to, co speedfred za jeden den. >:D Nějakých 700 km. O jízdě už se asi bavit nebudeme, jen dodám, že jsem po dlouhých létech vytřeštil zrak, když mi displej po natankování ukázal dojezd přes 1.000 km. Kombinace slušné spotřeby a na dnešní dobu nehorázně velké nádrže 70l.

Jinak s tím samozřejmě jezdím i po městě, na přízemní, nadzemní i podzemní parkoviště u OC atp., takže C-HR bych se úplně nebál. ;-) Ale samozřejmě, především na tu šířku a rozvor je potřeba si trochu zvyknout.
  • « 10 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.03.23  21:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

speedfred: motorka je do města moc velká..... :-! >:-[] >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 10.03.23  16:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

.....motorku.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.03.23  15:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

iu....tak tak ...na šanování v garáži už připravuju jiný stroj..... :-! :-! :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.03.23  09:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

Predaj, bez váhania. Takmer milión za šesťročný kompakt, to je deal of the year (ja by som také prachy za to nedal, no offence).
    A benefitom bude, že budeš používať CHR na to, na čo je určená a nebudeš ju zase len šanovať v garáži. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.03.23  17:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

Před chvílí jsem dostal nabídku na M140i 980 000 Kč. Asi to to přijmu..... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.03.23  16:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

Dany.....za poslední roky jsem hlavně řešil univerzál. Ano, volba nakonec padla na C-HR. ALE. Do doby než bude univerzál plně aktivován (to znamená pouze jedno auto v garáži), se mě nabízí další možnosti a s těmi si teď pohrávám.
    Ok. Budu zatím jezdit pro rohlíky s C-HR a uvidíme jestli si časem zvyknu. Zvykl jsem si po Yariskovi i na 1er, tak snad to vyjde. ALE. Jako čistě rohlíkový express by mě spíš seděl nový Yaris nebo Aygo..... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 09.03.23  13:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

ale chodíš okolo toho. O 140 nejde. Celý čas si vyberal rohlíkový expres. Vyhrala to C-HR. K tomu je moja otázka. Ako to uchopiť?
    C-HR, ak pominieme design (a výhľad dozadu, šikmo dozadu a nemusíš sedieť ani vzadu), je celkom ideálny kompromis na rohlíkové a iné záležitosti. Ideálny pohon do mesta, v pohode rozmery nižšej strednej, sofistikovanejšie riešenie podvozka, odhlučnenia, netreba zabudnúť na top podmienku N/V... Proti malým autám, keď ostaneme u značky, tak Yaris, nebodaj Aygo je to nebe a dudy.
    Ja sa len snažím prísť na to, keď ako vravíš "inak myslíš", čo to vlastne znamená.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.03.23  12:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

Dany.....hahaha...právě proto si někteří kupují 3 i více aut. "Horses for courses"....jak se říkalo v Austrálii.... :-! :-! :-! Co se týče M140i, tak to je vhodné na to, na co jsem ho kupoval, ale příležitostí je málo. Jinak je to jako mít zahradní bazén v Melbourne. Málokdy ho využiješ, ale když ho náhodou potřebuješ, tak ho máš.... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 09.03.23  12:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

Dedo, ja mám slušnú predstavivosť ;-)
    Pointa má byť v tom, že si môžeš dovoliť kúpiť auto, aby si zistil že nie je vhodné na to, na čo si ho kupoval?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.03.23  10:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

Dany....ano, máš pravdu. Pro většinu lidí by to co píšeš dávalo smysl. Ale já se do většiny nepočítám, protože většina lidí by si něco takového jako M140i nikdy nekoupila a zrovna tak ani C-HR. My, co si kupujeme takové "věci" máme myšlení poněkud odlišné a proto i naše závěry jsou pro "většinu" nepochopitelné....... ;-) >:D >:-[] Už v 69, když jsem odešel do exilu bylo jasné, že jsem výjimka, protože těch dvacetiletých, co šli sami do emigrace byla v Austrálii opravdu jen hrstka. V Melbourne jsme vlastně byli jen my jediní. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.03.23  10:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

iu...tento obrázek mluví za vše....extra rozměry, i když malé, jsou při manévrování znát.
    [odkaz]
    I na obrázcích, které jsi poslal, když si najdeš pohled na oba vozy vedle sebe zezadu (Rear), je ten rozdíl jasně vidět.
    Ano, Civic je nesmyslně dlouhý. A výhled z C-HR je dobrý (vpředu), ale z X5 byl lepší.... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 09.03.23  09:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

Dedo, kvôli 3 centimetrom kupovať ďalšie auto . To by si vymýšľanie dôvodov na kúpu nového, ďalšieho auta dotiahol najďalej >:D
    Však máš za tie roky aj skúsenosti

Trápiť na krátke trasy šesťvalec a mať v garáži hybrid. To by som asi zle spával.
    Radšej to predaj a nebudeš mať veľké špatné myšlienky
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.03.23  08:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

Tak tvrdiť, že CHR je do mesta moc veľké a citeľne väčšie, ako 1er, to je trošku prehnané.
    Tu máš vizuálne porovnanie rozmerov zo všetkých strán: [odkaz]
    Rozdiel v dĺžke aj šírke len 3 cm, to je absolútne zanedbateľné. Proste obe kompaktné autá v pohode do mesta (taký Civic je oproti CHR o 23 cm dlhší, to už by som akceptoval ako citeľný rozdiel), naviac CHR s vyšším posedom by mal byť na tom lepšie čo do výhľadu.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.03.23  07:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M240i

Dany....oproti 1er je C-HR opravdu o dost větší ve všech směrech kromě délky, [odkaz]
    Výhled? Zepředu je super. Ano, ze zadních sedadel je to horší. Ale tam bude občas sedět jen plebs.... ;-) >:D >:-[] C-HR muselo ten výhled obětovat stylingu, jinak to bohužel nešlo... :-!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…