Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
Ronault. 29.10.14 00:02
« Re: Vyhlášení výsledků
Děkuji všem za bodový příděl, přiznám se, že jsem čekal daleko horší výsledek a vaše hodnocení mi udělalo radost, protože asi víte, kdysi jsem se zúčastňoval fotosoutěže častěji, poslední dobou mě ale focení nějak pustilo, tak třeba se tímto výsledkem zase namotivuju >:-[] Ještě jednou díky :-)
A teď ke kometářím:
Thomasino: No sice sis trochu zatopil, ale přesto vyhrál. Jde vidět, že majitelé Meganů se nesetkávají jen v servisu (jako onehdá), ale především na stupních vítězů >:-[] :-!
Do jisté míry tě chápu, sám mám fotku z průsmyku z Bosny a je pravda, že na samotném vrcholu se fotí často blbě, protože tam chybí záchytný bod do kompozice... a taky spousta podstatných věcí je pod autem, takže jedině jak to nafotit je mít foťák nahoře a to zase vypadá blbě.
No a díky za tip na knihu "Nejkrásnější silnice na Jadran", hodila se a časem přikoupím i další. Mám však slíbenou podobnou hodně velkou knihu o Alpských průsmycích od primáře, takže pak můžeme dát sraz a projít to.
iudex: Těžko říct, jestli je to tím zahraničím, nebo spíše potřebuješ mít k úspěchu Megana >:-[]
WL: tak nějak jsem to tušil ten smysl fotky, ale raději jsem se zeptal :-)
woody: nikomu jsem nevyhrožoval, každý se mohl svobodně rozhodnout, jestli mě dá na podium nebo ho zabiju >:D
šmoula: díky :yes:
Mojito: díky :yes: Máš recht, chce to nový foťák, už delší dobu... šetří se, ale když ona se vždy najde nějaká věc, co dostane přednost - Favorit, Alu kola, dovolená... -
poterienko 28.10.14 23:28
Gratuluji vítězům. Tentokrát to dle bodů bylo napínavé. Už se těším na nové téma a doufám v čerstvý vítr. PS: Mám auto pod vrstvou bahna, takže nezkoušejte témata ala moje auto a leštěnka nebo něco podobného >:-[]
Btw děkuji za hlasy, jsem rád, že se fotka líbila :). -
Thomasino 28.10.14 22:34
Díky všem za hlasy a za pěkné fotky :yes: :-) Blahopřeji také Ronaultovi a Eliotovi za druhé a třetí místo :yes:
Rone, koukám, že jsem si vytvořil slušnou konkurenci, když jsem tě sám nominoval na první místo ve svém hlasování ;-) >:D Ale já mám prostě výlety do Alp moc rád, takže jsem musel >:-[] A jen k tvému komentu, fotka je z vrcholu Passo Giau, nevím kam by to mělo směřovat, silnice je pod tím ;-) -
iudex 28.10.14 22:25
Blahoželám medailistom, najmä Thomasinovi k víťazstvu po dlhej dobe, podľa mňa ale plne zaslúženému. Ako sa zdá, za dobrou fotkou a šancou na dobré umiestnenie treba ísť do zahraničia (Tom i Ron). >:D
Každopádne super účasť, úplne inak sa vyberá z 11 príspevkov (a mnohých veľmi kvalitných), ako keď sme tu štyria-piati. :yes: -
white label 28.10.14 22:13
« Re: Konec hlasování ve 22.00
Thomasino - Když se tu ta fotka objevila, nevěřil bych, že u mě nakonec nebude na bedně, jenže přišlo 10 dalších..., přesto jsem se dlouho rozmýšlel mezi 3. a 4. místem. Veškéré plusy i mínusy k této fotce už tu padly.
AnGeor - Škoda těch (dvou) přepalů, ale u podobných nočních fotek to bez nich někdy skoro nejde. Každopádně to má celkově správné "koule" i bez Scoutu. >:D ;-) .
Vranis - Pěkná klasika, s takovým autem musí jít to focení skoro samo. ;-)
poterienko - Dokud jsem neviděl tu barevnou verzi, líbilo se mi to ještě víc, ale i tak to má atmosféru..., navíc na mobil je to hodně povedené.
Brandon - To vytočené kolo beru jako osobní provokaci, skoro jako ta Mirkova jednička. >:D Ale jinak auto jako nové. >:-[] :yes:
eliot - jak jsem už psal, na můj vkus HDR už těsně za hranou, na druhou stranu to má takovou zvláštní pěknou Verneovsko-Zemanovskou atmosféru.
Thomson93 - Vtipné, navíc s malebnou beskydskou krajinkou v pozadí.
iudex - jediná fotka v pohybu, což bych k takovému tématu nečekal, za to palec nahoru. Pro dost lidí tady jsi měl údajně lepší fotky, Já si to nemyslím, ta skupinová sice byla povedená, ale ty dvě (jinak pěkné) fotky v trávě mi zrovna moc tématické nepřišly.
Ron - trefa do černého, z fotek tzv. "auto u cesty" jasně nejtématičtější fotka. Skvělá volba místa, ukázkový kousek silnice, prostě paráda...
Kubass - Bohužel jako obvykle, pěkné a milé autíčko autíčko v hezkém prostředí a k tomu dokonale semletá atmosféra virem HDR.
Hlavně díky všem za skvělou účast! :yes: -
woody-alien 28.10.14 22:12
« Vyhlášení výsledků
V Říjnovém kole Fotosoutěže jste hlasováním (a výhrůžkami, že Ronaulte >:D ) rozhodli o tomto pořadí.
1. Thomasino - 24 bodů
2. Ronault - 22 bodů
3. eliot - 17 bodů
-----------------------------
4. AnGeor - 15 bodů
5. poterienko - 12 bodů
6. white label - 8 bodů
7. iudex - 7 bodů
8. Kubass - 6 bodů
9. Thomson93 - 2 body
10. Vranis - 1 bod
11. Brandon Walsh - 0 bodů
Gratuluji vítězi i dalším dvěma "bedňákům", díky všem za parádní účast a taky hlasujícím, kterých přispělo opravdu hodně. :yes:
-
iudex 28.10.14 21:43
« Re: Tuning...
AnGeor: tie fotky sú parádne, a to každá jedna. Akúkoľvek by si sem dal, bodoval by si.
Btw. čím si to fotil? Je tam slušne zvládnutý dynamický rozsah scény i protisvetlo, na druhej strane silná vinetácia.
A tiež zaujímavý trip, hoci tento mesiac sa tu na ACZ zišlo viacero výletníkov, ktorí dali pekných pár tisíc km (Ronault s jeho cestou cez 7 štátov, webpaja so svojím tripom na Nordkapp), Tvoj trip East Coast to West Coast a národné parky asi nik neprekonal. -
gero 28.10.14 21:19
« Re: Bodový příděl - šn - trocha omáčky
moje hlasování :
1.eliot- zajímavé prostředí z dávných dob, hezky vyfoceno a co se týká té úpravy, tak mi přijde, že k atmosféře fotky se docela hodí. Kdyby to bylo trochu míň, tak asi perfect!
2.thomasino- nádherné hory a povedená fotka, co víc dodat
3.iudex- pěkně "živá" fotka, škoda jen, že tam nebyla nějaká část na fotce úplně zaostřená -
šmoula nešika 28.10.14 20:31
« Bodový příděl - šn - trocha omáčky
I tak to nebudu moc okecávat...
Ronault - Chorvatsko je krásné, ne že ne. Být hnidopich, tak něco najdu, Maggie prdelku bych také jako nejfotogeničtější neoznačil, nicméně jsem tě na to první místo s úsměvem posadil, což je ve velké konkurenci vskutku skvělý výsledek. :yes:
Eliot - líbí se mi, líbí...
Thomasino - jak z pohlednice...
AnGeor - zrovna mi ten mobilní výcvak na stupně nesedl, ale kuwa... má to všecko, co ty tři hore a padající hvězdu/družici k tomu... :yes: ! Do příště big+.
Thomason93 - jéje, to je pěkné. :-)
white label - děkuji valašským pastevcům za vysvětlen vepříka. ;-) Opět vtípek a neotřelost, i když tentokrát hlavně s pomocí popisku. Pěkné...
iudex - ta druhá se mi líbila o vela viac, chybí mi nějaká šťáva, jako by to tu už bylo, a tak; přesto: :yes:
poterienko - další mobilní foto a další zprvu favorit, jenž byl převálcován. Dost ti dal už Kysky. >:-[]
Kubass - ale néé, zase... ošklivé to není, jenže kde je eliot na hraně, tak už driftuješ do pangejtu.
Vranis - zrakové vjemy nebodují z pohledu na pozadí (húúú), když však využijeme procesu představivosti a metod aperpcepce při zaměření se na objekt, má ta fotka koule. :yes:
Brandon Walsh - ten snímek na mě působí hrozně kostrbatě. Ale fajn, máš docela pěkné auto a jsi spokojen. Tak to má být... :-) -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 28.10.14 20:24
« Re: Poslední den hlasování
1. Ronault - potřebuješ lepší foťák..nutně! (kompozice 1)
2. White label - trošku jsem tápal v tématu, ale oceňuji nápad
3. An Geor - jen díky tomu, že je to večerní foto a má atmosféru
těsně 4
Thomasino - kdyby byly barvy správně (jde to do modra), tak 2 nebo 3 flek.
-
Bully_ 28.10.14 19:36
« Re: Těžko vybrat....
Osobne mne prijdou vsechny soucasne HH tehle tridy (druhem a projevem motoru, svym vykonem, pohonem pred.napravy, charakterem, univerzalnosti apod.) jako vic nez podobne. Zalezi jenom na tom, jak co komu prijde esteticke a na nekolika tKc rozdilu mezi nimi. Ev. jestli maji 3 nebo 5 dveri, ale normalne si HH nikdo nekupuje jako hlavni auto pro rodinu s detmi. Nevidim u zadneho auta, ze by bylo ladene nejak vyznamneji do komfortu nebo ze by melo byt nejakym ultimativnim sportakem. Ale klobouk dolu, funguji vsechny velmi efektivne. Jenom ten charakter mne tam nejak schazi. -
eliot 28.10.14 19:35
« Re: Hlasování pokračuje
Přidávám dodatečný komentář a musím říct, že u několika fotek vyšel boj o 3.místo opravdu velmi natěsno.
Thomasino- Fotka téměř jako z prospektu ( i když je asi pravda, že k MRS by se hodil spíš okruh, případně klikatá silnice). Líbí se mi barevné sladění a posloupnost odstínu barvy od nejtmavších hor přes šedý lak auta až po nejsvětlejší zem s kamínky, a taky přesvědčivost fotky, i přes to, že je auto „jen“ odstavené u cesty.
AnGeor- Jak už tu bylo psáno, nebe se povedlo (včetně záhadného? předmětu na něm) a fotka i jako celek není špatná , po delším rozhodování si ale těsně unikl bodovaným příčkám, bohužel je bedna malá.
Vranis- Jakkoli jsi to měl tentokrát lehké (stažená střecha, pěkné počasí…) , tak oproti některým fotkám s „odstávčaty“ u silnice na mě tvoje fotka dělá „nejvýletnější“ dojem ,takže máš bod , i když to bylo opravdu velmi těsné.
poterienko- Pěkná fotka , o stupně si přišel jen proto, že jiné fotky byly podle mého blíže k tématu. Myslím si, že by to příliš neovlivnilo ani to barevné nebe, přestože by ta fotka trochu ožila.
Brandon Walsh- Téma plníš dobře, ale, jak sám asi tušíš, mnoho k zaujetí na fotce nebylo.
white label – Abych pravdu řekl, oceňuji fotky v neobvyklém prostředí a proto ses vyhoupl tentokrát tak vysoko v mém hodnocení (možná i ve skutečnosti >:-[] ) , jen možná škoda toho záběru na okno, ale dobře vím, jak je někdy těžké fotit na neobvyklých místech, tak chápu , že to třeba lépe nešlo. Taky by se mi pro zajímavost zamlouvaly „behind the scenes“ fotky , jak to vypadalo z druhé strany :-) .
Thomson93 – Vybavení na autovýlet , hezké okolí k tomu. Je vidět, že si měl dost dobrý nápad, ale ve výsledku bohužel už tolik nezapůsobil.
iudex – Na rozdíl od jiných komentářů, ve kterých bylo znát zklamání z tvého výsledného výběru fotky, tak já souhlasím s tvým výběrem, nejvíc se mi hodí do tématu … a opět jeden z původních adeptů na 3.místo.
Ronault – Podobně jako u Thomasina pomáhají atmosféře fotky hory (podle mě docela vděčné prostředí), taktéž kompozice je dobrá, ale na bednu ses po dlouhém váhání, podobně jako některé další fotky, nevešel, to by white label nesměl auto fotit, kde ho fotil :-) .
Kubass - Jak už tu zaznělo , ta úprava je už je pro mne na hraně. Možná tu úpravu zkazila původní špatná kvalita (neostrost) fotky , jinak má samotná fotka něco do sebe ;-) .

btw: tahle: [odkaz] je slozena z cca 10 fotek ;)