Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.11.14  07:02

« Re: Praktiky NADfirmy

idam.i - Operativní leasing zaměstnanců H ? To mi opravdu připadá, jak píše Ron, jen jako "chytře" jiné pojmenování skladovek a předváděček. A zajímavé je, že tenhle operativní leasing jen kvete - a jako na potvoru zrovna v době, kdy to Hyundai z hlediska PR nejvíc potřebuje. ;-) Mně se tedy pan Vošický nesvěřuje, ale ten článek mi dost sedí s tím, co jsem se postupně dozvídal od dealerů při osobních setkáních. Poprvé když jsem narychlo sháněl dodávku a v Plzni u vůbec prvního prodejce Hyundai v Česku stála jedna naprosto nová s velkou slevou. Ani se mi tomu nechtělo věřit, několikrát jsem si to ověřoval, abych nejel takovou štreku zbytečně. Ale bylo to tak. Důvod ? To dealerství nemá místa nazbyt a na cestě jsou už auta, která MUSÍ odebrat.
    Podruhé když kupoval bratr ix20. Prodal už svoje auto a chtěl tedy koupit co nejrychleji. Projeli jsme skladovky a zavolali dealerovi. Jasně, ta cena (snížená o dalších cca 30 tisíc oproti už akční, nijak vysoké ceně) platí, barva jak chcete. Dobře,my se tedy přijedeme podívat. No ale to auto tady není. A kde je ? Teprve mi ho dodají, někdy za týden. A proč ho teda inzerujete jako skladovku se slevou ? No,ono jich přijede asi deset a nemám tady místo...a začal mluvit o direktivních plánech odběru aut a jak si to často musej psát na sebe, aby splnili kvóty a dostali od Hyundaie nasmlouvanou marži.
    No a potřetí, nejčastěji, když jsem servisoval během 4 let H1. Už jsem to tady psal, takže to zkrátím. S tím servisem jsem byl navýsost spokojenej, vždycky vstřícné jednání, nebyl problém domluvit servis mimo oficiální pracovní dobu, když jsem na cestě zjistil, že mám prasklou žárovku v hlavním světle, vyměnili mi ji na počkání v podstatě bezplatně, při servisu umyli auto i motor, prostě třeba i takové drobnosti dělaj dobrej dojem. Ten showroom/servis byl jeden ze tří ve vlastnictví jednoho majitele. Občas jsem zaslechl nějaké stížnosti, jednak kvůli tomu systému prodejů, jak jim hrnou auta bez objednávek, druhak kvůli tomu, že pokutujou nesmyslně jenom proto, že tenhle konkrétní salón nebyl postavenej jako novej a nějakej druh prezentace tam není možné udělat. Majitel navíc odmítl tu úplatnou šaškárnu se Škodovkama a nedávno jsem se dozvěděl, že s Hyundaiem skončil a začal prodávat Fordy.

Mám tedy informace pouze z jedné strany barikády, přesto to do sebe až podezřele zapadá. A zdá se mi, že když máš zavedené (přes 15 let) a úspěšné dealerství se třemi salóny ve velkých okresních městech, důvod proč udělat tak radikální změnu nemůže být malicherný.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.11.14  00:59

« Re: Uz je doma

Bully: Díky za potvrzení toho, co jsem psal níže, že Lotus je vzácnost všude, ne jen u nás a že za jeden den se toho o takovém autě nedá zjistit tolik, co si někteří myslí... Mimochodem ti, kteří v podstatě odešli pro jakýsi nyní již nějaký zapomenutý důvod a za tu dobu ani o svých autech nebyli schopni nic napsat, že MOJITO?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.11.14  00:55

Mojito: Do úst ti nic nevkládám, reaguji přesně na to, co píšeš. Půjdu postupně.
    -Spojování - "Lotus naprosto odporuje české mentalitě" - a to je co? Vím, že máš paměť trochu slabší, ale až tak?
    -Je dobře, že přiznáš, že je to velmi povrchní, co jsi napsal, ale přece není omluva "je to můj styl a v mém věku ho už se asi nepředělám" - pokud je to tvůj styl a nechceš na něm nic měnit, tak se nediv, že na to někdo reaguje s nesouhlasem.
    -Pokud chceš soudit to v čem jezdí češi a ostatní evropani, tak se musíš trochu zajímat o to, co se kde prodává, ne jen něco plácnout a pak napsat, že "velký auta mě nezajímají (mimo GT-R)"... ve stylu "takže co jako?"
    -A co, že jsi navštívil státy, kde je vozový park o dva patra níže? Já byl teď nedávno taky v Bosně a nevidím v tom nějakou spojitost s tím, co tu řešíme (a ani jsi ji nevysvětlil). Nebo to má vliv na to, kde jsme byli?
    -Ano, to brblání je kolorit především u těch, kteří nejvíce brblají na čechy a české brblání, stejně jako brbláš a nadáváš ty. Brbláš na brblání a tím vzniká brblání >:D
    -Češi jsou stejně pragmatičtí jako všichni ostatní. O Lotus nezakopneš ani nikde jinde, protože je to velmi okrajová značka... nebo znáš nějakou zemi tobě zaslíbenou, kde je Lotus v TOP10 značek? Obávám se, že nikde není ani v TOP20 možná 30.
    -Pragmatický a ubrblaný, či zaprděný, jaký je v tom rozdíl?
    -Však to se dočteš v testech a jak píšu níže, má ho jeden dva dny... Navíc možná sepíše recenzi a hlavně! tohle je sportovní auto, které je o řízení a o pocitech z řízení, to není dodávka, kde jeho popis stačí, tady by pro intenzivnější popis bylo nutno odzkoušet.
    -Řekl bych, že jsem nad věcí docela dost, ostatně jako drtivá většina. Očas se zde objeví nějaký tvrdý petrolhead a naznačuje, že jsme všichni přizdisráči, protože se na nic neptáme a jsme češi A ano, taky bych od tebe čekal trochu méně povrchních hodnocení a postojů, proto na tebe tak dost "glosátorsky reaguju", hlavně s překvapením, co to píšeš, jiní by mi za to nestáli, to mi věř ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 07.11.14  00:35

Diky za gratulace souhrnne uplne vsem :-) BTW neziju v CR, ale v Lucembursku. Podobne auto je ale obrovsky exot i tady, za stejnou cenu se da poridit hodne zachovale a mnohem praktictejsi a civilizovanejsi Porsche snad jakekoli rady. Muj Exige je relativni ojetina, ale i s temi 25 tkm si cenu drzi porad dost nezdrave vysoko. Zase to tak ale zustane porad. Videt tu treba ale takove Ferrari a spol. neni zdaleka takova vzacnost jak Lotus.
    Zastoupeni ma Lotus mizerne snad vsude, ale to je normalni vec u tak okrajovych znacek. V cele Francii je treba 5 (!) garazi Lotus, tady v L mame 1, ale cca 5 km od mista, kde bydlim :-)
    Auto jsem vazne koupil a dovezl teprve vcera. Ted bude par dni v garazi, musim vyridit vsechno papirovani okolo a v zime ho stejne moc prohanet nebudu. Recenzi v planu mam, ale dost dlouho ho prave v tom marastu nebudu nijak extra prohanet. Tak aby to snad nejak v textu nevadilo, ze ho nebudu hned tahat na limitu na Ringu a ze pujde zatim spis o takove nase vzajemne otukavani :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 07.11.14  00:17

Ron - můžeš mi ukázat, kde píšu nějakém spojování apod.? :o Vkládáš mi něco do úst a vyvozuješ za mě závěry :o Já jen napsal svůj názor, který je trochu povrchní, je to můj styl a v mém věku ho už se asi nepředělám a ani to nechci. Je mi fuk, kolik je ČR nebo jinde naftových kombíků, velký auta mě nezajímají (mimo GT-R), rozhodně bych ale Čechy nevyvyšoval nad ostatní, co se týče motorismu, spíš naopak :-( Nářky nad finanční situací u nás neberu, shodou okolností jsem v poslední době navštívil země, kde je vozový park asi o 2 patra níž než u nás a kde by to možná člověk nečekal. Samozřejmě nejsme Německo nebo Lucembursko, ale brblání na vše je takový český koloryt. Češi jsou zkrátka konzervativní a pragmatičtí, ale to neber jako urážku, jen jeden z důvodů proč o Lotus nezakopneš.. Kde jsi vydedukoval, že si myslím něco o uprděném národu apod. ? :o Opět jsi udělal účet bez vrchního.
    Myslel jsem, že se budete ptát např. na zpracování interiéru (prý s tím mám Lotus problémy), na posez (je extrémně nízký), cit v řízení apod.
    K tvé poslední větě a vůbec k tvému příspěvku jen podotknu, že jsi buď neúměrně vztahovačný, nebo se snažíš být na mojeauto.cz nějakým glosátorem, popř. velkým chytrolínem, což nechápu, vím, že jsi byl vždy v pohodě :-O Buď kurňa trochu nad věcí a nedělej "vlny" ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.11.14  23:29

Mojito: Vůbec bych do toho nemotal nějaké národnostní otázky ohledně toho, jestli by si tohle koupil nebo nekoupil Čech. V tom je to v celé EU a asi na celém světě stejné a příjde mi nadmíru trapné spojování, že zrovna češi nutně musí jezdit oktávkou v dieselu v kombíku.... Mimochodem, v ČR je pořád podíl naftových motorů menší než je evropský průměr. Spíše jde o to, že auto je pro drtivou většinu populace především služebník a pro službu prostě jsou auta jiná než pro zábavu. A taky jde o finanční situaci, prostě v zemi s nižším příjmem budou jiná auta pro zábavu než v zemi s vyšším příjmem, nějaké národností vlivy v tom nejsou.

Nicméně Lotus stejně bude prodávat na počet obyvatel u nás jako kdekoliv jinde, když v ČR bude mít stejně kvalitní zastoupení jako má v jiných státech (pokud vím, tak u nás je prd a ne zastoupení), protože se jedná o auto pro úzkou cílovou skupinu, a ty jsou skoro všude stejně početné a taky když my budeme mít, jak píšu výše, stejný příjem. Že jsme my nějaký zaprděný národ mi zrovna nepříjde a ty neustále stížnosti na čechy a češtství jak je špatné už trochu ohrané. Nevím, který jiný stát bývalého východního bloku má lépe rozvinutý automobilový průmysl než my.

A gratulace tu byly, opakovaně, ale nechodí nás tady stovka, možná tak 20 lidí stabilně a ti mu pogratulovali všichni a čekáme, co sám napíše, však má auto teprve den... Nebo snad máme tady přesvědčovat maminky, tatínky, babičky aby přišli s gratulacemi a kytkou? :-O

Ale chápu, kdo by vůbec vnímal přizdisráče, že? ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 06.11.14  23:15

U mě máš VELKEJ respekt za to, že sis pořídil zrovna takový auto, který si v Česku koupí tolik lidí, že na to skoro stačí dvě ruky :-) Podle mě nejsi Čech a ty příspěvky za tebe píše někdo jinej. Přiznej se! ;-) Lotus naprosto odporuje české mentalitě, nic na něm není dobře...Moc ti přeji ať ti ten krasavec dělá jen radost a palec nahoru za odvahu, jen bych zde čekal asi 100 x víc gratulací a různých dotazů ohledně auta :-O Rozhodně nejsi přizdisráč >:D

white label - až bude tady na Exige recenze, dej mi info. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.11.14  22:46

Za chvilku je budou rozdávat výměnou za 5 let starou Fabii a bude slogan "Dáš auto" >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.11.14  22:44

A ještě bych dodal, jak je náhodné, že právě probíhá akce, kdy zapůjčují nejkvalitnější české SUV ix35 až na týden v rámci testovací jízdy.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.11.14  22:33

woody: to o čem se šeptá dlouhou dobu jen vylézá na povrch...

idam - za krásné názvy se dá schovat cokoliv... operativní leasing zaměstnanců Hyundai...co je to za nesmysl...? V našem malém městě je několik prodejců aut - Hyundai, Škoda, Renault, Citroen (snad jsem nikoho nezapomněl, v dosahu pár km ještě Opel a Fiat) a nikdo nedrží tolik skladových vozů u showroomu jako Hyundai, tam je pořád kolem 15 aut a prodejci, kterých není málo, se s nimi projíždějí po městě... tam má i40 na operativní leasing i uklízečka... inu jinak pojmenované skladové vozy...

Thomasino: jo, rozrůstají se, ale není se co divit, pořád je jejich cenová politika velmi agresivní. Stačí jen třeba i10, místní prodejce mi ve dveřích řekl, že je na něj sleva 40t Kč... a to je novinka, nikterak drahá už i v ceníkové ceně... a 40t z 210... 1/5 z ceny vozu... ne skladového... jo a sleva samozřejmě z akční ceny, ne plné... hodně husté...
  • « 00 Reagovat !

foto idam-i

idam.i 06.11.14  22:08

Skús si niečo zistiť na tému operatívny leasing zamestnancov H.
    Nie že by mi bol Vošický čo i len trochu sympatický.No treba byť objektívne a nie ako niektorý pseudonovinári. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.11.14  22:06

...tak jeden z 290 prodaných ix35 minulý měsíc byl jeden z kolegů v práci >:-[]
    Měl trochu opačný postup mezi značkami, před tím měl rodinný Grand Scenic >:D
    Ale tak aspoň že si koupil ix35 s benzínovou 1.6 a sám řekl, že to byla ekonomická volba, že i jeho 5 let starý Scenik měl hezčí (a méně smradlavější) interiér než ix35. Ale ta je nakonec taky tak 5 let stará, jen má teď malinký facelift >:-[] Nějak se nám tak ty HnůjDaye množí, už tam parkuje ix20, 2x ix35 a jedna i40 >:-[] Ale taky jedno předchozí Mondeo a dvě ještě starší, ty první generace :-O
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.11.14  20:28

« Praktiky NADfirmy

Před chvílí jsem mrknul do MF Dnes a hned na titulce je zajímavej článeček o Vošického království. Jen v říjnu 2014 zaregistrovali pětinu údajně prodaných aut přímo na sebe nebo na své dealery. V červnu, kdy se čekal propad prodejů kvůli té anabázi s dealerskou sítí, Hyundai překvapivě rostl - zaregistroval totiž během 3 dnů více než 300 aut na sebe. Firma běžně žádá (překládám - požaduje) své dealery o registrace nových aut na ně, auta je nutí prodávat za prodělečné ceny s tím, že teprve když prodají plánovaný počet kusů, dostanou marži, která ztrátu pokryje. Nedávno se Hyundai chlubil ohromným nárůstem prodejů SUV ix35, které jej vyšvihly na první místo ve své třídě. Bohužel, téměř 290 ks ix35 si během jediného měsíce Hyundai opět zaregistroval na sebe a své dealery.

Samozřejmě, Hyundai v tomhle není sám, statistiky jsou pro obraz automobilky důležité a o masivních reexportech např. Seatu,Nissanu, ale i VW nebo Fordu se ví. Jenže jedinej pan Vošický kvičel jak prase před porážkou a teatrálně vystupoval z SDA, protože přece Hjondééé nic takového nedělá. 8-s

Btw. Na otázky redakce MfD pochopitelně nikdo z vedení Hyundai ČR nebo jejich PR agentury neodpovídá.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.11.14  20:24

« Re: HH a poserienko

w-a
    Ještě (opakovaně) k té analogii... >:D
    Zajímalo by mě, kolik % mužů v Evropě vidí nemožnost mnohoženství jako nevýhodu a kolik naopak spíš jako výhodu. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.11.14  20:23

Ach joo... Je to marný, je to marný... Přečti si to v klidu znovu. Já o žádném srovnání nepsal. Jeden odstavec o M550d, druhý o MRS. Ale když myslíš, vykládej si to jak potřebuješ >:-[] Srovnával bych auta co k sobě mají aspoň malinko blízko, ale tohle jsou úplně rozdílné kategorie :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.11.14  20:18

Thomasino: Však ty srovnáváš, já ne, koukni se na svůj první příspěvek a to je na tom to vtipné.
    A ano, napsal jsem silný, protože přece jsem psal o F-Type, ne o 550xd ;-)
    Ano, rýpání je docela běžný způsob komunikace mezi muži, často ten, do koho bylo rýpnuto to umí ještě prohloubit a udělat s toho větší srandu než to byla. V tom se lišíme přecejen od žen, které si v kolektivu spíše v diskuzi lichotí a navzájem vysvětlují a omlouvají proč nemají to a tamto... no a v tom jsi ty spíše holt žena >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.11.14  20:16

wl: Hezká analogie... >:D >:D :yes: Opakovaně svezl... >:-[] No já s tímhle problém nemám, že bych měl nějakou sžíravou touhu něco podobnýho vlastnit. Ale auta mám rád a pochopitelně svezení bych neodmítl. Jak zaznělo v Hospodě na mýtince : Ale jó, já sním všechno, tak já se zase rád projedu vším možným, interesantními i docela obyčejnými auty. Ale hlavně mi dělá radost koupit si to, na co mám, ne snít o tom, na co nemám.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.11.14  20:11

Já jsem nenapsal, že je velký a silný, ale že je velký a těžký. Trošku rozdíl :-) A nesrovnával jsem, jen jsem napsal že se majiteli líbilo svezení v MRS. Proč máš stále potřebu překrucovat a rejpat ?? :- :-O
    Mimochodem i ta M550d měla moc pěknej zvuk, ikdyž umělej. Rozhodně zpracování vnitřku vypadalo o třídu lépe než v Meganu, nemluvě o pravém karbonu, místo imitace jako v MRS >:-[] Když už teda chceš srovnávat ;-) Tyto auta ale nejdou srovnávat, to je každé na něco úplně jiného !! >:D

P.S.: Mimochodem, když jsem reálně přemýšlel o M235i za asi 900 bez DPH, tak 1.2 bez DPH není už uplně tak daleko ;-) Ale jsou to zbytečné úvahy a srovnání, raději bych počkal, došetřil a koupil M2 :-) Vážně občas rejpeš zbytečně.. Nebo je to místní kolorit?? :-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 06.11.14  20:09

Bully: Ještě jednou velká gratulace. :yes: ;-) S takovým úletem snad nejde ani jet (letět) do Čech, kanón na krizi středního věku největšího kalibru. :yes: >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.11.14  20:03

Thomasino: No je na mě F-type drahý, však to opakovaně píšu, to není žádný tvůj objev ;-) jenže nepíšu, že F-type je těžký a moc silný a proto nezajímavý, a hned v druhé větě neuvádím srovnání se svým Meganem, že můj Megane žere o polovinu méně a má větší kufr... ;-) Protože to jsou jiná auta s jiným zaměřením a účelem a nemám zapotřebí zakrývat, že na něj nemám >:-[] ... jako třeba ty >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…