Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 07.11.14 14:22
« Re: Uz je doma
iudex: Nechci dráždit Covenanta ;-) , každej máme svůj náhled, ale to, jak redakce zdůvodnila GTI-P "Těžko se obhajuje, proč slabší auto porazí to silnější, nám se však zdál Golf o kousek dotaženější než Cupra snad v každém ohledu", to je přesně to, co jsem po zkušební jízdě s Cuprou tvrdil já. A možná, že to i někoho překvapilo.
Na druhou stranu Cupra přináší další porci výkonu dokonce za menší peníze (sice podražila, ale GTI od mé objednávky už taky) normální ruční brzdu a plně vypnutelné ESP plus odlišný, možná trochu sportovnější vzhled. -
iudex 07.11.14 14:21
Výkon samozrejme nie je len o priemere kotúča, závisí napr. aj od doštičiek (ich veľkosti a materiálu, počtu piestov atď.), tiež či sú kotúče ventilované alebo plné, prípadne perforované... Ale je predpoklad, že koncern to má typizované a ak majú dva modely rovnakej triedy 340mm kotúče, tak majú zrejme rovnaké aj ostatné súčasti. Potom už brzdný výkon ovplyvňujú faktory ako hmotnosť auta, šírka gúm atď. A tiež faktor spomínaný v teste, teda či v zákrute elektronika pribrzďuje preklzujúce koleso (XDS+), alebo naopak samosvor prenesie krútiak na koleso s lepšou adhéziou bez pribrzďovania druhého.
Cov: vpredu majú všetky koncernové hotheče ventilované kotúče, rozdiely sú len vzadu (GTI a RS plné, GTIP, R a Cupra ventilované).
A ten výber v článku je samozrejme subjektívny, nie absolútny a to, že oni nedali Cupru do TOP3 neznamená, že Tebe nevyhovuje najviac. Inak u nás už stretávam pravidelne jednu bielu Cupru a vyzerá fakt dobre; čakám, kedy chalana stretnem niekde osobne a hodíme reč. -
Covenant 07.11.14 14:10
iudex
máš pravdu velikostně jsou stejné, asi jsem se někde fakt přehlídl....jediný rozdíl, který jsem našel byla u G7R zmíňka, že má přední 340mm ventilované.....u GTI perfor. jsem to nenašel, ale můžete to být jen neúplným textem.
Porovnání HH na titulce jsem četl...no stejně bych neměnil, sympatie mezi GTI a Leonem u mě nebyl o penězích..obě aut jsou fajn, ale mě víc oslovuje Cupra :-)
Jediné co by mě štvalo je, pokud bych se auto nějak kazilo, nebo se projevilo výrazně špatné zpracovaní...tak uvidíme.
-
iudex 07.11.14 13:52
Cov: no ja som čítal, že Rko má vpredu 340mm a vzadu 310mm, presne ako GTIP. Bežné GTI má vpredu 310mm a vzadu 290mm, Octavia RS má prekvapivú kombináciu vpredu až 340mm a vzadu len 276mm.
Inak na hlavnej je zaujímaný článok: 10 naj hothečov podľa redakcie: poradie: 1. MRS, 2. GTI P, 3. FieSTa. -
Covenant 07.11.14 13:29
white label, iudex
Dal jsem to tu spíš jen tak pro zajímavost...s těmi novináři je to někdy těžké... tady a na autoforu nebyli například z nového mondea až tak nadšení a v motoringu.sk ho zas vychválili i za jízdní vlastnosti...pak aby se v tom čert vyznal....
Nejradeji mam Rastu Chvalu, Jakuba Rejlka a pak [odkaz] [odkaz] -
white label 07.11.14 13:25
iudex
Pro zlé chlapce, ale jen v porovnání s ORS.
Jinak mi taky připadá, že jim vždycky nějaké podstatné věci uniknou. Např. v úvodu říkají něco o možnosti přitvrdit si GTI, takže logicky by tohle GTI mělo mít DCC, ale zbytek testu už o tom ani slovo, přitom právě to je při takovém porovnání velmi zajímavé, protože ORS zatím DCC nemůže mít ani za příplatek.
Jak tam říkali, že GGTI je pro dvacátníky, tak to musím hned vyřídit otci, který právě oslavil 75 let.
P.S. Prodejce VW mi v Olomouci tvrdil, že brzdy na GR nejsou identické jako ty na GTIP, prý jsou ještě "výkonnější/odolnější", ale případné další podrobnosti k tomu jsem z něj nedostal. -
iudex 07.11.14 13:12
Ron: no hanba Ti, stále si z Das Nadauta robíš srandu a keď sa vyskytne možnosť povoziť sa na ňom zdarma, hneď po tom skočíš. >:-[] >:D
Cov: tých dvoch týpkov moc nemusím, sú takí nemastní neslaní a niektoré ich tvrdenia boli úsmevné, ako označenie GTI za auto pre zlých chlapcov; opak je pravdou. Ale inak tie závery o jednoznačnej prevahe GTI nad RS možno bolo treba povedať najmä pre tých, ktorí čítali iba testy na autofore, z ktorých plynie, že GTI je sklamanie a RS je auto, ktoré vycvičí pomaly i Imprezu. Btw. nevedel som, že RS má vpredu rovnaké brzdy, ako GTI Performance (a aj R). -
white label 07.11.14 13:08
Cov
Na to, jak tam řeší rozdílnou tuhost odpružení, nějak hoši zapomněli zmínit podstatnou věc, a to, že zatímco testovaná ORS je na 18", testované GGTIP naopak na 19".
A Octavia má nevýhodu v podobě "závaží"/ panoramatické střechy na tom nejméně vhodném místě z hlediska těžiště vozu. -
Ronault. 07.11.14 12:48
mojito: Ano, příspěvek jsi psal konkrétní osobě a mimoděk jsi se, ne cíleně, ne konkrétně, samozřejmě!, do všech opřel, co že to jsme za přizdisráči, že se na nic neptáme... Úplně blbý nejsem ;-) Mimochodem, docela mě překvapuje tvůj zájem o zpracování interiéru, to jsem netušil, že to petrolheady u ultimativního sportovního náčiní zajímá :-O >:-[]
woody a spol: Tak jsem si tu ix35 objednal na weekend. Prý teda nemají na celý týden, protože je velký zájem a chtěli max. 250 km... to jsou teda požadavky, na tak krátké trasy bych ani auto nepotřeboval. -
woody-alien 07.11.14 11:28
iudex: Nj, Golf R ale i Polo GTI jsou okrajové specifikace, v rámci svého modelu dost drahé. Vždyť víš, že sehnat nějakej HH na jízdu byl docela problém a třeba já postupně zcestoval snad celou republiku. Ačkoliv ještě víc jsem se najezdil, když jsem si chtěl projet subkompakty s automatem při výběru pro manželku. Ty jsou ještě vzácnější. >:D -
iudex 07.11.14 11:11
Je zaujímavé pozerať sa na správanie Hyundaiu na českom trhu, osobitne v kontexte jeho úplne štandardného pôsobenia s slovenskom trhu. Teda aj u nás sú schopní dať veľké zľavy a na ľudí to zaberá, ix35tiek je tu plno, ale takýto agresívny marketing, ktorý niektorých presvedčí, no ostatných len zhnusí, tu našťastie nie je. Otázka je, do akej miery je takýto spôsob dlhodobo udržateľný a k čomu to povedie.
Inak nedávno som sa u "môjho" predajcu informoval na nový Passat; bol na prezentácii (samozrejme s tými najlepšími modelmi TDI 240k a 190k) a bol nadšený, jediné, čo kritizoval, bolo, že predvádzačky budú na 17" a to vraj nevyzerá dobre, že to chce 18ky. Do dvoch týždňov by mali mať predvádzačku, tak možno to pôjdem skúsiť. Predvádzačku Golfa R, ktorý by ma zaujímal najviac, ale mať nebudú, rovnako ani Polo GTI. O nejakom víkendovom požičaní á la Hyundai ani nehovoriac. 8-s -
woody-alien 07.11.14 10:18
idam.i Však to taky nebylo o autech samotných, ale o způsobu prodeje. ;-) Věřím, že jsi spokojenej, já byl totiž s Hyundaiem taky. A např. velmi nemám rád, když se dealer otírá o konkurenci, třeba právě o ty Korejce, on mě totiž má přesvědčit o kvalitě toho co sám prodává a ne o nekvalitě těch druhých. A navíc jak se říká Boží mlýny melou pomalu ale jistě. Zažil jsem případ prodejce Škody,který podobným způsobem vystupoval, no a po pár letech se objevil jako prodejce v salónu Hyundaie. Nebývám příliš škodolibý, ale tenkrát jsem si ho pěkně vychutnal. >:D -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 07.11.14 09:57
Na recenzi se těším, snad mě dá Ruda info, mimo servisování, cenu (pokud to není tajný), mě bude zajímat zpracování interiéru (prý hrůza), podvozek, zda je tak vycizelovaný, jak se to o něm tvrdí, řazení (prý není moc přesné), cit ve volantu, "výbava", celkové pocity řízení atd. -
idam.i 07.11.14 09:57
Páni v podstate máte pravdu a je možné ,že H na čele s p.V nehrá zrovná fér.No hovoril som s človekom,ktorý pracuje priamo v H a keď mi opísal aké dostali ponuky na operatívny leasing od firmy,tak chápem,že dosť ľudí po to chńaplo.To,že teraz jazdím na aute tejto značky neznamená,že som slepý vyznávač kórejskej kultúty.No musím priznať,že s autom som spokojný.Inak pekný deň a už nebudem rušiť. ;-) -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 07.11.14 09:18
Když pominu, že jsem ten příspěvek psal konkrétní osobě a ne tobě, tak se mi nechce vyvracet tvůj poslední komentář, bylo by to furt dokola a "vo ničem". Nepochopil jsi, co jsem tím myslel a jelikož sem moc nechodím, tak samozřejmě nevím, že jsi asi zde glosátorem příspěvků, které se tě netýkají a převzal jsi to tady po nás. Pro mě bude pohodlnější napsat, že jsi toho v životě prožil víc než já, někam si to dotáhl a máš ve všem pravdu, než se navzájem vyargumentovat s nulovým výsledkem. Zatím čau, jdu něco dělat :-)

V pohodě mě nadráždíš....mě se prostě o něco víc vizuálně líbí Leon a i některé prvky v interiéru.
O tom výkonu, kde se nemusí tak hlídat a dávkovat v GTI jsme už párkrát mluvili ..no na druhou stranu se na to těším až bud hledat limity a je možné že třeba pak fakt zjistím, že na ty okresky je toho výkonu moc.......a ten motor ti vyměním :-)