Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 10 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.11.14  18:00

« Re: Uz je doma

wl: A to nezapomínej na lichoběžníkovou přední nápravu.....i dnes bych mohl s úspěchem zvolat: Kdo z vás to má ? >:D

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 08.11.14  17:16

iudex: samozřejmě, ono to je spíše dozvuk vzpomínek a jak s oblibou říkám převzatý výrok (nevím už od koho, bohužel) "S láskou budeme vzpomínat na tyhle zkur*ené roky", takže máš pravdu, že lepší by byl oldtimer tochu jiného kalibru, ale ono to pak chce taky trochu jiné investice, však oba ty kousky stojí desetinásobek Fanouša, takže pro tyhle koníčky už taky musíš mít jo zápal aby ti to prošlo... navíc tuhle Corvettu ti na finančáku určitě nesežerou, když si ji dáš nákladu, stejně jako s trochou tolerance třeba to GTI ;-)
    No a taky je kolem té Corvetty ještě více práce než kolem škodárny, jen sehnat díly na Fanouše začíná být problém a ačkoliv vypadá jako ze žurnálu, tak mám asi cca 15-20 položek, co je třeba opravit či vylepšit.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.11.14  17:08

Túto automobilovú gerontofíliu som nikdy nechápal. >:-[] Ak už, tak potom nejakého dôstojného oldtimera/youngtimera, pričom základný predpoklad je, že to auto ako nové vo svojej dobe bolo dobré. Lebo pri všetkých ružových okuliaroch a selektívnej milosrdnej pamäti staré Škodovky typu 105/120 nikdy neboli dobrými autami. Hoci je tomu 20 rokov, čo som na jednej 105ke ako šofér začínal, ani milosrdný závoj času nezakryl spomienky na otrasnú jazdu (od obáv, či vôbec naštartujem cez ohlušujúci neťahajúci motor až po obavy, či dôjdem domov).
    Ak oldtimera, tak potom poriadneho:
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 08.11.14  16:13

BW: Myslíš ty konzumní, nudné řidičsky nezajímavé plechovky bez ducha? >:D taky takovou jednu mám >:D
    [odkaz] - ale tak tohle je krasevec, vždycky se mi nejvíce líbila Š120LS v chromce, GLS už mi přišlo s tím chromem kolem světel přeplácané... ale BRR... musím toho nechat, už tak mám Fanouše v nemocniční garáži schovaného na černo, takhle bych ty opuštěné prostory po sanitkách zaplnil jen sám >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 08.11.14  16:09

to len čumím aké káry stoja okolo tvojho budúceho spoločníka pro Fanouša :-O >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 08.11.14  15:59

WL: Vidíš, díky za TIP! Já si pořád říkal, že s tou ultimativní předokolkou - tzn. bez el. pomocníků, se švihadly, odlehčenou, bez posilovače řízení - to už docela umím a přemýšlel jsem, co za zadokolku si pořídit za pár korun na naučení se... no a tys mě spasil, žádné MX-5 a podobné metrosexuální roadstery:
    [odkaz] pořádné kupé
    [odkaz] v podstatě sportovní výkon se 43 kW :-!
    [odkaz] nebo alespoň pořádná pětistupňová opravdová kvedlačka! >:D
    [odkaz] no ale tohle to by byl moc pěkný společník pro Fanouša...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.14  15:28

w-a
    To neříkej nahlas, nebo budeš označen nejen za ostudu petrolheadů, ale i přizdisráče.
    V 19 letech mít takový sen petrolheada (Š120) - koncepce ala "nine eleven" (vše vzadu), poctivý 4st. manuál, super citlivé řízení bez posilovače, mechanická (lanková) ruční brzda, švihadla atd..., žádná zbytečná elektronika (ABS, ESP, ASR..), nebo klimatizace..., ukázkový vůz, kde sis i trochu větší rychlost musel tvrdě "zasloužit".
    A dnes netrpělivě čekáš na předohrab pro slečinky a metrosexuály, bez třetího pedálu, bez klasické "ručky" se všemi možnými posilovači a bdící elektronikou (ABS ani ESP nejde úplně vypnout.
    Kam to proboha spějeme... 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 08.11.14  13:52

bully - díky, pro začátek ty informace stačí, na kompletní recenzi se těším, pokud by nevyšla MX5 ND, tak další v řadě na případný budoucí vůz jsou Porsche Boxster nebo Lotus Elise :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 08.11.14  11:18

WL: Přiznám se, že jsi mi nasadil brouka do hlavy s tím nickem, kdybych měl Hjoundé... no a asi by se to nedalo nijak vymyslet, takže prostě Hyundai nikdy nemůžu mít... jakáž to škoda :'-( :-( >:-[]

Thomasino, woody: Pokud se nepletu, tak iudex je diskopat, což neznamená, že miluje diskotéku >:D , ale že má potíže s plotýnkami (nebo jednou), takže právě to sezení na jednom místě dělá potíže. Dalo by se to v případě roadtripu vyřešit tak, že by to absolvoval na kortikosteroidech, které redukují otok míšních nervů. Takže bych mu každé ráno k snídani pěkně namíchal kapačku >:D

Ad Hjoundé - cestou na nákup jsem šel kolem místního prodejce, kde mám rezervovaný ix35 a v sobotu, kdy v každém showroomu je minimum prodejců, stálo před prodejnou pět ix35 a na všech bylo napsáno, že se je dá zapůjčit na týden, ale mě v tel. prodejkyně tvrdila, že to mají obsazené a mohou jen 3 dny. Pokud to jsou všechno oper. leasingy... tak pak tam stálo ještě několik i30, asi 3x i40 a pár i10, všechna auta byla na SPZ, jen pár ix20 stály bez značek... a to je v podstatě malý prodejce pro desetitisícové městečko... opravdu to není zvláštní.
    Mimochodem v místní škodovce, která prodá násobně více aut mají asi 4 auta na showroomu a max 2-3 předváděčky, takové Citigo tu ani nemají... a místní Renault, který tu prodá stejně jako Hyundai, má předváděčky max. 2, někdy ani to ne. Totéž platí pro Citroen... takže asi je jasné, že na článku v idnes bude hodně pravdy.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.11.14  08:29

woody-alien

A nemysle to tak, že by k R bral 19 ...slovy devatenáctku? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.11.14  08:12

wl: To myslíš k devatenáctinám ? Jj, to bych bral eRko taky. Tehdy jsem byl rád za ojetou Š120. >:D >:D
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.14  01:26

w-a
    Ten zná asi každý, komu aspoň trochu slouží paměť, takže smát se mu můžou už jen brňáci... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.14  00:57

Th
    Zatím nemám s eRkem nic společného, ale k 19" bych ho případně bral.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.11.14  00:48

wl: Jj, ten znám... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.11.14  00:40

Thom: Iudex nemá DCC.... ;-) A i kdyby měl, pokud už máš problémy se zády, adaptivní podvozek je za tebe nevyřeší. Problém je prostě v delším setrvání prakticky ve stejné pozici. Mě občas záda taky jak se říká "chytnou", ale asi to nebude tak zlý, když jsem bez problémů ujel za den ve Swiftu téměř 1000 km. >:-[]

edit: Ani já DCC neobjednával, na 18" mi GTI přišlo úplně v pohodě. A před manuálem jsem dal přednost "výtečné DSG", jak píšou v článku o HH na homepage. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.11.14  00:39

A ty v eRku ? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.14  00:38

Ani woody nemá mít DCC.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.11.14  00:17

Nemá ?? :-O Aha... Ale Woody ano, je to tak? Ke všemu s DSG...
    Ale že to s 18" kolama DCC nutně nepotřebuje celkem věřím ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.14  00:04

Th
    iudex nemá DCC, ale G7 GTI na 18"kách DCC v poloze comfort ani příliš nepotřebuje...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.14  00:03

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…