Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 13.11.14  11:55

« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI

A ešte klebeta zo servisu: v tomto "mojom" servisuje svoj vozový park aj jeden trnavský miliardár a šedá eminencia vládnucej strany. Je tvorený: 2 Lamborghini (Murcielago a Gallardo), 4 Ferrari (F430 a i.), Bentley (zrejme Continental) a Mercedesom SLR McLaren 722 Edition. Väčšinou fungujú ako objekt kochania v garáži a najazdia toho málo, každopádne keď si ich idú k majiteľovi prevziať a vezú k nim do servisu (...musí hora k Mohamedovi), tak to je vraj dosť pôsobivý sprievod.
    woody: no Ty to robíš asi najlepšie, zbavíš sa tých áut po pár rokoch ešte v dobrom stave a preto spoľahlivosť moc riešiť nemusíš. >:D
    wl: hmm, Golf za 50000 eur, to už vyžaduje silnú lojalitu k značke/modelu. Každopádne nenápadnejšieho sleepera a Porsche-killera asi nenájdeš.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.11.14  11:12

Cov: iudex momentálně nic nekupuje, tak nas.írá..... >:D ;-) Hele, já věřím na osud. Mám za sebou několik servisně profláklých motorů, kupovaných od novoty, a s žádným nikdy nebyl problém. Ať už to byl 1.9 dCi v Masteru (malé šíleně se točící turbo, rozvodový řemen praskal buď sám o sobě nebo po zamotání se s řemenem příslušenství), 1.9 dCi ve Vitaře (to samé, turbo a rozvody), 1.5 dCi v Meganu (zadírání se na klice) atd. Vždycky jsem měnil olej maximálně po roce (do 15.000 km), motor jezdil v různých režimech, záhul i pohoda, a byl klid. I z toho důvodu jsem neměl žádné obavy z 1.2 TCe a nemám ani z 2.0 TSI. Jasně, možná jsem prostě Lucky Boy, ale taky je to možná s motorama jako se psem. Když se ho bojíš, vycítí to a rafne tě. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.11.14  11:03

« Re: GR 400

Těžko říkat, co budu dělat téměř za rok, ale já bych jel klidně s tebou. Jak často se mi asi naskytne příležitost vidět tvoje budoucí auto... jednou za život ? >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.11.14  10:53

« GR 400

Tak to vypadá, že se možná příští rok podívám (po delší době) do Frankfurtu..., můj předpoklad, že by GR 400 (pokud teda bude) představili právě ve Frankfurtu, možná nebyl úplně marný.
    Přidal by se někdo na "čumendu"?
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 13.11.14  09:05

iudex:

Ty jsi posel dobrých zpráv a ještě ty auta ani nemáme doma >:-[]
    Přitom GR7 má mít některé díly kvůli většímu výkonu více dimenzované...
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 13.11.14  08:42

Iudex: ako sa hovorí, kto sa moc pýta, moc sa dozvie. >:D Ak už máš nakúpené, je tieto veci lepšie dopredu neriešiť a užívať si auto kým funguje. Čo sa má stať, stane sa. >:-[]

Ja som zvedavý, čo za časovanú bombu mám ja v garáži, 30i v mojej verzii síce vyslovene slabé miesta nemá, ale jazdenka je jazdenka a od dôchodcu čo na nej jazdil k lekárovi a do kostola som ju (prekvapivo) nekupoval. A aj keby, ako sa nás vo svojej osvetovej reklame snažil presvedčiť Holandský importér značky VW, ani to nie je zárukou úspechu.

BTW zaujímalo by ma, po koľkých km sa u VW zvykne opotrebovať spotrebný materiál typu rozvodová reťaz 8-s
  • 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 13.11.14  08:32

« Spoľahlivosť 2,0TSI

Včera som bol s Mondeom v servise (áno, áno, Ford... >:-[] ) a mal dlhšiu debatu s majiteľom. Špecializujú sa na koncernové autá, príp. prémiovky a exoty typu Lambo a nedávno vraj už opravovali prvý Golf R. Mal už vyťahanú rozvodovú reťaz, ktorá po štarte hrkotala a museli meniť reťaz, napináky a súvisiace prkotiny. Predajca a i priamo importér VW sa vyjadrili, že to nie je vada, ale opotrebenie spotrebného materiálu a na garančku to neuznali. To auto má pritom pár mesiacov. Tak sa zdá, že "reťazová" 1,2TSI (ktoré majú na dielni skoro denne) nie je jediná čierna ovca v rodine TSI. >:-[] 8-s Ale chalan ma "ukľudnil", že vyťahané reťaze sú bežné aj u iných značiek, práve mal na dielni rozobraté dva bavoráky s 3,0d s rovnakým problémom (tie ale mali cez 100t km).
    Má veľa skúseností aj s DSG a "mokré" 6-st. DSG označil za spoľahlivé, na rozdiel od 7-st., a to nielen tú pre malé autá, ale aj tú najnovšiu "silnú" 7st. pre motory do 550 Nm, kde vraj sú pastorky z plastu a vraj absolútne poddimenzované.
    Skrátka je fajn pokecať si s profíkom, človeka to dosť ukľudní. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 12.11.14  23:49

« Re: Na Severu je veselo

Mojito: Ač tu potom byly nějaké rozpory, tak člověk na to i rád vzpomíná :-) Však taky já jsem tomuto serveru objetoval pubertu >:D a těch hodin u kompu ani nemluvím >:D

Thomasino: co je na tom úseku mezi Třebíčí a Náměští tak super?? Jediný co tam lze, tak jet jak kkt >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.11.14  23:00

Ron
    To je taky na Soláni, přesněji Soláň-Sedlo.
    [odkaz]
    Cesty v okolí jsem nejdřív jezdil jednostopě, což je skvělá poznávací "škola" (pokud se ve zdraví přežije) jezdit to pak v autě je proti tomu relax.

w-a
    V 16:36 jsem ti tu nechal reakci, ale zřejmě nějak se nějak "utopila v návalu dalších a dalších reakcí... :-O :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 12.11.14  22:23

Covenat: Dle mapy.cz je to o 23 km blíže, proto jsem to jezdil. Podle mě je to zajímavá alternativa a pokud vyloženě nespěcháš a chceš se více bavit za volatem, tak to stojí za zkoušku. Pravděpodobně tě ale v případě třeba páteční a nedělní špičky zbrzdí u Vyškova oprava D1 8-s Ta je katastrofická, v neděli večer tak na hodinu zdržení :no: Trochu se to dá zachránit přes Vyškov, ale taky špatn... no a o pátku ani nemluvím :'-( Prý to má trvat celkově ještě dva roky než D1 mezi Brnem a Vyškovem opraví. 8-s
    Soláň [odkaz] :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.11.14  22:15

Ronault.
    Máš pravdu Soláń je taky fajn ;-) ...Brno jezdím tak 1,5 hodiny z Rožnova ale přes Olomouc...myslíš že je to přes Kroměříž..Bystřici pod Hostýnem..Rožnov kilometrově stejně?

Thomasino:
    No nevím to jistě ale v inzerátech máš mnohdy napsano..třeba vyrobeny 2008 do provozu únor 2009...tak jsem vycházel z toho, že to někde napsané je??
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.11.14  22:06

Jooo Koktu RS 280 se samosvorem bych taky přežil (na normální ježdění) :-)
    Jinak mám dojem, že v papírech (VTP) není rok výroby, ale jen datum uvedení do provozu. A to jsem si klidně jezdil na dvoje převozky měsíc a půl, než na mě "náhodou" vyšla ta správná SPZ 2014 >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 12.11.14  22:03

Thomasino: No já bych ještě pokračoval dále, mám rád ten zatáčkovitý krátký úsek mezi Velkými Popovicemi a Zastávkou, tam je to takové pěkně meandrovité, tam jsem to vždycky krosil s Fanoušem i Lagunou, když jsme s mediky jezdívali na weekendové akce do Kralic :-)

Covenat: Ano, silnice z ValMezu do Bystřice pod Hostýnem je fajn, jezdívám tam tudy když jedu za White labelem, teď jsem to jel naposledy v neděli a za Valmezem je opravdu nový asfalt, pěkně se to klikatí a je to radost jet, ale taky je pravda, že ani předtím tam nebyl špatný povrch. Problémem je, že už několik měsíců je v trase objížďka někde před Osíčkem tě to pošle na kleč a pak hriznýma dírama zpátky do Bystřice... místy se to dá, ale místy je ta objížďka na h..no. Ale dle dopravního zpravodajství by to mělo skončit 15.11., pask doporučuji klidně na svezení. Pokud jedeš od brna, je to zajímavá alternativa místo klasiky po dálnici trasou Olomouc-Hranice-Valmez. Dokonce jsem to udělal snad za hodinu a půl do Brna, což mi nechtěl tehdá WL věřit, že to zvládnu >:-[]
    Zajímavá je taky možnsot jet z Bystřice pod Hostýnem na Jablůnku a Vsetín, je tam místy horší asfalt, ale zase spoustu pěkných zatáček a úseků přes kopečky kolem Hostýna a skoro žádné dědiny. Jel jsem to na jaře s Fanoušem a docela fajn. V Leonu to bude lepší, určitě tolik neskáče po nerovnostech >:D
    No a ze Vsetína do lze vzít nahoru na Karlovice a pak parádními silničkami přes Soláň do Rožnova. A nebo z Valmezu jet směrem na Valašskou Bystřici kolem přehrady Bystřička, taky moc pěkné svezení, ale na tyhle trasy je znalec WL.

Mimochodem, mám pocit, že nejlepší povrch silnic je ve Zlínském kraji, minimálně na Moravě a Slezsku určitě. Jihomoravský kraj je na tom docela špatně :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.11.14  22:01

woody
    Když ja si taky pořád něco vymýšlím.... >:-[] ještě jsem přihodil senzor na automatická dálková světla....ale do DSG fakt nejdu ;-)

No jestli přijde limitovaná oktávka RS se samosvorem a vyšším výkonem ...Možná ten motor ještě přehodnotíš >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.11.14  21:56

Cov: No vždyť to píšu, z 2.týdne 2015 máš najednou zase 5.týden. To je přesně ta doba, kterou potřebujou na jinej motor. >:-[]

• « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.11.14  21:52

Woody

Nene, naopak to zkracují....první termín byl konec března....pak se to zkrátilo na 2 týden v lednu a poslední informace je 5 týden 2015...což je dobře, auto nebude jezdit zimu, tak jsem rád, že v papírech budu mít až 2015...mladší auto ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.11.14  21:49

Thomasino

Jojo...Vsetín -Valašská Bystřice ...znám dobře, je to kopec Dušná :-) ale lepší je to z opačné strany. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.11.14  21:48

Cov: Nejspíš se ti to hodí víc, ale stejně je to zvláštní, jak ti to měněj. Žeby fakt vyrvali motor z tvý Cupry a narychlo ho přesunuli do urgovaného GTI. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.11.14  21:46

woody
    Máme to úplně naopak.... >:D ja vola dnes do Seatu a naštěstí to půjde do výroby až 2015 >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.11.14  21:45

Mezi Bystřicí a Val.Mezem?? Tam to neznám, protože mám super oblíbený úsek z Bystřice přes Tesák na Hošťálkovou (parádní trasa) a přes Vsetím na Valašskou Bystřici a do Rožnova >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…